De senaste dagarna har jag jobbat mycket ute med honom på promenaderna. Han ska stanna, sitta och kolla på mig så får han godis. Detta upprepar jag gång på gång, alltså att jag stannar efter bara några steg och ifall han inte stannar, utan går ifrån mig, så börjar jag backa och kalla på honom så börjar jag om igen. Det går bättre och bättre, men han är ju som sagt fortfarande väldigt valpig i sinnet så han vill göra allt på en gång. Han har även upptäckt för några dagar sen att tuggummin är jätte goda att tugga på, men det tycker inte matte att han ska tugga på...

Det som jag även märkt är att det går nästan bättre att träna med en pinne eller en boll, då det är mycket roligare än godisar, men det funkar hyfsat bra med godis också. Däremot tycker jag det är bra att han tycker det är kul med en leksak som beröm, då han inte behöver få lika mycket godis hehe.

På söndag ska vi till Kungsbacka och hälsa på en hund med familj där. Denna hunden, som heter Teddy, är en hund som jag brukar passa lite då och då under året, han är helt underbar och jag har bestämt att han ska bli den perfekta storebrodern till Milo! Kommer förhoppningsvis massor med bilder på dom efter söndag.

Här har vi Teddy! Han är en blandras också, 50% border collie, 25% labrador och 25% flatcoated retriver

Likes

Comments

Hallå där!

I Fredags kom jag hem och han verkade jätte glad över att se mig! Vi gick på en långpromenad då och mös massor innan jag sten somnade i min säng. Lördagen och söndagen såg typ likadana ut, vi gick långpromenad och busade.

Idag så var han jätte jobbig. Eller pappa hade haft en bra dag med honom, han hade gått två långpromenader för att lämna och hämta bilen. När jag kom hem så var klockan nästan redan 7 och jag gick ut direkt med honom. Jag skulle gå upp till Emelie och gå en sväng med henne för att sen gå hem igen och fyyyyy vad jobbig han var. Påvägen dit gick det bra, men när jag gick med emelie så var han överallt jag skojar inte. Han ville inte lyssna på mig, han ville inte lugna ner sig, ingenting. Emelie fick tillslut ta honom för jag hade sån damp på han, och hon lekte med honom så han blev glad iallafall. När jag kom hem så var jag så trött på honom så jag stängde in mig på mitt rum haha..

Imorgon så kommer vi börja träna ordentligt med att gå fint i kopplet och nära mig. Hade även tänkt se hur han reagerar på att åka buss, då det inte är så mycket människor på bussen på kvällen. Vi har märkt att han är jättejätte osäker på nya ställen och när det händer mycket runt omkring honom. Så det är något vi jobbar med!

Likes

Comments

Anledningen till att jag inte har varit aktiv här, är för att jag är utomlands. Är i Prag med mina vänner och har jätte kul! Men jag saknar Milo något enormt mycket och har gjort det sen jag åkte i lördags. Jag kommer hem på fredag så det är skönt iallafall!

Har haft kontakt med mina föräldrar om hur Milo mår osv. De svaren jag har fått är att han mår bra, biter sönder en del saker och busar runt. Han hade även vart hemma 30 min ensam för några dagar sedan och då hade han tydligen vart lugn, vilket är jätte bra! Sedan har han inte varit i vår trädgård sedan han kom hem till oss, men det hade han tydligen också fått "tränat" på! Vi har ett hyfsat lågt staket så det vi har varit rädda för är att han ska hoppa över till grannen. Vår granne är nämligen jätte hund rädd så det skulle inte vara så bra ifall det hände. Så vad jag har hört så tycker jag han verkar jätte duktig!

Det var allt för stunden iallafall. Kommer blogga mycket mer när jag kommer hem och själv kan träna honom!Jag och Emelie igår kväll!

Likes

Comments

Klippte klorna på Milo idag som sagt. Det kan jag säga, att det var inte populärt. Jag började med att lägga han på rygg mellan mina ben, och det var mysigt fram tills jag började ta på tassarna, då spände han sig och började sprattla. Jag prövade flera sätt att ha han på så att han skulle känna sig säker, men hittade inget som han tyckte om. 40 minuter tog det för mig att klippa hans klor, då jag ville att han skulle vara stilla och lugn när jag just klippte för att han inte ska få dåliga vibbar utav det.

Hade tänkt träna upp detta då, Emelie gav mig några bra tips också. Jag ska klippa varje vecka, och varje dag ska jag ta några minuter då han ska ligga ner och man ska klappa han och ta på hans tassar så att han vänjer sig vid det. Så vi får hoppas att det kommer funka!


Likes

Comments

Hallå där!

En del har hänt sedan jag skrev sist. Helgen var dock ganska lugn, min feber försvann men jag mådde fortfarande inte bra pga min hosta. I måndags så mådde jag mycket bättre, så jag, Pau och Emelie packa på oss massa kläder och tog hundarna och åkte till sisjön där vi gick runt. Vi släppte lös hundarna så att de kunde sträcka på benen och busa av sig! Det gick jätte bra och Milo var jätte duktig, visst han lyssnar inte riktigt på mig ännu men han springer ju inte ifrån flocken så det är ju bra.

