Min Stjärna

Glömde att skriva om gårdagen men red på utebanan på gräset och jobbade henne långsamt, för att hon skulle tänka på vart hon satte benen och då blev hon tvungen till att ta i lika med båda bak och det är där många spänningar sitter. Fick en otroligt fin effekt utav de, hon bar sig jättefint och trampade mer uppåt med frambenen och inte bara kastade dem framåt, fick även in riktigt fina steg som är början till passage, riktigt kul!

Idag då så har jag haft träning för Nina Sturesson. Gick såååå himla bra. Började med att bara visa hur jag värmer upp och sen fortsatte vi där ifrån, arbetade mycket lösgörande och rakriktning, mest bara för att Nina skulle se hur hon rör sig och sen arbetade vi utifrån det.

Hon kändes jättefin! Mjuk i hela kroppen, världens finaste bjudning fram till handen, och för en gångs skull var hon verkligen avslappnad i alla gångarter, inget studs och inget bus!

Jobbade även med att hon skulle forma sig runt hennes högerbak då hon tar i olika med bakbenen (mindre med höger). Fick även själv tänka på att sitta på höger för hon har en tendes att skjuta över mig åt vänster. Men de var skit nyttigt att träna för någon annan och är så stolt över min stjärna som skötte sig så bra då hon förra torsdagen slängde av mig hahaha, tyvärr ingen film på det! :(

Här kommer dock en film från dressyr tärningen idag! :)


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Bee Day (Biet)

Idag då, skulle ju vara hoppträning och så blev det, dock inte med Daphne. Red markarbete på skolhästen Biet. Vet inte så mycket om henne och tyvärr fick jag ingen som filmade men ajaa. Ett trevligt sto som nog är ganska känsligt bara hon kommit igång och arbetat ett tag, ganska stel i början men det gick väldigt bra i slutet. Kul o rida något annat än monster Daphne hahah (min prinsessa no matter what)

Bortsett från hästarna då så har det vart GALET varmt typ 28 grader, helt sjukt. Så vart en tung dag med stalltjänst och typ känslan av att vilja lägga sig i en vattenpöl o drunkna för o slippa värmen! haha

Imorgon ska jag äntligen sitta upp på Daphne efter 1 veckas vila, hoppas att kroppen har fått återhämta sig lite så får vi la se hur det går. Tänkte rida ett lättare dressyrpass i manegen för att lösgöra henne lite grann. Blev ingen longering idag pga av värmen, var helt jävla utmattad .Daphne fick sig ett bad sen på kvällen eftersom att hon var svettig efter att ha gått i hagen, så nu är hon ren o fin inför imorgon, stayy true, see yaah

Likes

Comments

halli hallå, sovmorgon idag börjar typ halv 12. De nu ni sitter o väntar på en inspo bild om min underbara frukost, tyvärr, åt en risifrutti 😁 Idag då, händer inte sådär jätte mycket, brukar vara hoppträning men Daphne har ju sin vila så inget med det tyvärr. Ska nog sätta igång henne imorgon dock, så får jag väll se till att nån filmar ifall de blir tårtkalas liksom... Ska nog även longera henne idag så kanske kommer en liten filmsnutt på det men vi får se! Stay true seee yahh :)

Likes

Comments

Shue..

So ledsen för att jag ej har uppdaterat, men helt ärligt, har inte haft någon aning om vad jag ska skriva. Varje gång som jag har satt mig med ett inlägg så vet jag inte hur jag ska formulera mig, eftersom alla tänker olika så måste jag skriva på ett sätt som alla ska förstå, men samtidigt försöka förklara hur Daphne är.

Och för att förstå det, hur hon är, måste man vara ganska öppen sinnig om man säger så... Men har bestämt mig för att skriva så bra jag kan utan att behöva förklara mig om varför jag gör just så, om ni tycker jag är helt dum i huvvet som gör på det sättet, så kan ni ju typ dra haha.

Okej 3 månader, waddup? Har haft både motgångar, framgångar och totalt stillastående typ. Har gjort det gamla vanliga men börjar kännas som att det går framåt nu iaf. Arbetat otroligt mycket med hennes kropp och hon har musklat sig något enormt, så det är iaf lite kul!

