En sak som jag ofta funderar på det är det här med den eviga hetsen om hur man ska se ut i kroppen och inte. Jag är själv överviktig, vilket jag själv vet då jag har både ögon i skallen och flera speglar, så det är inget som någon annan behöver tala om för mig. Det är många gånger i mitt liv som jag har fått det påpekat att jag väger för mycket och att det inte är bra för mig, som om det är något jag inte skulle veta om.

Jag kan förstå att det kanske är för mitt bästa, men som jag anser det så är det inte att trolla bort nästan 35 kilo övervikt, och innan jag har hittat motivationen till att bli av med den övervikten så finns den kvar på min kropp och det är väl ändå inget någon annan än jag som ska störa sig på?

Jag har sagt många gånger att alla väljer fritt hur dom vill leva. En del vill träna och äta hälsosamt och det är såklart det som är bäst att göra så det säger jag inget om alls, men det jag säger nånting om är att om inte jag ifrågasätter den livsstilen varför ska jag bli ifrågasatt min? Jag är inte en sämre människa för att jag är tjock.. Ett citat jag väldigt ofta använder är "jag är fet och ful fast med en bra personlighet" det är ungefär så det har känts sen skolstarten vilket är i 18 år och det är ganska sjukt. Och nej ful kan väl inte ens jag tycka att jag är, jag är ju inte av modellmaterial direkt, men jag bryr mig om mitt utseende och klär mig i kläder som är lite mer anpassade för just min kroppsform med mer mage och ryggfett. Samtidigt har jag kommit till en punkt i i livet att jag känner att jag skiter i vilket. Vill jag ha lite mer åtsittande kläder tänker jag ha det utan att någon ska ha åsikter om det, och om det nu är någon som skulle störa sig på att jag kanske har en lite tightare klänning på mig, eller möjligtvis ett par shorts så får de mer än gärna lägga energi på det om det gör dom lyckligare.

Jag är ingen sämre människa bara för att jag har lite mer kilon på min kropp, kanske bara en lite bättre. Jag är ganska ödmjuk. jag vet hur det ser ut och vad det gör med min kropp och min hälsa, på samma sätt som jag vet vad rökningen gör, men jag vill äta det jag vill och vad jag känner för.
Sen är det såhär att bara för att jag har kommit så långt att jag struntar i folks åsikter oavsett vem det är som har dom, så finns det andra unga tjejer som är i min ålder och väldigt mycket yngre som inte har kommit dit än. Vilket jag tycker ät sorgligt, för jag vet hur dåligt man kan må av alla dessa reklamer som finns på busshållplatser och som går på tv. Tjocka människor ska helst klä sig som gråa möss eller som tanter då det verkar vara så klädindustrin ser på överviktiga, vilket gör mig förbannad att man inte ska få ha snygga kläder då XL är precis som storlek small. Det är inte konstigt att det finns så många som får ätstörningar av olika slag då det är sådan himla hets om att man ska vara smal för att duga till olika anledningar, framför allt är det väl för att passa in, vara en i mängden. Även för att duga till killar. En tjej med lite extra vikt är precis lika fina som tjejer som är smala, och det gäller även killar. Alla är väl ändå människor? Eller har jag helt fel i det? Ska man bli utesluten för att man har extra vikt?

Under hela min skoltid, bortsett från gymnasiet, har jag varit mobbad för olika saker, jag var ett lätt byte, och en av de sakerna var att jag var överviktig, då var jag inte ens i närheten av så stor som jag är nu, jag var mullig då så det går inte ens att jämföra med dagsformen. Än idag får jag kommentarer eller gliringar från människor som jag egentligen inte ens känner yttra sig om min vikt och häva ur sig saker som gör att jag ifrågasätter människans intelligens och hur många hjärnceller vissa besitter och att IQ badboll faktiskt får en mening. Och det är ju sjukt att det fortfarande är precis likadant som det alltid har varit att det är fel att vara tjock, för att använda det "korrekta" ordet enligt vissa.

