Header

Ingredienser:
100g philadelphiaost
1tsk vaniljsocker
1 dl + 1/2 dl strösocker
3 äggulor
3 dl vispgrädde
2 äggvitor
1 citron
1 dl lemon curd

Gör så här:
Vispa färskost, vaniljsocker och 1 dl strösocker.
Separera äggulor och -vitor. Vispa in 
äggulorna i smeten.
Vispa sedan grädden i en separat skål. Vänd in 
den i smeten med en slickepott.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum med 
en elvisp. Tillsätt sedan 1/2 dl strösocker och vispa till en slät maräng.
Vänd försiktigt in marängen i smeten med en slickepott.
Skrubba citronen i ljummet vatten, riv skalet och pressa 2 msk citronsaft. Blanda citronskal och -saft med lemon curd.
Recept på lemon curd finns här.
Varva smet och lemon curd-sås i en form eller glaslåda.
Frys minst 4 tim.

Ta fram semifreddon i rumstemperatur 15 min före servering. Gott att ha till en paj eller varm kaka 😊

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Ingredienser:
1dl pressad citronsaft
1,5dl strösocker
4 äggulor
50g smör

Gör så här:
Koka upp citronsaften och sockret, låt svalna en liten stund.
Tillsätt äggulorna och rör hela tiden på låg värme tills det blivit en kräm.
Ta krämen från plattan och tillsätt smöret, låt sedan svalna.

  • 33 readers

Likes

Comments

Ovan: bilder på en tårtbrställning till ett dop. Laktosfria, två gräddtårtor och en marsipantårta😊

Nedan: bilder på våran midsommartårta 😄 limemarinerade jordgubbar och marsankräm i fyllningen och kanderade limeskal som dekoration.

Likes

Comments

Ingredienser:

Browniebotten

120 g mörk choklad
100 g smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
1 1/2 msk vaniljsocker
1 krm salt
1 1/2 dl vetemjöl


Mousse:

5 delatinblad
3dl grädde
1,5dl socker
250g hallon (mixade/passerade)
ev. 2dl yoghurt


Geléspegel:

3 gelatinblad
250g hallon
1dl socker
1dl vatten


Gör så här:

Botten:

Sätt ugnen på 175°C.
Bryt chokladen i bitar. Smält choklad och smör i vattenbad.
Ta från värmen och tillsätt sockret och rör tills det är jämnt fördelat.
Tillsätt sedan äggen, ett i taget, och rör om.
Tillsätt vaniljsocker och salt. Vänd ner mjölet.
Klipp ut en rundel av bakplåtspapper och lägg det på bottnen av formen. Häll i smeten.
Grädda mitt i ugnen 25–30 minuter. Låt svalna.

Mousse:

Lägg gelatinbladen i blöt, minst 5min.
vispa grädden hårt.
ta lite av de mixade/passerade hallonen och smält gelatinet med i en liten kastrull på låg värme.
Blanda i resten av hallonen i kastrullen för att kyla ner det.
Blanda hallonen med grädden, rör om väl.
Häll ut mousseblandningen över browniebotten och låt stå i kylen minst 3-4 timmar, helst över natten.


Gleléspegel:

lägg gelatinbladen i blöt, minst 5 min.
koka upp hallonen med sockret så det smälter,
passera det genom en sil för att få bort kärnorna.
lägg gelatinbladen i de varma passerade hallonen, rör om tills de smält.
häll i vattnet
låt svalna
Häll över moussen och låt stå i kylen tills den stelnat. ca 2 timmar

#morsdagstårta #hallonmoussetårta #hallonmoussebrowniebotten #tårta brownie #halllngelespegel #mums #älskaattbaka #tårtorifrostviken

Likes

Comments

Ingredienser:
200g rumsvarmt smör
1,5dl socker
1,5tsk vaniljsocker
4-5msk kakao
4msk kallt kaffe

Pärlsocker eller kokos

Gör så här:
Blanda alla ingredienser, rulla små bollar och rulla i kokos eller vad du vill ha😊

