Header

Från tropiska paradisstränder var det nu dags för ett rejält miljöombyte. Laos, ett land utan varken kustlinje eller badstränder.

Vårt flyg landade sent på kvällen i huvudstaden Vientiene. Morgonen efter åt vi frukost sedan hoppade vi in i en tuktuk, åkte till busstationen utan att ha någon biljett bokad. Utan problem var det bara att hoppa på nästa buss som gick mot Luang Prabang. Innan bussens avgång sprang däremot Gabriel iväg för att köpa något litet till resan så vi inte skulle behöva bli hungriga, men då kommer han tillbaka med sex baguetter "Det var så jävla billigt så jag köpte flera!" Bussen backade sedan ut, körde iväg, samtidigt som Gabriel smaskade på sitt stolta köp.

Vilka vyer! När bussen började att köra upp i bergen satt man med näsan fastklistrad mot fönsterrutan. Det var otroligt vackert att se ut över landskapet. Laos är ett land med väldigt mycket berg och vägarna är byggda upp och ner längs dessa och därmed tog även resan ca. åtta timmar. De kringelkrogika vägarna är allt annat en den raka E4 man är van vid hemma.

Vilken stad! Vi båda förälskade oss i Luang Prabang. Staden hade väldigt starka franska influenser både i mat och arkitektur samtidigt som staden även präglades av buddhism. En riktigt häftig blandning!

Det vi gjorde om dagarna förutom att besöka kuang si falls (En av de främsta anledningarna till att vi över huvudtaget besökte Laos, men mer om det i ett eget inlägg) var att besöka ett av stadens många tempel, att vandra genom staden, att slå sig ned på ett Le Benneton Café and bakery som blev vår favorit, eller att sätta sig på vilken restaurang som helst med utsikt över Mekong River som staden var byggd längst efter.

Varje kväll var det en stor nattmarknad efter huvudgatan som sålde allt från Laos egna kaffebönor till klänningar och målningar. Tidig morgon kom även munkar ut efter gatorna för att få gåvor av lokalbefolkningen. En ceremoni vi såg fram emot, men som tyvärr blivit förstörd av turister utan respekt som sprang omkring och fotade munkarna med blixten rakt upp i ansiktet. Väldigt synd att folk inte kan ha respekt och hålla avstånd...

Det var väldigt uppfriskande med ett så starkt miljöbyte, våra dagar blev väldigt annorlunda jämfört med tidigare. Vi älskade Luang Prabang! Det gjorde oss båda så otroligt taggade på att resa genom Europa... Att kunna gå längst mysiga gator, sätta sig på ett fik och bara njuta av allt staden har att erbjuda. Men en sådan resa får vänta tills vidare, för än så länge har vi ett par paradisstränder kvar att besöka!

​Två från bussresan dit + Gabriels baugetter :)<3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Instagram@my.gabrielsson