Header

Fick nyskördad grönkål av svärmor! 😄
Då testade vi att göra grönkålschips. Superenkelt! 😊

Gör så här:
Skölj och ta bort dom grova stjälkarna.
Riv den i mindre bitar.
Massera in bladen med olivolja.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, dom ska inte ligga över varandra.
Strö lite flingsalt över.
In i ugnen på 180 grader i ca11 min.

Tips: rör om lite efter halva tiden och håll koll på dem så de inte bränns vid😊.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • 44 Readers

Likes

Comments

Ingredienser:
500g broccoli
4 potatisar
0,5 gul lök
1 tärning grönsaksbuljong
2 pkt bacon
1dl riven ost (gärna lagrad)
3-4dl grädde
1-2dl crème fraîche
salt och peppar


Gör så här:
skala potatisen, koka upp den, löken och broccolin så det blir mukt.
skölj av vattnet och häll i grädden, crème fraîche, salt och peppar. Mixa med stavmixer och lägg i buljongtärningen låt sjuda på låg värm och strö över osten, Rör om.
skär baconet i strimlor och stek det knaprigt. lägg på ett separat fat och strö över soppan.
servera gärna med nygräddat bröd.



Likes

Comments

Ingredienser:
1 paket färsk chorizo med chipottle (6st)
1 gul lök
0,5 gul paprika
0,5 röd paprika
4-5 tomater (eller 1 burk krossade tomater)
2 stora vitlöksklyftor
1-2 tsk cayennepeppar
0,5 tsk koriander
1-2 dl grädde
2msk tomatpuré
salt och peppar


Gör så här:
- Börja med att steka chorizon hel, på låg värme så att inte skinnet spricker, vänd på dem ofta.
- Fräs lök, paprika och vitlök i en kastrull tills det mjuknar.
- blanda i kryddor, grädde och tomatpuré och låt puttra tills chorizon är klar.
- skär upp chorizon i skivor och lägg i kastrullen. Låt det småputtra på låg värme.
- koka pastan enligt anvisningar och låt såsen småputtra på låg värme under tiden.
- när pastan är färdig blanda såsen och pastan, rör om försiktigt.


#pasta #chorizo #paprika #recept #kärlekiköket #chorizopasta #tagliatelle #mums #chipottlechorizo #recept #mydish


Likes

Comments

Rester kvar sedan fredagstacosen??
Perfekt att slänga ihop en pastagratäng med resterna 😊

Ingredienser:
500g pasta
Köttfärs med tacokrydda
1 burk Krossade tomater
Tacosås
2-3dl créme fraiche
3-4dl Riven ost
Ev. Tacokrydda
Grönsaker som blivit över, tomater, majs, lök m.m

Gör så här:
Koka pastan enligt instruktioner.
Värm resterna av köttfärsen med krossade tomaterna och tacosåsen, ca 1 burk. Jag vill ha lite mera tacokrydda i men det är en smaksak😉
När pastan är färdig, häll den i en ugnsfastform. Häll sedan över köttfärsblandningen, rör ner créme fraichen och strö över riven ost.
Grädda i ugnen på 200 grader i ca 20-30 min, tills osten har smält och fått lite färg.

  • 55 Readers

Likes

Comments

Ingredienser:
6 Öringfiléer
200g smör
1 gul lök
2tsk paprikapulver
2dl ströbröd
2dl lagrad ost
1,5dl hackad persilja
0,5 dl citronsaft
salt och peppar


Gör så här:
-Smält smöret
-bryn löken så den blir mjuk, tillsätt paprika pulver och bryn en liten stund till.
- blanda i de övriga ingredienserna med löken och rör om.
-lägg fisken i en ugnsfast form eller djupplåt.
- bred sedan ströbrödssmeten över fiskfiléerna
- in i ugnen på 225 grader i ca 20 min, tills ströbrödet fått lite färg.
(använder du någon annan slags fisk t.ex. torsk kan det vara bra att köra bara filéerna ca 10 min och sedan breda på ströbrödssmeten.)


