Header
View tracker

Receptet hittar ni på Leilas hemsida :) Rekommenderar varmt :)


Till gjorde jag kolagrädde,
vispa grädde och blanda i kolasås.
superenkelt ;)


#amerikansäppelpaj #äppelpaj #dessert #efterrätt #äppeldessert #älskaattbaka #kärlekiköket #leilabakar #storablåsjön#nouwsbloggare#mydish

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Fick en beställning på en prinsesstårta och en vanlig gräddtårta, båda med samma botten och fyllning :)

Receptet på prinsesstårta hittar ni här😊

Denna hade jag mosade hallon i det nedre lagret, annars det samma 😊

#prinsesstårta #recept #kärlekiköket #älskaattbaka #tårta #cake #marsipan #mums
#gräddtårta #whippedcreamcake #mydish #bakeacake #marzipancake #buttercreamcake #smörkrämstårta #smörkräm #älskabakatårtor #beställningar

Den sista är en smörkrämstårta med hallonmousse/blåbärsmousse.

Receptet jag använt hittar ni här. 😊

Likes

Comments

View tracker

Ingredienser

Ingredienser
4 äpplen
150g smör
3dl havregryn
2dl socker
0,5dl ljus sirap
1,5dl vetemjöl
1tsk bakpulver
2msk mjölk/grädde


Gör så här:
- sätt ugnen på 175 grader och smält smöret
-blanda alla ingredienserna utom äpplena
- skala, kärna ur och skiva äpplena i tunna skivor, lägg i en ugnssäker form (med lite högre kan än jag hade)
- Häll smeten över äpplena och grädda i 30 min eller tills pajen har en fin gyllenbrun färg. Låt svalna lite.
-Servera med vaniljkräm, glass eller vaniljvisp. Receptet på min vaniljvisp hittar du här. :)


#knäckigäppelkaka #äppelkaka #kolaknäck #äpple #äppelkaka #vaniljvisp #kärlekiköket

Likes

Comments

Ingredienser
200g digestivekex
75g smält smör
3 ägg
3dl grädde
0,5tsk vaniljsocker
2dl socker
200g philadelphiaost


Gör så här:
Ta fram tre skålar.
Skål 1: 3 äggvitor, vispa till hårt skum, så du kan vända skålen upp och ner.
Skål 2: 3dl grädde, 0,5tsk vaniljsocker, vispa ganska hårt.
Skål 3: 3 äggulor, 2 dl socker, vispa pösigt.
-vispar du alla skålar i rätt ordning behöver du inte diska visparna mellan varje skål.
-Blanda skål 1 och två. vänd sedan ner skål 3 i smeten, inte tvärt om.
- Frys i minst 4 timmar, servera med färsk frukt, men den är god utan också :)


#frystcheescake #cheescake #fikafavorit #kärlekiköket #mums #baka #obhnordica

Likes

Comments

Jag tycker att det är lättare att smälta gelatinet med lite av "smeten" eller saften. Då den inte bränns vid lika lätt och jag tycker den blandas ut lite lättare.

Receptet hittar ni på hemmets journals sida :)

Ingredienser:


Botten:
150g pepparkakor
75g smör
Fyllning:
10st gelantinblad
200 gram färskost
5 deciliter turkisk yoghurt
3 deciliter florsocker
2 stycken apelsiner, rivet skal och pressad saft
2 deciliter vispgrädde
Gelé:
3 stycken gelatinblad
2 deciliter pressad apelsinsaftca 2 apelsiner


Gör så här:
Botten:
-smält smöret och krossa pepparkakorna i små smulor.
-Blanda ihop smör och pepparkakor och bred ut i en form men löstagbar kant.
-Grädda i ugnen på 200 grader i ca 10min. Låt kallna.

