Efter nästan 3 månader i Sverige måste jag säga att det är grymt skönt att vara hemma. Jag kan nog inte säga att jag någonsin förut uppskattat kundbetjäning på finska så mycket som jag gjorde på hemresan ;)
I ett par veckors tid gick jag omkring med hemlängtan, jag till och med räknade ner dagarna. Känslan jag hade när jag kört upp bilen på båten var obeskrivligt härlig, för då visste jag att nästa gång jag steg av båten skulle jag vara hemma i mitt land. Till och med den 4 timmars bilresan kändes bra :)
Jag är så tacksam att jag fick möjligheten att åka och jag ångrar det inte en sekund fastän motgångarna, den ena efter den andra, uppenbarade sig. Resan har gjprt mig som person mycket starkare, jag har bevisat för mig själv att jag klarar mig själv och att jag måste ta tag i och ta ansvar för för mitt eget liv.
Men mer om det senare, det kommer att komma ett inlägg som blickar över hela min vistelse i den svenska huvudstaden, samt bilder och tankar det väckt inom mig :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej på er!

Under min tid här i Sverige har jag lagt märke till skillnader i svenska och finska matvanor. I stort sett äter invånarna i de båda grannländerna ganska så lika mat men det finns ett par skillnader som jag nästan direkt såg. Blodpudding, nyponsoppa och leverpastej är något man hittar i de flesta kylskåp här i Sverige, vilka inte alls eller i samma utsträckningar är vanliga i Finland.

Mitt tips idag blir därför hemgjord saftsoppa. Hur enkelt som helst att göra, tar ej lånng tid samt att det är gott och nyttigt. Istället för att köpa de färdiga paketen med socker- och stillsatsstinna saftsoppor som har ett bäst före datum om ett halvt år gör jag själv gärna min egen. Det enda du behöver är saft och potatismjöl eller t.ex. majsstärkelse som gör att krämen blir tjockare. Bäst av allt är ju om man också gör saften själv av bär eller frukt när det är säsong för just den sorten man vill använda och sen frysa ner för att sedan ha tillgång till det året om. Dock vet jag att alla inte har möjlighet till att göra på det viset, vilket är synd, men då kan man köpa saft istället för i slutändan kommer ändå den saftsoppan att innehålla mindre sötningsmedel, socker och tillsatser.

1. blanda saft och valfri mängd potatismjöl/maizena (ju mer desto tjockare) i en kastrull

2. värm blandningen och rör om ofta och med jämna mellanrum

3. ta bort kastrullen från spisen när de första bubblorna kommit eller när man tycker att soppan/krämen fått en bra tjocklek

4. häll över den färdiga krämen i en skål och sätt gärna ett lock på eller strö en nypa socker över ytan för att undvika att "skinn" bildas på den

Nu är den goda och nyttiga soppan klar att avnjutas. Själv brukar jag äta den på gröt eller skiva någon frukt eller bär i men möjligheterna är oändliga så det är endast din fantasi som sätter stopp för dig och din användning av soppan ;)

Hoppas ni gillade det här och att ni också testar göra er egna saftsoppa.

Bildresultat för saftsoppa

Likes

Comments

Sjung om den lyckliga dag

​Favoritbilden, utan tvekan! mitt lilla hjärta <3

---​

Som ni ser blev också denna lilla tös student för ett par veckor sedan.

Hjärtliga gratulationer till mig och till alla andra som fick vita mössan på huvudet!

Kan verkligen säga att det var en makalös dag, folk säger att det är en av de bästa dagar i hela ens liv och nu i efterhand instämmer jag.. Ta vara på den, verkligen! Kan inte sätta fingret exakt på vad det bästa med dagen var men i stort sett var allting underbart; en underbart vacker dröm, som askungen sa om balen på slottet. och för mig kändes det nog så till och med magin fanns med :) Det som gjorde allt såå mycket mera minnesvärt var de personer jag fick fira dagen med, tack för allt, utan er vet jag inte var jag skulle befinna mig idag <3

Likes

Comments

Hej på er! Detta är mitt första inlägg på denna bloggportal :)

Ny blogg- ny identitet tänkte jag så nu bestämde jag mig för att verkligen visa MIG och den person JAG är. Tidigare har jag valt att förbli anonym men kände för att ändra på det nu, så hoppas verkligen att det är rätt gjort av mig då.

Så nu första inlägget till ära kommer jag att göra en gammal hederlig lista på information om mig, endast basfakta till att börja med :) ett steg i taget liksom!

Namn: Dine

Från: Korsholm, Finland

Bor: (Korsholm, Finland) just nu Stockholm

Intressen: laga mat, springa och grundträning, hundar

Gör: student, hoppas på att komma in till Helsingfors universitet för att studera näringslära, just nu så jobbar jag på ett hemtjänstföretag i Stockholm under sommaren

Planer: Som jag känner nu vill jag studera näringslära och sedan vidare till näringsterapeut, jag har nämligen länge (5 år) varit intresserad av näringsämnen som vi får i oss med maten och vad de gör i kroppen samt att jag kommit till den punkt att jag vill hjälpa människor att må bra och att äta balanserat och nyttigt utan att gå till överdrift med någon del.

​Syfte med bloggen: ​Att ha nånstans att skriva tankar, känslor men också att kunna dokumentera minnesvärda händelser i det dagliga livet. En dröm är också att kunna få folk motiverade att leva bra genom att de läser inläggen på bloggen.


Såå Välkommen till min blogg!

Likes

Comments