Jag kommer aldrig tröttna på den här utsikten.
Nu ligger jag på verandan och tittar ut över San Agustin och Playa del Inglés. Allt som hörs är ljudet från vågorna och några syrsor..

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Det är lite av ett mysterium hur jag har kunnat få med mig så mycket saker hit. När mamma var här fyllde hon dessutom på garderoben med ytterligare några kilon. Jag har redan packat halva min stora resväska och är lite rädd att vikten kommer att överskridas trots att jag har köpt en weekendbag som jag har tänkt att ha som handbagage. Jag blev lite paff när Sara kom hit med EN halvstor resväska och halva blev över till mina saker, haha! Hon insåg nog inte hur mycket grejer som ryms i min garderob.. Ja, ni ser ju en del av kaoset. Jag har rivit runt i hyllorna och försökt att packa så smart jag bara kan. Hoppas att det ryms i tre väskor!

Dagen har för övrigt varit en riktig slapp-dag. Sara har legat vid poolen nästan hela dagen och jag har mest kollat höstmode, bloggar och packat ena väskan. Det är för varmt för att bara ligga och jäsa i solen nu när caliman har kommit tillbaka. Det var 32 grader inatt när vi satt på verandan och spelade kort.. Det ska bli riktigt skönt att åka tillbaka till svala Sverige om en vecka. Längtar!

Likes

Comments

Det verkar som att en liten storm har dragit in över San Agustin och det blåser på rätt så duktigt. Alla fönster och dörrar står och smäller trots att allt är stängt och det låter som att bakdörren ska flyga upp vilken i sekund som helst. Mina utemöbler på terassen dras över golvet och allt som stod på bordet har rasat ner. Bordet är alltså gjort av järn och har en stor tjock glasskiva på, det är dessutom förankrat i en dunk med sand som parasollet som går igenom mitten av bordet sitter fast i. Låter ganska stabilt va? Nja.

Vågorna drar in en bra bit längre än normalt och någon verkar ha smällt upp en extra stark strålkastare vid ett av husen lite längre ner mot vattnet. Det blir nog inte mycket sovandes för mig förrän morgonen kommer. Undrar hur många dåliga filmer på Netflix man kan se under en natt..

Den förra "riktiga" stormen lyfte bordet. Tropiska vindar när de är som bäst.

Likes

Comments

När jag vistas i solen brukar jag alltid smörja in mig med spf 15 minst två gånger i timmen eftersom att jag är väldigt känslig för solen. Igår satt jag med ryggen i solen i ungefär 45 minuter, klockan var inte så mycket så jag smörjde inte in mig. Solen börjar inte bränna på ordentligt här förrän vid 11-tiden.. Gör om, gör rätt. Det här kommer inte att hända igen.

Båda bilderna är tagna idag. På den vänstra bilden har jag varit insmord och vistats i solen i runda slängar 45 minuter till en timme. Den högra bilden har jag inga ord för. Sjukt klantigt.

Tänk på det, ni som åker på semester och vill bli bruna snabbt och struntar i solskyddet. Det är inte värt det, ni skadar huden och utsätter er för onödiga risker som kan kosta er livet längre fram i tiden. Peela kroppen regelbundet innan ni åker och även innan ni lägger er och trycker utomhus - förutsatt att huden inte är bränd. Smörj in er med en oljebaserad solkräm minst en gång i timmen, glöm inte bort att smörja ofta på känsligare områden. Brännan sitter mycket längre och ni slipper oroa er för hälsan! :)

Likes

Comments

Idag ska jag spendera precis hela dagen på terassen, eller ja, så länge som solen ligger på. Jag har tappat nästan all färg under den senaste veckan bara för att jag har grottat ner mig i soffan och hostat fram magrutorna. Vart tog bikinilinjerna vägen? Skandal.

(Snygg morgonfrilla..)

Likes

Comments

När jag flyttade till Gran Canaria hade jag en förhoppning om att jag skulle stanna riktigt länge. Det här är något som jag har längtat efter i 10 år sen jag senast flyttade ifrån ön. Tanken var att jag skulle bo här i minst ett år men nu när jag tänker efter så saknar jag Sverige mer än vad jag trodde att jag skulle göra. Mest av allt saknar jag såklart mamma, min pojkvän och vännerna. Något som jag uppskattar riktigt mycket är att se när årstiderna skiftar och när hösten är på ingång. En anledning till varför jag flyttade var för att slippa kylan men det är ändå ganska mysigt att vira in sig i stora halsdukar och gömma sig i en skön ullkappa.. Det här kommer jag säkert ångra bittert när jag står och skrapar rutorna på bilen i december!

