Header

När lönen kommer och man jobbat en hel månad tycker jag man är värd någon liten belöning! Denna gång blev det en beställning på nelly. Passade på när det var 20% och jag hade fått 75 nly points när jag fyllde år. Dessa fyra plagg blev det

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Tycker det är jättekul att svara på era frågor om precis vad som helst. I det här inlägget tänkte jag svara på lite frågor angående djur, natur och kött som jag fick i en kommentar.

Vad är dina åsikter om köttindustrin? Är du vegeterian eller något liknande?
- Jag tycker vi äter på tok för mycket kött. Igentligen kanske inte varje individ i sig gör det men eftersom vi är alldelless för många människor än vad jorden räcker till så har ju köttindustrin blivit så stor. Det är inte bara köttindustrin som påverkats, många andra saker i naturen störs av människorna. Skulle jag få bestämma själv skulle jag vilja ha mycket färre människor, så alla kan ha ett bra liv, både djur och människor. Om vi inte behöver producera så mycket kött som vi gör idag kanske vi iaf kan ge djuren ett bra hem, inga långa trånga transporter och hemska slaktningsmetoder. Vi kommer inte undan att djur dödas för föda, och det tycker jag är okej, men bara om dem har ett bra och fritt liv fram till slutet utan någon smärta eller lidande!

Jag kan inte säga att jag är vegitarian, men jag skulle gärna vilja. Jag äter helst inte köttbitar och liknande men äter köttfärs för att jag ska må bra. Jag mådde dåligt ett tag förut när jag slutade äta kött. Det visade sig att jag hade brist på det man får av att äta bl.a kött. Ibland vill jag inte äta kött alls. Men jag skulle väldigt gärna vilja lära mig ersätta kött med andra saker och lära mig laga vegetariskt! Jag mår dock ofta dåligt när jag äter kött just för att jag tänker på hur hemska metoder vi använder oss av på våra djur. Det är mycket vi inte vet om som händer bakom stängda dörrar, men jag fattar inte hur människor kan behandla djuren på det här sättet. Många av oss får kött på tallriken och inget mer, men människorna som gör detta, som jobbar med detta? Hur kan ni göra så? Dem kan inte ha nån medkänsla elr kärlek överhuvudtaget. Jag fattar inte hur folk kan tänka. Om alla människor bara skulle ha vett i huvudet och behandla andra på ett bra sätt, visa kärlek och hänsyn skulle så många problem lösas i världen. Men jag kan inte få in i huvudet hur folk kan göra såhär mot ett djur. Jag mår illa i hela kroppen av att tänka på det här men det är så verkligheten ser ut..

Var tror du att du kommer bo när du blir stor, gård, villa lägenhet, vilka djur kommer du ha?
- vet att jag har gjort ett inlägg om detta förut. Men jag vill bo i en villa som ligger som på landet, med ganska stor tomt och inte jättemycket rörelse precis utanför tomten, men ändå nära stan så man kan cykla in. Jag vill ha ett litet ministall med en hage i anslutning så mina djur kan gå in och ut som dem vill. Drömmen är att kunna ha olika djur men att dem kan vara tillsammans. Jag vill ha bl.a gris, liten häst, kossa, get, hund och katt. Jag skulle gärna vilja ha djur som kanske behandlats illa eller är hemlösa och ta hand om dem och ge kärlek. Jag vill ju väldigt gärna bli djursjukskötare så att ta hand om våra djur betyder väldigt mycket för mig!

Om du vill ha hund, vad är dina drömhundraser?
- jag har inte riktigt några favoritraser. Min familjs hundar, bearded kollie, tycker jag väldigt mycket om. Pigga och glada men ändå försiktiga och snälla mot både andra djur och människor och är en vallhund. Det viktigaste är att hunden kan passa ihop med mina andra djur. Jag vill inte ha typ tax, pudel eller någon typ av nakenhund, men har som sagt ingen riktig drömhundras.

Har du lagt hästar och tävlingar lite på hyllan? Alltså planerar du att bli mer aktiv och tävla Star eller någon annan häst?
- jag tycker fortfarande att det är jättekul att rida och gosa med hästarna i stallet! Det blev dock väldigt mycket för mig med att gå natur och samtidigt elitsatsning i ridning. Jag ville göra mitt bästa i skolan för jag visste att jag behövde höga betyg och sen ville jag rida utöver det men tiden räckte inte riktigt till. Därför blev ridningen just då ibland ett stressmoment och det var inte alls lika kul att komma upp tillstallet när jag bara hade massa annat i huvudet. Därför har det på nått sätt varit skönt att ta det lite lugnare nu ett tag. Jag är inte hyrryttare på star längre nu så kommer nog inte bli så mycket tävlande med henne men skulle absolut va kul att åka ut på lite mer tävlingar igen!

