Hej, det va ett tag sedan nu, en hel sommar faktiskt. Vill ni veta hur min sommar har varit så har jag 1. jobbat väldigt mycket 2. haft det mysigt med en väldigt fin kille ;) 3. inte gjort något speciellt alls. Det kan ha varit en av de tråkigaste somrarna på länge om jag ska vara ärlig, det enda som liksom har varit kul är killen, som vi kan kalla för Kockis haha. Dock tror jag inte det kommer att hålla men det va kul så länge det varade iallafall.

Juste, en annan kul grej som hände i somras var att jag var och såg Håkan Hellström på Stockholms Stadion, ÄNTLIGEN! Som jag längtade efter den konserten och ska tala om att jag verkligen inte blev besviken. Det var de bästa timmarna i mitt liv (hittills) och jag grät som ett litet barn under de två sista låtarna. Regnet bara öste ner men det spelade verkligen ingen roll. Det var så himla underbart och drömmer mig tillbaka nu när jag skriver det här!Läget med mig just nu är om jag ska vara ärlig, sådär och jag tror att det är därför jag är tillbaka här och skriver av mig. Jag har så pissiga pms-känslor och det är så fruktansvärt jobbigt. Jag har varje dag den här veckan bara velat låsa in mig på mitt rum och gråa utan att jag egentligen vet varför. Igår grät jag så att jag skakade åt en film som inte alls var sorglig! Förstår verkligen ingenting och vill bara att det ska gå över, vilket det förhoppningsvis gör nästa vecka. Så då försvinner jag väl igen ;) nej men skämt åsido, jag skriver alltid här när jag inte mår speciellt bra har jag märkt. Jag är ju en sån som gillar att få ur mig känslor genom att skriva även om det kanske inte riktigt är förståeligt och då är det bra att jag kan skriva av mig här.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag har tänkt tillbaka lite på vad som hände förra våren, för ca ett år sedan alltså. Det första jag kommer och tänka på då är hur dåligt jag mådde i vissa perioder. Minns att jag grät ofta på kvällarna och att jag kände mig vilsen. Minns inte riktigt varför eller över vad jag mådde så dåligt över, men minns att det hände lite saker den våret och det kanske var därför jag mådde så dåligt.

En grej som hände var att mitt tjejgäng hade ett ganska stort bråk och vi splittrades upp i två sidor. Det var väldigt påfrestande, men vi löste det till sist iallafall. Jag var dock väldigt tveksam till en början efter vi blivit sams igen, men det gav med sig med tiden. Dock så slutade vi grundskolan den våren och jag vet inte riktigt om vi kan kalla oss ett squad längre, då vi alla har inte träffats tillsammans sedan i somras. Det är tråkigt, men jag antar att man bara glider ifrån varann och det är sådant om händer.

En annan grej var att jag gillade en kille i min parallellklass så sjukt mycket, men han ville inte ens försöka prata med mig. Han dissade mig på snapchat och det var en gång han inte ens öppnad min snap på typ två veckor tills den försvann. Dagen innan vi fick sommarlov så hörde jag dem snacka skit om min bästa kompis så dagen efter snapade jag honom och frågade honom varför de sagt de det sa. Han blockade mig då. Det tog lite hårt på mig då jag ändå gillat honom i typ två år, men han var verkligen inget att ha med tanke på vad han sa och att han blockade mig när jag ifrågasatte honom. Det var väl lika bra antar jag och han är glömd för länge sen.

Om jag jämför förra våren med den här så mår jag så mycket bättre nu än vad jag gjorde då, tack och lov. Även om jag får dippar då och då så är jag faktiskt ganska glad just nu och tur är väl det.

den låt som påminner mig sjukt mycket om förra våren. Riktigt bra låt även om den väcker många känslor!!

Likes

Comments

Hej guys! Jag hoppas att ni har haft en bra fredag hittills. Min förmiddag började inte bra, var helt förstörd ett tag så då gick jag och satte mig vid en sjö som finns här där jag bor och bara satte på det senaste avsnittet av Riddarna Med Brustna Hjärtan och bara kollade ut över vattnet. Det hjälpte verkligen kan jag säga!! Väldigt avkopplande och det var sådan enkel terapi. Det är verkligen något som rekommenderas om man har en dålig dag eller bara har mycket att tänka på! Bara sätt dig ute någonstans där du känner att du kan koppla av och sätt på en bra podcast eller spellista.

Resten av dagen ska jag bara ta det lugnt. Tror jag kommer att unna mig en fet godispåse eller ett packet glass eller något ikväll,känner mig värd det, och det tycker jag ni också är!! Vi har faktiskt överlevt ännu en skolvecka!

Ni får ha en fortsatt bra dag hjärtisar, så hörs vi snart igen!

Likes

Comments

För en vecka sen så släppte Hov1 sitt debutalbum som har samma namn som gruppen. Det är 9 st låtar varav 3 st har redan blivit släppta som singlar. Jag blev extremt taggad när jag fick höra att de skulle släppa album och jag blev verkligen inte besviken. Det finns låtar med mer tempo och som är lite kaxiga och det finns även de låtar som är lite mer lugna och känslosamma. Mina personliga favoritlåtar från albumet är Sex, Runaway bride och hjärtslag.

