På denne hellige dagen vil jeg ønske dere alle sjeler der ute en riktig god og fredelig julefeiring i dag.

Uansett hvilken situasjon som du befinner deg i så håper jeg at du finner fred i deg selv. Og gi deg selv kjærlighet, du er verdt det❤️.

I dag velger jeg takknemlighet, for det jeg har og for at jeg har en fremtid.

God jul❤️.T

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Jeg våknet til DET knallværet i dag og masse sol. Av en eller annen grunn da så var stolen litt for god å sitte i(i dag igjen) og det var kjempe tungt og vanskelig å overtale meg selv om å dra på meg turtøy og sko for å komme seg ut.

Det som jeg ofte bruker som unnskyldning da ovenfor meg selv er at jeg må gå endel oppover for å komme meg dit jeg ønsker. Det at det går endel nedover kommer ikke som det første argumentet.

Jeg kom meg ut, og etter ca 20 minutter så angret jeg ikke et sekund på at jeg hadde gått. Når alle «huff og nei» tankene hadde forsvunnet så ble det jo så utrolig deilig. For det er jo det som skjer(iallfall med meg) at vips så er deppa tanker blitt til glade tanker. Så hurra for meg og mine 11100 skritt både opp, ned og igjennom skogen i dag. Det hjalp jo selvfølgelig på at jeg gikk på mitt favoritt sted, er så utrolig vakkert der. Det syntes nok de omtrent 100 andre som var på tur også.

Har du vært på tur i dag?

Nedenfor følger et bildedryss fra turen min, ha en fortsatt fin søndag.

💚
T

#tur #skogen #søndag #frashitttilhit #sol #høst #drammen

Likes

Comments

Det har i grunn alltid vært sånn, og jeg har alltid visst det. At et av mine største ønske her i livet er å hjelpe andre mennesker. Dette er gjerne mennesker som sliter, som ikke når helt frem, og som rett og slett ikke helt blir sett.

Jeg startet opp på en master utdannelse høsten 2015. Dette er en master i utdanningsledelse, noe som skal være med på å styrke min kompetanse i å være leder, lede frem utvikling blant mennesker og i ulike institusjoner. Lite visste jeg at jeg skulle ende opp med å ville undersøke og finne ut av en problemstilling som faktisk ha stor betydning for andre enn meg selv(Håper jeg).

Psykisk helse har blitt mitt store hjertebarn. Alle har en psykisk helse, på lik linje med en fysisk helse. Denne må også tas vare på, og pleies på en hensiktsmessig måte.

Det er dessverre sånn at fler og fler av befolkningen i Norge sliter med en eller annen utfordring som er koblet til psykiske helseutfordringer. Og det som ikke mange kanskje er klar over er at med disse psykiske helseutfordringene så følger det med endel fysiske utfordringer også. Derfor er dette et komplekst område som trenger et helhetlig menneskesyn for å styrke mennesker med ulike utfordringer som de har i livet sitt.

Med disse tankene jeg har, og den forestående oppgaven som jeg har å skrive så kan jeg ikke legge skjul på at jeg ønsker å bidra til å bryte tabuer rundt dette med psykisk helse. Jeg tenker at opplysning og kompetanseutvikling rundt dette er kjempeviktig for ledere der ute i vårt landstrakte land er super viktig. VI må tørre å sette det på agendaen, og vi må tørre å snakke om det høyt. Det er faktisk flere som sliter enn man skulle tro.

Mitt mål er også at mitt arbeide og mine tanker skal kunne være med på å styrke lederes kompetanse og refleksjoner rundt dette temaet. Forskning som er gjort viser til at mennesker som sliter med ulike former for psykiske helseutfordringer får forbedret livskvaliteten sin betraktelig med å bli sett på som et verdifullt medlem av en arbeidsplass og generelt i samfunnet. Jeg mener det er plass til alle på en eller annen måte, og gleder meg til å finne ut hvordan man kan tilrettelegge for dette. Særlig vil da dette gjelde barnehager, men det kan også være overførbart til andre type institusjoner og bedrifter.

Vil du være en leder som vil hjelpe og utvikle andre? Er du et medmenneske som har et hjerte for å hjelpe andre? Heng med videre.

Kom gjerne med innspill til meg hva som kan være viktige perspektiv å få med i en sånn type oppgave.

💚

T


#ledelse #masteroppgave #psykiskhelse #utfordringer #løsninger
Likes

Comments

Jeg skulle gjerne ha plukket deg en bukett med blomster.

En bukett med fine farger: rosa- gule- hvite- røde- blå og mange flere å.

Disse blomstene ville jeg gjerne ha gitt til deg, fordi du trenger farger på din vei.

Og husk den dagen da blomstene visner, at en venn ville gi deg sine kjærlige hilsener.

Det skal så lite til i denne verden å vise, kjærlighet til de som sliter.
Litt farger har vi alle å gi, for livets dager er ennå ikke forbi.

Tone Laila Aas Hansen
13.08.2017


Med lys og kjærlighet til alle.

💚

T

#dikt #livet #blomster #farger #gi #medmenneske

Likes

Comments

For en utrolig nydelig dag til å være ute, og ettermiddagen ble tilbrakt på Stenberg friluftsmuseum som ligger i Vestre Toten kommune. Her kan man vandre blant gammel historie, vakre uteområder og er du heldig så kan du møte på noen adelige spøkelser også.

