Header

Hverdagslig, Tanker & Meninger


Nå er jeg så himla lei av å være sliten, uinspirert, motløs og så lite kreativ som det går ann.. så jeg har tenkt til å gjøre et lite eksperiment.


Jeg kommer til å slette alle sosiale medier fra telefonen min.


Det handler i all hovedsak om at jeg er sliten og trenger å være litt mer utilgjengelig, ihvertfall for en periode. Og det popper jo opp varsler på den hersens telefonen til alle døgnets tider og nå er jeg lei. Jeg bruker egentlig ikke noen av de appene jeg har sånn over gjennomsnittet mye, men de gjør meg stressa uansett. Og jeg får helt tvangstanker av alle varslene som jeg ikke får sjekket med en gang. Trist, men sant. Jeg må fortsette å bruke facebook på grunn av foto-siden min og de meldingene som kommer inn der, men selve appen skal bort fra telefonen. Nå har jeg lyst til å fokusere mer på skriving og den slags, så kanskje jeg får denne bloggen skikkelig igang igjen. Jeg håper det!

Så da finnes det ikke så veldig mange steder du kan følge meg akkurat nå hvertfall, men du kan jo like facebooksiden til bloggen - så får du ihvertfall med deg når jeg poster nye innlegg her inne.

Så ja - jeg logger av. Igjen. Jeg tror jeg har gjort dette tidligere, men gamle vaner er vonde og vende vet dere. Jeg er ganske så sikker på at superverstingen er facebook, men det skal jeg nok finne ut av. I første omgang så logger jeg av både instagram, snapchat og facebook. Venner kan fortsatt nå meg via messenger, men det enkleste vil jo være og ta opp telefonen å ringe! I en uke blir jeg borte i første omgang, så skal jeg oppdatere dere på hvordan det går etter det.


Flere enn meg som er lei sosiale medier?


Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

Hverdagslig


Å heisann!

Her er det ei som har våken i over en time alt, våkna nemlig rundt halv fire fordi jeg var sulten. Praktisk. Jeg har prøvd å sove igjen men det gikk ikke gitt. Så da tenkte jeg at jeg liksågodt kunne tømme hodet litt før jeg prøvde meg på det igjen.

Det går litt mange dager mellom hvert blogginnlegg igjen, men det er bare meg som prøver å finne igjen motivasjonen uten å legge så mye press på det. Det må komme av seg selv. Og jeg skriver når jeg kan og klarer, og når overskuddet er der. Nå vil jeg si at det egentlig ikke er tilfellet akkurat nå, men jeg blir så innmarri kreativ på natta! Så det er klart at hodet mitt skal boble over av tanker og idèer når jeg burde sove, må dere skjønne.

Uansett, jeg sitter her og fantaserer om mat samtidig som jeg titter litt rundt på diverse blogger, skriver til dere og tenker ut idèer til nye blogginnlegg og bilder som jeg har lyst til å ta. Der har dere hjernen min i et nøtteskall, alltid mange faner åpne samtidig. Så da kan vi jo bare håpe på at jeg klarer å ta tak i alt dette når dagen er i gang på ordentlig.
På tide å lukke øya igjen, kanskje jeg får en time til med søvn. Det hadde jo vært fint. Natta litt! 


Likes

Comments

Hverdagslig, Dyrene våre, Hest


De siste dagene har jeg vært i en helt annen verden føler jeg! Jeg har stresset, jeg har gledet meg, jeg har gruet meg, jeg har ikke fått sove.. altså, jeg kan trygt skrive under på at kroppen min er sliiten nå. Men det er det en så utrolig fin og god grunn til 💙


Jeg har nemlig vært å hentet meg hest!Denne flotte gutten her skal jeg ha på prøve frem til 1.januar, og forhåpentligvis så blir det kjøp etter det 💙 Jeg vet ikke om jeg har skrevet så mye om det på bloggen, men jeg har altså vært hestejente siden jeg var sju år gammel, men ​de siste årene så har jeg rett og slett lagt hestedrømmen litt på hylla. Mye fordi jeg har fått barn, og tid og økonomi ikke har strukket til, men også fordi jeg måtte avlive min kjære Cherry for noen år tilbake. Hun var min aller første egne hest, og det å miste sin beste venn er annet er morsomt. 

