Jeg skulle gjerne ha plukket deg en bukett med blomster.

En bukett med fine farger: rosa- gule- hvite- røde- blå og mange flere å.

Disse blomstene ville jeg gjerne ha gitt til deg, fordi du trenger farger på din vei.

Og husk den dagen da blomstene visner, at en venn ville gi deg sine kjærlige hilsener.

Det skal så lite til i denne verden å vise, kjærlighet til de som sliter.
Litt farger har vi alle å gi, for livets dager er ennå ikke forbi.

Tone Laila Aas Hansen
13.08.2017


Med lys og kjærlighet til alle.

💚

T

#dikt #livet #blomster #farger #gi #medmenneske

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

For en utrolig nydelig dag til å være ute, og ettermiddagen ble tilbrakt på Stenberg friluftsmuseum som ligger i Vestre Toten kommune. Her kan man vandre blant gammel historie, vakre uteområder og er du heldig så kan du møte på noen adelige spøkelser også.

Jeg har som vanlig fanget dette flotte stedet på mitt iPhone kamera og vil dele det med de som har lyst til å se. Jeg vil også anbefale alle å reise innom dette fine stedet hvis de er på utur på Toten.

Nyt bildene...

💚

T

#toten #stenberg #foto #sommer #2017 #uteliv #flott #vakkert #sol #visittoten

Likes

Comments

Å bo i nærheten av skogen er en ren velsignelse. Jeg har nok ikke vært flink nok til å benyttet meg av skogen den siste tiden på grunn av ferien, men etter dagens tur har jeg tenkt at det skal bli mange flere i nærmeste fremtid.

Skogen er for meg ren meditasjon, å tømme hodet mitt for alt og bare høre på de lydene naturen har å tilby. Rart med det, men til og med på kjente stier så legger jeg merke til noe nytt hver eneste gang: en stein, en varde, et rart tre eller rester fra et gammelt gjerde. Naturen er vakker, og den må vi ta vare på.

Neste gang jeg kommer til dette tjernet her så skal jeg sette meg ned litt å nyte utsikten.

Er det flere som har hatt noen fine natur opplevelser i helgen?

💚

T

Likes

Comments

Vi trengte visst ikke å gå så langt i dag for å finne et stykke historie.

En liten kveldstur ble det på oss i dag, måtte jo passe på mens det enda er fint vær. Vi tuslet over den fine, gamle steinbroen bort til kirken. Det var jo på en måte spennende det også, alt gammelt er spennende. Alt med historie er spennende.

Litt fakta om Rjukan kirke: En korsformet kirke som ble bygget i 1915. Kirken ble total skadet i en brann i forbindelse med filminnspillingen av Helter i Telemark i 1965. Kirken ble restaurert i perioden 1965-68 av Asbjørn Stein. Altertavlen kom til kirken i 1968 og er et glassmaleri av Torvald Moseid.

Vi fikk dessverre ikke kikket inne i kirken, men fikk tatt masse fine bilder på utsiden.

Forøvrig så finnes det et minnes merke over de falne i krigen på plassen utenfor kirken.


Ha en velsignet kveld.

💚

T


#visitrjukan #rjukan #kirke #foto #sommer #2017

Likes

Comments

Jeg kan ikke noe for det, men jeg syntes historie er kjempespennende. Tenk å være akkurat der, der en gang det har skjedd så mye spennende og som er en stor del av Norges historie.

Rjukanbanen ble åpnet for drift 9. august 1909 og var den gang eid av Norsk Hydro. Nå er den eid av Norsk industri arbeidermuseum og er en del av UNESCO's verdensarv. Den er registrert som Rjukan-Notodden industriarv.


4 juli 1991 så gikk det siste ordinære toget på Rjukanbanen da Norsk Hydro hadde flyttet produksjonen sin et annet sted.

Fra sommeren 2016 så har det vært togturer med guide fra Rjukan til Mæl. Fra Mæl kan man ta fergen M/F Storegut til Tinnoset.
De har et håp om at en gang i fremtiden så vil de kunne ha disse togturen helt til Notodden. Togbanen er i dag driftet med et diesel lokomotiv. Men i fremtiden så håper de på å få brukt strømlinjede igjen.