Fyllning:
-Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, minst 5 min.
-Vispa ihop färskost, turkisk yoghurt, florsocker, apelsinsaft och skal till en jämn smet.
-Vispa grädden och blanda sedan i den i apelsinsmeten.
-Ta lite av smeten och häll i en kastrull, kläm ur vattnet ur gelatinbladen och lägg i kastrullen.
-Smält gelatinet på låg värme, låt svalna lite, blanda sedan i apelsinsmeten. Rör om ordentligt och häll i formen med pepparkaksbotten.
-Låt stå i kylskåpet i 3 timmar.
Gelé:
- Blötlägg gelatinet i kallt vatten, minst 5min.
- Pressa ut saften ur två apelsiner.
-Ta lite av saften och smält gelatinet på låg värme.
-Låt svalna i kylskåpet tills det nästan stelnat, häll det sen över kakan och låt stelna i kylskåpet.
-Garnera med rivet apelsinskal eller pepparkakor.


#hemmetsjournal #advetstårta #apelsingele #pepparkakor #gotttilljul #mums #kärlekiköket #baka #recept #farsdagstårta

Gjorde en ny till farsdag😊 så god😊👍🏻

Likes

Comments

Jag hade rester kvar av stekt öring och kokt potatis, istället för att kasta maten blev det en ny middag😊


Ingredienser:

3-4 fiskfiléer

4dl créme fraiche

1 lök

1-2 msk persilja

2 msk gräslök

2-3 tsk citronsaft

Riven ost

Salt & peppar


Gör så här:

* dela upp fisken till lite mindre bitar, lägg i en form.

* hacka och fräs löken så den blir mjuk

* blanda i créme fraichen och resten av ingredienserna och häll över fisken.

* strö över osten och grädda i ugnen på 200 grader i ca 20-30 min eller tills osten bubblar och har en fin färg.


Till det stekte jag på den kokta potatisen och kokade morötter.


#kastaintematen #middagpårester #fiskgratäng #kärlekiköket #fisk #mums #matförfamiljen #mydish

  • 40 readers

Likes

Comments

Bilder på olika björktårtor och lite hur jag gör dem :) 


Likes

Comments

Ingredienser:

Tårtbotten:

6 ägg

2,5dl socker

1,5dl potatismjöl/maizena

1,5dl vetemjöl

3tsk bakpulver


Gör så här:

- vispa socker och ägg pösigt.

- blanda de torra ingredienserna, vispa i äggsmeten

- smöra eller klä en springform med bakplåtspapper och häll i smeten

- grädda på 200 grader i 30 min. kontrollera med en sticka, den ska vara torr när du tar ut den. Låt svalna


Hallonmousse/blåbärsmousse

250g bär

1/2dl socker

4 blad gelatin

3dl vispgrädde


Gör så här:

- lägg gelatinbladen i blöt minst 5 min innan

- koka upp bären och sockret

- passera genom en sil (om du vill ha moussen slät)

- kläm ur gelatinbladen och rör ner dem i purén, låt svalna i kylen

- vispa grädden ganska hårt, blanda ner purén


När du gjort moussen färdig och tårtbotten har svalnat är det dags för montering.

Dela tårtbotten i tre/fyra delar. beroende hur tjock botten blev eller hur man vill att tårtan ska se ut.

Jag brukar använda formen som tårtan gräddats i och lägga gladpack i botten och så det går att täcka tårtan sedan.

börja med att lägga 1/3 av botten längst ner, bred över moussen och på med den andra botten och nästa mousse och på med sista locket.

Dra över gladpacken som sticker ut på sidorna och låt vila i kylen helst över natten.


Ingredienser smörkräm:

150g mjukt smör (rumstemperatur)

3dl florsocker

(1-2msk om den blir för tjock)

- vispa smöret och florsockret (silat så der ej blir klumpar i) länge. Minst 10 min.

- ser den tjock ut så koka upp lite vatten och häll i lite i taget tills den blir mjuk och följsam.

sedan kan man smaksätta den med vad som helst nästan.

bär: 2-3msk bär/fruktpuré

1msk vaniljscoker


Jag tredubblade receptet till rostårtan, det går ganska mycket när man ska spritsa tårtan. Det gör ingenting om det blir över heller. Man kan förvara smörkäm i kylskåpet en vecka och vispa upp det igen eller frysa ner det, tina och vispa upp igen


Jag hade även hallonsmak på smörkrämen i rostårtan.

