Påskhelgen gick lika fort som helgerna brukar göra, vi har bara varit hemma och myst. Åt lite påskmat i fredags och i lördags hade påskharen gömt ägg till barnen.

Idag har vi köpt en kaninbur och lite kaninsaker, tanken är att de ska flytta hit två kaninbebisar nästa månad om vi hittar någon som säljer kaninungar.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Helgen gick fort som vanligt, Erik har byggt på och kommit en bit igen. Så skönt när det går framåt i bygget. Dock fick det ett tvärt slut idag när han fick jätteont i bröstkorgen och fick åka in på akuten där han spenderat hela en och kvällen. Som tur va kollade dom upp hjärta å lungor men va bara en muskelinflamation så nu blir det vila från bygget. Tur han inte har ett fysiskt jobb så han kan ju iallafall jobba ❤️

Ny vecka i morgon och jag ska fixa ihop barnens påskägg. Förhoppningsvis blir det en fika med byns mammor. Jätteroligt att träffa dom och komma hemifrån (el få sällskap hemma när dom kommer hit) lite å prata med andra vuxna. Guld värt!

Likes

Comments

Gud vad dagarna går fort och vad jag glömmer av att blogga hela tiden... måndag-fredag-söndag typ i ett rasande tempo. Snart är det påsk och lite långledigt hela familjen. Ska bli mysigt! Har börjat med barnens påskägg, vill inte fylla dom med godis så blir lite annat smått å gott i deras ägg, såklart blir det lite godis också men lagom! 

Lillskrota blev 2 månader igår, helt galet. Känns fortfarande som igår jag låg där på förlossningen. Hon är en väldigt snäll bebis, nöjd för det mesta och hänger mest med av bara farten. Jag har väl fått in "snitsen" med många barn, haha.

Ivar är fortfarande i sin 2-3årstrots. Det verkar liksom aldrig ta slut... Skriker, grinar, bråkar, slåss osv mest hela tiden. För att ibland för en kort sekund bli världens gosigaste kille så mammahjärtat smälter totalt och tankar lite ny energi för kommande utbrott.

Axel är så omtänksam och mån om lilla Vera hela tiden och vill gärna hjälpa till och Svea är även hon väldigt omtänksam om Vera. Hon börjar bli färdig på dagis och längtar till skolan i höst.

Likes

Comments

Denna vecka är alla barnen hemma eftersom själviska och ja IDIOTISKA föräldrar lämnat barn som inte borde va på dagis där enda och de nu går magsjukaepidemi på förskolan. Fick mail i ons morse så va bara att hålla barnen hemma och förhoppningsvis slippa få hem magsjuka. Fy vale! Kan verkligen inte förstå hur föräldrar uppenbart viftar bort en kräkning el diaree å endå lämnar. Aldrig kul att vabba nej men vad är väl viktigare än ens barn? å att inte riskera smitta andra. Hellre va hemma en dag extra för säkerhetskull.

Iallafall... Dagarna rusar förbi och Vera blir snart två månader! Va på BVC igår och hon vägen nu 5kg och är 57cm lång. Man märker att de händer mycket nu i utvecklingen och hon är mer å mer vaken.

Snart är sommaren här och jag försöker planera in lite roliga aktiviteter, blir ju en hel del bygga på huset också men lite kul måste man ju hitta på för barnen också ❤️

Likes

Comments

Vera har hunnit bli en månad (i måndags) och det har hänt en hel del på den månaden. Hon växer på bra och har börjat le mer när man pratar med henne, hon vände häromdagen från mage till rygg flera gånger å jag lyckades fånga det på film också. Hon gör små läten emellanåt när man pratar med henne, de sötaste små svarsljuden jag hört ❤️

Likes

Comments

Tisdag och alla barnen hemma eftersom dom går mån, ons och torsdagar.  Va superfint väder här idag så vi gick ut på fm innan det blev för varmt och blött/slaskigt. Massa lek och bus i snön blev det och jag passade på att sola lite. Om man blundade kändes det verkligen som vår, solen värmde i ansiktet och fåglarna kvittrade. Lyckorus i hela kroppen. Vera sov sött i vagnen och fortsatte sova när vi gick in. Fick väcka henne efter 4timmar då jag behövde tömma mjölkbanken lite.

Likes

Comments

Idag va det dags igen för skidskola för Svea, näst sista gången idag och jag fick en film av Erik som va i backen med henne och riktigt stolt blev jag när hon swishade ner för backen och åkte slalom mellan konerna. Superduktig!

Nu laddar vi om lite och ska snart fara på simskola (Svea och Axel) som dom började på förra veckan och verkar tycka är riktigt roligt. Älskar att dom tycker det är kul med lite aktiviteter och se hur dom växer å utvecklas. Mina fina små hjärtan.

