Header

Vardag

Hallå! I julas fick jag en Egyptenresa av min underbara pojkvän. Så sjukt snällt. Han kom ihåg att jag en gång sa att jag aldrig varit i ett "varmare land - utomlands" bara Danmark, Polen och så vidare, länder med samma klimat liksom. Så på julafton fick jag ett kuvert, där det stod att om ca två veckor skulle vi sitta på ett plan påväg mot Egypten! Blev helt chockad. Så i slutet av Januari tillbringade vi en vecka i Marsa Alam, där det var ungefär 26 grader och sol varje dag! Så sjukt underbart!

Vi låg på stranden, snorklade, drack cocktails och hade det såå mysigt. Bara vi två! Vattnet var otroligt!

Vi träffade på sjökon som är typ känd i den viken, asstor och skitcoolt o få simma bredvid henne.

Så himla fint! Här är lite fler bilder!

Till och med en mega sköldpadda såg vi långt ner i havet!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vardag

Har en egenritad, som jag från början bestämde att jag skulle ha på underarmen, tittade på jättemycket bilder, men fastnade för fjädrar och tyckte det skulle passa bra där, så började med att rita olika sorters fjädrar, och lade till fåglar som flyger iväg från "tippen" Valde "Mandala" stil på själva fjädern, och målade fjädern jag blev nöjd med på andra försöket, på kanske 15 minuter. Sen eftersom min storasyster är lärling hos en tatueringsstudio i Karlskoga så visste jag att den skulle bli mycket billigare, än hos en som är "färdigutbildad" eller vad man ska säga. Sen + att det bli mycket mer personligt, när jag själv ritat den, och min syster tatuerat in den! Inte alla som har egenritade tatueringar heller! Den kostade bara 700, tog kanske en timme och jag blev jättenöjd. Här är bilden på min skiss, sen det färdiga resultatet när den sitter på armen!

Sen har vi nr 2. Jag och min pojkvän Linus tänkte att det vore roligt att göra en palm, båda två, eftersom han heter Palm och jag Palmqvist, så det skulle passa bra med våra efternamn. Sen tänkte vi ganska direkt på revbenen att det skulle bli riktigt snyggt! Så samma visa där, vi gjorde dom hos min syster! 1000kr styck blev det!

Så just nu har jag alltså två, palmen och fjädern. Och så fort jag får pengar till övers vill jag göra sååå mycket mer! Såå snyggt med tatueringar och det säger så mycket om en person!


Ha det bra sålänge!

Likes

Comments

Vardag

Hej! Vi fick ju två små kattungar för typ två veckor sedan, två orange-randiga med vita ansikten, tassar och mage. Två små lurvbollar som precis öppnat ögonen. Finns inget annat som gör en så glad som kattungar, om man inte gillar kattungar har man problem, gulligaste som finns! Man fastnar så lätt bredvid dem och bara stirrar! iiiihhh gullisar!

Likes

Comments

Hälsa, Panikångest & Stress, Mat & Hälsa

Som sagt har jag slutat med mina antidepressiva, jag tycker att om man tar dem, att man någon gång ska våga ta steget att prova att sluta. Man blir förvånad vad bra det går utan dem, och vad mycket man kan göra på egen hand, naturliga vägar som får en att må mycket bättre. Det viktigaste är enligt mig att hålla igång och hålla sig sysselsatt med saker man tycker är roliga, äta bra och våga ta hand om sig själv!

Jag vet hur svårt det är att ta tag i saker, när man väl mår som sämst. Då är det såklart bäst att låta psyket och kroppen vila, men så småningom måste man släpa sig ur sängen/soffan och börja med någonting smått som får en på annat tänk.