Täck tårtan med ett smullager och spritsa sedan på rosor eller vad du vill ha.

Likes

Comments

Pajdeg:
150g mjukt smör
3dl vetemjöl
2-3 msk vatten

Blanda ihop och tryck ut i en pajform, (jag hade en större form så dubblade satsen), låt degen vila i kylskåpet i ca 30 min.

Ingredienser:
Skinka
Broccoli
Spenat
Fetaost
2 Vitlöksklyftor
Olivolja
Ost


Koka broccolin så den nästan är mjuk, häll bort vattnet och sätt tillbaka kastrullen med broccoli på spisen. Häll lite olivolja över dem och pressa vitlöksklyftorna över. Rör om och sten i 2-3 min.
Hacka skinkan i bitar, förväll spenaten och riv osten(mängd efter smak).

Äggstanning:
6 ägg
Ca 4dl mjölk/grädde
Salt och peppar
1/2 förpackning med färskost med vitlökssmak

Vispa ihop

Nagga och förgrädda pajskalet på 200 i ca 10 min.
Lägg i alla ingredienserna, smula fetaosten, häll över äggstanningen och till sist osten.
Grädda på 200 i ca 20-30 min tills äggstanningen stelnat.

  • Mat
  • 182 readers

Likes

Comments

Tårtbotten 24cm: 
4 ägg
2dl socker
1 dl potatismjöl/maizena
1dl vetemjöl
2tsk bakpulver

​Gör så här:
* Vispa ägg och socker pösigt
* blanda de torra ingredienserna för sig, blanda sedan ner dem i äggsmeten.
* Häll över i en smord springform, 24 cm
* grädda i mitten av ugnen, 30 min på 200 grader
* (blir den lite brun på ovansidan kan man bara lägga en bit folie över så bränns inte locket)


Lyxig vaniljkräm: 
5dl grädde/mjölk
2st vaniljstänger
8 äggulor
1,2 dl socker
0,8dl maizena 
50g smör ​

​Gör så här:
* koka upp mjölk/grädde, dela och lägg i vaniljstängerna och ca 0,5 dl av sockret. Ta den sedan ifrån värmen och låt stå i 10 min.
* ta upp vaniljstängerna och skrapa ur fröna.
* vispa äggulor, resten av sockret och maizena fluffigt. Vänd sedan ner i vaniljgrädden/mjölken.
* koka upp igen under omrörning tills det tjocknar lite, ta bort från värmen och blanda ner smöret så det smälter. 
* sila krämen genom en sil och låt svalna. 

​Montering: 

ca 1 L vispad grädde

ca 500g marsipan

​1. Dela botten i tre delar

2. Lägg den understa botten på ett tårtfat eller en platta.

3. På det nedersta lagret, spritsa en ring av vaniljkräm ytterst på botten. (vill man ha en "vanlig" prinsesstårta breder man sylt i mitten här) annars fyller du upp med vaniljkrämen. Tänk på att inte göra alldeles ut i kanten för krämen trycks ut lite när du lägger på nästa botten. 

4. Blanda ca 1/4 av den vispade grädden med resten av vaniljkrämen. Bred sedan över det andra locket. Gör den lite högre i mitten för att få den fina spetsiga formen. 

5. Lägg på det sista locket och klä med ett jämt lager av resten av grädden. 

6. Kavla försiktigt ut marsipanen så den täcker tårtan, jag använder potatismjöl så den inte fastar, men det finns säkert fler smarta trick. 

7. Marsipan går sönder lättare än sockerpasta så det får inte vara för tunt, hellre lite tjockare. Ta försiktigt upp marsipanen och lägg den över tårtan. Jag börjar med att jämna ut upptill och sedan tar jag kanterna. Blir det veck så dra lite försiktigt i yttersta kanten och dra medan du jämnar ut med andra handen. 

8. dekorera och pudra lite florsocker över. 

Likes

Comments