Header
View tracker
Postad i: •» Bilder och fotografier! «•, •» Föräldraskap. «•, •» Igår, idag & imorgon! «•

Hej mina finisar! 😍

Tänkte göra en bild uppdatering sen jag bloggade sist så ni får hänga med i bilder så länge tills jag finner ro till att sätta mig ner och göra en ordentlig uppdatering på bloggen om allting som har hänt, men livet flyter på tycker jag och sonen har börjat på en ny och en bättre förskola där han trivs, och jag jobbar röven av mig som alltid. Våra utredningar rullar på för det mesta, iallafall sonens för det mesta och det är skönt för oss och min går väl sådär, ska kanske göra den i Stockholm då det tar sån tid här i Skåne, så går snart in i det som kallas vårdgaranti. Vill bara få det avklarat, de tror jag har ADHD och en släng av autism, superkul det här!

Önskade bara allt kunde gjorts när jag var yngre så jag hade kunnat få bättre med hjälp redan då, men men tur man klarar sig på egna ben och tar itu med saker och ting själv och inte slänger av det på andra, ansvar är något som aldrig varit något problem för mig, och kriga för den viktigaste personen i mitt liv har gjort sen han föddes och kommer fortsätta göra det tills dagen jag dör! Du är hela mitt universum mammas älskling. ❤

Likes

Comments

Postad i: •» Texter/Dikter-Tankar! «•, •» Vardag! «•

Underbara son, du anar inte hur mycket jag älskar dig och hur mycket du verkligen betyder för mig. 💓

Måendet går upp och ner, men det gör ingenting för jag är van vid det för det såhär mitt liv och mående fungerar och har alltid fungerat, och det är bara jag själv som har varit så naiv och instängd i det så jag har velat blunda fram det hela tiden, men det går till en gräns för mig med och det har det gjort och därav jag fick upp ögonen, när man samtalar med en del underbara vänner som har funnits i ens liv i ett par och dom berättar att man har haft dessa perioder så långt dom kan minnas så har man fortsatt och blundat men samtidigt tagit sig tiden till att verkligen lyssna och inse det själv först. De jobbiga är ju aldrig att hur måendet är utan det jobbigaste är att man aldrig vet hur länge man ligger och försöker ta sig upp på toppen igen när man väl har hamnat där nere på botten.

Idag var man hemma från jobb för har ont i halsen med feber, lite ynkligt för många att stanna hemma för detta och det kan jag själv tycka men om man inte kan resa sig när alarmet ringer så, kanske man ska bry sig lite mer om sig själv vilket som också går upp och ner, vissa dagar skiter jag fullständigt i om jag kör så hårt så jag kraschar utan ens tänka mig för men på den senaste tiden måste jag erkänna att jag har börjat bry mig mer om mig själv än vad jag har gjort tidigare, saken är den att oavsett mitt mående så måste jag alltid fokusera och kriga för en annan viktig människa och det är inte vilken människa som helst utan den viktigaste människan som finns på denna jorden för mig och det är min son, för mår inte jag bra så mår självklart inte han bra och som förälder vill man ALDRIG ALDRIG någonsin att ens barn ska må dåligt.. Det skulle jag aldrig någonsin tillåta!

Men egentligen, vilken människa mår alltid bra? Ingen, för det där är verkligen inte mänskligt att alltid må bra.. Det är rena rama skitsnacket, ursäkta om folk tar illa vid sig, men man kan faktiskt inte alltid må bra.. Ellerhur?

För att kunna nå toppen så måste du ha hamnat på botten och rest dig upp till toppen från botten, det gäller bara att hitta sin inre styrka som får dig att resa dig upp igen, min inre styrka som jag har haft sen 5 år tillbaka är faktiskt min fantastiska och underbara älskade son. 💓

Men nog om mig nu helt ärligt, hur är det med er och vad har ni gjort den senaste tiden sen vi sågs här på min blogg? Hoppas allt är bra med er i alla fall, för mig är det viktigt att alla mår bra speciellt personer i min omgivning, så bara för att vänja er vid att jag alltid kommer bry mig om er.

Ha det bäst, kram!