Spänningarna i ryggen släpper mer och mer och det har märkts av, kan säga att damen har haft lite träningsvärk, så just nu har hon en vila på ca en vecka för att kroppen ska kunna återhämta sig. Men tänkte berätta lite om träningarna som jag haft utanför skoltid :)

Emelie träningen i mars: Det är Emelie Cajsdotter jag pratar om, vill ni veta mer om henne så sök upp henne så förstår ni vad träningen handlar om. Mestadels utav tiden gick ut på galopp då det är den ända gångarten Daphne vill jobba i typ haha! Men jobbar mycket även i trav på serpentin bågar för att få följsamheten igenom hela kroppen. Viktigt för Daphne att jobba igenom hela kroppen och inte ta allting så himla fort för då missar hon en hel del och blir sedan förbannad för att kroppen inte samarbetar!Efter traven så blir det lättare för henne att sedan galoppera när hon väl tar i jämnt med kroppen. Daphne strävar efter att få bäckenet att rotera jämnt och när det inte fungerar blir hon rätt så förbannad... avslutas då med några bocksprång och sen går hon vidare med sitt liv, crazy horse.

Emelie träningen i april: Kan ju lugnt säga att det var den roligaste träning på länge. Börjar med att Emelie pratar lite med Daphne då Daphne verkligen ville få fram att hon va så trött på oss som inte hade fått på henne en sko tillräckligt snabbt (drog av sig skon typ 12 timmar innan träningen på en söndag....) men men vi bandagerade hoven och silvertejpade den, och efetr en stund in i tärningen så framförde Daphne att hon hellre springer med en sån här istället för en järnsko då hon tyckte det var lättare att lyfta på benet.... haha men men, kan ju inte linda hennes fötter varje dag. Iaf Daphne framförde även att hon ville hoppa, så hinder ställdes fram på banan och då var hon igång, och flög över hindrerna. Hon hade dock svårt att komma från högervarv men de löstes snabbt genom att Jessica kallade henne feg. Då blev hon förbannad fick ett litet damputbrott och brottade sig sedan över hindret några gånger, kul träning och glad och fruktansvärt trött häst efteråt!

Claes träning i maj: Hoppträning på schemat och kan bara säga att detta gick super. Daphne behöver hoppa för att bredda sig och tänja ryggen och fick verkligen jobba med detta. Claes är grym och förstår hästar otroligt bra därför känner jag att jag kunde ta med Daphne på den här träning utan att få kommentaren "det är ju nått fel på hästen" Utan han såg direkt vad som gällde och jobbade utifrån det, detta avslutade med en bana på 110 cm :) stolt över min prinsessa.

Sist men inte minst Linda träning i torsdags!: (dressyr) Gick så himla bra! Sånna här dagar får mej att bara vilja ut o tävla med mitt svarta odjur haha! Jobbade med att få henne o vänta då hon lätt för bråttom och gör för mycket. Jobbade henne därför i jogg tempo till och med lite långsammare och fick en så otroligt fin häst efteråt. Hur mjuk som helst, hon bar sig hela tiden, höll takten och rytmen och känslan i handen kan jag inte äns beskriva! Steget blev även otroligt fint, ska försöka få mamma o filma nästa gång!.

Detta var la allt intressant som hänt under dessa månaderna men här kommer iaf lite bilder o sånt. Och Daphne inlägget får jag se hur jag gör med, antingen så gör jag ett eller så får ni lära er att förstå henne ju mer inlägg det kommer, stay true see yaah.
Likes

Comments

​Tiiisdaaagg, yaayy nä fyfan, sägs som att jag skriver ett lite mer meningsfullt inlägg typ imon, när jag har lite mer tid...

Kände mig dock hemsk som inte uppdatera, men här har ni ju, ett litet inlägg fyllt med mina fuckade ord... haha ha de gött haj, se yahh tomorrow peeppzz

Likes

Comments

asså ah förlåt, när jag väl har ork för att skriva så typ glömmer jag av, fett ledsen. Men nu är orken och minnet på banorna igen, so here we go!

Fabulösa febriga fredag, haha där fick ja till det, som sagt fick feber och muskelont så kunde typ inte stå upp, utan att falla ihop. men men då förstår ni, ingen skola eller ridning, evve tog hand om Daphne och pussade på henne åt mig <33

Lördag, mådde fortfarande skit och morsan ville inte att jag skulle rida, får typ ångest av å inte rida, enda platsen man känner sig riktigt jävla glad o lugn på, men men... Evve tog hand om Daphne här med och ännu en vilodag var på plats.... Mamma kom senare på dagen och hämtade mig och då passade vi på att köra förbi lilla Dampne så jag kunde krama min lilla griis <33 sen straight home till Gbg där jag hade tänkt att träffa lite amigos, så blev ej fallet då aids febern bara blev så mycket värre :(... home in mah bed sammanfattar jag det med.

Söndag, mådde fan bättre efter att ha knarkat alvedon typ, men ändå ingen ridning då mamma ville att jag skulle av på den säkra sidan så den ej kom tillbaka, evve tog hand om dampne då med ;) , önska jag kunde säga vad som hände i helgen.... men fan de går ej så vi tar de nån annan gång.... Men kan helt klart säga att de va den bästa jävla helgen på länge trots feber....

