Header

Okej, ehm, hallo haha? Jag tänkte bara göra en kort liten visit här för att informera mina trogna vänner som fortfarande går in här och kikar ibland (trots mitt pinsamma lack på uppdaterande) att jag inte kommer blogga något mera i framtiden. I don't have enough time, or inspiration or whatever. Min blogg tid, och blogg fas är över helt enkelt. Det är väl inte någon direkt nyhet eller så, men jag känner att jag vill göra ett officiellt avslut liksom. So, thank you so much for your time, det har varit oerhört trevligt. Ha't bra people och ta hand om varandra! Tack för mig!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Så, idag är det julafton. Många har längtat efter denna dag ända sedan förra årets jul var över. Men sedan finns det dem som jag som inte har det. Min avsky för julen har bara blivit djupare och djupare med åren. I år skrev jag till och med en liten insändare om just julen som en svenskuppgift i skolan. Jag lyckades faktiskt knapra ihop till ett bra betyg så känner mig confident enough to share this with you. Samt att det är jul, så jag tyckte det passade bra. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Högtiden de flesta längtar efter.

Jag vet inte var människor får den där så kallade julkänslan ifrån. Vad är egentligen det mysiga med julen? För mig är julen bara en alldeles för stor dos utav stress och pina. Stress över alla julklappar man förväntas att köpa till människor man knappt ens träffar och egentligen inte vill ge någonting till. Stress över all pyntning, allt bakande, matlagande och kaos som högtiden drar med sig.

Allt det där är inte mysigt. Allt ståhej som blir överallt är inte mysigt. Affärerna blir överfulla med stressande människor som letar efter julklappar, julpynt och mat. Vi människor överkonsumerar redan som det är, och ändå har vi en högtid som uppmuntrar och mer eller mindre kräver att vi konsumerar mer än nödvändigt. Vissa kanske anser att det är värt all denna stress och press som julen medför, man är ju ändå ledig ifrån både skola och arbete under ett par dagar. Fast hur ledig är man egentligen över jul? Hur mycket tid har man till att bara ligga i soffan och ta det lugnt med alla förberedelser som ska göras? Bortsett från när ”Kalle Anka” visas, som de flesta av någon anledning ska kika på. Att fara fram och tillbaka mellan släktingar och äta sig proppfull utav samma gamla julmat år efter år, lyssna på överdrivet enformig julmusik och dela ut julklappar är inte heller direkt avkopplande. Vissa kanske då istället skulle fråga mig ifall det åtminstone inte är kul att få presenter? Och självklart är det roligt att få saker, de flesta tycker nog det. Men hur mycket utav det vi får är egentligen något vi behöver, och hur kul är det att få ett paket och veta hur mycket stress som personen i fråga förmodligen har lagt ner på det? Får jag ett paket är det mer eller mindre obligatoriskt att jag ska ha någonting att ge tillbaka, och hur kul är det att ha den pressen och de kraven på sig?

Julen är egentligen en kristen högtid, som nu de flesta människor firar även om de inte är kristna. Jag kan dock förstå varför människor utan religiösa anledningar firar jul. De tycker om julen just för att det anses vara en högtid som medför glädje och där man umgås med familj och vänner, äter mat och har det allmänt trevligt. Men jag tycker inte att man ska behöva ha en högtid för att bjuda hem sina nära och kära eller ge bort en present till någon man tycker om. Alla som inte har någon att fira julen med då, eller de som inte kan fira jul av olika anledningar; hur rolig är den här högtiden för dem?

Kalla mig för en Grinch om du nu vill det, jag bryr mig inte. Alla har olika åsikter och olika syn på saker och ting. Men hur man kan tycka att all stress, press och pina som denna högtid drar med sig ger en härlig och mysig julstämning, kommer jag aldrig att förstå. Den enda mysiga känsla jag får är helt och hållet årstidens förtjänst. Kylan, mörkret, snön, tända brasor och levande ljus är anledningar till att jag uppskattar vintern och dess charm så pass mycket som jag faktiskt gör. Dessa saker har absolut ingenting med julen och den så kallade julkänslan att göra.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Likes

Comments

Förra veckan gick jag och ett gäng kompisar från min klass på bio, och självklart så såg vi den avslutande Hobbit filmen. Eftersom att jag har läst Hobbit boken, så var ingenting utav de som hände under filmens gång någon överraskning... But this movie was so fucking painful for me to watch. Den var sjukt grymt smärtsamt jävla bra gjord så det finns inte. Bortsett från några små saker som jag känner lite 'njaaaaa' inför, så var mer eller mindre allt perfekt. Smaug, alverna, orcherna, dvärgarna, effekterna och miljön; allt var så jävla bra gjort. Och nej, det här är inte bara för att jag är en utav de största Tolkien beundrarna ni kan hitta och därmed är överexalterad för filmen; utan helt seriöst så tycker jag att den var perfekt. Peter Jackson alltså, tack för att du nu har gjort 6 utav världens absolut vackraste filmer.

Likes

CommentsGod morgon på er. Sitter här i skolans bibliotek och tänkte försöka vara lite produktiv, meeeeen, kom istället på att jag faktiskt har en blogg som har blivit lite bortglömd det senaste, hmmpft (sorry about that). Skyller på att det har varit sjukt hektiskt i skolan de senaste veckorna (som alltid innan lov liksom). Dock bara 9 dagar kvar tills jullov nu och jag har bara ett fysikprov och några inlämningar kvar att bocka av, sen så. But you know what? There's no fucking snow.