Lite tips som funkat för mig!
 1. Ät mer hälsosamt!
  Av ganska självklara omständigheter, om kroppen får nog med vitaminer och nyttigheter, mår den såklart myyycket bättre.
 2. Gör saker!
  Var med kompisar, hitta på saker med familjen eller din pojk/flickvän och ha roligt. Eller sätt dig o lyssna på podd och måla, eller möblera om rummet, eller gå en promenad. Försök hitta hobbies!
 3. Lyssna på ångestpodden, de tar upp alla möjliga sorters psykisk ohälsa och pratar om det, ger tips och är väldigt duktiga på det dom säger!
 4. Mindfulness är alltid ett knep också, som hjälper en att slappna av och så vidare, får en att försvinna in i en själv en stund

Det har funkat för mig och till slut struntade jag bara i mina tabletter för att prova utan, och än så länge går det hur bra som helst!

  Likes

  Comments

  Contains affiliate links Mode, Vardag

  Fast jag är fattig som fan kunde jag inte låta bli att ta med min dessa godingar hem från hm, woopsi, jättemysiga och somriga!

  + ett par svarta mjukisshorts som var slut på deras hemsida.

  Hittar så mycket inspo i såna här bilder som den här under!

  Likes

  Comments

  Hälsa, Panikångest & Stress

  Alla människor har en psykisk ohälsa, något som de flesta av oss inte direkt tänker på. Psykisk ohälsa innefattar allt från psykisk sjukdom till psykiska besvär som stör välbefinnandet och påverkar våra dagliga liv. Det finns många olika sjukdomar: till exempel schizofreni, bipolär sjukdom, depression, olika ångesttillstånd, tvångssyndrom, ät-störningar samt beroendeproblematik. FN:s Världshälsoorganisation WHO säger att psykisk ohälsa är en av de största och snabbast växande utmaningarna mot folkhälsan i världen. I Sverige har tre av fyra egen erfarenhet eller erfarenhet av någon i närheten som lever med psykisk ohälsa (Hjärnkolls årliga befolkningsundersökningar). Trots psykisk ohälsa är så vanlig diskrimineras och missgynnas människor dagligen i Sverige. Nästan var tredje person säger att man inte kan tänka sig arbeta tillsammans med någon som har psykiska problem. Socialstyrelsens siffror visar att personer med psykisk ohälsa får sämre vård. Att vara utsatt för diskriminering gör att människor också kan hindra sig själva från att söka hjälp, vara sociala och stanna i arbete eller skolan. På så sätt blir många ännu sjukare. Helt i onödan


  Det finns många orsaker till psykisk ohälsa. Vi är olika sårbara för de påfrestningar vi stöter på i livet. Den individuella sårbarheten är till viss del genetiskt betingad. Man kan till exempel ärva dispositionen (ha en sårbarhet) för att utveckla en depression. Men det är inte säkert att sjukdomen bryter ut. Att inte kunna styra sitt liv, att inte ha ett fungerande socialt nätverk, att inte finna en balans mellan privatliv och arbetsliv kan också påverka den psykiska hälsan negativt. Kriser som har med relationer och separationer att göra kan utlösa eller initiera psykisk sjukdom som depression. Stor arbetsbörda med för lite kontroll kan innebära att den psykiska hälsan påverkas, men det är även negativt att ha för lite att göra och att inte känna sig uppskattad samt uppleva en bristande balans mellan prestation och belöning. Tidspress, minskad anställningstrygghet och oro för arbetslöshet är också faktorer som kan bidra till psykisk ohälsa. Andra orsaker är ekonomisk stress, diskriminierng, funktionshinder, alkohol- och annat drogmissbruk påverkar den psykiska hälsa.

  Likes

  Comments

  Vardag

  Hej! Jag personligen älskar poddar, jag skulle inte överleva utan poddar. De är så bra på så många sätt! Det är som mindfulnes, man bara lyssnar, tar in det som sägs och låter inte något annat störa en!

  Till exempel när man är ledsen, dra på en podd och måla en teckning, eller när man inte har något att göra, lyssna på en podd och ta en promenad, eller om man sitter och väntar på bussen, dra på en podd och fördriv tiden!

  Jag brukar lyssna på bussen påväg till och från skolan, samt innan jag ska sova. Jag och min pojkvän brukar dra på en podd när vi lägger oss för att varva ner lite ,vi gillar både skräckhistorier så det är vad våra gemensamma poddar består av haha.