Ludwig Kronstrand är en av killarna i gruppen och han sa i sin podcast tillsammans med Noel Flike som också är med i gruppen att man ska lägga sig på en plats man känner sig trygg, blunda och bara sätta på albumet och lyssna på det rakt igenom. Så om ni inte lyssnat på albumet så tycker jag att ni ska göra precis så.

Jag tycker det är sjukt bra jobbat av gruppen och det märks att de verkligen lägger ner energi på musiken de producerar och texterna känns så äkta. Ett otroligt bra debutalbum tycker jag verkligen, de förtjänar verkligen cred för det jobbet de gjort.

Albumet får 9 av 10 i betyg av mig!!

Likes

Comments

Prestationsångest. Jag tror att de flesta av oss har haft det någon gång. Jag har haft extremt svårt med min prestationsångest i vissa perioder och det är hemskt. Det var som värst för ca två år sedan, när jag slutade åttan. Hela året hade varit extremt tufft och jag kände hur jag inte riktigt räckte till. Jag jämförde mig med mina kompisar som hade bättre betyg och kände mig dålig. Jag har alltid haft väldigt lätt för mig i skolan och det har jag fortfarande så betygen jag hade i åttan var verkligen inte dåliga, även om jag tyckte det. Jag minns hur jag bara grät och grät på vägen hem från skolavslutningen, och det är något jag hållit för mig själv. Jag tror inte jag egentligen grät för att betygen var dåliga, utan mer för att jag haft sådan press på mig själv och då släppte den för sommaren. Jag tror även att jag grät för att jag hade haft så mycket ångest och när jag fick se betygen (som jag för övrigt inte va nöjd över) så bara brast det.

Idag har min prestationsångest blivit mycket bättre även om den fortfarande finns där. Idag kräver jag inte av mig själv att jag ska få A i alla ämnen utan huvudsaken är att jag är godkänd och om det är över ett C så är det ett plus i kanten. Jag har dock en ganska hög lägsta nivå och det gör att det sällan är arbeten som är under C-nivå vilket är skönt. Jag tror även att det har hjälp mig att släppa prestationsångesten lite.

Det jag även tror har hjälpt mig att släppa på ångesten är att jag nu går på en skola där kraven inte är så höga som de kanske är på andra skolor. Min klass är inte heller så "pluggig" heller så det är otroligt skönt. Det är många här som har karriärer de satsar på utanför skolan och därför är borta mycket, vilket gör att vi fårlite längre tid på oss med uppgifter och de ger oss inga läxor.

Det var när jag började gymnasiet som jag insåg att det inte var hållbart att ha så mycket ångest som jag hade och då bara bestämde jag mig att huvudsaken är att jag gör uppgifterna och sen är det bra. Det var svårt i början men blev lättare och lättare ju mer tiden gick. Vet inte om den metoden funkar för alla men för mig gjorde en det.

Likes

Comments

Som ni kanske vet är jag en stor musikälskare och skulle inte kunna leva utan musiken. NU menar jag inte att jag spear själv, även om jag gärna önskar att jag kunde sjunga och spela gitarr, utan jag menar att jag älskar att lyssna på musik och upptäcka nya band. Som ni också kanske vet är ett av mina favoritband The 1975, så tänkte berätta lite mer om min kärlek till bandet.

The 1975 består av fyra killar, Matty (sångare och frontman), George (trummor), Ross (bas) och Adam (gitarr) och det är lätt att man avfärdar dem som vilket annat pojkband som helst men de tillhör verkligen inte den gruppen. De har varit ett band tillsammans sen de var tonåringar, alltså i över 10 år (!!) men det är inte först nu på senaste de har blivit "kända". De har även gått under andra namn som Bigsleep och drive like i do. Flera av deras lite äldre låtar finns på youtube men tyvärr inte spotify.

Jag började lyssna på The 1975 hösten 2014 tror jag. Det var en kompis som tipsade om låten Robbers och sedan dess har jag varit fast. Robbes har och kommer nog för alltid vara min favoritlåt av bandet. Den är otroligt fin och videon är amazing. Andra bra låtar är Paris, Undo, Me, Menswear, She's American, Somebody Else, Medicine, fallingforyou och det finns såklart så många fler bra låtar!!


​Det jag tror gör att jag tycker om The 1975 så mycket är att deras musik är så otroligt fin. Texterna är otroligt fina och musiken är sjukt bra gjort. The 1975 gör sig inte till utan bara gör det de älskar, producerar med musik. De gör det med sådan passion och det är så otroligt att se att de verkligen gör musik för att de älskar det. Inte för att tjäna pengar eller bli kända,utan bara av ren passion. De bryr sig inte vad någon annan tycker utan bara gör sin grej, vilket jag tycker är något man kan se upp till. Sedan så har jag även fallit hårt för sångaren Matty, han är en sån fin människa både på utsidan och insidan att det är svårt att inte bli lite smått förälskad i honom. 

