Det är det här jag menar med galenskaper. Man blundar för kvinnoförtryck och hederskultur för att det enligt våra politiker ska passa in i det nya samhället, men det heter inte förtryck - det heter mångkultur.

Jag är inte emot mångkultur eller religion så länge det inte eskalerar och blir till något negativt. Det är inte rätt att tumma på mänskliga rättigheter och svenska lagar bara för att vi har något så fint som religionsfrihet. Religion står aldrig över lagen, det är hög tid att inse det nu. Vakna, politiker.


"Muslimer är inte alltid så hågade att anpassa sig till den svenska kulturen – som Sema Ekinici, ung muslimsk kvinna, uttryckte det i en radioandakt i SR den sjuttonde oktober: ”Jag vill inte kompromissa med min tro. Jag tänker inte göra omvärlden nöjd på bekostnad av min tro”. I andakten med rubriken ”Den provocerande tron” uppmanar hon sina trosfränder att hålla fast vid sin tro och verka för religionens bevarande. Hon tänker inte, säger hon, skaka hand med någon av motsatt kön bara för att motsvara andras förväntningar. Eller som männen bakom podden ”Muslimska perspektiv”, Salih Tufekcioglu och Salahuddin Barakat resonerar i radioprogrammet ”Människor och tro”: en muslim bör inte gifta sig med en ickemuslim. Värderingsskillnaderna är, menar de, för stora (Människor och tro, SRP1 20161020)."

/ Ann Heberlein - Lektor i etik vid Lunds universitet

(Hela krönikan)


"Helin Gül, berättar om hur männen med långa skägg och i vita klänningar tittar nedlåtande på kvinnor utan slöja eller i klänning med bara armar.

Förra veckan blev en av hennes väninnor som inte bär slöja tillsagd på jobbet med orden att den som inte följer Allahs lagar förtjänar att dö."

/ Amineh Kakabaveh - Grundare av nätverket Varken hora eller kuvad och riksdagsledamot (V)

(Hela artikeln)

Likes

Comments

Jag kommer aldrig tröttna på den här utsikten.
Nu ligger jag på verandan och tittar ut över San Agustin och Playa del Inglés. Allt som hörs är ljudet från vågorna och några syrsor..

Likes

Comments

Det är lite av ett mysterium hur jag har kunnat få med mig så mycket saker hit. När mamma var här fyllde hon dessutom på garderoben med ytterligare några kilon. Jag har redan packat halva min stora resväska och är lite rädd att vikten kommer att överskridas trots att jag har köpt en weekendbag som jag har tänkt att ha som handbagage. Jag blev lite paff när Sara kom hit med EN halvstor resväska och halva blev över till mina saker, haha! Hon insåg nog inte hur mycket grejer som ryms i min garderob.. Ja, ni ser ju en del av kaoset. Jag har rivit runt i hyllorna och försökt att packa så smart jag bara kan. Hoppas att det ryms i tre väskor!

Dagen har för övrigt varit en riktig slapp-dag. Sara har legat vid poolen nästan hela dagen och jag har mest kollat höstmode, bloggar och packat ena väskan. Det är för varmt för att bara ligga och jäsa i solen nu när caliman har kommit tillbaka. Det var 32 grader inatt när vi satt på verandan och spelade kort.. Det ska bli riktigt skönt att åka tillbaka till svala Sverige om en vecka. Längtar!

Likes

Comments

Det verkar som att en liten storm har dragit in över San Agustin och det blåser på rätt så duktigt. Alla fönster och dörrar står och smäller trots att allt är stängt och det låter som att bakdörren ska flyga upp vilken i sekund som helst. Mina utemöbler på terassen dras över golvet och allt som stod på bordet har rasat ner. Bordet är alltså gjort av järn och har en stor tjock glasskiva på, det är dessutom förankrat i en dunk med sand som parasollet som går igenom mitten av bordet sitter fast i. Låter ganska stabilt va? Nja.

Vågorna drar in en bra bit längre än normalt och någon verkar ha smällt upp en extra stark strålkastare vid ett av husen lite längre ner mot vattnet. Det blir nog inte mycket sovandes för mig förrän morgonen kommer. Undrar hur många dåliga filmer på Netflix man kan se under en natt..

Den förra "riktiga" stormen lyfte bordet. Tropiska vindar när de är som bäst.

Likes

Comments

När jag vistas i solen brukar jag alltid smörja in mig med spf 15 minst två gånger i timmen eftersom att jag är väldigt känslig för solen. Igår satt jag med ryggen i solen i ungefär 45 minuter, klockan var inte så mycket så jag smörjde inte in mig. Solen börjar inte bränna på ordentligt här förrän vid 11-tiden.. Gör om, gör rätt. Det här kommer inte att hända igen.

Likes

Comments

Idag ska jag spendera precis hela dagen på terassen, eller ja, så länge som solen ligger på. Jag har tappat nästan all färg under den senaste veckan bara för att jag har grottat ner mig i soffan och hostat fram magrutorna. Vart tog bikinilinjerna vägen? Skandal.

(Snygg morgonfrilla..)

Likes

Comments

När jag flyttade till Gran Canaria hade jag en förhoppning om att jag skulle stanna riktigt länge. Det här är något som jag har längtat efter i 10 år sen jag senast flyttade ifrån ön. Tanken var att jag skulle bo här i minst ett år men nu när jag tänker efter så saknar jag Sverige mer än vad jag trodde att jag skulle göra. Mest av allt saknar jag såklart mamma, min pojkvän och vännerna. Något som jag uppskattar riktigt mycket är att se när årstiderna skiftar och när hösten är på ingång. En anledning till varför jag flyttade var för att slippa kylan men det är ändå ganska mysigt att vira in sig i stora halsdukar och gömma sig i en skön ullkappa.. Det här kommer jag säkert ångra bittert när jag står och skrapar rutorna på bilen i december!

Något annat som väger minst lika tungt är längtan efter en utbildning. Jag vill slippa ta jobb som jag egentligen inte vill ha men som jag måste ta för att jag inte har en utbildning i ryggen. Jag vet att jag kan så mycket mer! Jag vill kunna jobba med något som jag tycker är givande.

Planen är att jag ska åka hem i början av oktober, plugga upp betygen och komplettera med kurser så att jag kan söka kommunikation och PR. Ansökan ska vara inne nästa vecka och förhoppningsvis får jag börja plugga redan 31 oktober! Håll tummarna!

Random vardagsbilder från Sverige;

Likes

Comments