När jag var 12/13 år så brydde jag mig så sjukt mycket om hur jag såg ut, speciellt hur min mage såg ut. Jag tyckte att jag var tjock. Jag kände mig obekväm i tajta tröjor och var väldigt nere på grund av detta. Ett tag åt jag till och med mindre mat för att jag tyckte att jag varför "stor". Det är så sjukt för jag var bara 12 år!! Jag var 12 år och tyckte jag var tjock!!

Det finns ett skolfoto på mig från femman tror jag att det är (har det inte själv så är lite osäker) där jag står i en väldigt konstig position vilket gör att det ser ut som att jag är gravid, typ. Keep in mind att jag då fortfarande hade kvar mitt "babyfett". Jag tror det var då jag började känna mig obekväm, det blandat med att man överallt såg dessa snygga, smala tjejer på tv och på internet. Än idag kan jag i vissa perioder bli obekväm hur jag ser ut trots att jag för det mesta är nöjd med min kropp. Jag är ju väldigt aktiv och rör på mig och tränar rätt mycket, även om jag är långt ifrån vältränad men trots det så kan jag få ångest av att jag ätit godis eller något annat onyttigt trots att jag vet att det är lugnt, jag får unna mig godis på helgerna. Jag skäms för att jag tycker att min kropp inte är bra nog, för den är det egentligen. När jag tycker min mage är för stor eller mina lår för tjocka mår jag dåligt och tänker att jag skippar godiset på lördag och tränar hårdare imorgon. Men samtidigt skäms jag som fan, skäms för att jag tycker min mage är för stor, skäms för att jag tycker att mina lår är för tjocka. Det är absolut inget fel på min kropp, den är perfekt som den är, alla kroppar är perfekta som de är.

Varifrån kommer all denna kroppshets? Är det från samhället? Vi ser reklam för produkter som ska göra en smal. Vi ser tidningsrubriker om hur man ska tappa de extra kilona. Vi ser hur andra klankar ner på folk på grund av hur de ser ut. Det är så fel och så frustrerande. Det spelar ingen roll om man är personen som "måste äta en cheeseburgare" eller personen som "måste börja träna", det är lika fel att klanka ner på någons kropp. Spela roll om den är liten eller stor. Tack för de människor som vågar stå upp för sin kropp oavsett hur de ser ut., de som vågar lägga upp en bild på sig själv i bikini fast de inte ser ut som "normen". Det behövs!! Vi kommer aldrig att få bort denna kroppshets om vi inte gör något åt det! Det är lätt att säga det är samhällets fel av kroppshetsen finns, men vi är samhället, kom ihåg det!!

Man måste börja nånstans eller hur? Därför tycker jag att du ska börja med dig själv. Ställ dig framför spegeln och säg högt för dig själv vad det är med din kropp du gillar. Det kan vara att du har superfina ögon, asnice röv, flawless hår, snygga armar eller vad som helst.!! Hitta fem grejer med din kropp som du gillar och fokusera på det istället för det du inte gillar med dig själv!!

Tjejer, killar, icke-binära, vem som än har läst sig igenom detta inlägg, Du är så jävla fin. Låt ingen trycka ner dig för hur du ser ut, allra minst låt inte du trycka ner dig själv. Du är fin precis som du är och låt ingen säga något annat. Lägg upp den där snygga bilden på dig på stranden, unna dig den där godispåsen eller ta på den där superfina tröjan fom framhäver din kropp. Tack.


Likes

Comments

Som jag nämnt förut är jag en väldigt självständig person. Jag trivs med att vara själv och har alltid klarat mig bra så. Men något jag nu har insett är att det faktiskt är väldigt viktigt att ha vänner. Sedan jag flyttade har jag haft ganska svårt att skaffa vänner i och med att jag är ganska blyg och stel att prata med om man inte känner mig. Jag har absolut inte känt mig utanför eller något sådant i klassen, mest bara känt att jag inte klickar med någon där. Men nu har jag i alla fall två vänner här nere och jag har insett att sedan jag lärde känna den ena av de två vännerna så har mitt humör blivit så mycket bättre. Jag är för det mesta ganska glad nuförtiden och det var ganska oväntat faktiskt. Jag anpassar mig ganska bra i nya miljöer och blir lätt bekväm med hur en situation kan vara. Jag kände mig glad och så innan jag lärde känna den här tjejen, men tydligen kan m ännu gladare av att skaffa sig en ny kompis.

Det här har fått mig att inse att ha vänner är så sjukt viktigt, även om det känns som att man klarar sig bra ändå. Man behöver vänner som får en att skratta och stötta en, livet blir så mycket jobbigare om man inte har det och det är tillräckligt jobbigt ändå.

Likes

Comments

Än så länge så har det varit en bra dag idag!! Vi fick fika på första lektionen, väldigt generös lärare, guld värt <333 sen så var sista lektionen inställd vilket betyder att jag slutade nu vid lunch!! Så sjukt skönt!!

Nu sitter jag på bussen på väg hem. Tänkte bara kolla serier och fixa lite med mitt personliga brev då jag ska söka sommarjobb när jag kommer hem. Sedan lär jag åka till stallet, tänkte rida lite om underlaget tillåter!! Känns som en mycket bra dag idag!!

Likes

Comments

Jag är för det mesta väldigt nöjd med att vara singel. Jag är väldigt självständig och aldrig riktigt känt det där behovet av att ha en pojkvän. Men ibland kan jag få känslan att jag vill vara kär och ha någon som älskar mig sådär på det där speciella sättet. Jag skulle tro att det är ganska normalt att känna så. Den känslan kan komma när jag kollar på film eller bara när jag ska sova. Den kommer från ingenstans.

