11. Bästa julfilmen

Alltså, jag måste ju säga Love Actually! Det är den finaste, bästa, härligaste och mysigaste filmen ever! Det är en sådan där film man kan kolla på varje året om, oavsett om det är juletider eller inte. MEN. Jag kollar bara på den under juletider för att det har blivit som en liten tradition för mig själv! Jag och Lisa-marie hade även tänkt att ha en liten mysdag innan Julafton då vi ska kolla på tre filmer, julfilmer dårå, och bara mysa med tända ljus och julfilmer, julmusik, juljuljuljuljul!


// myeeklundd.nouw.se​ ♡

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Igår fyllde Andreas mamma år, så vi var bjudna dit på middag. Gott och trevligt var det. Det blev inte alls för sent då Andreas skulle jobba idag och skulle upp tidigt!  Vi tog även med oss lussebullarna jag bakade, och de var en stor hitt! Alla älskade dem. ♡

// myeeklundd.nouw.se​ ♡

Likes

Comments

Idag åker jag till Östersund! ♡
Nästa vecka är det skolvecka som gäller och därmed blir det tågtripp för mig ikväll. Andreas jobbar till 18 och mitt tåg går 18.29... lite ångest över det faktiskt. Will miss him.

Så idag måste jag packa och städa lite innan jag åker. Det känns som om vårat hem inte är tillräckligt julpyntat, men det är bara jag som känner så haha! Inte Andreas.

Det är andra advent idag också, så det andra ljuset är tänt och kaffet är upphällt. Trevlig söndag på er! ♡

// myeeklundd.nouw.se​ ♡

Likes

Comments

10. Det bästa (som jag är mest nöjd med) julpyntet i ditt hem

Det jag är mest nöjd här hemma är ju såklart vår julgran. Den är det bästa här hemma, önskar jag kunde ha den där stående för evigt.. så vacker är den! Men om jag ska välja någonting annat än just det självklara är det nog min hemmagjorda adventsljusstake (uppdateringen).

// myeeklundd.nouw.se​ ♡

Likes

Comments

9. Det bästa blogginlägget du publicerat 2017

Det bästa inlägget måste nog vara den 7 Oktober 2017. Det var då Johannes och Lisa-Marie gifte sig och det var så jäkla vackert och härligt! Ni kan läsa det inlägget HÄR


// myeeklundd.nouw.se​ ♡

Likes

Comments

Jag har alltså bakat två dagar i rad!♡
Vad är det med mig? Igår bakade jag med Lilleman och idag bakade jag lussebullar själv. Och imorgon ska pepparkakshuset byggas. ÅH! Älskar denna tid på året. Men att jag skulle baka såhär ”mycket” och tycka om det, njuta av det. Är inte likt mig. Hmmm. Undrar vad detta beror på.

Medan jag väntade på att lussebullsdegen skulle jäsa upp passade jag på att skriva några julkort som ska skickas! Och ja, jag skickar julkort. Tycker det är mysigt!

// myeeklundd.nouw.se​ ♡

Likes

Comments

Igår var det bakstuga här hemma!♡
Jag och Lilleman bakade pepparkakor igår och herregud vad krävande det är med barn haha. Var jag sån när jag var liten?! Nääää absolut inte. Haha, han bara åt degen och pressade klumpar ner i formarna... sötnöten!

Jag valde att bara ta halva degen då jag förstod att han skulle bli uttråkad efter ett tag, och så rätt jag hade. Så idag ska jag göra resten av degen. Först ska jag göra stora hjärtan till alla barn.. hoppas degen räcker! Annars får jag köpa lite mer...! Tänkte ge ett hjärta till alla barn med deras namn på. Så fint.

Sen ska det bli städ här, herregud vad mycket saker det blir överallt när det blir juletider! Jag åker ju upp till Östersund på söndag så jag vill ha ett rent hem när jag åker. Om det är lika rent och fint när jag kommer hem har jag ingen aning om, eftersom Andreas blir själv hemma! 😉♡

// myeeklundd.nouw.se​ ♡

Likes

Comments

8. Favorit julbaket (+recept)

Jag är verkligen inte en bakmänniska, inte heller en matlagningsmänniska. Det är Andreas som brukar stå för den bästa matlagningen. Men jag kan ju försöka i alla fall tänkte jag. När jag var liten var ju såklart pepparkakorna det bästa att baka, på grund av degen. Men på senare dagar har jag börjat gilla Chokladrispuffar/kakor, jag vet inte alls om de heter så. Men dem är sååå goda och mamma hade gjort några som hon lämnade hos mig förra året. bästa bästa bästa.

Alltså, recept?! jag har inget eget recept så jag söker bara på google!


  • 100 gram mörk blockchoklad eller fin 70% choklad
  • 100 g ljus blockchoklad eller annan god mjölkchoklad efter smak
  • 4 dl puffat ris
  • ca 30 pappersformar eller ett bakplåtspapper


  1. Bryt sönder chokladen och lägg i en bunke.
  2. Smält chokladen under omrörning i vattenbad eller mikro. Blanda ner puffat ris i den smälta chokladen.
  3. Lägg ut formar på en bricka. Eller lägg på ett bakplåtspapper.
  4. Ta två skedar och klicka ut lagom stora högar rischoklad i formarna. Eller bred ut ett 1 cm tjockt lager på bakplåtspappret.
  5. Låt chokladen stelna.
  6. Har du gjort ett lager rischoklad så bryter eller skär du den i lagom stora bitar innan du serverar den på fat eller i skål.

// myeeklundd.nouw.se​ ♡

Likes

Comments

7. Bästa jullåten

Den bästa jullåten jag vet är Fairytale of New York med The Pouges. Den låten berättar en sån fin men ändå tragisk historia.

// myeeklundd.nouw.se​ ♡

Likes

Comments

6. Så dekorerar jag pepparkakshuset.

Jag gillar inte för mycket färger. Därför har jag valt att använda mig av vit kristyr och vita snöflingor. Men jag har även köpt grönt och rosa kristyr som vi kan använda till pepparkakorna senare. Eftersom Lilleman inte kommer vara här i veckan, förrän torsdag, ska jag göra pepparkakshuset själv.

// myeeklundd.nouw.se​ ♡

Likes

Comments