Header

Detta var utan tvekan en av resans absoluta höjdpunkter! Minns inte sist jag hade så mycket adrenalin eller sist jag över huvudtaget verkligen var skakig i kroppen av både rädsla och på grund av att man var så exalterad.

Vi började dagen med vandringen upp mot bergen. Vi var en grupp på 8 personer, fyra stycken från Australien; Matt, Luke, Jess och Paigey, en från Singapore; Vincent och en från Frankrike; Johan, riktigt härliga människor allihopa!

På vägen upp gick vi igenom en underjordisk grotta där inget ljus kom in, riktigt häftigt! Sedan fortsatte vandringen och det blev allt brantare och brantare, men vi tyckte bara det var härligt med lite flås. Efter två timmar stannade vi upp för lunch som bestod av förvånansvärt goda baguetter. Ännu mer vandring, zipline och klättring var det som väntade efteråt. Alltså WOW så roligt. Man säkrade sig själv medan man klättrade upp för riggade metallhandtag uppför de branta bergväggarna samtidigt som man stundtals gick över hängbroar i olika utformningar med vattenfall och bäckar som forsade nedanför ens fötter.

Vi kom fram till huset vi skulle sova i sent på eftermiddagen och gick sedan tillsammans för att duscha av oss vid vattenfallet precis intill. Det var en riktigt uppfriskande dusch. Ombytta, fräscha och lite trötta i kroppen satt vi ned tillsammans och drack kaffe medan vi väntade på maten. Oj så god den var, jag vet inte om det var faktumet att man var så slut och hungrig, men det var otroligt gott. Sticky rice, Soya sås med hackad chili, grönsakssoppa och stekta grönsaker tillsammans med fläsk. Det låter säkert inte så gott enligt vissa men alla vi högg in som bara den.

Efter det intog vi våra sovsäckar och madrasserna med inget annat än stjärnorna under våra huvuden. Jag och Gabriel låg vakna ett tag och småpratade lite om rymden medan vi såg stjärnfall och sateliter innan vi tillslut slumrade in. Det var inte den bekvämaste natten i mitt liv, med definitivt en av de häftigaste.

Vi vaknade och möttes av solen som steg över bergen samtidigt som våra guider förberedde vår frukost, omelett med grönsaker, baguett med smör och marmelad + kaffe. Sedan satt vi där och njöt av solen värmande strålar då natten på berget hade varit väldigt kall.

Sen till det roliga! Vi klättrade upp längst vattenfallet vi duschat i under gårdagen för att sedan, 50 meter upp, fira ned oss själva. När vi satt uppe och tittade ned över kanten tror jag mitt hjärta höll på att hoppa ur bröstet, framförallt då vår guide sa att det var livsviktigt att inte släppa höger hand, som användes för att bromsa, för då kunde man falla rakt ned. Jess gick avstod ganska snabbt och Gabriel valde också att skippa det. Jag satt lite velig kvar uppe på kanten tills det var tre av oss kvar där uppe och det var dags för en ny att gå ned. "I'll go next" sa jag samtidigt som jag tänkte vad fan håller jag på med. Men gud vad häftigt det var! Jag var ganska så skakig de första meterna, men sen blev det bara roligare och roligare.

Sen till det ÄNNU roligare, Zipline! första var ca. 200 meter och gud så kul det var! Däremot när man landade på plattformen efter första åket insåg man att vattenfallet var ingenting. Vi stod nu och tittade ned från en plattform 70 meter uppe i ett träd, och enda vägen ned var att luta sig utanför plattformen och fira sig ned. Adrenalinet kom tillbaka ganska fort, däremot hade jag lite självförtroende från vattenfallet i bakfickan. Gabriel däremot bleknade lite lätt om ansiktet. Men när vi båda var nere på backen konstaterade vi en sak, fan vad häftigt det där var!

Resten av dagen fortsatte på samma vis, att Ziplinea mellan plattformar, fira sig ned och sedan vandra vidare till nästa. Den längsta Ziplinen var på ca 650 meter! Det var otroligt att se djungeln på ett sådant sätt medan man svävade förbi ovanifrån. Rädslan som funnits i början av dagen var långt borta redan vid andra Ziplinen och det var bara roligt resten av dagen! Lunchen serverade vid en liten sjö på ett stort bananblad. Sticky rice, chili soya och torkat fläsk, det var också såå gott.

När sista ziplinen var gjort var man så lycklig och även stolt! Nu var det bara en kort vandring kvar innan turen var officiellt över. Jag är så glad över att vi gjorde detta då vi ett tag funderade på om vi kanske skulle skippa det, men detta var verkligen ett minne för livet och vi båda tyckte verkligen att det var verkligen så roligt! En riktigt otrolig upplevelse!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Instagram@my.gabrielsson