Header

Vi gör stor skillnad för djuren, men vi kan göra ännu mer och för det behövs ditt stöd! Är du inte redan medlem i Djurens Rätt så bli medlem idag. Sms:a STÖD50 till 72 901 för att bli månadsgivare med 50 kronor i månaden eller gå in på www.djurensratt.se/stod-oss. Är du redan medlem så kan du ge en gåva på samma adress.

I ett mejl från djurens rätt fick jag information om vad dem kommer försöka förändra och göra till verklighet under 2017:

Se till att förbudet mot vilda djur på cirkus blir verklighet. Förra året lämnade vi över mer än 155 000 namnunderskrifter till regeringen för ett förbud mot vilda djur på cirkus. Vi kommer göra allt för att 2017 ska bli året då ett förbud blir verklighet.

Arbeta för att den nya djurskyddslagen som ska presenteras i höst gör så stor skillnad för så många djur som möjligt. Vårt politiska påverkansarbete är en viktig del i vad vi gör och för att skapa permanenta förändringar för djuren.

Få ett stopp för den fria användningen av fyrverkerier! I början av året kommer vi, tillsammans med flera andra organisationer, att träffa regeringen för att lämna över tusentals namn mot fyrverkerier som skrämmer och skadar.

Fortsätta det livsviktiga arbetet mot Europas djurtransporter. Den 21 mars kommer vi vara på plats i Bryssel för att lämna över vårt upprop mot djurtransporter till EU-kommissionen. Efter många års kamp är det dags för förändring – vi hoppas att EU:s beslutsfattare till slut ska lyssna till medborgarnas röst.

Skapa en buräggsfri handel i Sverige! Världen över säger allt fler globala kedjor nej till ägg från hönor i bur. I Sverige är det bara ICA och City Gross kvar av de stora kedjorna som fortsätter sälja ägg från hönor i burar. Kan vi tillsammans påverka dem att upphöra med detta under året? Vi behöver din hjälp.

Göra skillnad för de delfiner och späckhuggare som används som underhållning. Vi inledde under 2016 arbetet med att få svenska resebolag att säga nej till delfinarier. Flera av dem har tagit ställning mot t.ex. elefantridning, och det är bra. Nu är det dags för nästa djuretiska steg mot en djurvänligare turism.

Djuren behöver oss

Detta är några av de frågor som finns högst upp på dagordningen nu när vi inleder år 2017. Och vi fortsätter naturligtvis vårt arbete för alla de djur som sitter instängda på laboratorier, på pälsdjursfarmer, som föds upp i djurfabriker och som används som underhållning. Under 2017 arrangerar vi också Vegovision, vår mässa för djurvänliga val, hela tre gånger – i Stockholm, Göteborg och Umeå.

----------

Detta var vad som stog, om du känner att du har 35kr elr mer som du skulle kunna och vilja ge djurensrätt som kämpar för våra djur så bli medlem! Jag är medlem och skänker 100kr i månaden just nu, det är en liten summa för oss men kan göra stor skillnad för våra djur. Så snälla bli medlem du också! Men framförallt tänk på våra fullt levande och kännande djur, och var aldrig dum mot dem eller låt dem lida!

Likes

Comments

Ett par höga stövlar och slitna jeans är enligt mig riktigt snyggt! Har länge velat ha ett par svarta over knee stövlar och idag fick jag hem dessa från nelly. Det jag är mest nöjd med dessa är att skaftet är mjukt och tight hela vägen och man kan välja hur hög man vill ha stöveln utan att dem åker ner. Längtar till jag kan använda dem! Ni hittar dem HÄR

Likes

Comments

Söndagen blev en heldag i stallet med seriefinal. Red medelsvår C1 på 67,021% och blev tvåa. Tråkigt att jag inte kunde vara med i hoppningen dock.. hade inte kvalat dit eftersom jag var utomlands två av tre omgångar, men det va inte så dumt det heller ;)

Tiden går så himla fort.. ännu en ny vecka och sen kommer sportlov. Det gäller att ta vara på tiden hörrni! #stoppatiden

Likes

Comments

När man måste gå ut och skrapa rutorna, fryser om tårna och helst bara vill lägga sig under en varm filt då längtar jag extra mycket tillbaka hit!