  • 79 readers

Likes

Comments

Ingredienser:
200g salt fläsk eller bacon
1 stor gul lök
3-4 stora potatisar
1-1,5 L mjölk
Ca 1 kg kokt öring, rensad
Salt och peppar
Smör

Gör så här:
- Skär små bitar och stek fläsk/bacon krispigt, häll på papper för att dra ur fettet.
- hacka löken i små bitar och bryn på medelvärme tills den är mjuk.
- tillsätt fläsket/bacon.
- skala och skär potatisen i mindre bitar
-tillsätt mjölken, låt sjuda i 10-15 min eller tills potatisen är genomkokt.
-Salta och peppra efter smak.
- häll i fiskbitarna ca 1 min innan servering. Rör om försiktigt så att inte bitarna går sönder.
- servera med en klick smör i soppan.

  • 100 readers

Likes

Comments

Ingredienser:
100g rumsvarmt smör
3dl vetemjöl
2-3msk vatten
Lite salt

1 pkt bacon
1/2 lök
Lite purjolök
Några skivor skinka
1dl riven ost

3 ägg
2,5dl
Salt och peppar

Gör så här:

Blanda smör, mjöl, vatten och salt till en smidig deg.
Tryck ut jämt i en form och låt den vila i kylskåpet i 30min.

Sätt ugnen på 225 grader.
Skär upp baconet och börja stek det.
Skär upp löken i skivor och skinkan bitar.
När baconet börjar bli krispigt blanda i löken och stek tills löken blir mjuk. Blanda i skinkan på slutet.
Blanda ägg, mjölk, salt och peppar. Till sist osten.

Förgrädda degen i 10 min. Fyll sedan formen med fyllningen och häll över äggstanningen.
Grädda i ca 25min.

God med en sallad till 😊

  • Mat
  • 134 readers

Likes

Comments

Till ca 4 portioner


Ingredienser:
1 fläskfilé
salt och peppar
1 msk smör
1 msk curry
1 banan
2 msk mango chutney
2 dl grädde
1 dl vatten
1 msk kalvfond
1msk redning
jordnötter (till garnering)


Gör så här:
- skär skivor av fläskfilen, stek dem i smör, salta och peppra. Lägg dem sedan i en ugnsform.
- Krydda med curry och lägg på skivad banan
- blanda grädde, mango chutney, vatten, fond och redning, häll över fläskfilén
- Grädda i 20-30 min på 200grader
- Garnerna med jordnötter


Servera med sallad och pressad potatis


Alla trädlevande är hemgjorda 😊

Gångna och kolla på Per-Anders sida på esty. Länk Här

Likes

Comments

Ingredienser:
4 Kycklingfiléer
1 Ädelost
4 smördegsplattor
1 ägg
ca 10-15st Champinjoner
1 purjolök
1 pkt sockerärtor
1 tärning hönsbuljong
2dl vatten
2 tsk majsenamjöl
2 msk soya
4 msk rött vin


Gör så här:
- Stek kycklingfiléerna, inte helt färdigstekta (dom gräddas färdigt i ugnen) och låt svalna.
- När dom svalnat gör ett snitt längs med filén och fyll med ädelost.
-Kavla ut smördegen, lägg i kycklingen och vik ihop kanterna, pensla ytan med ägg.
- Grädda i ugnen 15-20min i 225 grader.
- Koka ris till om man vill. (det behövs inte, själva smördegen är ganska mättande.
- Skiva och stek champinjonerna, krydda med lite salt och vitpeppar.
- Skölj och skär purjolöken i skivor och stek.
- Stek till sist sockerärtorna. Blanda sedan med champinjoner och purjolök.
Sås:
- Koka upp buljongtärningen i vattnet.
- När den löst sig, blanda i soya, vin och majsenamjöl.
- Den ska inte vara så tjock.


Tips: Champinjonblandningen är väldigt god till stekt eller grillat kött också. Det har jag ofta som tillbehör :)



Likes

Comments