  Jag lyssnar mest på kriminal, skräck och fakta poddar.

  Här är de bästa jag vet!

  1. Creepypodden - Med Jack som leder hela podden med alla olika sorters historier osv. Grymt bra!
  2. Paranormalia - Med Sebastian som leder podden med , som ovan, olika sorters skräckhistorier!
  3. Spöktimmen- Med Linn och Jenny, som pratar tillsammans i podden om olika händelser, med skräcktema förståss!
  4. P3 Dokumentär - En väldigt intressant podd som tar upp intressanta fall, en podd man lätt fastnar för!


  Det är de fyra jag mestadels lyssnar på! Så om ni inte gillar skräck var det rätt onödigt att läsa detta men, ge poddarna en chans ändå, för de är väldigt bra!

  Likes

  Comments

  Contains affiliate links Vardag, Mode

  Tog en jätteenkel studentoutfit, en vit enkel fin klänning från bubbleroom och ett par vita tygskor från feetfirst, totalt 799kr ungefär! Billigt som fan, sen tänkte jag ta en jeansjacka som jag redan har, tvätta den så blir det kanon! + smink och hår då såklart men vet inte hur jag ska göra exakt med det än ;)

  Likes

  Comments

  Vardag

  Heluuu, så jävla tråkigt väder, spyyr. En lödag, duggregn g, grått och mörkt. Vill ha sommar, på riktigt, inte varannan vecka 11 grader o regn, varannan vecka sol och 24. Gnäller så mycket men är ju aldrig lagom och man kan aldrig planera något. Men man får väl ta dagen som den kommer. Sökte två jobb idag i brist på annat att göra. Skolfotograf var det ena och vikare till personlig assistent var det andra. Bättre o söka för mycket än för lite haha. Igår gjorde jag inget speciellt, vi åt lite grillat och mös framför prison break jag och Linus. Idag inte ett skit. Gött det med men man tröttnar ganska fort. Får ta tag i lite hobbys tror jag, fota, redigera osv för det är sååå kul. Men nu när jag går ur trean blir jag ju av med min dator .. Får skaffa en jobb fort som fan så jag kan köpa en egen haha! Det löser sig säkert. På tisdag ska jag bli fixad i håret av min syster iallafall! Färga om min ombre och klippa bort lite slitet. Sen är det bara att vänta på den efterlängtade fredagen! WIIIEE !! Längtar såå! Ha de gött sålänge hejdåå!

  Likes

  Comments

  Hälsa, Vardag, Panikångest & Stress

  Som jag sagt så tar jag studenten om 1 vecka, sju dagar. Innan jullovet och efter det mådde jag väldigt dåligt, och i början av vårterminen. Jag var hemma väldigt mycket och orkade knappt gå ur sängen, men kämpade ändå med skoluppgifter och inlämningar osv. Jag skrev till mina lärare, min mentor och berättade hur läget var, men fast jag trodde de förstod så syntes det nu på mina slutbetyg att de inte gjorde det. Så klart de inte kan bedöma saker om jag inte visat vad jag kan och sånt, men det är det som är sjukt, jag har visat massor, lämnat in allt i tid och gjort allt jag kunnat för att få någorlunda betyg iallafall men jag är sjukt besviken. Så, ja, jag vet inte vad jag har att "skylla på" men lärare förstår inte psykisk ohälsa, och det gör att just det går ut över så mycket i skolan. Hur mycket man än försöker och anstränger sig så är det ändå inte bra nog. Blir så less på att om man mår dåligt så påverkas ALLT i ens liv, inte bara betyg, utan även vänner, partners, familjemedlemmar och allt omkring en påverkas tack vare hjärnspöken och psykisk ohälsa. Därför är jag så jävla onöjd med mina slutbetyg. Jag kommer springa ut på studenten och vara onöjd med mina slutbetyg.. Men det finns inget jag kan göra mer än att försöka acceptera det. Jag vet med mig själv att jag inte kunnat göra bättre från mig. Det är bara så det är!

  Likes

  Comments