Det vi kanskje forbinder med Rjukan og Rjukanbanen er kanskje Vemork, og dens historie. Sidesporet fra Vemork og til Rjukan stasjon er i dag revet. Men i sin tid ble det blant annet fraktet Tungtvann på denne linjen.

Den aller største historiske hendelsen er vel kanskje da M/F Hydro ble senket for å forhindre at tyskerne fikk tak i tungtvannet de trengte for å fremstille bomber. Denne båten ligger til dags dato på bunnen av Tinnsjøen på over 400 m dyp og er registrert som en krigsgrav.

Her kommer noen bilder fra dagens togtur i skjønn natur, nyt utsikten.

Først har vi Rjukan stasjon:

Noen bilder fra innsiden av toget:

Bilder fra underveis på turen:

Bilder fra Mæl stasjon og M/F Storegut:

Mæl stasjon hadde endel historie å by på også om stedet og fergen som tilhører stedet:

Håper bildene falt i smak hos deg.

Ha en fortsatt nydelig dag hvor en du er.

💚

T

#visitrjukan #rjukanbanen #rjukan #norskindustriarbeidermuseum

Likes

Comments

Å oppleve høye fjelltopper er ikke en selvfølge for alle, men til Gaustadtoppen kan de aller fleste komme seg opp til.

Opp dit går nemlig Gaustadbanen som er et tog som går inne i fjellet. Bare den reisen er i seg selv et turmål som er spennende for både små og store.

Når man kommer opp til Gaustadtoppen som ligger 1883 MOH, så er det kun noen trappetrinn i en flott steintrapp så er man på toppen. Du finner på en godværs dag som i dag en spektakulær utsikt som kan slå pusten ut av de fleste.

Her finnes også en hyggelig fjell kafè med vafler og kaffe. (Og toalett, det kan man jo trenge).

Et godt turtips fra meg til alle der ute, spesielt barn: kle godt på dere, på toppen blåser det friskt. Og skal du gå opp, husk gode sko. Man går stort sett bare på stein.

God tur.

Man kan lese mer om Gaustadtoppen og Gaustadbanen på @visitrjukan og deres hjemmesider www.visitrjukan.no

💚

T

Likes

Comments

Ta et øyeblikk og gjør det magisk.....

Dette var ord jeg hadde i bakhodet da jeg kom til Flåm. Selvom dette er en turistmagnet deluxe, så var det allikevel så magisk fint der at jeg valgte å blokke ut turist myldret. Vakker natur, vakre minner.

Målet med å dra til Flåm var jo selvfølgelig å reise med Flåmsbana tur/retur Myrdal stasjon.

Flåmsbana er en av de bratteste toglinjene i verden på vanlige togskinner der nesten 80% av lengden har en stigning på 55 promille. På togturen kan man se stupbratte fjell, fosser, vakker natur og rallarveien. Et av de mest fantastiske øyeblikkene var når jeg så togbanen på tre platåer, og på det øverste kom Bergenstoget susende forbi. Litt av et syn. Toget stoppet også opp ved Kjosfossen hvor "huldra" kom å danset for oss til meget fengende musikk.

På toppen var Myrdal stasjon hvor Flåmsbanen møter Bergensbanen. Det var en hyggelig kafè og masse å ta bilder av.

Under er et ras av bilder fra den vakre dagen, nyt....

💚

T

Likes

Comments

Det er ingen tvil om at natur opplevelser noe jeg setter veldig høyt. Så heldig jeg har vært som har fått vært med rundt og fartet litt i noen dager nå. Fått MASSE opplevelser og må derfor dele opp innleggene litt.

Første stopp var Vindhella på Kongeveien over Filefjell. Denne flotte veien ligger ved Borgund i Lærdal kommune og er absolutt å anbefale for de som liker historiske og flotte naturopplevelser. Du kan lese mer om denne veien her: http://www.visitkongeveien.no

Jeg lar bildene snakke for seg selv, nyt øyeblikket.

💚

T


Likes

Comments