Tror du att du kommer köpa Farino en dag?
- Farino är min absoluta favorithäst och kommer nog alltid vara. Aldrig haft en sån kommunikation och relation med ett annat djur. Jag skulle verkligen vilja köpa honom om jag kunde! Jag är dock för stor för att rida men drömmen skulle vara att kunna köpa honom senare och ha honom som sällskapshäst.

Tänker du på miljö osv i din vardag? Tänker eftersom att det också påverkar djur.
- människor som slänger skräp ute kan jag bli väldigt arg på. Ganska ofta kan jag gå tillbaka och ta upp det eller liknande. Det gör jag för många djur kan fastna i muggar och annat och äta plast. Jag skulle dock kunna bli mycket bättre på att hjälpa miljön. Skulle kunna ta bilen mer sällan framförallt!

Hoppas du är nöjd med svaren, annars är det bara ställa fler frågor :)

Likes

Comments

​Älskar när man hittar något som verkligen känns super och passar perfekt! Något man vill ha på sig så ofta man bara kan! Dessa köpte jag på rean på Din sko för 399kr. Ett riktigt fynd som jag är så glad att jag hitta! 

Likes

Comments

I lördags var det min födelsedag och äntligen min tur att bli 20 år,kan inte förstå att jag blivit så gammal.. Jag började med att vakna upp på bästa sätt för att sedan sätta igång med alla förberedelser som var kvar. Vi åkte ner till bolaget och jag handlade där för första gången. Kändes som att jag gjorde något jag inte får göra när vi gick in genom dörrarna.. Fick ett grattis kort för att jag var där på min födelsedag, gulligt. Sen åkte vi och hämtade tårtorna som vi beställde från Ica maxi och sen var det bara hem och sätta igång med maten. vi hann precis färdigt innan min släkt och vänner började komma. Älskar att träffa alla i släkten och fick massor med fina saker. På kvällen kom mina vänner över. Vi åt middag, pratade strunt och lekte lite lekar. Efter den dagen var jag ganska så slut. Det var mycket som var i mitt huvud med allt fixande men är glad att jag har min mamma ch syster som hjälpte till så mycket! Tack så mycket alla ni som var med och gjorde min födelsedag till en väldigt bra dag och tack för alla fina saker! <3

Likes

Comments

Har lite problem att blogga just nu då vårat internet inte funkar hemma så kan inte använda min dator där jag har bilderna. Men såfort det funkar igen så ska jag göra ett inlägg om min födelsedag. Annars var förra veckan som vanligt och nu är det ny vecka igen, jobbigt när klockan ringde 05.50 men men, jag hoppas denna arbetsdag går fort, längtar redan efter min säng igen..

Får bjuda på en gammal bild och önska alla en bra start på veckan!

Likes

Comments

Min helg bestod av födelsedagsfirande på lördagen vilken blev en väldigt bra kväll, och mys med familjen på söndagen då pappa fick sin för tidiga födelsedagspresent. Nu är det ny vecka igen vilket gör att det känns lite extra att dagarna närmar sig spanien. Jag hade aldrig någon semester i sommras så det känns verkligen som att det är dags!

Likes

Comments

Jag kompade från jobbet vid lunch för att åka hem och så småningom hämta upp lilla Ebba på dagis tillsammans med syster och mamma. Vi lekte hela eftermiddagen och när Bror kommit och hämtat henne beställde vi mat från Royal Street, verkligen gott! På kvällen åkte jag och Anna till västerås för bowling! Blev ingen lång stund i västerås.. Vi tänkte stanna och spela biljard men kändes ovärt att betala för att spela när jag har ett bord hemma. Så vi åkte tbx till Enköping och spelade några matcher hemma. Och kan stolt säga att jag var vinnaren i både och;)

Ikväll väntas en förhoppningsvis riktigt bra kväll. Andrea ska firas så det blir middag och skoj! Hoppas alla får en trevlig lördag, kram❤️

Likes

Comments

Efter jobb, en tur till västerås och ridning var det superskönt att krypa ner i nybäddad säng med favorit sängkläderna! Imorgon hoppas jag vi får kompa som vi fick idag så jag kan åka hem till mamma och Ebba.

Likes

Comments

Om en månad åker jag tillsammans med Andrea ner till Spanien för att jobba med hundar på ett dog rescue. Ska bli så spännande att åka iväg och jobba igen! Alla hemlösa hundar man har sett utomlands har jag alltid tyckt så synd om och skulle vilja ta hem allihop men nu får jag iaf hjälpa dem! Längtar!

Likes

Comments

Igår va en lång dag på jobbet, från 07 till 17.30. Så när jag va hemma blev det soffan direkt. Trodde jag skulle bli tvungen att jobba över idag med men fick faktiskt gå hem i tid! Ikväll står ridning på schemat. Nu va det en vecka sen sist ungefär så äntligen är det dags igen! Ikväll är det dressyr och på torsdag hopp :)

Likes

Comments