Måndag. Valde att avstå att rida NIU-passet då det inte känns bra att ha låtit henne vila 3 dagar och sen hoppa upp o kö ett stenhårt dressyrpass lixom, så efter skolan så longerade jag henne och hon var superfin, ovanligt lugn, börjar undra om detta verkligen är Dampne för hon lever ju inte direkt upp till dampet längre (vilket faktiskt egentligen är bra) Och eftersom jag avstod niu passet så hade jag bara en lektion på schemat och det var matte, men den blev typ inställd (wtf) så ändå as chill dag :D

Imorgon, tisdag, det är som vanligt hoppning på schemat men eftersom det är första gången på 4 dagar jag sätter mig på en extremt känslig häst så sa jag till min tränare att jag ville ta det lite lugn beroende på hur hon är osv, ska få nån o filma, pretty sure att hon kmr leva upp till "Dampne" på detta passet iaf ;) Allt för denna helgen peepzz.

Daphne inlägget kommer i veckan, i promise, och nu ska jag fan komma ihåg att uppdatera, sorry, stay true, se yaahh :P <33MIN SVARTA PÄRLA ❤

Likes

Comments

asså Ahh

Min onsdag började helt ok, klockan 1 var jag i skolan o hade matteprov, tagga F.... Men ändå värt o försöka iaf 😝 Sen så hade vi gympa o bajs de va jobbigt, styrketräning är inte min grejj assåå.

Men iaf idag så hade jag ett NIU pass, de gick så bra hon var cp pigg, asså typ så pigg att jag ej fick stopp men hon blev även cp fin, så aa good day, stolt över min lilla sessa, aldrig vart så fin som idag, så nu taggar vi då den 14/2 då ska vi dressyra lite, en LB:2 bah för att kolla ish, inte vart ute med henne på ett tag såå aa fett nervös asså.

Men aa berättar mer när jag vet mer att skriva, lovar att inlägget om Daphne kommer snart men ja im lazy, bye babes, stay true see yahh 😘

Likes

Comments

Different style.

handlade med morsan igår, köpte blandannat ett bettlöst träns, ej hackamore. Testade det idag på hoppträning och det gick bra. Tror dock aldrig att Daphne har gått tutan bett så det var lite kul att pröva. Hon var duktig ,förstod ganska snabbt, men skrittade länge för att tydligt visa vad allt betydde.

Kändes som att hon verkligen trivdes utan bett då jag ej till exempel efter hinderna kunde råka störa henne i munnen och hon blir förbannad utan hon spände sig lite men istället för att explodera gick hon ur det och fortsatte som vanligt.

Tror absolut att det är bra att variera mellan bett och utan men ett bett hjälper även hästen på andra sätt, märkte att Daphne kände sig lite "övergiven" utan bett men ändå så hjälpte det henne att lösa olika problem på egen hand utan att jag var ivägen, tummen upp till bettlöst, allt för idag asså, i think...

Har lite videos från hoppträningen idag men dem kommer nog upp lite senare i guess, kanske trött nu, stay true, see yahh 😘

Likes

Comments

pink

Sammanfattar min dag med en video, inte gjort så mycket mer, ligger o käkar godis för typ 10 pers, so bye summerbody, well check the video out tho, its cute, and pink and stuff, stay true, see yaahh 😘

Likes

Comments

Varken internet eller tid...

​Japp japp, i fredags longerade jag Daphne, inte så mycket att säga, hon var lyhörd o lugn, lite  busig i galoppen, kom sedan hem till lägenheten och drog med Sten (linnea) på en skäräckfilms kväll, aldrig vart så rädd, vi båda sket typ ner oss. 

På lördagen kom mamma och hämtade mig, vi åkte till stallet och jag red en galet pigg Daphne men hon var såååååå fiin, är så nöjd med min lilla griis. Tränade inte på något speciellt utan red mer igenom henne för att få henne mjuk, o de slutade med en helt ny galopp gångart typ, aldrig galopperat så fint förut. Men aa hon blev satans pigg och det var bara bra för i slutet så kunde jag samla ihop henne och hon fick en helt ny trav, gött ridpass ändå lixom.

Sedan körde morsan mig till göteborg och där träffade jag vänner och hade allmänt kul, gjorde inte såm ycket utan bara umgås, o är cp tagagd på nästa helg, mer info kmr ;)

Söndag, idag då ja öhm, kom precis tillbaks till varberg, påvägen hit köpte vi nya grejjer till Dampne, kmr säkert lite bilder på det nångång sisådära. Dampne vilar idag då hon ska gå mån,tis,ons och tors denna veckan som kmr, fonns inget mer att sägga typ, så stay true, see yahh 😘

Likes

Comments