Ännu en dag i trottsens tecken...
Det har spottats och slagits. Han spottade på ett okänt barn idag på Max lekland för
barnet lekte med en sak som Oliver ville ha.
Så denna mamman som är smidig som ett kylskåp, fick klättra in i leklandet och reda ut detta lilla bråk.

Jag tycker det är jättesvårt hur man gör när ens barn slåss, spottas och trottsar. Jag markerar, tar han åt sidan  och försöker prata med han (Han är inte mottaglig vissa gånger!) Jag vet att han testar och är liten och inte har konsekvenstänket. Men jag känner att jag måste markera så att han ser och märker att det inte är OK. Egentligen vet han det. För det ser man på han. Han skäms och ibland visar han sin speciella sura min... Han blir ju mer och mer medveten såklart. Men jag tolererar inte sånt här..
Fått vissa tips från Föris med och de använder jag mig av. Att man ska vända ryggen om och typ markera att jag vill inte prata/umgås med dig när du slåss.

Jag tänker inte dalta med mitt barn. Han måste få veta vad som är rätt och fel. Hur man beter sig. Att om man vill ha något någon annan har, får man vänta. Det kommer följa med en hela livet, att vänta på sin tur.
Det är vår plikt som förälder att vägleda sitt barn och uppfostra. Ser gärna att andra också säger åt mitt barn i dem lägen det behövs.
Sen gör jag och Markus vårt bästa och uppfostrar. Men barn testar utanför hemmet och lyder inte alltid sina föräldrar utan det är mycket som spelar in varför man testar och kanske hamnar snett. Så det här snacket som härjar runt att var är föräldrarna stämmer inte alltid. För man vet inte hur just den familjen har det, dem kanske kämpar och inte har någon ork kvar och gråter sig till sömns. Dem har kanske uppfostrat sina barn ordentligt men barn kan hamna snett ändå.
Så det så! Det blir inte alltid som vi föräldrar har hoppats. Så istället för att dömma kanske man ska tänka efter! :)

Oliver var så otroligt trött och somnade i tandborstningen. Tog några sekunder... 😴😴😴 Antagligen lite därför han haft beteende som han haft!

Nu ska jag faktiskt sova. Glöm ej att sätta fram klockan en timme!

Godnatt. 😍

Hittade gamla bilder på Oliver, 8 mån ❤

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Idag har varit en jobbig dag.
Oliver har varit på riktigt tråkigt humör. Han har slåtts, trotsat, kastat grejer och spottats. Att spotta är något nytt som han börjat med..
Antar att han är rastlös och trött. Förstår det efter att varit hemma i tre dagar. Men det är ju såklart inte okej att göra så!

Efter middagen var jag så slut så jag ville sätta mig och böla. Men Markus tog sen Oliver och läggningen och jag har slappat i soffan hela kvällen. Skönt... :)

Idag åt vi tacos till middag och det satt som en smäck såklart.

Hoppas ni haft en bättre dag än jag haft! ✌

Likes

Comments

Vi var tvugna att ta oss till affären idag och handla. Kylen ekade tom!
Oliver är än så länge feberfri men har en hemsk hosta. En feberfri dag ska man ju ha, MINST. Det är viktigt att inte heller glömma bort deras tillstånd såklart. Så bara för man är feberfri behöver ju inte det betyda att dem hade orkat en hel dag på föris.. :) Inte alltid lätt det där.

Oliver har en tendens att numera bli väldigt rastlös och det ska hända något hela tiden. Brukar bli "värst" när man i princip är färdig och då är det kassan kvar. Haha! Ibland kan det bli lite kämpigt. Fram till någon månad sedan har jag alltid sagt att Oliver är så lätt att ha med sig.. Men ju äldre han blir, ju tråkigare blir det, enligt honom. Men ibland måste jag ju ha med honom. Idag var ett sånt fall. Annars gillar jag att gå i affären själv, det är lite av egentid för mig. Haha!

Idag gick det relativt bra förutom att han skrek högt och tydligt. Alla ska höra, haha!

I kassan satt där en väldigt vänlig och trevlig kassörska. Som till och med hjälpte mig med mina varor och packade ner lite av mina varor, jag tackade såklart för hjälpen och fick till svars att "hon vet hur det är", syftade på när han har barnen med sig.. Det är tacksamt när folk lägger märke till en! Tyckte det var en väldigt gullig gest. Sånt som inte många gör men som verkligen kan göra ens dag.. :)

Ett plus i kanten från oss.. :)

Resten av dagen ska vi bara ta et lugnt. Oliver ska nog vila en stund! 


Likes

Comments

Ännu en dag i vabbträsket.. Oliver får vara hemma hela veckan. Så vabb för mig imorgon.
Här hemma delar vi relativt lika med att vabba. Jag är glad att jag inte levde förr. Jag anser inte att det endast är kvinnans jobb att ta hand om sina barn. ✌
För en mamma och en pappa är lika bra! Olika bra på olika saker, och olika är bra. Ellerhur?

När man är sjuk i detta hushållet är det viktigt att ha glass hemma. Då ruckar vi på rutinerna.. :-)

Jaja.

Oliver har ju verkligen behövt vila på dagen. Man märker det. MEN det innebär att han somnar senare. Såklart...

Markus fick stå för middagen och under tiden var jag ute en stund för att springa. Det gick toppen och det går mycket bättre att springa ute än på löpband. 💪 Dessutom var det så fint väder ikväll! Men det var jobbigt. Förrutom uppvärmning och avslut så sprang jag hela rundan. Det går framåt... :)
Till och med min sambo uttryckte häromdagen att det syntes på min mage att jag minskat där. Kul! Speciellt när det är en som knappt lägger märke till något 😂
Jag tränar i min takt och ja jag hade kunnat träna mer vissa veckor men jag försöker ta det i min takt för att inte tröttna. All träning jag gör är ändå betydligt men än jag ens gjorde innan. Man får inte glömma vad man faktiskt gör och inte alltid vad man borde eller ska göra... :-)

Utslagen i soffan ✌ Gåsmamman ikväll!!

