Header

Helgen bjöd på trevligheter med god mat och roligt sällskap. Nu ska bara några få arbetsdagar bockas av innan det är dags att få åka iväg med familjen. Vädret verkar inte alls vara på vår sida just nu.. det är moln med blixt på vädret i flera dagar.. men förhoppningsvis hinner det ge sig lite tills vi kommer.. vill verkligen ha sol!! Man kan njuta så mkt mer av allt då!

Likes

Comments

Väldigt ofta händer det att folk kommer in på samtalsämnet mat, kött. Antingen bara pratar allmänt om kött från olika djur eller pratar om vad det är för kött i maten man ska äta. Detta är något jag tycker är jättejobbigt, kommer samtalsämnet upp när jag äter tappar jag all aptit och vill inte äta mer. Kommer samtalsämnet upp överhuvudtaget, när som helst, mår jag dåligt i hela kroppen. Alla videor på djurplågeri, hur illa alla djur behandlas för att vi ska få dem på tallriken, kommer upp i huvudet. Pratas det om det runt mig försöker jag göra nått annat, koncentrera mig på nått annat, men ibland är det väldigt svårt. Ofta går det så långt att jag blir illamående. Så snälla ni som umgås med mig eller är runt ikring mig på dagarna, ta inte upp ämnet, och om det ändå kommer upp så skulle jag uppskatta om ni höll det kort, tack!

För er som inte vet så ja, jag kan äta kött ibland, så länge det är något som ligger på tallriken och inget annat. Jag har inte ätit en köttbit på ett år tror jag, däremot äter jag köttfärs eller liknande. Men återigen om det får vara något som ligger på tallriken och inget annat. Detta skriver jag för jag vill kunna äta kött i mindre mängder då min kropp inte mår bra annars, även om jag har tillskottstabletter. Och också för att jag färre gånger ska behöva svara på frågan "varför äter du inte kött". Det är min ensak och behöver igentligen ingen förklaring. Men förklaringen är enkel. Jag vill ALDRIG göra något för att ett djur ska fara illa. Och kollar man på alla transporter och behandlingen av djuren i dreas liv så är att behandla dem illa ett mildt uttryck. Dem lider och får ingen lycka i deras liv. Dem lever endast för att hamna på din tallrik och det är för mig inte värt det någonstans!

Likes

Comments

En shoppingtur till på mall of scandinavia, denna gång med Anna

En spontan fotografering en varm eftermiddag i juli med Elin

En av alla gånger vi åkte ut till vattnet så hundarna skulle få simma och svalka sig, dem bara älskar och busa dem här två!

En middag med mina naturvänner på all in

Bästavän som fyllde 20

Alla skratt och leenden som detta barn ger mig. Hon är ren lycka!

Jag klippte av mitt långa hår och blekte slingor två ggr

Annas födelsedag, även hon 20 år. Henne tycker jag om!

En lång skogspromenad och bus med mina älsklingar. Utan dem hade vardagen inte alls vart densamma

En höstfotografering innan löven ramlade av. Älskar alla färger under denna tid!

Mickelsmäss i början av oktober med hela familjen

Är så glad över hur bra det går att rida nu. Det är ren glädje och ingen stress som det var förut. Det är så kul att jag och star fortfarande kan prestera på samma nivå trots att jag rider mkt mer sällan nu

Sen var det min tur att fylla 20, vet inte riktigt om jag känner mig som 20 dock, har alltid tyckt det är så gammalt..

Andrea och jag gjorde vårat andra äventyr tillsammans, denna gång till sos animals i Spanien. Detta är absolut ett av årets höjdpunkter och ganska snart är vi där igen

Iår va julen speciell då lilla Ebba var med

Avslutade året med mina vänner i Uppsala. Nu ser jag fram emot 2017!

Likes

Comments

Är det inte ofta det händer att man själv vill säga eller göra något men stoppas av att man tänker att man inte borde av olika anledningar. Absolut, ibland är anledningarna till varför man inte borde viktiga, men ofta är man bara rädd för att ta en risk, för att man inte säkert kan veta om det går vägen eller inte. Jag är trött på det, man lever bara en gång, tiden rinner iväg, dagarna blir till veckor, veckorna blir till månader och månader blir till år. Det är inte värt att leva och stoppas från att göra vad man känner för bara för att det kan hända att det inte blir som man tänkt sig. Jag vill vara spontan, det är mitt liv och jag vill göra det jag känner för. Det kanske inte alltid blir bra, men det jag vet är att jag kommer inte ångra det för jag vet att jag gjorde det för jag ville. Vad jag däremot kommer ångra är när jag i efterhand missar något jag vet att jag ville göra, men aldrig gjorde för att någon sa att jag inte borde eller för att jag var rädd för att misslyckas. Som man säger "man ångrar bara det man aldrig gjorde" och det är så sant! Idag är jag 20 år gammal, jag känner mig redo för världen, jag vill stå på egna ben, jag vill både lyckas och misslyckas och jag vill inte att något eller någon ska stoppa mig från att göra det jag vill. Jag vill vara spontan och när jag är 80 år gammal vill jag inte behöva ångra någonting! Jag vill kunna berätta för mina barn om allt som hänt i mitt liv och känna att jag har gjort allt jag vill. För så länge jag vet att jag gjorde något för att jag ville göra det, så har jag inget att ångra. Tänk vad trist att när man är gammal inse att man inte gjort allt man vill, ångra att man inte gjort saker man igentligen ville göra, prova på det där jobbet, flytta till den där staden, besökt den där platsen, tagit kontakt med den där personen, färgat håret eller precis vad som helst. Den minsta till den största saken. Vi lever bara en gång men lever vi det som vi vill är en gång tillräckligt!