Några av mina favoritcitat från deras låtar är

"I have not learned how to draw, what if you die with all of the cameras?" - How to draw

"Our love has gone cold, you're intertwining your soul with somebody else" - Somebody Else

"Hey Kids! We are all just the same, what a shame" - Paris

"Don't fall in love with the moment and think you're in love with the girl" - She's American

"If i'm lost then how can i find myself?"- If i believe you


Det här bandet har gjort otroligt mycket för mig sedan jag började lyssna på dem och jag kan inte tacka dem tillräckligt, de har alltid funnits där när jag mått dåligt och fått allting att kännas bättre. Jg har turen att om bara lite mer än en månad få chansen att åka till Stockholm för att se dem live. Demå kanske spela på gröna lund så det hade kanske inte riktigt blivit lika intimt och bra som om de hade spelat i globen som tanken var från början, men det gör inget för att jag ska få se mitt favoritband irl!!

Btw jag tyckte att detta inlägg var rätt kul att skriva så det kanske kommer fler där jag pratar om artister/band jag gillar då jag haft i tanken att jag skulle vilja skriva mer om musik här på bloggen :)

Likes

Comments

Här är tre bra låtar som jag har i min spellista just nu, enjoy!

Likes

Comments

Mina tankar är överallt just nu och jag vet inte vad jag ska ta mig till.Jag tänker på allt mellan himmel och jord och det gö mig både ledsen och glad. Jag tänker på hur jag önskar att jag bodde närmre vissa av mina vänner, hur jag önskar att jag hade ett deltidsjobb även om jag vet att det skulle ta döden på mig, jag tänker på hur jag kanske egentligen borde sälja min ponny men att jag absolut inte vill då jag älskar honom mest av allt. Det är bara tre saker jag har täkt på och det är bara en liten bråkdel av alla tankar jag har haft i huvudet den senaste veckan. Jag önskar att jag kunde sluta tänka så mycket och bara låta saker bli som de blir, för jag känner hur jag måste förbereda varje situation jag kan tänkas hamna i och det är rätt utmattande och tar energi som jag kan lägga på viktigare saker.

Sedan så har jag haft så otroligt blandad känslor över mycket också. Jag har på senaste känt att jag vill vara kär, sådär kär så man kan inte koncentrera sig på något och bara går med ett stort leende på läpparna och det är så olikt mig. Jag har sedan i somras ungefär känt att jag klara mig bra utan en kille men nu så vet jag inte vad, undrar om det har med våren att göra, eller kanske det att jag försöker para ihop min kompis med en kille och blir avundsjuk, jag vet inte. Jag tror detta har lett till att jag börja gilla en kille ja absolut inte kan gilla för det gör allting så komplicerat, men vi har börjat prata mer på senast och han har fått mig att skratta. Kan dock med 99% säkerhet säga att han inte gillar mig på det sättet så det är lika bra det. Eftersom jag tror jag är i fasen att börja gilla honom måste det stoppas innan jag faktiskt börjar gilla honom på riktigt, eller vad man ska säga haha det är svårt att förklara.

Jag har även varit väldigt stressad över att jag inte hört tillbaka från de ställen jag sökt sommarjobb hos. Eller ett ställe har hört av sig så jag ska på intervju på fredag och det är tyvärr det jobbet som jag kände mig minst sugen på men det finns kanske möjloghet att jobba helger även när sommaren är slut, så det är ju bra iallafall. Fick även svar från kommunen idag och de kunde tyvärr inte erbjuda mig något jobb, vilket nästan var lättande för att lönen man får från kommunen brukar rent ut sagt vara skit. Jg hoppas på svar från fler företag jag sökt hos under veckan men tveksamt om de kommer att höra av sig.


Det här blev ett långt inlägg nu men det var skönt att få skriva av sig lite, och även om inlägget blev lite luddigt så hoppas jag att ni förstår någorlunda vad jag försöker få fram. Ha en bra dag :)

Likes

Comments

Irriterad på mig själv.
Känner saker jag inte vill.
Kan det snälla sluta.
Jag har inte tid för det här.
Jag orkar inte det här.
Jag är svag.
Kan det snälla sluta.
Hjälp.
Hur får jag det att sluta.
Försvinn.
Jag vill inte ha dig här.
Jag måste sova.
Snälla försvinn.
Jag orkar inte tänka på dig mer.
Du försvinner ju inte.
Snälla.
Hejdå.
Du är kvar.
Orkar inte.
Du får väl vara här då om du vill.
Men jag vill inte.
Eller jag låtsas som att jag inte vill.
För jag vill.
Eller nej.
Eller jo.
Jag vet inte.
God natt.
Jag vill ha dig här.
Nästan säker på det.
Vill du ens vara här.
Ingen vet.
Är jag hos dig.
Antagligen inte.
Nej seriöst hejdå.
Eller god natt.
Vi ses imorgon.

Likes

Comments