Likes

Comments

Jag blir helt varm i mitt hjärta och kropp. Oliver han har börjat pussas och kramas. Idag när jag skulle gå ville han pussa mig säkert en 5-6 gånger innan han var nöjd. En kram på varje sida var också viktigt.
Detta är självmant. Hoppas det håller i sig ♡
Man smälter.

Pratade med han i telefonen tidigare och när vi la på så sa han "pysspyss"..

Så nu är det mycket pussas och kramas som gäller.

Viktigt att visa kärlek. Men man ska såklart bara göra det om man själv vill och inte trycka på ❤

Likes

Comments

Idag ska vi ju rocka sockorna. Tycker det är en viktig påminnelse, fast man ska göra det varje dag. Men ibland är dessa temadagar bra.

Alla är lika mycket värda oavsett om man har en funktionsnedsättning, om man är svart, vit,  tjock, smal, heterosexuell eller homosexuell.
Ja ni fattar vinkeln.

För mig är det helt oacceptabelt att kränka, utnytja, förnedra eller mobba någon för man tycker något inte är inom normen eller för att någon har ett funktionshinder. Det kokar verkligen inom mig. Alla är helt fantastiska precis som vi är.
Det är något jag ska föra över till min son.
För det är så. ❤

Jag gillar dessa dagar som dessa som verkligen har en mening. Men som jag sa innan får vi inte glömma att ha det med oss varje dag. Att olika är bra.

Bilden är lånad från svenskadownforeningen.se

Likes

Comments

​Det var som jag misstänkte. Oliver blev förkyld i lördags med hosta och snorig näsa - det kan man ju vara utan andra symtom. Men igår kändes han lite hängig och inte sig själv i alla lägen. Han hade inte någon feber, kände på honom flera gånger. Bara väntade på det.

Inatt kom det, som ett brev på posten. Han sov superoroligt från kl 03:00 och en stund senare gick jag ner för att göra välling och då hör både jag och Markus ett konstigt ljud så Markus kollar till honom. Jodå, han kräks + är jättevarm (Han har en tendens att kräkas när han har feber.) och termometern visar på feber. Han fick en ipren för att få lugn och få sova en stund. Gick inte jättebra men lite mer sömn blev det.

Han är pigg fortfarande, har fått i sig frukost och duschar nu. Men bara väntar på att febern kommer tillbaka.
Han får vara hemma från Föris imorgon, en lång dag 8:30-17:45 så jag vill ha honom hemma en extra dag för att han ska vara ordentligt frisk. Viktigt att orka med! Hellre en dag för mycket hemma.. :)

Denna mamman är såklart ett vrak, så jag ska försöka få han till att vila sen. 
Han behöver det dessutom...

Hoppas ni får en bra dag i alla fall :-)

Likes

Comments

På kort tid har mina 2 favoritbyxor fått hål i skrevet. Ett par blåa jeans och ett par svarta jeans. Vad är oddsen? 😂

Jag behöver verkligen nya byxor.

Jag har inte beställt något ännu. Men funderar på det. Jag har egentligen köpstopp 😂 Men man kan inte hjälpa om saker går sönder 😂 Ellerhur? Gillar alla dessa tre från Lindex. Älskar knäppningen.. ✌ Någon som ligger på andra tips på snygga byxor. Länka gärna! :-)

Bilderna är lånade från Lindex.se

Likes

Comments

Min lille mini diktator hade levt rövare hos sin mormor.  Vaknat 04.20 och ville fånga dagen 😂Det var ju inte hans mormor så pigg på....

Jag hämtade han runt 11.30. Han somnade i bilen och sov en lång stund sen. Han hade såklart inte orkat utan vila, var helt slut stackaren. Så vi får antaligen ta smällen ikväll 😂

Jag, mamma och syrran åt brunch på en relativt nyöppnad restaurang. Gott!

Sen tog jag och mina killar på oss och gick till skolans lekplats för att utforska och leka.

Nu är det dusch för Olli och sen chill resten av kvällen.. Ska bli spännande och se hur kvällen kommer se ut 😂

Hoppas ni har haft en go helg.

Puss och kram ❤

Likes

Comments

Då var det lördag igen..

Vi började dagen med lite sovmorgon, sen åkte jag och Oliver för att hämta upp moster och Jimmy.
Körde och åt frukost på ett fik som är enbart glutenfritt(&laktos). Lyx för oss gluttisar.. En ciabatta med tonfiskröra, gudomligt och en munk till efterrätt (Så jäkla gott och trevlig personal. Stället heter Sweet Harmony och ligger i Klippan - I Skåne!)
Sen körde vi hem till moster och Jimmy och var där en stund innan hemfärd.

Oliver ska sova hos sin mormor inatt. Fick ett sms av henne tidigare idag om han ville det och såklart ville Olli det <3
Så Markus och jag har en barnfri lördag, bara sådär..Spontant!

Blir lugnt för oss. Pasta och köttfärssås till middag och lite chips till dessert ;)

Imorgon skulle dem till en lekplats med Sixten och hans farmor.
Jag är kompis med Sixtens mamma (&Barndomskompis med hans pappa) och mamma och Sixtens farmor är bästa vänninor. Haha!
På måndag ska vi träffa Johanna och Sixten. Lyx för Olli <3 Det är bara roligt.
Vi har inte träffats på ett tag nu på grund av sjukdomar och jobb. Men nu ÄNTLIGEN.
Saknar dem <3


Likes

Comments