Jeg har som vanlig fanget dette flotte stedet på mitt iPhone kamera og vil dele det med de som har lyst til å se. Jeg vil også anbefale alle å reise innom dette fine stedet hvis de er på utur på Toten.

Nyt bildene...

💚

T

#toten #stenberg #foto #sommer #2017 #uteliv #flott #vakkert #sol #visittoten

Likes

Comments

Å bo i nærheten av skogen er en ren velsignelse. Jeg har nok ikke vært flink nok til å benyttet meg av skogen den siste tiden på grunn av ferien, men etter dagens tur har jeg tenkt at det skal bli mange flere i nærmeste fremtid.

Skogen er for meg ren meditasjon, å tømme hodet mitt for alt og bare høre på de lydene naturen har å tilby. Rart med det, men til og med på kjente stier så legger jeg merke til noe nytt hver eneste gang: en stein, en varde, et rart tre eller rester fra et gammelt gjerde. Naturen er vakker, og den må vi ta vare på.

Neste gang jeg kommer til dette tjernet her så skal jeg sette meg ned litt å nyte utsikten.

Er det flere som har hatt noen fine natur opplevelser i helgen?

💚

T

Likes

Comments

Vi trengte visst ikke å gå så langt i dag for å finne et stykke historie.

En liten kveldstur ble det på oss i dag, måtte jo passe på mens det enda er fint vær. Vi tuslet over den fine, gamle steinbroen bort til kirken. Det var jo på en måte spennende det også, alt gammelt er spennende. Alt med historie er spennende.

Litt fakta om Rjukan kirke: En korsformet kirke som ble bygget i 1915. Kirken ble total skadet i en brann i forbindelse med filminnspillingen av Helter i Telemark i 1965. Kirken ble restaurert i perioden 1965-68 av Asbjørn Stein. Altertavlen kom til kirken i 1968 og er et glassmaleri av Torvald Moseid.

Vi fikk dessverre ikke kikket inne i kirken, men fikk tatt masse fine bilder på utsiden.

Forøvrig så finnes det et minnes merke over de falne i krigen på plassen utenfor kirken.


Ha en velsignet kveld.

💚

T


#visitrjukan #rjukan #kirke #foto #sommer #2017

Likes

Comments

Jeg kan ikke noe for det, men jeg syntes historie er kjempespennende. Tenk å være akkurat der, der en gang det har skjedd så mye spennende og som er en stor del av Norges historie.

Rjukanbanen ble åpnet for drift 9. august 1909 og var den gang eid av Norsk Hydro. Nå er den eid av Norsk industri arbeidermuseum og er en del av UNESCO's verdensarv. Den er registrert som Rjukan-Notodden industriarv.


4 juli 1991 så gikk det siste ordinære toget på Rjukanbanen da Norsk Hydro hadde flyttet produksjonen sin et annet sted.

Fra sommeren 2016 så har det vært togturer med guide fra Rjukan til Mæl. Fra Mæl kan man ta fergen M/F Storegut til Tinnoset.
De har et håp om at en gang i fremtiden så vil de kunne ha disse togturen helt til Notodden. Togbanen er i dag driftet med et diesel lokomotiv. Men i fremtiden så håper de på å få brukt strømlinjede igjen.


Det vi kanskje forbinder med Rjukan og Rjukanbanen er kanskje Vemork, og dens historie. Sidesporet fra Vemork og til Rjukan stasjon er i dag revet. Men i sin tid ble det blant annet fraktet Tungtvann på denne linjen.

Den aller største historiske hendelsen er vel kanskje da M/F Hydro ble senket for å forhindre at tyskerne fikk tak i tungtvannet de trengte for å fremstille bomber. Denne båten ligger til dags dato på bunnen av Tinnsjøen på over 400 m dyp og er registrert som en krigsgrav.

Her kommer noen bilder fra dagens togtur i skjønn natur, nyt utsikten.

Først har vi Rjukan stasjon:

Noen bilder fra innsiden av toget:

Bilder fra underveis på turen:

Bilder fra Mæl stasjon og M/F Storegut:

Mæl stasjon hadde endel historie å by på også om stedet og fergen som tilhører stedet:

Håper bildene falt i smak hos deg.

Ha en fortsatt nydelig dag hvor en du er.

💚

T

#visitrjukan #rjukanbanen #rjukan #norskindustriarbeidermuseum

Likes

Comments

Å oppleve høye fjelltopper er ikke en selvfølge for alle, men til Gaustadtoppen kan de aller fleste komme seg opp til.

Opp dit går nemlig Gaustadbanen som er et tog som går inne i fjellet. Bare den reisen er i seg selv et turmål som er spennende for både små og store.

Når man kommer opp til Gaustadtoppen som ligger 1883 MOH, så er det kun noen trappetrinn i en flott steintrapp så er man på toppen. Du finner på en godværs dag som i dag en spektakulær utsikt som kan slå pusten ut av de fleste.

Her finnes også en hyggelig fjell kafè med vafler og kaffe. (Og toalett, det kan man jo trenge).

Et godt turtips fra meg til alle der ute, spesielt barn: kle godt på dere, på toppen blåser det friskt. Og skal du gå opp, husk gode sko. Man går stort sett bare på stein.

God tur.

Man kan lese mer om Gaustadtoppen og Gaustadbanen på @visitrjukan og deres hjemmesider www.visitrjukan.no

💚

T

Likes

Comments