Såg en video idag, när jag kollade igenom Youtube som gällde en man med utländsk bakgrund, som sökte jobb. Den här mannen hade islamistisk tro, och hela saken som urartat totalt är att när arbetsgivaren sträcker fram handen, vägrar han att ta emot den eftersom att enligt hans tro är det inte tillåtet att röra någon med det andra könet förutom dennes fru/man och familjen. När hon då insisterar på att här i Sverige hälsar vi på varande oberoende vilket kön du har, säger då den här mannen att om han ska skaka hand med henne måste han tvätta händerna sen för att hon är "oren" vilket menas med omoralisk och syndig. Mannen har då anmält det här, och fick 30 000 kr i skadestånd.

Enligt mig är det här en sjuk sak att ens ha en debatt om, man ska inte behöva ha en debatt om det. Inom Sverige har vi vissa normer som t.ex. att vi skakar hand när man hälsar. Men eftersom att vi måste ändra alla våra regler för att vi måste anpassa oss efter varje enskild individ i dagens Sverige så kommer det att bli bråk, Man kan omöjligen göra dom 9 miljoner människor som bor i det här landet nöjda, det är helt orimligt. Argumentet att mannen tog det som en kränkning när han inte fick hälsa på det sättet som hans religion säger, betyder ju exakt lika mycket att arbetsgivaren i frågan kan ha tagit exakt lika illa upp av hans beteende, eftersom att han gör exakt lika dant mot henne, men fick hon skadestånd? Nej, och varför? För att Sverige är ett fegt land som istället för att säga ifrån och lösa det riktiga problemet, försöker man sopa det under mattan.

Om man sätter sig i situationen att man kommer till ett IS styrt land som mannen gjorde, och vi skulle komma dit och styra och ställa. Att vi vill ha ditten och datten osv osv kan jag garantera att chansen finns att vi hade fått en kula i skallen innan vi ens har öppnat munnen.

Sverige är ett generöst och sammarbetsvilligt land, men vi måste börja sätta gränser någonstans., I denna situation tycker jag att arbetsgivaren inte gjorde något fel utöver huvud taget, utan var stark som höll sin åsikt även fast folk med orimliga och ologiska argument gick emot henne. Och helt ärligt, klarar man inte av att röra en person av andra könet, tror jag att man har ett onormalt sexbehov, ingen människa blir kåt av att skaka hand. Allafall inte i Sverige.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej, har inte bloggat på länge men tänkte starta upp det igen då jag tycker det är kul, och så får man också en lite mer push när man ska göra saker, för att man måste ha nått att skriva om, förstår ni hur jag menar haha? Det var komplicerat så vi glömmer det.


Nu tänkte jag köra lite kvällsträning, både ben och rygg tänkte jag fokusera mest på då jag vill bygga upp bättre muskler särskilt i ryggen, där jag ofta är väldigt spänd och får ont pågrund av det. Så mer muskler borde ge en bättre hållning som kanske underlättar. Efter det tänkte jag hoppa in i duschen lite snabbt, så att man slipper stressa imorgon bitti innan skolan.

Innan jag går och lägger mig måste jag även städa av mitt rum haha, mycket att göra men skönt när allt är klart sen och man inte behöver tänka på det.

Hoppas ni haft en toppen dag så hörs vi senare, eller imorgon om jag lyckas somna haha.

Likes

Comments

1. Vad heter jag? My Larshagen

2. Hur gammal är jag? 18, (1998). Men 12-13 i huvudet ;)

3. Var bor jag? Utanför Uppsala, i skogen..

4. Singel eller upptagen? Singel, (tinderdejtar också)

5. Vad har jag för mobil? Någon vit tegelsten, kopia av Iphone typ.

6. Om jag vann en miljon, vad skulle du göra? Resa, köpa mängder av alkohol.

7. Vad gillar jag mest/minst med mig själv? Gillar mest är garanterat humorn, och du ogillar nog att du inte kan vara tråkig.

8. Nämn tre personer jag kan lita på: Jennifer, Emelie, Mimmi (jag såklart) ;)

9. Vad är det värsta jag vet? Politikssnack som går över styr.

10. Drömmar i livet? Bli rik, bo fint och ha ett helt systembolag i garaget.

11. Nämn tre favoriter i min garderob- Blåa kappan, Overknee stövlarna & Michael Kors väskan lätt!

12. Beroende av något? PEPSIMAX & TUGUMMI!!!

13. Piercingar/tatueringar? Hål i öronen, men vill ha tatueringar.

14. Vad vill jagha just nu? Sommar, fest och helg.

15. Tränar jag? Nää det gör hon inte, ända gången är väl kioskbesöken ;)

16. När går jag och lägger mig? Du går aldrig och lägger sig?!

17. Nämn tre saker/personer jag saknar- S***n, solbrännan, och Jennifer helt klart <3 (hon är hemma från skolan idag..)

18. Roligaste kompisen? jennifer, emelie och jag (mimmi) SÅKLART!

19. Vad är jag rädd för? Humlor, bin, småkryp, att bli kittlad.

20. Vad ser jag fram mest emot just nu? Att få ta studenten.

Likes

Comments

Godmorgon finisar! Är hemma hos killen och vi vaknade nyss,, och har bara hunnit ätit lite frukost. Förmiddagen ska spenderas med att bara dega i sängen medans han sitter och spelar haha, och sen tror jag att det blir att möta upp Jennifer i stan lite senare, men får se hur det blir. Nu ska jag kolla lite Hollywood fruar då jag missat dom två senaste avsnitten haha, hörs senare.

Likes

Comments