/mychristensen'

Likes

Comments

Postad i: •» Texter/Dikter-Tankar! «•, •» Tiden som har varit & nu! «•

Så som rubriken lyder, så är jag så fruktansvärt rädd så det är bara förnamnet, vågar inte riktigt men måste för jag är skyldig de flesta det men speciellt min son, för han ska jag alltid göra allt för. Det har varit jobbiga tider framöver nu sen några månader tillbaka, aldrig riktigt tagit mig upp måste jag erkänna, svårt att klättra när man aldrig kommer upp riktigt heller.

Dagarnas måendet är allt på en och samma dag, vet inte hur många gånger jag är lycklig, glad och ledsen och sur och arg på en och samma dag, önskar verkligen ingen ska behöva få uppleva samma skit som en annan, för ingen förtjänar att må såhär, och min smärta i livmodern blir bara värre och värre fast jag säger ingenting för jag väljer hålla tyst om det och gjort det alldeles för länge nu, så nu var det väl dags att inse den hårda sanningen men även erkänna det för omvärlden, efter lite rådgivning med sjuksköterska samt googlat en del symptomer så verkar allt ha en liknelse med livmoderhalscancer, vilket jag hoppas innerligt inte jag har men har en skyldig att kolla upp det framförallt för min älskade son och sen för de andra närmaste jag har i min omgivning, är det något jag är rädd för så är det döden tyvärr... Så nästa vecka blir det boka tid, för nu tänker jag inte skjuta upp det mer trots min rädsla, för jag har en skyldighet som förälder till mitt älskade barn, så efter mormors bortgång har jag blivit lite mer nere men även smärtan gör mig så svag men även så förbannad ibland.. Så nu vet ni alla det, så rekommenderar inga hatkommentarer mer än visa att ni bryr er och finns för mig istället, så som jag gör för er mina älskade medmänniskor, kärlek till er! ❤❤

Ha det bäst, kram! 

/mychristensen' ✨

Likes

Comments

Postad i: •» Bloggat från mobilen! «•, •» Texter/Dikter-Tankar! «•

- En vacker dag kommer han att vakna upp och inse vad han har gått miste om, vad han har förlorat medan han lekte runt och inte brydde sig. Den dagen finns hon inte kvar längre. Hon har gått vidare, och all smärta, ångest och oro som han orsakade har gjort henne till en starkare människa. Hon har insett att det är hans förlust och inte hennes. Hon skulle ha gjort allt för honom, älskat honom, brytt sig om honom och satt honom först i alla lägen. Men det är borta nu, allt är borta nu. Hon tänker inte så längre, hon bryr sig inte längre. Och när han kommer krypandes tillbaka kan hon stolt säga att all jävla skit han fick henne att utstå, att allt illamående och allt det onda hon gjort mot sig själv på grund av honom fått henne att bli en starkare människa. Hon kan säga NEJ och stå upp för sig själv. Den dagen är det han, som ångrar sig att han inte stannade uppe sent om nätterna, att han inte svarade på samtalen, att han inte hjälpte henne när hon hade det svårt och allra helst, att han inte tog emot kärleken hon hade för honom. Kanske var hon den rätta, men det är försent nu. Hon kommer att möta någon annan. Någon annan som gör allt han inte gjorde. Han kommer att hålla om henne, att kyssa henne, att bry sig om henne och bevisa för henne hur mycket han älskar henne. Och den dagen, den dagen kommer han att bryta ihop, just för att han är en mycket svagare människa än vad hon någonsin kommer att bli. Hon sträcker på sig och håller huvudet högt, hon ler och hon skrattar. Nu är det han som är svag, nu är det han som gråter om nätterna, nu är det han som inte klarar av att se sig själv i spegeln på grund av att bilden som stirrar tillbaka på honom vet vad han har gjort. Han drunknar i ångest och saknad över att han inte tog vara på det finaste i livet när det fanns där, mitt framför ögonen på honom. Han kommer aldrig att få chansen med henne igen, han kommer aldrig att få hålla om henne igen och han kommer aldrig att få se henne le igen. Och om han gör det så är det mot någon annan, hon ler inte på grund av honom längre, han är ett avslutat kapitel och det enda hon ser när hon kollar på honom är smärtsamma minnen. Hon ser förbi honom. Han har inga chanser kvar. Hon är lycklig utan honom och hon känner sig som den starkaste människan i världen, för hon överlevde.