Men nå følte jeg endelig at tiden var inne for å begynne skikkelig med hest igjen, og når jeg bestemmer meg for noe så går det ofte litt fort i svingene! Så jeg og T.E reiste til Oslo i går for å hente henger, og så var planen å reise rett videre til Stathelle for å hente hest. Problemene startet dessverre allerede i Oslo, da han vi skulle hente henger hos ikke var å få tak i. Men etter TO timer ordnet det seg heldigvis, men da havnet vi jo i den verste køen ut av Oslo. Så vi havnet veldig etter skjema, og da vi endelig kom frem så ville jo selvfølgelig ikke hesten på hengeren. Haha! Men altså, alt ordnet seg. Og vi kom trygt hjem ❤ 

I dag har jeg allerede vært en tur på stallen for å slippe ut Bellen, og det gikk så fint som det kan gå. Nå skal jeg hvile litt, så skal jeg reise på en fotografering senere i dag, og så på stallen igjen i kveld. Fader, nå er livet fint altså! ❤


Likes

Comments

Fotografi, MyePåHjertet Fotografi

reklame for egen bedrift

I fjor tok jeg skole- og barnehagebildene til barna mine selv, de kan dere se her om dere vil :-) Så i år ville jeg selvfølgelig gjøre det samme, skolebildene av eldstemann har jeg faktisk ikke tatt enda, men minstesnuppa og jeg hadde en liten photoshoot i barnehagen her for et par uker siden. Resultatet ser dere jo under her!


Vakre prinsessa mi 💗


Jeg tar også på meg å ta portrettbilder av andre fine barnehagebarn, så bare ta kontakt med meg på facebooksiden min og du vil bruke meg som fotograf!


Likes

Comments

Jeg var på en liten handlerunde i går. Først var jeg på et møte, så tok jeg turen innom et kjøpesenter fordi jeg skulle se om jeg fant meg ny vinterjakke. Og det gjorde jeg! Heldigvis for meg så var det 25% på alle ytterjakker på Kappahl, så da sparte jeg 250kr på ei jakke som egentlig skulle kostet 999kr. Ikke nok med det, men jeg klinket til og kjøpte meg nytt mineralpudder også i samme slengen, da det jeg har er tomt. Ei litta runde innom helsekosten for ny sjampo og balsam ble det også, samt noe farget badeskum til ungene.

Allikevel så dro jeg fra kjøpesenteret med en klump i magen og tårer i øynene.

Utenfor kjøpesenteret sitter det nemlig ei kjempesøt og blid jente, pakket inn i masse forskjellige slags klær for å holde varmen. Hun holder en papplate i armene, hvor det blant annet står at hun er 19 år og ikke har jobb. Jeg satte meg ned på huk ved siden av henne og spør om hvordan hun har det. Hun smiler og sier at det går bra men at hun er kald. Jeg spør henne hvorfor hun sitter der og hun sier det er fordi hun ikke har jobb. Hun vil gjerne jobbe, men ingen vil ansette henne fordi hun ikke har noe bosted. Men hvor bor du da? spør jeg. I bilen min, der oppe. Sier hun og peker opp mot en bensinstasjon. Hun forteller at hun, moren og broren bor i den bilen. Og at det er fryktelig kaldt om natta. Jeg rister forsiktig på hodet og sier at jeg beklager. Hun smiler og sier at det går fint, det er ikke min skyld.

Nei, men jo. Det er kanskje ikke min skyld at hun sitter akkurat der i den situasjonen som hun gjør, men jeg er lei meg fordi jeg ikke får gjort noe med det. Jeg forteller henne at dette ikke er riktig, mennesker skulle ikke trenge å leve sånn. Jeg spør om hun har forsøkt å få hjelp noe sted. Hun sier at hun ikke vet om noen som vil.