Jag har ju egentligen aldrig upplevt kärlek så jag vet inte riktigt om jag kan säga att jag vill ha det för att jag vet faktiskt inte hur det är. Jag har dessutom inte bråttom med att få uppleva det heller, det kommer när det kommer liksom, jag tänker absolut inte jaga det i vilket fall. Så desperat är jag verkligen inte.

Även om jag inte söker en relation och trivs med att vara själv så tycker jag om att ha en crush. Alltså någon man kanske sett på skolan och fastnat lite extra för, bara någon man kan tänka på fast man kanske inte vill något mer med personen egentligen. Det är en härlig känsla att se den personen man tycker om och tittar på i smyg medan man hoppas på att inte bli påkommen. Tyvärr har jag ingen sådan person just nu, kanske någon jag kollar en extra gång på men absolut inte som den killen jag skrev väldigt mycket om förra våren, om ni kommer ihåg honom ;)

Jag antar att kärleken kommer när den kommer och jag tänker inte jaga efter den, för det har jag absolut inte tid eller ork med . Jag har ju dessutom inget emot att vara själv så har inget behov att fylla om ni fattar :)

Likes

Comments

Månadens bästa: Februari har rullat på som vanligt inget speciellt har hänt egentligen. Fick iallafall lov i slutet på februari vilket var mycket uppskattat :)))

Månadens sämsta: Det har nog inte hänt något dåligt i februari tror jag... Det värsta kanske är att jag fick ett dåligt betyg på en uppgift (??)

Månadens citat: "Music is my escape fom all the bullshit in the world"

Månadens humör: Har varit väldigt bra överlag tycker jag, haft någon dipp men det har man ju nästan alltid

Månadens bok/film/serie: Mitt filmtips blir Pretty in pink, det är en av mina absoluta favoriter, så sjuuuuukt bra!!

Månadens önskan: önskar jag hade ett helgjobb så jag kunde dra in lite pengar, men vet faktiskt inte om jag skulle hinna med det egentligen...

Månadens låt: The 1975s cover på Sades By your side

Likes

Comments

Jag älskar musik, då menar jag verkligen ÄLSKAR!! Jag har spotify igång ungefär hela tiden och jag förstår verkligen inte hur jag skulle överleva utan musik, därför tänkte jag nu dela med mig av några av de låtar jag har på min spellista just nu, enjoy :)Love - Lana del rey

Lanas senaste singel är så sjukt bra, lik hennes andra låtar men ändå inte

Menswear - The 1975

En låt från the 1975s första album som är en av mina favoriter från just det albumet. Introt är långt och perfekt uppladdning inför när sången börjar och man kan sjunga med för full hals ;)

Boy without a car - The vamps

det är faktiskt lite förvånande att jag gillar the vamps då de är ett typiskt pojkband men tycker e är ganska bra faktiskt

Castle on the hill - Ed Sheeran

Jag brukar inte lyssna så mycket på Ed då jag inte riktigt gillar hans musik men den här är faktiskt riktigt bra

Heavy - Linkin Park, Kiiara

Senaste singeln av Linkin Park ft. Kiiara

Likes

Comments

Jag tänkte dra igång en ny grej här på bloggen och det är att när varje månad är slut så kommer jag att utvärdera den med en list, hur låter det? Själv tycker jag att det låter superkul då jag älskar listor, både att göra och att läsa!!


Månadens bästa: Januari har överlag varit en väldigt tråkig månad, men det som har gjort den lite roligare är att jag har fått två nya vänner vilket jag är väldigt glad över!!

Månadens sämsta: Det har inte varit så mycket dåligt i januari egentligen, dock så har ett av mina favoritband, the 1975 in sin flyttat fram sin konsert i Sverige från februari till juni och från globen till gröna lund...

Månadens citat: "Music is for people that can't handle their own thoughts" - Matty Healy <333

Månadens humör: Har varit lite upp och ner, men för det mesta varken glad eller ledsen, har mest bara varit okej

Månadens bok/film/serie: Boktipset för januari blir Ingenting och Allting av Nicola Yoon, rekommenderas starkt!!

Månadens önskan: Att jag tar för mig mer, är lite trött på att vara den tjejen som bara sitter i ett hörn och inte säger något även om jag trivs så som jag är så skulle jag gärna bli lite mer framåt om ni fattar

Månadens låt: Det här var en väldigt svår då jag lyssnat på så mycket olika band och låtar, men måste nog säga att 102 av Matty Healy (tror det bara är han och inte hela bandet) har varit en stor favorit den här månaden, tyvärr finns den inte på spotify så det är synd :(((

Detta är alltså mitt lilla försök till en utvärdering av januari 2017. Listans punkter var kanske inte de roligaste så om ni kommer på några intressanta punkter får ni gärna säga till och berätta gärna vad ni tycker om detta koncept, tack :)

Likes

Comments

Sist jag skrev ett inlägg var i november, alltså typ fyra månader sedan... tänker inte ursäkta mig eller så då det egentligen inte är någon som bryr sig. Jag vet egentligen inte varför jag slutar såhär som jag gör, att jag kan blogga rätt mycket i någon vecka för att sedan vara borta flera månader. Jag tycker om att skriva av mig, att bara få ur mig det jag tänker och känner. Tror att det har att göra med att jag liksom gömmer bort att jag har den här lilla bloggen som ingen vet existerar ;) Men jag vill försöka nu, jag vill verkligen för att jag tror att det kan vara bra för mig då jag egentligen inte riktigt vet hur jag mår, vad jag vill och vad jag känner.

Vi får se hur länge dethär håller i sig nu, antagligen inte så länge som jag vill men jag ger det ändå ett försök.

Likes

Comments