Likes

Comments

Postad i: •» Min älskade mormor & morfar! «•

Vilka underbara godingar ni allesammans är som läser min blogg. Tack så jättemycket, det betyder verkligen jättemycket för mig att ni gör det, för då känns det lite som man bloggar för folk som läser, ni är så fina och underbara! 😍

~ till ämnet till detta inlägg nu så jag inte hamnar helt inne på allt annat innan jag ens börjar skriva om det de handlar om, ni vet det där med den röda tråden?, ja den röda tråden man kan lätt tappa om man har tusen andra bollar i huvudet, just den! 😌~

Om jag skulle så skulle jag så gärna spolat tillbaka tiden, så bara för en dag men om jag ska vara helt ärlig så skulle jag vilja ännu längre back, men inget av det kan man tyvärr inte. Mina tankar går i högvarv ständigt, och saknaden efter min älskade mormor blir bara värre och värre, är så ledsen inombords så jag gråter inombords, men känns som jag inte får ut tårarna helt här, känner inte igen mig själv längre för om man kollar noga så syns det att när jag tar en bild på mig själv så syns inte det där äkta leendet som jag alltid har med bilderna på sonen och med honom, han är den enda som ger mig mening med allting, jag älskar honom något så otroligt mycket, mitt hjärta slår för dig min son!

Känner mig så ledsen emellanåt, klandrar mig själv för att jag inte hälsade på mormor så mycket på den senaste tiden, att jag var så självupptagen med mig själv så jag inte hälsade på henne så mycket men kändes som att om jag kom dit så hade hon direkt sett som alltid att det var något med mig och hade inte velat att hon skulle sett mig så, trots att hon var den som alltid gav dom bästa svaren och tröstade mig som en mor gör med sitt barn, hon var som min egna älskade mamma - det är nog därför jag har tagit det lite extra hårt, min älskade mormor kom tillbaka till mig.

Att sitta här och våga öppna mitt inre är stort för mig, för jag är inte den personen egentligen som skriver om de dåliga dagarna i bloggen vilket som kanske är fel för livet har ibland dåliga dagar, och jag vill så gärna vara ärlig emot mina läsare och följare men något inom mig tar emot ibland, men jag verkligen försöker och det är för er skull så ni kanske är lite mer uppdaterade om vad som händer och sker i mitt liv, men även lite av det i huvudet.

Jag önskade att jag tänkte annorlunda här i livet när du levde, att jag var mer med dig och hälsade på dig och tog ännu mer hand om dig än vad jag gjorde innan jag fick sonen men även lite efteråt, åh som jag klandrar mig själv! Men det kändes som jag var så rädd för den du blev, för varje gång jag såg dig så blev du tunnare och svagare, jag fasade för denna dagen skulle komma och du skulle försvinna från mig och nu är dagen här och du har snart varit borta från mig i 2 månader, REDAN TVÅ JÄVLA MÅNADER? HUR ÄR DET ENS MÖJLIGT ATT TIDEN GÅR SÅ IN I HELVETES SNABBT NÄR SÅNT HÄR HAR HÄNT? BRUKAR INTE TIDEN GÅ SNABBT NÄR MAN HAR KUL? DETTA ÄR KNAPPAST KUL, FY SÄGER JAG BARA - LUGN MY, LUGN OCH FIN NU MY!!

Så kanske, ta sig tillbaka till det där lugnet men svårt för jag blir så otroligt upprörd när jag kommer på hur tiden går utan min älskade mormor här i livet, gud vad jag saknar henne.. Vill bara ha henne tillbaka, så jag får pussa på henne och krama henne och hålla hennes underbara hand som fick mig att tänka bort alla rädslor som jag har här i livet, min älskade mormor önskade du var här med mig igen, varför är du inte här med mig? Jag skulle så gärna vilja uppleva livet tillsammans i flera år till, önskade över allt annat att du var här!

Sitter här och skriver och tankarna bara kör över mig totalt, jag orkar helt ärligt inte med det här ibland. Önskade så gärna du var här, vem ska jag gå nu till om jag behöver fler råd på livets resa till gång? Kommer ihåg när jag var liten och bodde nästan hos er och dig, min älskade mormor!

