Hittade en musik-tag här som jag tänkte kunde vara roligt att svara på. Frågorna är på engelska men det är ju lätt att översätta, right? ;)

1. Vilka band/artister äger du flest album från? Nu är det så att jag inte äger några album eller ens en CD-spelare då jag lyssnar på allt via Spotify så ingen haha
2. Vilken var en senaste låten du lyssnade på? Summertime av My Chemical Romance
3. Vad är i din CD-spelare just nu? Som sagt har jag ingen CD-spelare men spotify-listan jag lyssnar på just nu är en supergammal som jag gjorde för flera år som jag glömt bort och hittade för fem min sen
4. Vilken var den senaste konserten du va på? Det måste ha varit Hov1
5. Vilken är den bästa konsert du varit på? Jag har inte varit på så många konserter tyvärr, men jag skulle tro att den bästa kommer bli Håkan i sommar
6. Vilken är den sämsta konsert du varit på? Jag har som sagt inte varit på så många och ingen av de jag varit på har vart dåliga
7. Vad är det mest musikaliska (??) du har varit involverad i? Måste nog vara musiken i grundskolan haha
8. Vilken konsert ser du fram emot? Som sagt så är det Håkan Hellström i sommar
9. Vilken är din favorit bandtshirt? Jag äger typ ingen bandmerch så har ingen, men jag har funderat på att beställa en the 1975-tshirt
10. Vilken musiker skulle du vilja hänga med för en dag? Helt klart sångaren i the 1975, Maty Healy, för att han är världens finaste människa
11. Vilket band skulle du önska gjorde en comeback? My Chemical Romance eller Kent
12. Ett band/artist du aldrig sett live men skulle vilja se? THE 1975!!!
13. Nämn minst fyra bra album. I like it when you sleep for you are so beautiful yet so unaware of it av the 1975, Då som nu för alltid av Kent, All this bad blood av Bastille, Kärlekslåtar av Lorentz
14. Hur många konserter har du varit på totalt? Jag har varit på en riktig konsert och några festivaler
15. Vem har du sett flest gånger live? Tror det är Miriam Bryant
16. Vilket är ditt favoritsoundtrack från en film? Helt klart soundtracket till If I Stay, superbra verkligen!!
17. Vilken är din senaste "musik-fas" som du växt ur? Oklart, men skulle nog tro antigen emo-fasen eller hipster-fasen (tror dock att jag fortfarande är i den haha)
18. Vilken är din "quilty pleasure" som du skäms över art du gillar? Det måste nog vara Taylor Swift haha, när jag var mindre älskade jag henne oc det hänger fortfarande kvar lite än haha

Likes

Comments

Jag tror ingen har missat vad som hände i Stockholm igår... Och om du skulle ha missat det så var det en lastbil som körde in i Åhléns på Drottninggatan. Fyra personer uppges ha dött och flertalet är skadade, du kan läsa mer om det HÄR.

Jag är så otroligt ledsen över det som hänt. Ett terrorattentat här i lilla Sverige, här i Sverige som är ett av världens bästa land. Jag skulle ljuga om jag sa att jag var förvånad för et är jag egentligen inte, för sånt här händer hela tiden i andra delar av världen och nu var det tydligen Sveriges tur. Det är sjukt att det faktiskt finns sån här ondska i världen. Jag undrar verkligen vad människorna som gör detta tänker, för hur kan de se något bra i att sprida skräck och oro. För det är just det terrorister vill, sprida skräck och oro men den här gången misslyckades dem.

Stockholm och egentligen hela Sveriges svar på denna attack gör mig stolt att kunna kalla mig svensk. Folk i Stockholm som öppnar upp sina hem för människor de inte känner, skjutsar människor hem då kollektivtrafiken inte gick, folk som erbjuder mat. Alla gör det de kan för att hjälpa, vi svenskar har nog aldrig varit så enade som igår. Sveriges svar på attacken har varit kärlek, vi har visat kärlek för våra medmänniskor, vi hjälper och sköter hela situationen så snyggt. Vi visar att vi inte tänker låta denna händelse skrämma oss, vi kommer fortsätta vara det underbara land vi är och ingenting ska få komma i vägen för det. För Sverige är ett kärleksfullt land, Sverige är ett av de bästa länderna i världen och jag är så glad att det är just i Sverige jag har fått växa upp. Jag är så glad över att jag kan kalla mig svensk.


En stor fet hyllning ska även polisen ha!! Trots att något liknande inte har hänt i Sverige på evigheter, trots att det är kaos och trots att de är underbetalda så rycker de ut helt utan tvekan för att hjälpa till, för att hjälpa Sverige, för att hjälpa de människor som behöver hjälp. 

