Header

Girlboss är en Netflix original serie som kretsar kring Sophia en udda ung kvinna med en stark personlighet som tar livet med en klackspark. När hon ytterligare en gång blir sparkad från sitt jobb tar livet genast en liten tuffare väg. Men en dag hittar hon en dyr vintagejacka på en second hand affär och få den smarta idéen att hon kan lägga upp den på Ebay och när hon ser vilka pengar den drar in så börjar hennes resa till att starta ett eget företag som helt enkelt går ut på att köpa gamla vintage kläder, sy om dem och sälja dem till vinst på Ebay.

Sophia spelas av Britt Robertson som jag saknat väldigt mycket i serie världen efter att Life Unexpected lades ner, men nu är hon tillbaka kaxigare än någonsin.

Jag kan till viss del förstå kritiken kring hennes karaktär för många gånger är den för mycket och besluten hon tar kan sticka i ögonen på folk men överlag tycker jag att detta är en cool tjej med skinn på näsan. Gillade speciellt scenen när Sophia träffar Shane första gången och hon avbryter sängakten med orden: Nä nu räcker det, nu är jag nöjd!

Karaktären är löst baserad på verklighetens Sophia Amoruso som startade företaget Nasty Gal vilket gör serien ytterligare intressant. Överlag en härlig och kaxig serie med bra känslomässiga resor och bra skådespelare.

Tyvärr har det nu konstaterats att det inte kommer en säsong 2 av denna serie.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Riverdale är ungdomsserien som snabbt blev väldigt omtalad på sociala medier och jag kan förstå varför. Handlingen kretsar kring den lilla staden Riverdale där alla känner alla och ett mordmysterium har huvudfokus.

I det första avsnittet får vi lära känna staden och karaktärerna men när slutet kommer så ändras allt. När den försvunna och populära killen Jason Blossoms kropp spolas iland visar det sig att han har blivit skjuten. Men av vem? Snart börjar ungdomarna i staden att söka efter sanningen om vad som egentligen hände Jason och längst med vägen hittar dem inte bara bevis utan dem lär känna varandra, hittar nya vänner, hittar nya passioner i livet samt såklart som varje ungdomsserie måste ha så hittar dem kärlek hit och dit. Karaktärerna är väldigt stereotypiska men i Riverdale fungerar det otroligt bra och skådespelarna gör ett riktigt bra jobb med att få liv i de gamla serie karaktärerna, för jo visst är detta en filmatisering av den gamla populära serietidningen.

En väldigt bra serie som jag gillade så mycket mer än vad jag trodde att jag skulle göra. En positiv överraskning i en otroligt fint paket. För om vi ska vara ärliga med varandra nu så vill vi väl alla ta en milkshake hos Pop´s?

Likes

Comments


Their Finest utspelar sig i London på 40-talet och vi får följa Catrin Cole när hon får i uppgift av propagandaministeriet att tillsammans med manusförfattaren Buckley skapa en mer intressant vinkling av filmerna som skall spegla det pågående kriget i landet. Tillsammans med den fåfänge matinéhjälten Ambrose Hilliard måste nu Catrine och Buckley jobba ihop en film som skall visa räddningsaktionen vid Dunkerque medans bomberna faller över landet.

Jag såg den här filmen utan att ha någon vetskap alls om handlingen i förhand men jag valde att se den på grund av att Sam Claflin spelar karaktären Buckley. Det var en helt okej film med ett oväntat slut som jag aldrig i mina drömmar hade kunnat förutspå. Jag gillar handlingen, omgivningarna och karaktärerna men det var något som gjorde att den här filmen ändå inte räckte enda fram och jag kan inte sätta mitt finger på vad det var som saknades. Filmen har fått höga betyg av många och jag förstår absolut vart dem kommer ifrån men för mig var det inte en fullpoängare, men helt klart en sevärd film om ett krigsdrabbat land där kriget står i fokus men ändå är vid sidolinjen. Här fokuserar man på personerna som rapporterade om kriget mer än kriget i sig själv.

Likes

Comments

Vingar av Glas: Nazli är 18, född i Iran, men uppvuxen i Sverige. Hon bor med sin pappa Abbas och sin äldre syster Mahin. Nazli, som vill smälta in i det svenska samhället, kallar sig Sara, något som sårar Saras pappa Abbas...En dag berättar Abbas hur han ser på sina döttrars framtid...

Nazli eller Sara som hon vill bli kallad försöker leva vad hon anser är ett typiskt svenskt liv med allt vad det innebär och en dag träffar hon svenska Johan som sticker ut ur mängden. Men hur går det när hennes båda liv börjar att sammanfalla? Och Sara blir bortlovad till sin kusin?
Jag gillar den här filmen sjukt mycket fortfarande och efter att ha skrivit detta inlägg blir jag mer än sugen på att se den igen.


The Legend of Tarzan: Det har gått många år sedan mannen, som kallas Tarzan, lämnade djungeln för ett liv som John Clayton, Lord Greystoke, med sin älskade Jane vid sin sida. Han har nu blivit inbjuden att åka tillbaka till Kongo som ett sändebud åt parlamentet, omedveten om att han bara är en bricka i ett dödligt spel av girighet och hämnd.