Jag önskade min son hade en sån fin mormor som jag hade i mitt liv och uppväxt, men all kärlek du visade och lärde mig men även gav mig det ger jag vidare varje dag till min älskade kille och min älskade son får alltid känna av den mamma kärleken som är villkorslös som du gav mig, för det är så kärleken ska vara speciellt till ens barn. Tycker inte man ska ha krav som förälder på sin unge hur den ska vara eller bete sig för att få ens stöd och kärlek, min älskade son du ska få känna av den kärleken som jag fick av min mormor i hela ditt liv, jag älskar dig hjärtat mitt.

Önskar er alla en fortsatt bra dag och kväll. Tack för ni orkade läsa och ni ska veta att det betyder väldigt mycket för mig!

Kram / mychristensen'

Likes

Comments

View tracker
Postad i: •» Bilder och fotografier! «•, •» Vardag! «•, •» Vänner, familj & släktingar! «•

Hej alla sötnosar! 😍

Längesedan man kände sig som ung på nytt, men det fick jag allt göra nu i helgen.

Fredagen bestod av att packa sedan åka hem till bästa och underbara Johanna, där jag spenderade tid med henne ett dygn, vilket som var behövligt och kul.. Jag hade verkligen kul med henne och för den delen så hade jag det med hennes vän Cajsa med, plus hennes underbara familj!

Kom hem där till henne runt lite efter fem på eftermiddagen, umgicks med henne och snackade samtidigt med hennes familj. Hon och hennes familj är verkligen som en familj man själv aldrig fick och hade med sin egna familj, är så tacksam att ha Johanna som vän samt att hennes familj verkar tycka om mig exakt för den jag är.

Kom hem till henne sen efter det blev det lite käk efter en stund, för vi väntade in Cajsa med innan vi började käka samt började dricka lite. Därav att jag kände mig som ung, för en stund! Trots man knappt drack något, så kändes det ändå kul just för att umgås med sin bästavän, det är sånt som gör dagarna lite extra bra.

Vi drog sedan till Helsingborg och var ute på en hel del ställen, och det var så fantastiskt kul! Tror det var längesedan jag skrattade och hade så kul med någon förutom det man har med sin bästa kille i världen (sonen), inget når upp till honom! Han är bäst och verkligen allt och lite till.

Träffade på en hel del som man kände och det var också så fantastiskt kul att göra det, för det är inte ofta man kan göra sånt här och sen att träffa vänner det är inte alltid man kan det, för man jobbar så mycket som man gör sen lägger jag all min tid på den viktigaste människan på jorden (min son) sen är det allt annat som måstes göras, såsom tvättdagar samt matlagning varje dag och städning och alla andra hushållssysslor som man måste göra.

Men däremot också väldigt viktig att inte alltid glömma bort sig själv, även om man är förälder så är det viktigt ibland att finna nya styrkor för att vara en bra förälder och det blir man även om man tänker på sig själv ibland, vilket jag annars gör väldigt sällan och det är så när man är förälder att ens barn ska alltid komma i första hand.

Ett underbart stort tack för denna underbar fredag och lördags natt, men även lördagen, älskade bästavän Johanna samt till dig Cajsa, men även till Johannas underbara familj för jag fick sova hemma hos er samt för all underbara mat, men sen även för att ni hämtade oss i Helsingborg - ni alla är så fantastiskt underbara, tack för allt! ❤😍

Likes

Comments

Postad i: •» Familjeliv! «•

Jag kan verkligen inte förstå hur människor kan få för sig att livet blir sämre och ännu tråkigare när man får barn..

För det kan jag verkligen inte hålla med om att man slutar leva bara för att man får barn, för det gör man verkligen inte för då är det något som verkligen är fel och stämmer verkligen inte, då borde man nog ändra sitt sätt att tänka.

Livet förändras dock fast för mig har bara livet förändras till det bättre trots en del motgångar som jag har fått gå genom för min prins, men det är det värt! Han får mig att kämpa, för han är min livskraft och utan honom så skulle jag inte suttit här jag sitter i dag, jag kan verkligen säga med handen på hjärtat att det är faktiskt han som är min mening med livet.

Jag slutade aldrig leva bara för jag fick mitt vackra och underbara barn Zander, däremot började jag leva för någon mening istället. Det går inte att beskriva med ord hur tacksam jag är för att fått denna fantastiska gåvan att få bli hans mamma, att fått en bästa vän men även en livskraft och en mening med livet.