Detta inlägg blev väldigt luddigt men mina känslor är all over the place och till sist vill jag bara säga att jag är så otroligt ledsen över det som hänt, så ledsen över att Sverige har blivit attackerat. Men sånt här händer i andra delar av världen varje dag och det är verkligen ett stort problem. Varför undrar jag, varför ska man hålla på såhär? Sprida skräck och oro, för jag ser verkligen inte poängen... men tack Sverige för hur ni tar hanterat situationen, och tack för att jag får kalla mig svensk. Tack.


Likes

Comments

Hej, min dag idag har inte alls gått som planerat... Det började med att det verkligen gick skitdåligt på mitt matteprov imorse. Som jag skrev igår så var jag jättestressad och hade inte alls hunnit plugga så mycket som jag hade velat, och därav resultatet. Jag blir nog godkänd men betyget kommer inte alls bli i nivå md de andra betygen jag fått. Aja det är så ibland.

Efter provet så hade jag ett mental breakdown. Jag låste in mig på skoltoaletten och storgrät... Jag tror det var all stress jag haft de senaste dagarna kombinerat med att jag har sån press på mig själv att jag måste lyckas. Min prestationsångest har blivit bättre men den är inte helt bra (jag har tänkt ta upp det i ett senare inlägg). Det brast helt enkelt. Jag var även sjukt nervös inför ett tal jag skulle hålla lektionen efter. Tack och lov hade jag en kompis som kunde rädda upp mig med lite smink då jag såg heeelt förstörd ut (<333).

Det som iallafall gick bra idag var mitt tal!! Det gick mycket bättre än förväntat och jag är så otroligt nöjd!! Lättnaden efter jag haft talet var sjuk, all stress och nervositet över att det måste bli bra bara försvann och jag kunde äntligen andas ut. Så himla skönt.

Nu ska jag dock ta och sova för att jag är verkligen helt utmattad. Mår illa för att jag är så trött, men kände att jag var tvungen att skriva av mig lite om min dag, godnatt hjärtisar!!

Likes

Comments

Hej, idag hade jag planerat att sätta mig ner och skriva ett lite längre inlägg, men tror ni att jag hann?? Såklart inte, jag har plugg upp till axlarna och har suttit hela kvällen med ett tal jag ska hålla imorgon och är fortfarande inte helt klar... det har lett till att jag dessutom inte har hunnit plugga till mitt matteprov jag har imorgon bitti. Är verkligen sjukt stressad och känner hur nära jag är ett mentalt breakdown. Well ska försöka hitta tid imorgon att sätta mig ber och skriva ett ordentligt inlägg, godnatt <3

Likes

Comments

Hej, måndag idag (no shit) och ny vecka, nya möjligheter eller? ;) Just nu försöker jag få lite gjort, måste verkligen skriva klart ett tal och plugga inför ett prov men har lite svårt att koncentrera mig ://

Aja, ha en fortsatt bra dag så hörs vi snart igen!! :)

Likes

Comments

I fredags släpptes det en ny orginalserie på Netflix, tretton skäl varför. Den är baserad på boken med samma namn (på engelska thirteen reasons why) av Jay Asher. Jag kommer ihåg att jag läste boken för ett par år sedan men jag minns inte riktigt vad som hände eller om jag tyckte om den, och efter att ha sett trailern till serien bestämde jag mig för att se serien.

Tretton skäl varför handlar om Hannah Baker, en helt vanlig tjej som tar livet av sig. Efter sig lämnar hon tretton band med tretton anledningar till varför hon välde att ta sitt eget liv som tretton personer ska få lyssna på. Vi får se när en av huvudpersonerna, Clay, lyssnar på banden blandat med flashbacks från Hannahs liv.

Jag själv tyckte att serien emellanåt var lite rörig men den är fortfarande sjukt bra. Den tar upp så otroligt viktiga grejer som sexuella trakasserier och slutshaming och hur det kan ses som att det inte är en så stor grej men att hela tiden bli trakasserad och kallad en slampa faktiskt tar otroligt mycket på en. Serien tar även upp våldtäkter och just de scenerna var sjukt jobbiga att kolla på, de filmade längre än vad som var bekvämt för tittaren att se, vilket regissören till serien gjorde med mening för att verkligen lyfta problemet. Det jag inte tror många förstår är att allt det som händer Hannah faktiskt händer på riktigt. Varje dag blir tjejer sexuellt trakasserade, slutshamade, våldtagna och folk bara viftar bort det som ingenting. Tjejers privatliv blir inkräktat när händer de inte vill ska ta på en, tar på dem.

Jag grät mig igenom de sista avsnitten, ain't gonna lie. Den här serien kan vara den hemskaste jag sett för det är så otroligt verkligt och tar verkligen upp problemen vi har i dagens samhälle. Jag rekommenderar verkligen alla att se denna serien!!


Likes

Comments

Äntligen fredag!! Just nu är jag på skolan och är fast här till ca 14, men sen är det helg!! Hur skönt?? Jag hoppas att alla ni får en supertrevlig fredag :)

Likes

Comments