Trodde verkligen att jag skulle gilla den här filmen men jag blev otroligt besviken. Trodde detta skulle bli en live action film av Tarzan historien men det blev det ju inte alls. De få delar man fick se av originalstoryn var alldeles för kort. Istället blev det här en historia om slaveri, makt och pengar. Och det har vi sett alldeles för många gånger förut. Dessutom störde jag mig sjukt mycket på att vissa delar var totalt snodda från andra filmer tex buffeljorden på slutet påminde inte hela den scenen om Lejonkungen från början till slut? Nä inget högt betyg från mig, men jag är glad att jag nu har sett Alexander i den här ikoniska rollen.

Likes

Comments

Vill ni veta en sak? För exakt 1 år sedan, på dagen, så startade jag film och serie blogga. Så Grattis till mig!

Men det var inte vad jag tänkte prata om i det här inlägget utan lite hur det står till med mina serier nu i sommar. Vissa serier har kommit tillbaka och andra har avslutas helt som det brukar bli på sommaren. I år tänkte jag försöka prioritera dem serier som jag redan ser på framför att starta nya. Dock har jag valt att sluta kolla på Versailles då den inte lockade alls, vilket jag hade trott att den skulle göra. Istället kommer jag att från och med nu fokusera på dem serier som kommer tillbaka samt dessa...

Likes

Comments

Nu behöver vi inte vänta så mycket längre på den efterlängtade säsongspremiären av Poldark. För imorgon är det dags igen, och det passar sig otroligt väl eftersom säsong 2 har sin säsongsavslutning på SVT1 ikväll. Självklart gjorde jag mig en omtitt på säsong 2 tillsammans med familjen när jag hade chansen.

Vi har också fått en ny trailer till den nya säsongen och det verkar bli väldigt bra. Ser fram emot att lära känna de nya karaktärerna och återse dem gamla kära.

Likes

Comments

Den första gång jag kom i kontakt med skådespelaren Alexander Skarsgård var när han spelade rollen som Markus i den svenska såpan Vita Lögner. Serien handlade om en hel drös med karaktärer runtomkring ett sjukhus i en fiktionell svensk stad. Markus var inte alls någon trevlig karaktär vad jag vill minnas. En scen som fortfarande finns i minnet är att han drogade eller på något sätt gjorde ett helt kompisgäng, inklusive sitt kärleksintresse, helt medvetslösa. Om jag minns rätt eller ej, kanske ni vet bäst då jag måste ha varit väldigt ung på den tiden. Om jag räknar tillbaka måste jag ha varit 10 år då haha oj jösses det var tider det. Var det någon av er som tittade på den här serien då?

Likes

Comments

A Cinderella Story: If The Shoe fits är den fjärde filmen i A Cinderella Story sviten om jag inte tänker helt fel nu. Filmsviten startade år 2004 då med Hilary Duff och Chad Michael Murray i huvudrollerna och utgår från temat En Askungesaga. Filmerna tar sig uttryck på olika sätt men grundidén är alltid densamma. Huvudrollen är förtryckt av sin styvmor och kommer under resans gång att frigöra sig och hitta sitt askungeslut. Nu är vi alltså framme vid den fjärde filmen som utspelar sig på ett semesterhotell där en ung manlig popstjärna ska hitta sin huvudroll till en musikal han sätter upp, surprice surprice när denna musikal är Askungen.

Vår hjälte i denna version heter Tessa och spelas av skådespelaren Sofia Carson. Likt Hannah Montana manér så tar hon hjälp för att klä ut sig och låtsas vara någon annan än vem hon egentligen är. Men längst med vägen stöter hon på vår manliga huvudroll Reed spelad av Thomas Law och känslor börjar att spira. Nu står hon inför sitt livs val, ska hon stå för den hon är eller fortsätta att spela detta spel?

Jag älskade de föregående filmerna när jag växte upp och jag måste erkänna att dessa filmer är lite av en guilty plessure hos mig, kommer det fler filmer i serien kan du garanterat veta att jag kommer att se dem. Dock är denna version lite lamare än de andra. Personligen tror jag det berodde på att jag inte fastnade för musiken i denna version som jag gjorde med de andra.
För barn och ungdomar är dessa filmer otroligt viktiga och visar att man måste stå upp för den man är och göra det man tycker är rätt för sig själv och för andra. Jag hoppas att denna filmsvit fortsätter med jämna mellanrum och hittar fram till dem personer som behöver dem mest under sin uppväxt.

Likes

Comments

Vad handlar serien om?
Still Star-Crossed tar vid där Romeo & Julias historia slutar.

Vad tyckte jag efter premiäravsnittet?
Jag tror att den här serien kan bli bra om den görs på rätt sätt. Efter att ha sett premiären så gillar jag den men egentligen sa den inte så mycket mer än att man blev bekant med karaktärerna och staden.

Intressanta karaktärer?
En hel del intressanta karaktärer som jag tror kan utvecklas och bli ytterligare intressanta i nästkommande avsnitt. Favoriten just nu är Benvolio som jag känner kommer bli den där härliga karaktären med klockrena kommentarer. Ni vet de där karaktärerna som vi alla älskar.

Kommer jag att fortsätta följa den?
Absolut, som jag sa tror jag att denna serie kan bli bra, för grundidén är grym och skådespelarvalet likaså. En hel del gamla godingar dyker upp som tex Anthony Head.

Likes

Comments

Nu har The Fosters kommit ut med en promo trailer för säsong 5 som egentligen avslöjar hur allt ska gå vilket är tråkigt. Dock ser det väldigt spännande ut, mer action än vanligt. Vill dock fortfarande hellre se mer av Nick men det lär väl inte hända.

Likes

Comments