Header

Mord

Edward Theodore "Ed" Gein föddes den 27 augusti 1906, och dog sedan den 26 juli 1984 på Mendota Mental Health Institute på grund av andnings- och hjärtsvikt. Han var en amerikansk mördare som blev ökänd på grund av hans nekrofiliskt beteende vilket involverade att skinnflå offer och gräva upp lik, han dekorerade sitt hem med likdelar, och skapade kläder och möbler av deras skinn.

Hans barndom var ganska tuff, hans far var alkoholist och arbetslös, han fick knappt gå utanför dörren och fick heller inte skaffa några vänner. Ed och Henry gjorde allt för att göra sin mor lycklig och nöjd men hon var sällan eller aldrig nöjd med vad pojkarna åstadkom utan misshandlade dem både psykiskt och fysiskt.

När Ed kom i puberteten, blev hans mor ännu mer strikt. När hon kom på honom med att onanera i badkaret skållade hon honom med kokhett vatten. Hon tog tag i hans genitalier och kallade dem "curse of man" (mannens förbannelse). Med en liten utväxt över ena ögat och feminint uppträdande blev den unge Gein under skoltiden ett enkelt offer för mobbare.

I mars 1944 utbröt en brand på gården, och Henry dog. Trots att det fanns bevis på att Henry hade fått slag mot skrevet och att han hade två märken på bakhuvudet så fastställdes dödsorsaken till kvävning av röken. Efter detta levde Ed ensam med sin mor. Mindre än två år senare den 29 december 1945 dog deras mor av flera strokes, och hon lämnade därmed sin son ensam kvar på gården. Under de kommande åren levde Ed ensam på gården och försörjde sig som traktens "fixare" då han var mycket händig och skicklig på hantverk.

Den 16 november 1957 försvann ägaren till Plainfields järnaffär Bernice Worden och enligt vittnen, Wordens son skulle Ed ha varit en av de sista kunderna kvällen innan försvinnandet. Under husrannsakan gick polisens utredare in i ett skjul på hans ägor gjorde de sitt första makabra fynd den natten: Wordens lik. Hon hade halshuggits, och hängde upp och ner i anklarna och hade blivit uppsprättad vid torson, som en hjort. Skadorna hade hon fått efter döden hon hade skjutits på nära håll med ett .22-kalibrigt gevär.

När de sökte igenom huset hittade dem även avhuggna huvuden på sängstolparna i sovrummet.

Skinn som han gjort lampskärmar av.

Kranier som gjorts till soppskålar.

Ett mänskligt hjärta. En ansiktsmask tillverkad av riktigt ansiktsskinn hittades i en papperspåse.

Ett halsband av människoläppar.

En kappa gjord av en vagina och bröst som han hade sytt ihop.

Andra saker tillverkade av mänskliga kroppsdelar, inklusive ett skärp gjort av bröstvårtor.

Under ett förhör erkände Ed att han brukade gräva upp gravar av nyligen döda medelålders kvinnor som han tyckte liknade hans mor. Han tog med sig kropparna hem och garvade skinnet och skapade sina kusliga ägodelar. Han erkände även att han hade gjort cirka 40 besök till kyrkogårdar under tiden mellan 1947 och 1952. Ed förnekade hela tiden att han haft sex med de uppgrävda kropparna med förklaringen att "de luktade för illa". Under förhör erkände Ed också att han skjutit ihjäl Mary Hogan, en lokal baranställd, som varit saknad sen 1954.

Ed bedömdes vara mentalt instabil och därför inte lämpad att gå igenom rättegång vid tidpunkten för hans arrestering varpå han skickades till Central State Hospital i Waupun, Wisconsin. Senare omvandlades sjukhuset till ett fängelse och Ed förflyttades till Mendota State Hospital i Madison. 1968 bestämde Eds läkare att han var frisk nog att gå igenom rättegång han fanns "inte skyldig på grund av sinnessjukdom" (not guilty by reason of insanity), och tillbringade resten av sitt liv på sjukhus.

Medan Ed satt häktad brann hans hus ner till grunden. Utredare kunde inte avgöra orsaken men man misstänkte att branden var anlagd. 1958 såldes Eds bil som han fraktade de döda kropparna i. Den såldes för $760 till en företagsam karnevaloperatör vid namn Bunny Gibbons. Gibbons kallade sin attraktion för "Ed Gein Ghoul Car" och tog 25 cent för att besökare skulle få se den på olika marknader runt om i landet.

Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Ed_Gein

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Filmrecension

Titel - The bye bye man

Regi - Stacy Title

Genre - Skräck

Speltid - 1h 36 min

Handling - Tre vänner från college hittar sitt drömhus, ett stort gammalt hus på landet. Men deras glädje förbyts snart i fasa. Huset är hemsökt av en övernaturlig varelse – The Bye Bye Man. Varje gång de ser eller tänker hans namn händer fruktansvärda saker. Det finns bara ett sätt att undkomma hans förbannelse: tänk det inte, säg det inte…

Vad tycker jag? - Jag blev väldigt besviken på denna filmen, dock tyckte jag att handlingen var väldigt intressant. Speciellt det här att man inte får tänka på det eller säga det. Filmen hade sina scener men annars så var den ganska så tråkig, precis som alla andra nyare skräckfilmer.

Betyg - 3 av 5

Källa: https://www.moviezine.se/movies/the-bye-bye-man

Likes

Comments

Bra skräckfilmer

Orphan (2009)

Esther är en nioårig föräldralös flicka från Ryssland som tycks vara förföljd av olycka. Hennes förra fosterfamilj dog i en brand som hon med nöd och näppe undkom. Men nu när familjen Coleman adopterat henne ser livet betydligt ljusare ut. Tills en klasskamrat faller från en klättersällning. Tills en nunna från barnhemmet hittas ihjälslagen. Och tills att Esthers nya mamma börjar tvivla på om den tragiska branden verkligen var en olyckshändelse.

Källa: https://www.moviezine.se/movies/orphan

The Boy (2016)

En amerikansk barnflicka får en chock när hon börjar sitt nya jobb hos en brittisk familj. Sonen i familjen är inte som alla andra, han är en docka. När barnflickan gång på gång bryter mot de strikta regler som familjen satt upp, börjar det hända otäcka, oförklarliga saker som får henne att tro att dockan är levande.

Källa: https://www.moviezine.se/movies/the-boy

Texas Chainsaw 3D (2012)

Efter att flera människor spårlöst försvunnit pekades den udda Sawyer-familjen ut som misstänkta förövare. Farhågorna besannades en het sommardag när en ung kvinna lyckades fly sin fångenskap efter att ha bevittnat de brutala morden på fyra av hennes vänner. Ryktet om det som inträffat spreds snabbt och en hämndlysten mobb brände ned Sawyers hus till grunden och utplånade hela familjen, eller det var åtminstone vad man trodde.

Årtionden senare och långt därifrån får en ung kvinna vid namn Heather veta att hon just ärvt ett gods i Texas efter en farmor hon inte visste fanns. Hon bestämmer sig för att ta med några vänner på en roadtrip för att utforska sina rötter och sitt arvegods närmare. Till sin förvåning upptäcker hon att hon har hon blivit ägare till en pampig viktoriansk villa, än så länge lyckligt omedveten om vad som döljer sig i husets källare.

Källa: https://www.moviezine.se/movies/texas-chainsaw-3d

Likes

Comments

Mord

I Kanada finns det en lång motorväg som kallas för "Highway Of Tears." Men egentligen heter den Highway 16 och går mellan Prince Geroge och Prince Rupert.

Under 1969 - 2011 mördades cirka 16 - 40+ kvinnor på denna motorväg. Polisen har konstaterat att 19 av alla dessa kvinnor har vandrat helt själva på denna motorväg för att lifta.

Än idag har bara ett av alla dessa mord lösts. Det har till och med gått så långt att man har satt upp skyltar där det står att kvinnor inte bör lifta här eftersom det går en mördare på fri fot. Längre ner på skylten kan ni se tre av kvinnorna som fick sina liv förstörda och bort blåsta...