Förstår inte vad man får ut utav att bara vara elak egentligen. Är det så jävla svårt att tänka saker men inte yttra sig? Jag tänker väldigt mycket som jag inte säger. Kan inte alla tänka så? Det skulle bli väldigt mycket lättare då.

Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om det här, men det ska jag inte göra tänkte jag det får räcka nu. Jag vill bara få fram att alla är lika mycket värda oavsett vikt, och jag hoppas att någon gång i framtiden alla andra kommer hålla med om det så kommer det att finnas lite mindre ondska i världen, och alla oavsett kön kan få känna att dom duger precis som dom är. Så snälla fina, tänk er för vad ni säger om andras utseende överlag, det sårar mer än vad ni kan tänka er och det är sår som aldrig riktigt försvinner. Oavsett hur hård och självsäker man kan verka utåt ligger det alltid och gnager inombords.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Lördagen har ju varit helt jättemysig alltså! sov till 10 ungefär sen kom Linnéa hit och höll mig sällskap en stund när Andreas var på jobbet. Sen blev det en sväng till Timsbron för att fira Emelie som fyllde år igår. Jag kan bara säga såhär att vilken familj man har kommit in i alltså! Jag trivs som fisken i vattnet, dom är ju urmysiga hela bunten, fast eftersom Andreas är som han är så kunde jag ju inte ha förväntat mig annat i och för sig.

Så den här dagen har varit bra. Jättesöta katter har man haft dessutom, de har varit lugna hela dagen vilket jag inte vet hände sist. Nu blir det bara mys framför 13 skäl varför och sen sängen. Vi får sällskap av Emelie inatt också, så det blir väl sängen sen när hon har dykt upp så vi kan släppa in henne.

Längre inlägg än så blir det inte idag känner jag så hejs!

Likes

Comments

Det är fredag och det är hyfsat fint väder! Jag har ätit gó frulle i form av mannagrynsgröt med hjortronsylt, det är ju inte helt fel. Andreas har i princip precis gått till jobbet och är borta precis hela dagen. Jag får besök av Linnéa idag, så det är full rullians på folk här känns det som, men det är väl så det är när man har flyttat. Jag klagar inte på att få lite sällskap när han är på jobbet.

Jag ska ta en lyxdusch innan hon kommer här sen för att rå om mig själv lite med skrubb, oljor och kanske lite inpackning till håret. Så det får bli en lyxdusch på en fredag istället för en söndag. Sen även en snabb dammsugning får det blir också för att få bort all kattsand som ligger överallt.


Likes

Comments

Nu blir det många inlägg på en och samma dag, men så blir det när man är själv om dagarna och Andreas har planer efter jobbet, då kan man ju lika gärna skriva lite.


Jag har tagit fram mina favoriter hittills. Så nedanför kommer det bilder från det jag tycker ni ska få se. Det kommer att bli mer sen, det kommer att komma när sovrummet är helt klart och vi har gjort oss hemmastadda där helt och hållet. Byrån i hallen är, som jag skrev i ett tidigare inlägg, min absoluta favorit. Den blev väldigt mycket bättre än vad jag trodde den skulle bli. Jag har även ett fönster i köket som är riktigt fint att titta på när man står och diskar. Så dom två specifika sakerna kommer här, och sen lite annat som är mina favoriter.

Likes

Comments

Rubriken säger ju det mesta så någon längre text är inte nödvändig. Det var gott kan vi säga i alla fall!

Likes

Comments

Torsdag och det spöregnar ute, men vad gör det när man får ha pannkaksdejt med Martina?

Hon ska komma och titta på lägenheten då hon inte har varit här förut, så ska väl plocka lite här för att det inte ska vara allt för mycket saker liggandes, utan det kan ju vara skönt att ha det lite iordning när man får folk hit. Och för att överraska Andreas lite också när han kommer hem från jobbet. Jag kan ju vara rätt gullig när jag vill.

