Header

Hej på er! Idag är sista dagen på den här långa härliga semestern och jag kände att jag måste blogga (äntligen), medan vi sitter och väntar på att få åka till flygplatsen.


Igår firade vi svensk midsommar så gott vi kunde men utan både nubbe och sill (inte mig emot att slippa). Men lite stämning med blommor i håret fick vi till iallafall.

på Midsommardagen åkte vi till den här fina platsen, Kalethea.

Sedan ville ju såklart jag och Mini ha blommor i håret, så vi gick ut och plockade vad vi hittade runt hotellet och Visst blev det fint? 

Det här är bara bilder från igår så jag kanske ska göra ett inlägg "Rhodos del 2" när vi är hemma igen? Kram

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Dessa godbitar är nåt för alla som gillar kokos lika mycket som mig. De ska egentligen vara rullade i mörk choklad men funkar ju lika bra med vilken choklad som helst, vi provade apelsin idag eftersom vi hade den hemma. Super att ha i frysen och ta fram till kaffet och lite nyttigare, speciellt om man doppar i 70% choklad. Har lagt upp recept förut, nu hittar dom Här

Likes

Comments

Vilken dag detta har varit! Det är nåt speciellt när man får känna den där första vårsolen. Här är dagens Loui som njöt av blåbär i värmen.

Till lunch idag blev det mormors fisksoppa, recept nedan.

Ingredienser:
500 gram fryst kolja
5 medelstora potatisar
2 gula lökar
2 msk margarin
400 gram krossade tomater
1 L vatten, fiskbuljongtärning
2 tsk salt och lite vitpeppar
1 tsk timjan
1-2 pressade vitlöksklyftor

1 Apelsin, Persilja, grekisk yoghurt

Hör så här:
1. Fräs lök och rå potatis
2. Häll i tomater, pressad vitlök, kryddor, samt buljongen. Koka 20 min under lock.
3. Tillsätt fisken och sjud i 4 min eller till fisken är klar.
4. Servera soppan med saft från apelsin, persilja och grekisk yoghurt.

Likes

Comments

ikväll har vi käkat fishtaco, har ni provat?!! Assåå jag säger bara MUMS, recept finns längre ner :)

500 gram koljafilé, vänd fisken i 1 dl vetemjöl, 2 tsk paprikapulver, 2 tsk spiskummin, 2 tsk oregano och 1 tsk salt. Stek fisken i olivolja ca 4 min.

Mangosalsa, Tina 250 gram mango och blanda med 2 st tomater, 1/2 röd lök och lite chiliflakes.

Ät tillsammans med tortillabröd, bladspenat och aioli.

Likes

Comments

Lite ögonblicksbilder o så från den här helgen. Vi hade främmande av Marcus familj i Fredags och Sandra och Hampus i lördags. Utöver det har vi varit på Birsta och tittat på bland annat ny bilbarnstol åt Loui, tränat, ätit gott, tagit promenader och fikat på stan. Nu ska vi avsluta den här söndagen med hemmagjorda semlor som brorsan svängde förbi med för en stund sedan.

Glassen som ni ser på bild åt vi i lördags och består endast av 3 ingredienser. 6 dl Grekisk yoghurt, 2,5 msk honung och blåbär. Det räckte till 6 st glassar.

Likes

Comments

Har fått lite klagomål på att det har varit dålig uppdatering här senaste veckan/veckorna..? Så jag blir ju tvungen att lova lite bättre uppdatering i helgen. Så då vet ni. Tjing!

Likes

Comments

I eftermiddag kom världens bästa kusin Ebba hit efter jobbet och "barnvaktade" Loui. Vi fikade som vanligt tillsammans när hon kom, sedan gick jag och Marcus ner och tränade. Det har blivit lite av våran onsdagsrutin, hon får fika serverat efter jobbet och vi får en stund på gymmet. Bra deal för oss alla!

Glömmer dock oftast bort att det är onsdag också, men får alltid ett sms av henne där hon undrar om hon ska komma. Idag skrev hon "Mysan jag jobbar till 4 idag, glömde säga det! Ska jag komma efter då kan du och Macke träna ihop? Bestäm du 😘✨".

Känner mig så lyckligt lottat över vilka människor som finns i våran närhet, det ska man vara rädd om.

I smoothien finns förresten: äpple, blåbär, ingefära, avokado, naturell yoghurt och lite honung.

Likes

Comments

Tänkte dela med mig av ett snabbt recept på torsk i tomatsås, supergott och enkelt!

Börja med att fräsa:
*2 st vitlöksklyftor
*1 gul lök
* curry och paprikapulver.

Tillsätt sedan:
* 3st hackade tomater
* 3 msk tomatpuré
* 1st grönsaksbuljong. (Låt koka ihop nån min och mixa till en slät smet)

När detta är gjort, i med 250 ml kokosmjölk och torsken. Smaka av med salt och peppar och koka ihop ca 6 min eller tills fisken är klar.

Vi åt med ris till, mumsigt

​Loui måste ju också få va med på ett hörn, pusshej

Likes

Comments

Hejsvejs, ett stycke nyfrisserad tjej och lite nördiga bilder är vad jag bjussar på idag. Älskar känslan av att vara nyklippt, tänk om håret alltid kunde kännas så här skönt och lukta så här gott..? Måste köpa mig ett riktigt bra schampoo och balsam för färgat hår nu! Färgen brukar släppa så lätt på mig men ska verkligen försöka underhålla med bra färginpackning osv den här gången.

Pusshej

Likes

Comments

Innan vi gick in i kyrkan, Jonna repade sången och vi ville inte höra den innan så vi väntade ute under tiden. Pappa M lånade ut jackan till Loui, det syns att han frös liiiite..

Han höll sig lugn under hela dopet, trodde till och med att han hade somnat för han hade huvudet så lugnt på min arm. Men han bara kollade på prästen när hon pratade, haha så duktig.

Efter dopet hade vi fika på St. Petri Logen tillsammans med alla nära och kära. En dag att minnas, tack igen till alla som var med och delade den med oss.

Några utav bilderna är tagna av Josephine Wallin, hennes fotoinstagram hittar ni här!

Likes

Comments