I morgon blir det förskola igen för dom stora barnen, hade tänkt ha dom hemma hela februari men det går verkligen inte. Dom va ju hemma 1&1/2 vecka innan Vera kom då dom blev sjuka så den veckan som va nu har dom vart helt galna och klättrar bokstavligen på väggarna. Det är bara bråk och tjafs hela tiden. Jag blir galen och barnen blir galna. Får hoppas folk kan hålla sina sjuka barn hemma så mina som är friska kan få gå på föris å inte bli smittade men som vanligt får man väl hem både det ena å det andra iallafall

Likes

Comments

Lilla Vera växer så det knakar, idag hade hon ökat 100 gram till sedan i måndags så nu är hon uppe på 3,5 kg.

Jag va in på sjukhuset idag igen då för nya prover. Dom va nu bättre än i måndags så jag hoppas ju på att snart slippa fler återbesök. Det va fullt upp där idag så en läkare skulle ringa mig i morgon för å bestämma hur vi går vidare, gissar på iaf någon mer koll för att följa upp så det fortsätter åt rätt håll. Har annars känt mig väldigt bra idag, första dagen utan smärtstillande och jag orkade laga kvällsmat för första gången sedan förlossningen. Var till å med riktigt hungrig vilket jag inte alls varit innan. Känns himla bra!

Likes

Comments

Idag började Erik jobba igen, han börjar med halvdagar nu 2 veckor eftersom han har så mycket på jobbet han behöver bli klar med och få ordning på. Så idag var jag själv några timmar med alla fyra. Vi gjorde inte många knop, det blev barnprogram hela morgonen. Sen lite legobygge och lunch innan pappan kom hem strax efter 12.

Jag har haft en redig skitdag med massor av eftervärkar idag. Igår mådde jag helt ok så trodde ju de värsta va över men idag va hemsk igen. Hoppas verkligen det slutar snart, jag orkar inte mer det gör så fruktansvärt överjävligt ont och man blir helt slut och orkar ingenting. Hade tänkt ta tag i lite städande och tvätt men ingenting blev gjort. Får se om jag mår bättre i morgon och kan få undan lite "måsten".

Alla ❤️ dag också men vi firar inte så inget speciellt för oss med det idag. Hade jag mått bättre hade ja kanske orkat fixa nått festligt mellanmål el så men vi får ta det en annan dag.

Bilder på lilla prinsessan

Likes

Comments

Ja det har gått en vecka nu sen hon kom ut vår lilla Vera. Första veckan har inte alls vart som den "skulle" bli utan det blev istället massa smärta och oro och flera dagar på BB.

Efter förlossningen fick jag panikont i nedre delen av magen, höger sida. Jag tänkte direkt blindtarmen, läkarna va inne på samma sak. Jag höll på att svimma hela tiden, fick lågt blodtryck massa dropp, massa olika läkare å kirurger kom å kollade till mig osv. Jag va rätt borta så mycket är fortfarande ganska luddigt om allt som hände. Jag va som en nåldyna med dropp både här och där å dom stack mig titt som tätt för att kolla blodvärden osv. Det gjordes ultraljud för å kolla blindtarmen men dom kunde inte se den men på em på måndagen blev det lite bättre å smärtan avtog lite. Jag kunde med hjälp resa mig å gå på toa själv.

På tisdagen gjorde dom ett ultraljud och hittade en inre blödning bakom livmodern, det va inte en pågående blödning men det hade varit en, så jag har en stor "blodklump" där.. Fick åka ner på skiktröntgen för å kolla upp noggrannare och fick tabletter som stoppar inre blödningar.

På onsdagen gjordes nytt ultraljud å blodklump va oförändrad, jag fick en påse blod då jag låg väldigt lågt och va likblek sen fick jag efter blodprover å andra prover lov att åka hem som jag verkligen ville. Skulle på återbesök på torsdagen för nya blodprover å andra prover. Dom såg bättre ut än dagen innan så fick ny tid till idag.

Idag lämnade ja då nya prover å fick även göra nytt ultraljud på "blodklumpen" som hade minskat lite i storlek vilket var väldigt skönt å höra. Man är ju alltid orolig. Dock hade infektionsvärdet blivit lite sämre än förra veckan så blir en ny koll på fredag med nya blodprover. Lite nervöst... Vill ju bara att allt ska vara bra nu så man kan släppa oron å njuta av lilla Vera. Tyvärr har hela den första veckan varit upp å ner med oro å smärta. Inte minst alla dessa överjävliga eftervärkar som jag emellanåt velat dö av smärta av. Sägs ju bli värre ju fler barn man fött å det stämmer verkligen för mig. fyfan!

Håller tummarna att värdena är bättre på fredag så jag kan "skrivas ut" å slipper oroa mig så mycket mer över detta.

Likes

Comments