Likes

Comments

Har längtat till stallet och få gosa med hästarna! Det bästa med att komma till stallet när man inte träffat sin häst på ett tag är att se reaktionen när man ropar på dem, blir varm i kroppen varje gång jag ser dem kolla upp och komma till grinden så fort dem hör min röst! Ridning hade inte varit i närheten av att vara så kul om det inte hade vart för de individer dem är. Det är igentligen inte själva ridningen jag tycker bäst om. Det är superkul att prestera bra, berömma hästen och båda vara nöjda tillsammans efteråt. Men igentligen skulle jag kunna skippa ridningen och bara ta hand om allt runt om ridpassen. Jag har alltid haft en liten dröm att hålla på med frihetsdressyr! Hur kul skulle inte det va?

På tal om frihetsdressyr, alltså göra olika saker från backen med hästen lös. Vi har diskuterat på jobbet nu senaste dagarna om superkrafter, vilken skulle du välja om man kunde få en superkraft? Först var jag inne på att kunna teleportera mig, det hade ju vart riktigt coolt! Men sen kom det självklara valet upp för mig. Jag hade valt att kunna prata med djur. Kunna veta vad dem känner och tycker och kunna ha en helt annan relation till alla djur. Det hade verkligen gjort mitt liv till den största drömmen!

Likes

Comments

Nu är jag hemma från Thailand och har väl nästan kommit tillbaka till den svenska klockan. Denna måndag kommer jag nog va trött ändå eftersom super bowl gick inatt och jag fått lite mindre sömn än vanligt. Fast än jag är hemma från en superbra resa med min familj så har jag ändå motivationen uppe då jag vet att nästa resa kommer redan i april igen. Tillbaka till alla fina hundar i Spanien, denna gång då vädret är varmare och vi kommer kunna åka på några dagsutflykter med hundarna som vi inte hade chansen till sist. Jag är inte bara förväntansfull och taggad på att resa. Har nått rus i kroppen att jag vill utvecklas som person, ta nya steg, göra nya saker, ta vara på tiden livet ger!

Hoppas alla ni också har nått att se fram emot! Det behöver inte vara stora saker! Men har ni inte det så se till och skaffa det! Det ger en mer energi att längta till något!

Likes

Comments

Dessa två veckor har gått så himla fort! Vår sista dag är över och nu ligger vi på solstolarna för att njuta av de sista 3 timmarna innan bussen går hemmåt. Även om vi haft halvdant väder med moln och lite regn så har vi haft det superbra tillsammans! En helt klart lyckad resa! Älskar att åka utomlands när hela familjen är med!

Passade på att ta några sista bilder på stranden. Inte bästa kvaliten då dem är tagna med min gopro dock. Mer bilder från resan kommer! Saknar redan tiden här!

Likes

Comments

En av dem absolut viktigaste personerna i mitt liv fyller idag hela 60 år! Hela familjen är samlad här i Thailand för att dela denna dag med dig. Jag kan inte vara mer stolt över att ha dig som min pappa! Även om du ofta tycker att du är roligare än vad alla andra tycker så förgyller du våra dagar.
Grattis bästa pappa! Din dotter älskar dig❤

Likes

Comments

Sol, bad, fotskrubb och middag beskriver denna måndag ganska bra. En väldigt bra måndag enligt mig! Över 30 grader i solen, jättegod mat och superbra sällskap. Jag klagar inte!

Likes

Comments

Jag Vivvi och Ebba tog en promenad på stranden i morgonsolen. Så himla härligt här i Thailand! Nu har vi fått några riktigt fina dagar med vädret och det hoppas jag håller i sig!

Likes

Comments