Likes

Comments

Hörde en låt med den här mannen för första gången för ett bra tag sedan i "Sons of Anarchy" (som förövrigt har grymt bra musik med hela tiden), och jag har nu självklart gått och kärat ner mig totalt i den här gubbens musik. Helt underbar ju.Likes

Comments

 


Igår gick jag och min bästis äntligen och såg "The Hunger Games: Mockingjay part 1" på bio. Läste Hunger Games böckerna för typ mer än 3 år sedan och, helt ärligt, så var jag svin nervös för den här filmen. Hur bra dem än har gjort de tidigare två filmerna så var jag jätte orolig för hur dem skulle lyckas visa och förklara allt som skulle hända i den här.. Men som vanligt oroade jag mig helt i onödan, för fyfan vad bra den var! Dem hade verkligen lyckats att få med allt jag oroade mig för plus en massa små detaljer och, uhh, allt var bara grymt bra gjort. Nu är det bara att vänta ett år till på fortsättningen då. Får väl ta och införskaffa mig bokserien på engelska (har den bara på svenska tyvärr, skäms haha...) och läsa om den igen så länge.

Likes

CommentsHäromdagen släpptes äntligen den avslutande delen i 'the Mara Dyer' trilogin, och idag hämtade jag ut den på posten! Som jag har längtat! Äntligen ska jag få reda på slutet. Äntligen har jag en utav mina hittills (vet ju inte slutet än höhö) favorit serier komplett på hyllan. Inte nog med att jag har den komplett, kolla bara på omslagen. I mean, seriously? Den här trilogin och 'Shatter me' serien har de absolut vackraste omslagen i min bokhylla, no doubt. Åh, att en bok kan göra en så fruktansvärt glad. Nu jävlar ska det läsas!

Likes

Comments

Ni ser förmodligen ingen skillnad eftersom det var ett bra tag sedan ni såg mitt face (därmed även mitt hår). Men häromdagen kletade min bästis äntligen i lite nya kemikalier, vilket gjorde mitt hår lika svart och kallt som natten (om natten är blåsvart vill säga). Äntligen, har saknat att ha riktigt mörkt hår svinigt länge. Älskar't.

Likes

CommentsOh well, this is awkward.
Blev superpaff idag när jag loggade in och såg att det fortfarande är folk som dagligen kikar in här, även att det har ekat och varit tomt i över en månad. Jag tycker att ni fina människor förtjänar en liten uppdatering om hur allt står till.

At the moment har jag höstlov (som typ resterande del utav Sveriges ungdomar också, so nothing special). Hösten är hands down min favorit årstid. Men tyvärr börjar ju löven ramla av och hösten ta slut nu, så jag försöker verkligen njuta utav de som är kvar och vara ute så mycket som möjligt. Vet inte hur uppdateringen från min sida kommer bli, men det kommer inte eka tomt i en månad framåt igen på ett tag iallafall. 

Jag hoppas innerligt att ni mår bra, så hörs vi om några dagar igen.

Bad Luck - The Story So Far (en mysig liten trudelutt av det mysigaste bandet)

Likes

CommentsThe Maze Runner (första boken utav fyra, i The Maze Runner serien).

Skriven av James Dashner

Handlingen då: Thomas vaknar upp helt ensam i en hiss. Det enda han kommer ihåg är sitt namn. När hissen stannar vid sitt stopp, är han omringad av ett gäng killar. Killarna har kommit hit på samma sätt som Thomas, och kommer också bara ihåg sina namn. Thomas har hamnat i ett ställe kallat The Glade. The Glade är omringat utav höga stenmurar och utanför murarna är det en labyrint. Varje natt stängs portarna ut till labyrinten och nästa morgon har den ett helt nytt mönster. Labyrinten är deras enda utväg, men självklart har ingen tagit sig ut levande. Men en dag anländer det en tjej från hissen, och allting ändras.

Min åsikt: Först och främst så störde jag mig fruktansvärt mycket på vissa saker. Sättet som James skriver på förstörde det mesta för mig. Det kändes lite som det är riktat mer mot yngre läsare, medan historien inte direkt är det (confusing? I know). Fick inte heller någon direkt känsla till karaktärerna och i vissa fall var det oerhört förutsägbart (fyfan vad kritiskt jag är då). Vissa författares skrivstil klickar man helt enkelt inte med, dock är det väldigt synd då jag älskar den här historien. MEN, den var bra också, och det var inte bara historiens förtjänst! Ibland hände det saker som jag inte alls var beredd på, och ibland så var den riktigt jävla spännande.

Sidor: 374 Betyg: 3/5

Jag har även läst tvåan (The Scorch Trials), som var betydligt bättre skriven och allmänt bättre, (vill ni ha en recension på den med?). Ska helt klart läsa de två sista i serien också. The Maze Runner har även blivit filmatiserad! Den går på bio nu, och jag ska faktiskt iväg ikväll och se den! Ska bli grymt kul, då jag satt och tänkte genom hela boken att "fan vad bra den här skulle bli som film". Upp till bevis nu då.

Någon som läst boken? Eller någon som ska vandra iväg och kika på filmen kanske?

Likes

Comments