Likes

Comments

Älskar när man ibland får lediga dagar som man inte har någonting planerat på! En sån dag var det idag. Började med sovmorgon och en bra frukost och sedan tog jag mig tid att pyssla! Va länge sen men oj vilken frid för själen det är för mig! Just nu håller jag på med massa olika recept. På mat, tillbehör och liknande som sedan ska sättas i en pärm. Som många andra hade gjort så kan man ju bara klippa ut elr skriva ut färdiga recept, men eftersom jag älskar att pyssla så skriver jag om recepten själv. Känns så mycket roligare att ta fram och laga än att kolla på nått färdigskrivet från tidning elr internet! Här nedan är två av dem jag hann göra idag innan jag på kvällen åkte och handla och spelade sällskapsspel

Likes

Comments

Då var resan bokad! Två veckor igen i spanien på SOS animals med alla fina hundar! I april åker vi! Jag Andrea och Evelina denna gång. Ser fram emot att få komma tillbaka och denna gång när det är lite varmare och finns fler saker att åka och se och göra :)

Likes

Comments

10:e januari åkte jag och Carin mot solen och teneriffa för en veckas semester

Den 21 januari blev jag heltidsanställd av adecco på oriola

En härlig shoppingtur med syster och kusin i februari

En tripp till skansen med hela familjen

Skogspromenad med älskade mormor och vovsingarna. Vi kröp under träd och granar och klafsade i lera, ibland är det kul att bli riktigt skitig

Den sista fototuren med Elin innan jag blev blondare och korthårigare, saknar mitt långa och lite mörkare hår!

En kväll i april med mina naturvänner

Min andra tattuering jag gjorde i början av maj. Som min andra tattuering så ritade jag den själv och jag är jättenöjd!

En varm sommarkväll i maj med pannkakor och glass

Det var riktigt kul att under sommaren vara med i korpen fotboll med jobbet! Oturligt nog åkte vi ut på straffar i första slutspelsmatchen

En lyckad helg i en stuga med jobbet. Fiske, kubb, grillning och väldigt mycket knott

När jag kom hem en eftermiddag efter jobbet och myste med Ebba som var i full gång med å bada och busa med hundarna

Likes

Comments

Bästa med året 2016?
Det är svårt att säga en sak, men något som faktiskt gjort att jag känner mig mer vuxen och som har varit ett stort steg i livet är att jag fick heltid på oriola i januari och fått börja tjäna mina egna pengar på riktigt. Sen är min resa till Spanien också bland det bästa jag har gjort som jag planerar nu att boka ny resa i april. En person som också gjort året mycket bättre är min brorsdotter Ebba som verkligen sprider glädje. Att jag är faster till dig är jag såå glad för!

Sämsta med året 2016?
Året har varit både jättebra och jättedåligt. Det har innehålligt sorg, tvek och oroligheter men jag vill tro att det bara kommer bli bättre nu! Något jag är ledsen över är också att jag inte kommit in på djursjukskötare denna gång heller, men jag vill aldrig ge upp för det är det jag vill göra och inget annat! När jag då väl hittade en annan väg kan kommunen inte godkänna min ansökan av olika anledningar så det blir å vänta ett tag till..

Nyårslöfte?
Ja faktiskt! Mitt löfte är att jag ska lära mig laga mer mat, framförallt nyttiga och vegetariska alternativ. Det är något jag är väldigt taggad på att göra. På nyår när jag va hos bästavän och såg hur dem dukat så fint med deras iittala saker blev jag jättesugen på att få använda alla mina grejjer och laga fina middagar och bjuda på!

Förhoppningar på 2017?
Jag hoppas få börja plugga innom detta år, på ett eller annat sätt. Jag vill resa, bl.a tillbaka till Spanien, sen ligger ju Thailand inte långt bort i schemat. Jag vill flytta hemifrån. Jag har aldrig velat bo själv men nu känner jag ändå att ja vill ha mitt eget, börja ta hand om mina egna saker, inreda och ja allt vad det innebär. Dock vill jag fortfarande inte bo själv..

Det nya året firade jag in med mina vänner i Uppsala, det var första gången jag var i Uppsala på nyår och det var helt okej. Firandet med mina vänner var jättebra, sen gick vi till slottet på 12 slaget men just det där med att stå och titta på fyverkerier är för mig inte så specielt.. men tack alla för en bra start på året och jag önskar alla ett bra 2017!

Här är lite bilder från nyårsafton

Likes

Comments

Ännu ett år har gått, nu tar vi nya tag och startar ett nytt år! Jag kommer starta det med min bästa vän och flera andra. Vi har mycket att lägga bakom oss men desto mer framför oss. Jag är spänd och nyfiken på vad 2017 kommer att ge. För min del hoppas jag på plugg, resor och massor med kärlek. Se nu till att starta nästa år på bästa sätt!

Likes

Comments

I torsdags var jag och pussade på min älskade ponny som har fått ett nytt hem och slipper ridskolan. Så glad att han fick säljas då han inte alls trivdes med ridskolelivet. Nu bor han i ett litet stall med två andra hästar och jag får komma dit hur ofta jag vill när jag vill. Puss älskade häst, du kommer alltid vara den bästa❤️

Likes

Comments