Källa: https://en.wikipedia.org/wiki/Highway_of_Tears_murders

Likes

Comments

Urban Legends

Den här Japanska Urban Legenden handlar om en varelse som befinner sig på landsbygden, ofta på t.ex ängar och åkrar. Ingen vet riktigt hur den ser ut men det sägs att det är en vit varelse som dansar och snurrar på samma ställe. Skulle du råka kolla på den lite för länge så kommer du bli galen och du kommer aldrig bli normal igen. Jag tänkte nu berätta om en flicka och hennes äldre bror som råkade ut för KuneKune

När jag var liten tog mina föräldrar mig och min äldre bror till våra farföräldrar ute på landet. När vi hade kommit fram till våra farföräldrar gick jag och min bror ut för att leka, luften var så mycket renare här än vad den är inne i stan, vi gick ut i risfältet och njöt av vinden.

Plötsligt stannade min bror upp, han stirrade på något längre fram.

"Vad tittar du på?" Frågade jag.

"På det där borta" Svarade han.

Risfältet sträckte sig långt, och området var helt öde. Jag försökte kisa med ögat för att se vad det var men jag kunde inte... jag såg inte va det var. Det var en vit varelse lika stor som en människa som rörde sig på samma ställe.

"Kanske är det en fågelskrämma?" Sa jag.

"Det där är ingen fågelskrämma, fågelskrämmor rör inte på sig sådär.." Sa min bror.

"Kanske är det ett lakan då?" Sa jag.

"Nej! Det där är inget lakan" svarade han. "Det finns inga andra hus här och varför skulle man sätta upp ett lakan mitt ute på fältet? Och dessutom är det ingen vind.."

Jag hade en konstig och obehaglig känsla i magen..

Min bror sprang tillbaka till huset och återvände med en kikare.

"Åh, kan jag får se?" Svarade jag ivrigt.

"Nej, jag först! Jag är äldst så jag får kolla först, du får kolla när jag är klar."

När min bror satte kikaren intill ögonen, ändrades hans ansiktsuttryck och hans ansikte bleknade. Han tappade kikaren i marken och jag kunde se hans rädsla i ögonen.

"Vad var de?" Frågade jag, nervöst..

Min bror svarade långsamt "det är.. det är det...

Det var inte min brors röst..

Utan något annat ord vände han sig om och gick tillbaka till huset. Med mina darrande händer plockade jag upp kikaren, men jag var för rädd för att kolla i den.

Där efter kom min farfar springandes.

"Vad gör du med kikaren?" Frågade han.

"Ingenting.." Svarade jag. "Tittade bara på den vita saken där borta."

"VA?" Skrek han. "Du ska inte titta på den!"

Han ryckte kikaren ifrån min hand och sa ilsket. "Såg du den?" "Såg du på den genom kikaren?"

"Nej!" Sa jag ödmjukt. "Inte än..."

Min farfar suckade och sa. "Bra! Det är bra!"

Utan att veta skickades jag tillbaka till huset.

När jag gick in i köket, grät alla. Min bror låg på golvet och rullade runt och skrattade som en galen person. Han låg på rygg och dansade som den vita saken där ute.

Jag började gråta. Jag kunde inte förstå vad som pågick, det var hemskt att se honom så.

Nästa dag bestämde våra föräldrar att vi skulle åka hem. Jag satt i baksätet med min bror och torkade mina tårar. Min bror skrattade fortfarande, vi var tvungna att binda honom eftersom han rörde sig hela tiden. Han såg glad ut men när jag såg honom djupt in i ögonen såg jag att han grät... hans kinder var våta.. Men han fortsatte att skratta.

Min bror blev aldrig sig lik igen..

Källa: http://www.scaryforkids.com/kunekune/

Likes

Comments

Filmrecension

Titel - Silent Hill

Regi - Christophe Gans

Genre - Myserium och skräck

Speltid - 2 h 7 min

Handling - Rose kan inte acceptera vetskapen att hennes dotter Sharon lider av en obotlig sjukdom. Trots protester från sin make tar hon med sig sitt barn till spökstaden Silent Hill, som Sharon pratar om i sömnen. Sharon försvinner och Rose påbörjar letandet efter henne i staden. Aldrig förut har hon skådat något liknande.

Vad tycker jag? - Jag skulle inte klassa denna filmen som en skräckfilm, men den är absolut se värld. Tycker att handlingen är annorlunda jämfört med andra skräckfilmer vilket är ett +.

Betyg - 2 av 5 Silents

Källa: http://www.filmtipset.se/film/silent-hill.html

Likes

Comments