Något annat som väger minst lika tungt är längtan efter en utbildning. Jag vill slippa ta jobb som jag egentligen inte vill ha men som jag måste ta för att jag inte har en utbildning i ryggen. Jag vet att jag kan så mycket mer! Jag vill kunna jobba med något som jag tycker är givande.

Planen är att jag ska åka hem i början av oktober, plugga upp betygen och komplettera med kurser så att jag kan söka kommunikation och PR. Ansökan ska vara inne nästa vecka och förhoppningsvis får jag börja plugga redan 31 oktober! Håll tummarna!

Random vardagsbilder från Sverige;

Likes

Comments

Okej, jag tror att jag har någon slags förkärlek till att irra bort mig. Igår masade jag mig iväg till sjukhuset - första gången som jag är där på 10 år. Jag har egentligen inte ett susning om vart jag är förutom att Holiday World ligger skapligt nära. Allt går bra, jag får träffa läkaren som säger att jag har någon skit med någon grej i halsen men annars är jag i ett skapligt tillstånd. Jag får mystiska piller utskrivna och ska alltså hitta till ett apotek som har öppet på en röd dag. Det finns ett apotek i San Fernando som har öppet, Yey! Receptionisten ringer efter en taxi åt mig, ännu mera yey! Allt går jättebra, livet är härligt!

Taxichaffisen kör sin första runda någonsin och är jätteduktig och jättenervös. Hon hittar apoteket och släpper av mig. Jag tänkte inte alls att det vore en fördel att be henne att vänta på mig så att jag kunde åka hem sen igen, utan jag blir klar med ärendet och går ut på gatan igen och kommer på sådär från ingenstans att jag inte har någon aning om vart jag är så jag börjar gå åt något håll bara, tänker att det är säkert rätt.

När jag satt hemma och frös tänkte jag inte alls på att det var varmt ute så jag drog på mig ett par svarta jeans och en kofta. Det är bara det att utomhus var det 30 plusgrader och gassande sol.

Jag ringer mamma som garvar åt mig. Helt okej, det var faktiskt rätt komiskt. Jag beställde en taxi men den kom aldrig så jag kollade Google maps och tänkte att nej fuck it, jag går istället. På kartan såg det ut som avståndet mellan Göteborg och Haparanda men jag är en optimist. Jag går och går.. stannar och tar nån bild.. går lite till. Efter en stunds gående inser jag att jag är längst upp i San Fernando och att jobbet ligger ungefär 10-15 minuter bort.

Likes

Comments

De senaste två dagarna har varit helt bortkastade på att ligga i soffan och vara eländig. Idag har jag äntligen kunnat gå omkring en del och ser nästan ut som en människa igen. Det var garanterat inte nattbadet i fredags som gjorde mig sjuk. Anna har erkänt att det är hon som bär på smittan.

Det är tur att jag har bra grannar som är villiga att gå till affären och köpa det absolut nödvändigaste - 5L vatten och choklad. Hade varken klarat av backen eller trapporna själv i den här värmen. Det är dumt att klaga men det är långt till affären när man har feber och pms.

Den värsta värmeböljan verkar vara över och termometern står äntligen på 25 igen! Längtar redan till hösten.. Bara att kunna ha jeans på sig utan att de klistrar fast överallt, eller fina stickade koftor och snygga sneakers utan fotsvett.. Nej, nu kan augusti få ta slut så man kan få ha på sig ordentliga kläder.

Likes

Comments

Dagen började helt fruktansvärt. Allt strulade på jobbet och jag var så frustrerad att jag bara ville springa in i väggen med huvudet först. Efter kl 18 löste sig det mesta tack vare min eminenta kollega Noi som sitter bredvid mig. Vi två med för mycket koffein och socker i kroppen - det är ju som gjort för att det ska spåra, vilket det gjorde. Det var knappt så att vi kunde föra normala konversationer med kunderna efter skrattattackerna.

Det var Annas sista jobbdag idag. Riktigt trist. Vi smällde i oss en pizza efter jobbet och som vanligt så gick vi och satte oss på nästa ställe och drack en kaffe.

Jag lyckades få till en skakig film när vi satt på pizzerian. Det är nästan så att jag skulle ha blyvantar (finns det ens?) på mig för att stoppa skaket.. känner mig som mormor när det är som värst. "Rrrrrrrr" är allt man hör när hon serverar kaffe i koppar med fat under.

Musik; U2 - Song for Someone

Likes

Comments