koka potatis till och skiva en citron att servera till fisken. :D


#öring #öringmedcitrontäcke #recept #mat #kärlekiköket #mydish #nouw #fisk #hemlagat

lite tråkiga bilder men men, gott blev det 😊👍🏻

Likes

Comments

Ingredienser:
100g philadelphiaost
1tsk vaniljsocker
1 dl + 1/2 dl strösocker
3 äggulor
3 dl vispgrädde
2 äggvitor
1 citron
1 dl lemon curd

Gör så här:
Vispa färskost, vaniljsocker och 1 dl strösocker.
Separera äggulor och -vitor. Vispa in 
äggulorna i smeten.
Vispa sedan grädden i en separat skål. Vänd in 
den i smeten med en slickepott.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum med 
en elvisp. Tillsätt sedan 1/2 dl strösocker och vispa till en slät maräng.
Vänd försiktigt in marängen i smeten med en slickepott.
Skrubba citronen i ljummet vatten, riv skalet och pressa 2 msk citronsaft. Blanda citronskal och -saft med lemon curd.
Recept på lemon curd finns här.
Varva smet och lemon curd-sås i en form eller glaslåda.
Frys minst 4 tim.

Ta fram semifreddon i rumstemperatur 15 min före servering. Gott att ha till en paj eller varm kaka 😊

Likes

Comments

Ingredienser:
1dl pressad citronsaft
1,5dl strösocker
4 äggulor
50g smör

Gör så här:
Koka upp citronsaften och sockret, låt svalna en liten stund.
Tillsätt äggulorna och rör hela tiden på låg värme tills det blivit en kräm.
Ta krämen från plattan och tillsätt smöret, låt sedan svalna.

  • 83 Readers

Likes

Comments

Ovan: bilder på en tårtbrställning till ett dop. Laktosfria, två gräddtårtor och en marsipantårta😊

Nedan: bilder på våran midsommartårta 😄 limemarinerade jordgubbar och marsankräm i fyllningen och kanderade limeskal som dekoration.

Likes

Comments

Ingredienser:

Browniebotten

120 g mörk choklad
100 g smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
1 1/2 msk vaniljsocker
1 krm salt
1 1/2 dl vetemjöl


Mousse:

5 delatinblad
3dl grädde
1,5dl socker
250g hallon (mixade/passerade)
ev. 2dl yoghurt


Geléspegel:

3 gelatinblad
250g hallon
1dl socker
1dl vatten


Gör så här:

Botten:

Sätt ugnen på 175°C.
Bryt chokladen i bitar. Smält choklad och smör i vattenbad.
Ta från värmen och tillsätt sockret och rör tills det är jämnt fördelat.
Tillsätt sedan äggen, ett i taget, och rör om.
Tillsätt vaniljsocker och salt. Vänd ner mjölet.
Klipp ut en rundel av bakplåtspapper och lägg det på bottnen av formen. Häll i smeten.
Grädda mitt i ugnen 25–30 minuter. Låt svalna.

Mousse:

Lägg gelatinbladen i blöt, minst 5min.
vispa grädden hårt.
ta lite av de mixade/passerade hallonen och smält gelatinet med i en liten kastrull på låg värme.
Blanda i resten av hallonen i kastrullen för att kyla ner det.
Blanda hallonen med grädden, rör om väl.
Häll ut mousseblandningen över browniebotten och låt stå i kylen minst 3-4 timmar, helst över natten.


Gleléspegel:

lägg gelatinbladen i blöt, minst 5 min.
koka upp hallonen med sockret så det smälter,
passera det genom en sil för att få bort kärnorna.
lägg gelatinbladen i de varma passerade hallonen, rör om tills de smält.
häll i vattnet
låt svalna
Häll över moussen och låt stå i kylen tills den stelnat. ca 2 timmar

#morsdagstårta #hallonmoussetårta #hallonmoussebrowniebotten #tårta brownie #halllngelespegel #mums #älskaattbaka #tårtorifrostviken

Likes

Comments