"När mörkret fallet är det inte längre någon som ser, hur de vackra stjärnorna mot henne ler. Som i en saga kommer hon till liv, som i en saga visar himlen ett alldeles unikt motiv. Hon kliver närmre fönstret för att det magiska kunna skåda, kunna bevittna hur stjärnorna lurat henne och övergått till en eldsvåda. De faller, som guldiga metaller. Hon backar och tar skydd, men påminns om hur hennes kropp är prydd. För det är när mörkret faller som de vecklas ut, vingarna hennes som visar att hennes mod aldrig tar slut. För när det är som mörkast så krigar hon som mest, det är då vingarna på riktigt får prövas genom test. Vingarna lever liksom hon, styrkan inom henne tar henne framåt och över den mörka bron. Ja hon är starkare än hon tror, med eller utan vingar så är den inom henne som styrkan bor."

-My Johansson

Likes

Comments

Gokväll fina ni, nu är jag vackert hemma efter en supervecka i fjällen. Dagen har bestått av att packa upp från skidresan, handla och sedan har jag också hunnit rengöra mina make up- penslar (det var bannemej på tiden att det blev gjort) samt måla naglarna. Lite serietittande och en lugn kväll ligger framför mig.

Imorgon är det ny vecka, nya krafter och nya möjligheter.

Ta hand om er, ni är kapabla till att göra precis vad ni vill, kram.

Likes

Comments

Hej på er, denna dag ägnas helt och hållet åt bilfärd. Många timmar i bilen blir det, det är en hel del mil mellan fjällen och Skåne. Tackar för bok och podd.

Veckan har verkligen varit fin, mycket bra åkning, många skratt, mycket te, kaffe, ballerina och choklad. Bilderna ovan är en blandad kompott av bilder som jag inte fått med i tidigare inlägg, finns många stunder som fångas bild.

Kram

Likes

Comments

Fredag och sista dagen i backen och fjällen för 2017, men det var himla fint idag. Runt -11 grader, bra pistade backar och soligt väder, det blev fin åkning.

Ikväll kommer 95% av packningen att packas och lastas in i bilen för att ha så mycket som möjligt klart inför morgondagens hemfärd. Det blir många timmar i bilen,. skulle tippa på 11.

Kram på er

Likes

Comments

Toppstugan

Hej fina, hur har ni det idag? Det var väldigt fint väder idag, titta bara på dessa bilder liksom. Runt -6 grader men ingen blåst, dock var det rätt tungt att ta sig ner i vissa backar då det snöat, emellanåt var det i princip bara lössnö (vilket uppskattades av brorn min som åker mycket off-pist.) Utöver skidåkning har jag idag än så länge hunnit med både ett par rundor Yatzy Maxi, samt att läsa ut en bok. Nu är min "bokbank" slut så jag måste pallra mig till affären och hitta mig en ny.

Kram

Likes

Comments

Hej från ett blåsigare vinterlandskap.

Det har varit sådär "bitigt" kallt ute i backarna idag, särskilt uppe på toppen. Där blåste och "slog" det rejält, skulle en åka i medvind behövdes det liksom knappt någon egen kraftansträngning alls för att ta sig fram på de flacka transportsträckorna. Åkte en däremot i motvind kände en riktigt hur vinden försökte hålla tillbaka farten. Så det blev skidåkning på förmiddagen och därefter stannade jag istället inne i stugan. Drack te, käkade nyfunnen favoritchoklad från den klassiska Twistpåsen, läste ett 10-tal sidor ur en bok och spelade Yatzy Maxi. Vinnarmoodet satt kvar från gårkvällens spelkväll i grannstugan.

Nu sitter jag i värdshusets ombonade lobby med wifi, värme och kaffe. Jag klagar då inte.

Kramen

Likes

Comments

Hej fina ni, det är veckans tredje skiddag idag och innan vi knäppte på oss skidorna imorse så hann jag och min bror med att avfyra ett par snöbollar var (givetvis med varandra som måltavla). Något mer snöig gav vi oss sedan ut i backarna, dock med något mindre blå himmel än igår.

Vid lunch grillade vi korv i "Eldpallkojan" som ni ser på de första bilderna. Det har blivit ett stående inslag, att minst en av dagarna grilla när vi är på skidsemester och detta året blev det idag.

Hoppas att ni har haft en bra dag, kram.

Likes

Comments

Soluppgång

Förmiddagsvy

En av kronorna som pryder toppstugan

Solnedgång

Hej fina ni, dagen har bestått av skidåkning och jag kan inget annat än att beundra den otroligt vackra vyn som jag får ta del av samtidigt som snön, meter efter meter, packas under skidorna. Magiskt. Vi hann på skidorna våra skåda en del av soluppgången, liksom en del av solnedgången.

Det var ca -7 grader och innan lunch gick vi in i toppstugan och drack vars en varm dryck innan vi begav oss hemåt. På eftermiddagen gav vi oss ut igen och efter ett par åk, samt diskussioner om hur vidare det galet fina och fluffiga vi ser från berget är moln eller dimma, drog vi oss hemåt igen.

Kram

Likes

Comments

Förmiddagsvy

Eftermiddagsvy

Hej vänner, hur har ni det idag? För min del var det årets första dagen i backen vilket var härligt, -5 grader kallt var inget att klaga på, (skulle i så fall vara att det blåste en del under eftermiddagen). En del år som vi åkt har det varit -25 grader och kallare, plus blåst, så jag är tämligen tacksam för att vädret än så länge är på vår sida! Nu har liftarna stängt och imorgon blir det nya tag, förhoppningsvis är blir det en klarblå himmel och vindstilla.

Kram

Likes

Comments

Restauranglounge

Hotellrummet

Hotellfrulle

Take away -kaffe (som tyvärr såg betydligt godare ut än det var)

Större delen av gårdagen spenderades i bilen, efter ett par timmar mellanlandade vi för natten på Scandic i Örebro. Vi mötte upp våra vänner i hotellets restauranglounge och senare avslutade vi kvällen.

Idag gick vi upp i tid och käkade hotellfrulle innan vi satte oss i bilen och fortsatte resan till fjällen. Ett antal timmar avverkades och jag hann konstatera att take away- kaffet inte levde upp till mina förväntningar, jag hann också läsa ut en bok och även förkorta mina hörlurars liv avsevärt. Just nu hänger de stackars lurarnas liv bokstavligt talat på en skör tråd.

Men hörrni, trots det mindre lyckade kaffet och ett par mindre glada lurar så har vi äntligen kommit fram!

Uppackade och klara, imorgon vankas skidåkning!

Många kramar.

Likes

Comments