I tisdags så gjorde vi samma sak, bara att vi hade lite fler hundar och var en till person. Emelies kusin Carro var med och hennes två hundar, en stor schäfer och en liten tax. I början på den promenaden så var det jätte jobbigt, schäfern är inte jätte duktig när det kommer till möte utav hundar osv, så hon skällde sjukt mycket och höll på att dra av Emelies armar haha.. Nej men det gick bra tillslut och vi släppte Milo och schäfern så de kunde busa mycket. Det gick jätte bra, förutom att schäfern välte Pau en gång, men hundarna busade bra tillsammans.

Igår tänkte vi att vi går runt tippen med hundarna, även schäfern, men jag började må jätte dåligt mot kvällen och sedan blev det ganska sent också, så vi struntade i det. Däremot så var Milo med mamma i stan på förmiddagen, när jag var i skolan, och det tyckte han inte alls om. Allting var jätte läskigt och han drog ut mot vägen/spårvägen hela tiden och när han inte ville gå, så la han sig ner på marken och vägrade röra på sig. Mamma tyckte att jag skulle åka spårvagn med honom hem men det tyckte inte jag, då jag visste att han inte skulle klara av det så bra och han var redan rädd och stressad. Så han sov gott den natten sen iallafall.

Idag vet jag inte riktigt vad som händer, jag har inte mått bra nu på hela förmiddagen, men sedan ska jag städa, tvätta och kanske börja kolla på vad jag ska ha med mig till Prag då jag åker om två dagar. I kväll/eftermiddag så kanske det blir långpromenad, beroende på klockan och hur jag mår och vem som vill gå med mig. Jag skall även klippa hans klor idag, så får se hur det går.

I brist på bilder så kommer två stycken som Pontus tog när han var ute med Milo i helgen.

Likes

Comments

Detta var Milo när han kom till oss:

* Han vägrade gå nära trappan, aldrig att han skulle sätta sin fot där.

* Sova hela dagarna var något som var populärt.

* Blyg och nästan lite skygg när han skulle hälsa på människor, eller om man gick emot honom.

* Låg mycket i mitt knä när han ville sova.

* Hoppa upp på soptunnor och jaga bilar när man är ute och går var ju det roligaste som fanns.

* Var försiktig med sin mat, åt inte upp allting på en gång, utan åt mer i omgångar.

* Försökte hoppa upp på soffbordet och sno mat, eller kanske något papper som låg där.

Detta är Milo nu:

* Han springer upp och ner i trappan som att han aldrig gjort nått annat i sitt liv.

* Leka och busa och bita på allt och alla står högre upp på listan än att sova nu för tiden.

* Ska hälsa på ALLA och är inte skygg för någon i familjen alls längre.

* Mer självständig, behöver inte ligga i mitt knä för att få en bra sömn.

* Bilar är fortfarande roligt att jaga, men soptunnor är inte lika spännande längre.

* Slänger i sig sin mat.

* Han sneglar fortfarande mycket på soffbordet och vill gärna hoppa upp där och sno mat eller liknande, men han har lärt sig nu att det är ett big nono på det där.

Likes

Comments

Det har inte hänt mycket alls de senaste dagarna för oss. Träningen står still och långpromenader för mig är ju inte ens nått att prata om. Jag har haft feber sen i lördags. I lördags började det ganska milt med 38 grader, men idag så är det ända uppe i 39.2. Milo har blivit mer och mer kaxigare däremot. Han biter i allt och alla, och han har upptäckt att skor är väldigt roligt att bita i. Men han har blivit jätte duktig också, i måndags så började han gå i trappan helt själv och springer upp och ner nu som att han har gjort det hela livet.

Nu när man är sjuk så är det inte så kul att ha en hund valp/unghund då han biter i allt och vill aldrig sluta leka. Men mamma var jätte snäll och hjälpte mig med promenaderna igår men idag har hon också fått feber, så idag turas vi om med promenaderna, men nån lång promenad lär det inte bli för honom... :/
Likes

Comments

Idag var vi på djuraffären Grizzly zoo. Det är en väldigt stor affär som har bra utbud och bra pris, enligt mig. För att komma till den affären, så gick jag i ca 35 min till Emelie, sedan fick han hälsa på Paus familj och hund och även Emelies familj och hund. Milo och Paus hund, Kira som är en liten amstaff/bordercollie valp (ca 3 månader), lekte jätte bra och verkade tycka om varandra! Däremot så är Emelies chihuahua en liten bitch som ska trakassera alla haha, så hon tyckte inte om Milo. Sedan satte vi oss i bilen och åkte till sisjön då, där affären var. Först var han väldigt osäker på att gå in, men det kom efter ett tag och han hittade massa tappade godisar där inne.

Det jag köpte då var en sele, som ligger skönt under magen och är lätt att lyfta han med. Den blev i färgen svart och den sitter jätte bra på honom! Såhär ser den ut:

Köpte även ett halvstryp till honom, det halsbandet vi hade innan var ett som man knäppte med och han har så mycket päls så det var svårt att inte fastna. Även det blev svart och i läder. Såhär ser den ut:

Det var egentligen allt vi gjort idag. Annars har vi bara vilat, har tränat lite på sitt, ligg och hans namn, men jag är sjuk då jag har lite feber så har inte orkat göra så mycket annat!​

Likes

Comments