​Nä jag ångrade mig igen, kommer gå tillbaka till min gamla blogg lilloletta.blogg.se, där trivs jag bäst =)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag åkte vi till stallet vid 11 och mötte upp några utav mina elever från ridskolan, för er som inte vet så har jag lektioner för ridlärarna på en ridskola i Jönköping.

Tjejerna fick prova på markarbete med Freya, som skötte sig exemplariskt, fina tjejen! Jag kan inte bli stoltare än vad jag är över hur långt vi har kommit redan.

Efter det fick hästarna en ny hage och sen åkte vi till ridskolan för nästa lektion. Men först blev vi bjudna på kaffe och bulle, bra elever man har ;)

Dagens lektion bestod av en Trail bana vilket var mycket uppskattat av både hästar och ryttare, och de skötte sig så bra att nästa lektion blir det en svårare bana!

Nu är jag trött efter ha pluggat intensivt mellan varven i flera dagar puh, på fredag är det äntligen slut!


Likes

Comments

Igår var vi i stallet med Bella och hennes kusin Vilgot, även mamma följde med. Barnen fick rida på Melrós samtidigt vilket var uppskattat, och de var superduktiga båda två som red barbacka och satt helt stilla med benen under hela turen. Mellis slutar aldrig förvåna mig, hon är guld värd den hästen! Är man en van ryttare så är hon som en bomb, vill bara springa hela tiden men när barnen rider så är hon kolugn.

På kvällen släppte vi hästarna på bete, vilket var uppskattat av alla.

Idag pluggade jag hela dagen och vi åkte inte till stallet förrän vid 8 på kvällen, mötte upp Felicia och hennes kompis där och gick ut en sväng med pållarna. Jag "red" Freya från marken igen och hon var underbar idag, lyssnade och höll koll på mig hela tiden och gjorde allt jag bad om, underbart!


Likes

Comments

Jaha, då testar vi nouw istället för bloggse. Största anledningen är väl för att jag gillar designen bättre här och att det finns fler möjligheter.

Idag lagade jag en ny maträtt, kokoskyckling. Otroligt gott och nyttigt, helt enligt paleos alla regler! Även Bella tyckte om det och hon åt massor, något som inte förekommer alltför ofta.

Vi kör på lite nya bilder från förra veckan;


Anna Skippers detoxsoppa blir det mycket nu när jag kör detox!

Freya visade benlyft i hagen!

Nässelsoppa, mums och så nyttigt!

Jag har en flygande häst?

Fjäderörhänge som jag håller på att göra inför examen!

Titta på tjurar från hästryggen är roligt!

​Kokoskyckling!

Enkelt recept; Jag tinade 2 filéer, skar upp dem i mindre bitar. 3 skålar behövs, en skål med kokosmjöl, en med kokosolja/kokosmjölk eller grädde och en skål med kokosflingor. Mjöla kycklingen, banka, rör runt den lite i kokosmjölken och därefter rulla i kokosflingor. Jag stekte dem i stekpanna i ca 10 minuter, men nästa gång ska jag prova ugnen!

Likes

Comments

Idag vart vi ute och sprang med tjejerna, och hälsade på tjurarna som kommer stå i hagen bredvid snart och ingen av hästarna brydde sig vilket var skönt!
 
Nu har vi snart haft Melrós i en månad så jag tog en bild på hennes rumpa för att se om där var någon skillnad från när hon kom, och jodå stor skillnad som ni kan se nedan! Musklerna börjar komma fram och magen är inte alls svullen längre, mycket motion och rätt beräknad foderstat gör susen =)
 
Lite storleksskillnad på Freya och Mellis hihi!

Likes

Comments

Idag åkte vi till stallet under förmiddagen och bara mös med hästarna, jag och Bella plockade gräs som hon fick ge dem (börjar vänja dom lite inför betet).
 
Sen lämnade vi Bella hos mamma och åkte vidare till ridskolan där jag höll i 2 lektioner, det är skönt att ha lektioner varannan vecka, känns som lagom tid emellan.
 
Jag longerade tjejerna och de fick träna balans och sits, något jag tänkte på idag var att det märks så tydligt vilka som tränar utanför ridningen alltså tex styrketräning, boxning, yoga osv. De som tränar har bättre sits och stör inte hästen lika mycket i ridningen.
Många tänker ju säkert att det är viktigt att hästen får motion och träning, men jag tror även att många missar att det är lika viktigt att träna själv, utöver ridningen för att alla moment ska sitta.
 
De fick även blunda idag under longeringen, för att hitta sin inre balans och inte lita så mycket på synen. Åh vad jag älskar mina elever, de är så otroligt duktiga och jag hoppas att de börjar tävla snart, de hade varit farliga på tävlingsbanorna!
 
 

Likes

Comments

Idag vart jag i skolan och pratade med mina lärare samt utbildningsledaren för högskolan och nu är det fastställt att jag kommer att göra färdigt utbildningen hemifrån pga allt med synen, känns skönt att slippa stressen runt skolan och kunna plugga i min egen takt hemma.
 
Efter skolan åkte vi till stallet för att ta första ridturen med båda våra tjejer! Vi red en bra bit innan Freya fick motorstopp och höll å att slänga av Robban haha, hon lyckades dock inte men han fick sitta av och promenera istället så hon kunde lugna sig. Melrós å andra sidan hade inga problem med gasen, tvärtom var det problem med bromsarna. Hon var så glad och pigg och allt hon ville göra var att springa, tror vi taktade hela rundan med lite töltinslag här och var.
 
På vägen tillbaka satt jag av och Robban fick sitta upp på Mellis för att få känna på henne, jag sa att han kunde testa att tölta lite då hon var lugnare på vägen hem. Han släppte efter lite på tyglarna och PANG hon stack iväg som ett skott hahaha, han fick dock stopp på henne ganska snart och Melrós var såå glad att hon fick busa!
 
Mycket mys och kel blev det i stallet och hagen efteråt, imorgon blir det en ny runda, måste få ner Melrós vikt hoho! Hon är så underbar och gudomligt söt!
 
Bästa tjejerna!
 

Likes

Comments

Idag spenderade vi några timmar i stallet, underbart väder har vi haft!
Vi tog in Freya och Mellis och borstade igenom båda två, sen fick Chicco hålla Freya sällskap i hagen medans Bella tog premiärturen på Melrós. Underbara lilla häst som tog det hela med ro, framåt och pigg och såå glad med öronen rakt framåt hela tiden.
Bella frågade om vi kunde springa lite och det riktigt lös i Mellis ögon när hon fick springa och hon valde tölten direkt, men skiftade lätt till trav när jag bad om det (för att testa lite).
Det blev bara en pytteliten runda för att Mellis skulle få titta lite på omgivningen.
 
Jag är såå glad att hästarna går så bra överens, och jag är så glad för min lilla familj som nu inte är så liten längre! Att få dela mitt största intresse med både dottern och sambon är fantastiskt roligt.
 
Alla mina hjärtan på samma bild =)
 

Likes

Comments

Tjolahopp!
 
Idag blev det lite "ridning" igen, sen får hon vila i några dagar. Skrittade lite i paddocken, även om hon trotsade en del så gick det bättre att röra skänklarna idag än tidigare, och hon lyssnade bra på min röst när det gällde både att gå fram och att stanna, försöker lära henne att stanna utan att röra tyglarna.
 
Efter vi varit i paddocken en stund så red vi en bit utanför stallplanen och tillbaka igen, hon var så lugn och fin trots att där var mycket människor och ljud runtomkring!
 
 

Likes

Comments