Bakgrunnen til at hun sitter der vet jeg ikke noe om. Jeg vet heller ikke om alt det hun sier er sant. Men jeg vet at det er et klasseskille mellom meg og henne, og det gjør meg lei meg. Fortvilet. Hun sitter på gata og fryser med en kopp foran seg, og jeg har akkurat kjøpt meg ny vinterjakke fordi den jeg har fra før av er slitt. Jeg synes ikke dette er greit. Uavhengig av hvorfor hun sitter der, så gjør hun nå enda det. Verken du eller jeg ville ha satt oss på gata om vi hadde lite penger en måned. På en eller annen måte så ville vi ha klart oss, fått hjelp eller lignende. Jeg tenker at det spiller ingen rolle om du er fra Romania, Tyrkia eller Norge om du sitter på en iskald fortauskant og lever fra dag til dag på de småpengene folk slenger fra seg i forbifarten. Etter egne observasjoner så går de aller fleste forbi og unngår øyekontakt. De aller fleste synes det er ubehagelig å møte på tiggere når de er på handletur. Og jeg er enig i at det er vanskelig å skille de som virkelig trenger hjelp fra de som kanskje ikke er like genuine. Men hvordan kan vi bare ta sjansen og gå forbi? Kanskje skjebnen til de som sitter der er verre enn du tror, kanskje er den ikke. Men jeg synes det eneste riktige å gjøre er å sjekke. Denne jenta jeg snakket med var oppriktig blid og høflig og jeg sa at jeg ville komme tilbake å snakke med henne igjen en annen dag. Jeg ser på det som min plikt å bry meg om henne, akkurat som jeg bryr meg om alle andre.

Hvis hun sover i bilen sin nå når det nærmer seg vinter så vil ikke jeg klare å sove godt i min egen seng, det er ikke riktig. Og hvis det viser seg at hun har et varmt og trygt sted å sove så er jo det bare bra. Da har jeg ihvertfall sjekket.

Likes

Comments

Fotografi, MyePåHjertet Fotografi

reklame for egen bedrift


Husker dere at jeg hadde en fotokonkurranse gående for litt siden? Vel, på søndag var jeg og tok bilder av en av de som vant. Det vil si, en feiende flott dame som nærmet seg termin og hennes samboer. Vi hadde photoshoot i skogen i en ganske sur og kald vind, og denne spreke dama stilte i en tynn penkjole uten sko, og jeg hadde på meg både ullkåpe og jakke utenpå, haha! Jeg synes resultatet av denne dagen ble ganske så fint, og jeg koste meg masse! Se bare her: Flere bilder fra fotograferingen kan du se her 💛 Og send meg gjerne en mail på tiriljohansenfoto@gmail.com om du har lyst til å booke time til en aldri så liten photoshoot!


Likes

Comments

Hverdagslig


Søndag. Bare ordet i seg selv får meg til å bli trøtt. Men i går og i dag, har jeg vært på ridekurs med ungene. To timer hver dag, både i stallen, på ridebanen og i skogen. Ungene har storkost seg og det har helt klart jeg også! Men det har vært kaldt og det har blitt litt løping på a mor, både på ridebanen og i skogen. Så jeg hoppet rett i dusjen når vi kom hjem, for denne kroppen var både sliten og kald. Så nå ligger jeg her under dyna og kjenner at varmen har uteblitt, jeg er kald helt inn til beinet. Det er dette som er så kjipt med vinteren, kroppen blir både vond, stiv og kald. Jeg drømmer om å få et badekar i hus, men det har foreløpig blitt med den drømmen. 

Jeg drikker både kakao og te til den store gullmedalje om dagen, men jeg kjenner at jeg må komme meg avgårde og kjøpe både ullundertøy og ny vinterjakke snart. Vinteren er ikke akkurat kort, og når du fryser ihjel i oktober... ja, da blir nok vinteren litt ekstra lang. 

Men en ting som er ekstra fint med høsten og vinteren er at kreativiteten våkner til liv igjen, og jeg får så lyst til å holde på med masse koselige ting innendørs. Så dere skal ikke se bort ifra at det dukker opp noen diy-innlegg fremover!


