Header

Halloj! Här kommer ytterligare ett inlägg i min "blogga ikapp kamp!" På bilden ovan kan ni skåda en svettig Gabriel på en svettig buss till Bangkok.

Vi hade bokat ett hotell väldigt långt från stan för att hamna lite närmare busstation, och till vår tur låg det 10 minuters gångavstånd till deras stora helgmarknad! Så vi började dagen på marknaden där de verkligen sålde allt möjligt! Vi köpte däremot ingenting då att fylla på ryggsäckarna kändes lite för jobbigt. Efter Lunch åkte vi Sky train in till centrum. Där vandrade vi omkring i olika shoppingcenter och åt sushi och munkar. I slutet av dagen hade vi gått över 2,5 mil! Med trötta fötter och leder vandrade vi under kvällen omkring på Khao San Road, tog fot&ben massage för att lindra våra värkande fötter, åt mat och köpte färska frukter och shakes innan vi åkte tillbaka till hotellet för att sova!

Morgonen därefter väntade en bussresa till Kambodja! Vi åt frukost på hotellet sen satt vi och väntade på vår taxi som aldrig kom, och när vi försökte få en taxi på gatan var alla redan upptagna. Med mindre än 20 minuter tills bussen gick fick vi båda springa längst gatan då busstationen låg över en halvtimme bort, men efter några minuters springandes med ryggsäckarna på var det en taxi som precis släppte av en människa en bit framför och vi kunde hoppa in i den taxin. Så lite halvsvettiga och adrenalinpumpade kom vi fram till busstationen och hoppade på vår buss som skulle ta oss till Siem Reap! 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Bästa mamma och pappa <3

Hej allihopa!! Har har det stått tomt ett tag nu, men är trött om kvällarna då dagarna alltid är fullproppade med massa skoj så det har bara inte blivit av att blogga... Nu däremot tänkte jag försöka att "blogga ikapp" till nutid! Så lite om allt vi hunnit med sen vi lämnade Koh Maak och därmed även lämnade mamma och pappa så som Bangkok, Angkor Wat, Koh Rong osv!

Kort om Koh Maak: Vilken ö! Knappt några turister och det gick enkelt att ta sig runt ön via cykel då det var en relativt liten ö. Vi bodde på en jättehärlig resort med en egen liten takterass med utsikt över havet och några mysiga hängmattor som användes flitigt under eftermiddagarna. Vi åt jättegod mat, hade det otroligt trevligt och blev verkligen bortskämda av kära mor och far <3 Det var med tårar i halsen vi sa hejdå tillsammans och jag och Gabriel åkte iväg mot nya äventyr. Dagarna med mamma och pappa var så härliga, både jag och Gabriel är så tacksamma och glada över vår lilla semester från semestern vi fick tillsammans med dom.

En Speedboat och en SVETTIG (!!) bussresa senare var vi framme i Bangkok där vi skulle spendera två nätter innan vi åkte mot Kambodja! Bussen vi bokat som skulle ha AC visade sig inte alls ha AC, så det var definitivt inte en härlig bussresa, men man kan inte mer än gilla läget, även om det betyder att sitta på en kokhet buss i 7 timmar :)


Likes

Comments

Genuin lycka över detta paradis

När man kommit till ett ställe där vattnet är så kristallklart blått att man knappt kan tro sina ögon, och där sanden är så vit att ifrågasätter snön där hemma, då vet man att man har hamnat i ett paradis. Koh Kood tog oss alla med storm, även fast lugn vore ett mer passande ord då ön ännu inte invaderats av turister, vilket gjorde det hela ännu bättre, ett paradis för oss själva! Utan tvekan var detta den finaste ö jag någonsin besökt, och det är min tionde gång i Thailand. Det var som om någon hade photoshopat verkligheten, och trots våra försök att fånga ön på bild så var det verkligen ÄNNU finare i verkligheten.

Vi åkte ifrån Koh Chang med en speedboat som tog oss ca. 2 timmar. Väl framme vid vår destination stod mamma och pappa och väntade glatt på piren. Det var dags för "semester ifrån semestern" Vi skulle nu spendera ungefär en och en halv vecka med mina föräldrar samt deras två resekompisar Anki och Mathias.

När vi gick iland på piren kunde varken jag eller Gabriel greppa hur fint stället var, och den lyxiga resorten gjorde ju det bara ännu bättre! En stor bungalow med privat trädgård och dessutom ett utebadkar! (glömde tyvärr att ta bilder inifrån) Men gud vad vi njöt! Dagarna på Koh Kood var verkligen helt otroligt underbara, framförallt att få bli lite bortskämd av sin kära mor och far <3 Var dessutom ganska skönt att slippa ta besluten ett tag och faktiskt låta någon annan sköta all planering. Dessvärre kom ju tillslut dagen vi skulle lämna paradiset, men resan tog inte slut bara för att vi lämnade Koh Kood, utan istället åkte speedboaten vidare mot en annan paradisö vid namn Koh Mak, men mer om det i ett annat inlägg!

Likes

Comments

Instagram@my.gabrielsson