Jag har tänkt att det ska komma ut lite bilder på hur det ser ut här hemma, lite smakprov i alla fall då det inte är klart än med tavlor och dylikt. Men det kan vara kul att visa hur det ser ut hittills, lite saker har ju kommit upp och min byrå ute i hallen har blivit en favorit måste jag säga, den blev riktigt bra. Så jag kommer att lägga ut mina så kallade guldkorn som finns hittills i vårt gemensamma hem.

Det blir något som jag fixar senare eller imorgon, nu ska jag stöka lite innan Martina kommer hit om bara en liten stund.

Likes

Comments

Hur lång tid det ska det ta innan man kommer iordning helt och hållet när man har flyttat? Jag och Andreas flyttade in i lördags och det är redan någorlunda iordning, det ser ut som ett hem i alla fall, men jag tänker det här med att alla lådor och påsar ska plockas upp. Hur lång tid ska det ta? Andreas har ju kommit iordning med det mesta av hans saker, men då är ju han kille och har väldigt mycket mindre saker och kläder än vad jag har. Jag är ju en sån människa så jag vill komma gång och få allt på plats direkt, men nu ska vi ju till IKEA när lönen kommer för att handla lite hyllor och dylikt, så jag kan få upp mina prydnadssaker också. Andreas är ju inte intresserad av inredning på det sättet, jag får göra lite som jag vill bara hans grejer får en plats någonstans, men det gäller ju att hitta plats åt allt också, nu försöker jag i alla fall att plocka upp det som ska in i garderober och sådär för att få undan och få ordning och reda i sovrummet, vilket är det rummet som är finast enligt mig men det är det som jag är minst nöjd över just nu ör tillfället. När lägenheten är såld så ska vi ju beställa ny soffa och ny säng och jag kan tänka mig att det kommer göra att det känns finare i sovrummet. Det är ju en större säng 160 cm istället för dom ynka 120 vi har idag, det kommer bli bättre i rummet. Vi ska få upp tv och grejer, men det tar väl tid såklart innan man är helt inne i det, och man får väl acceptera att det inte går över en natt.


Huvudsaken är ju att jag får bo med Andreas, men det är ju så himla skönt när det är klart, och nu är det dags att hålla iordning här hemma, så det inte blir ett bombnedslag igen så man knappt kan ta sig fram. Sen finns det ingen risk att det kommer bli så, då både jag och Andreas vil hålla ordning hemma. Då vi båda känner att det kan vara skönt att bara komma hem och inte behöva göra något mer än möjligtvis disken.

Men nu kom han hem, så tänker inte skriva mer om det, utan umgås lite innan det är dags för en dusch och sängen!

Likes

Comments

Jaha, då var det dags att prova på det här med att blogga igen. Det kommer bli mycket inredning, katter och mat.

Förmodligen lite bittra inlägg också efter som jag ibland är en rätt bitter människa. Inre tankar om kroppsideal och andra djupa saker, då är det lika bra att lägga upp det på en blogg istället för att ta det på Facebook så folk blir irriterade.


Just för tillfället sitter jag med en Nocco framför AHS då Andreas är på jobbet och jag fortfarande har småfeber trots tabletter. Jag har precis stekt amerikanska pannkakor också som jag tänkte häva i mig med lite blåbär. OCH jag kan säga direkt att vad det gäller att det kommer vara mycket mat så är det inte något nyttigt vi pratar om, nej utan bakverk och helst pizza om det är en sån dag. Jag tränar inte heller speciellt mycket så vi gör det klart också, bara så det inte blir några missuppfattningar om detta. Så den här bloggen är till för att få skriva av sig lite och ni får väl läsa den om ni vill, eller så struntar ni i det.


Jag hoppas i alla fall att ni vill läsa om mitt vardagliga liv och lite utöver det vardagliga.Likes

Comments