Likes

Comments

MyePåHjertet Fotografi, Tips & Anbefalinger

Jeg har fått noen spørsmål om hvordan man lager signatur til å ha på bildene sine. Og svaret på det kan jo være så mangt, folk har jo forskjellige måter å gjøre ting på. Men jeg tenkte jeg skulle vise dere hvordan jeg har gjort det - en veldig rask og enkel måte faktisk!Det første du må gjøre, er å lage selve signaturen. Det kan du gjøre i utrolig mange program, men jeg har laget min i PicMonkey her. Tidligere hadde jeg en signatur som jeg hadde skrevet for hånd - da tar du rett og slett og scanner inn signaturen din, åpner den i f.eks Photoshop, redigerer den litt så bakgrunnen blir helt hvis og skriften svart - og så fortsetter du den samme prosessen som jeg skal vise dere nå. Når du har laget signaturen, så åpner du først og fremst bildet i Photoshop.Så klikker du på Edit -> Define Brush Preset. Deretter vil det poppe opp en liten boks hvor du kan skrive inn navnet på signaturen din.Så er det faktisk bare å klikke på Brush Tool i venstre kolonne, og deretter følge steg 1: klikke på det ikonet dere ser under her og steg 2:velge signaturen din.Da skal alt være klart for å åpne et bilde og legge på signaturen din! Du kan også velge størrelse og farge på signaturen din for hver gang. Under her så har jeg brukt grå som dere ser:Verre er det altså ikke! Å ha signatur på bilder er viktig for å forhindre at andre misbruker eller stjeler dine bilder, samtidig som det gir dem et mye mer personlig og profesjonelt uttrykk.

Gi meg gjerne en tilbakemelding på om dere får det til eller ikke, og si bare ifra om dere trenger noe hjelp 😊


Likes

Comments

Hverdagslig, Mat og oppskifter


BLOGGDETOX


Nå var det ei sliten jente som trengte fri fra både det ene og det andre i noen (mange) dager gitt! Så bloggen og diverse andre sosiale medier har blitt lagt på hylla for en liten periode, og det gjorde faktisk veldig godt. Nå føler jeg at jeg har bedre kontroll på de tingene som stresser meg og hvordan jeg skal håndtere de. Jeg er vel kanskje ikke den eneste som føler en uro rundt det å skulle være tilgjengelig og pålogget til alle døgnets tider? Flymodus på telefonen blir flittig brukt om dagen, og jeg øver meg på å la meldinger og kommentarer ligge til jeg har "datatid". Jeg er i mot dette med å bruke sosiale medier konstant gjennom hele dagen, men i og med at jeg jobber fra bak en dataskjerm så kommer jeg ikke helt utenom heller. Så det er viktig å finne en gyllen middelvei!


grønn smoothie: frossen grønnkålblanding, tranebærjuice, laktosefri melk, kokosolje og litt honning


Åkei, dette er jo strengt tatt mer en smoothie-detox, men denne lille grønne saken her er overraskende god! Jeg har havna skikkelig på smoothie og juicekjøret om dagen skjønner dere. Prøver nemlig å komme meg litt inn i mer sunne rutiner igjen, jeg mister nemlig helt kontrollen om sommeren.. kremt. Men nå er virkelig høsten kommet for å bli og det synes jeg er ganske så fint. Så da står juicer'n på kjøkkenbenken - klar til bruk til enhver tid! 

Har mange fine bilder på lur og tenker at jeg skal sette meg ned en dag og forhåndsskrive en del innlegg så det ikke blir så vanskelig å finne på noe skrive om fremover. Denne bloggen vil jo handle mer og mer om foto og livet rundt det, men jeg har mye annet som jeg brenner for også som skal få se dagens lys her i tiden fremover. Jeg gir meg nok ikke med denne blogginga med det første, det er jo så gøy hvis man gjør det skikkelig! 


Likes

Comments

Fotografi, Hverdagslig, Tips & Anbefalinger

I morgen er det igjen klart for det årlige Høstmarkedet på Steinerskolen i Åsbygda. Dette arrangeres i regi av foreldreforeningen ved både Steinerskolen og Almgrenda Steinerbarnehage. Vi vil i år vise frem den flotte skolen og barnehagen vår i ekte bonderomantisk stil! Du vil finne mange flotte boder her, hvor vi vil selge alt fra grønnsaker, egg, brødvarer, varmmat, syltetøy og hjemmelagede produkter til hus og hjem.


Jeg personlig stiller som fotograf i år, og hos meg kan du stille opp til portrettfotografering - eller du kan la meg ta bilder av barna dine - til en veldig rimelig penge. Se etter skiltet hvor det står fotografering, og titt gjerne innom for å si hei :-)


Høstmarkedet er åpent fra 12.00 til 16.00.


Velkommen skal dere være! 🍃


Likes

Comments