Tacksam för allt han har gett mig, allt från sömnlösa nätter till blöjbyten, till att lära och se honom krypa och gå och fått mata honom både med all sorts mat men även fått amma honom, att se han växa upp ifrån att varit bebis till att nästa år börja skolan. Jösses! Tiden går för snabbt ibland, men ångrar ingenting med honom.

Innan jag fick honom så var inte ens livet lika bra som det är nu med honom. Så, bara för jag fick Zander så förändrades inte mitt liv till något negativt som många verkar vilja få det till, för att bli förälder är den vackraste och bästa gåvan jag någonsin har fått.

Bara tänk er ett liv som är ditt barn, den som du följer genom resans gång och är med dom i livet och stöttar, och pushar på när det är något som händer, finns där och ger en villkorslös kärlek, lyssnar och finns alltid tillhands.

Det finns inget underbarare och bättre än att få spendera sina dagar tillsammans med honom, att få leka med honom och få laga hans mat och göra det bästa utifrån hans bästa, ta hand om honom och allt.

Jag bara älskar livet som Zander's mamma, att få somna sidan om honom eller i samma boende som honom och få vakna upp med honom, det finns ingen bättre känsla än att även få höra hur mycket han älskar en och hur tacksam han är för allt han får och hjälper honom med, visst att det inte alltid är lätt att vara förälder men det övervinner allt, det finns inget som är lätt här i livet. Allt får man kämpa med och man vet ingenting från början, kvittar hur mycket man än läser och försöker förbereder sig så kan man inte lära och läsa sig till allt direkt! Allt är en prövning, från start tills de blir äldre.

Men även som förälder oavsett om man är ung eller inte, så behöver man ibland lite avkoppling och en egentid kan se så olika ut från förälder till förälder, för det behöver man för att kunna få mer energi till att orka med allt som händer och sker, det är inte alltid det lättaste att hinna med allt, men man får försöka göra det bästa av det hela.

För mig är inte egentid/avkoppling alltid att man ska ut med vännerna, mitt kan vara exempelvis till att somna till en film när han har somnat, eller ta ett avkopplande bad när han sover eller sitta vid bloggen, min "egentid" kan se så olika ut för varje gång.

Jag fick ändå Zander när jag fortfarande gick på gymnasiet, tog studenten stolt med den viktigaste personen som kom dit och det var min son och då var han ändå nästan 3år, sen nu idag är snart 5år och går sitt sista år på förskolan, sen blir det fritids och nollan som gäller efter nästa höst, och jag jobbar och sliter för mitt barn alltid ska ha det bästa och ha det bra, alltid hela och rena kläder exempelvis, och mat på bordet och tak överhuvudet med ett eget rum med leksaker och det viktigaste av allt är faktiskt att han får alltid villkorslös kärlek av mig, det tycker jag varenda unge behöver här i världen. Inga krav för att man ska älska sitt barn, sånt ska man inte ha!

Så, nu har jag en fråga till alla mammor och pappor? Hur ser era egentider ut? Berätta gärna om dom, och även hur många år era barn är och lite så! Vore så kul. 😊

Kram / mychristensen' ✨

Likes

Comments

Postad i: •» Vardag! «•, •» Vänner, familj & släktingar! «•

Ja, jag vet tiden är mycket men svårt att somna emellanåt. Tråkigt sånt! 😁

Borde ha sovit för längesedan egentligen, men somnat om några gånger så är inte det minsta pigg om ni nu tror det.

Sitter denna torsdagskväll och snackar med min fina vän Sara, som jag lärde känna när jag hade fått Zander och gick på barnvårdcentralen i Åstorp (på den tiden fram tills Zander var 2 år bodde vi i Åstorp) för hon hade fått sitt första barn i samma veva ungefär, två månader innan har jag för mig det var. 😊

Sara - är en väldigt betydelsefull och underbar vän till mig, och idag kom vi faktiskt in på lite mer djupare saker vi snackade om, vi snackade om våra barn som har diagnoser, vilket som kändes helt underbart att kunna dela med sig lite om hur min son fungerar och hon delade med sig hur hennes son fungerade.

Mitt allt i detta snack var det precis som en tegelsten släppte lite löst från min axel, har alltid känt mig så ensam om detta är med barn med speciella behov (diagnoser vilket han har 99 % av, mammas kille!) Aldrig kunnat snacka med någon innan om det eller kunnat dela tankarna med någon speciellt så därför känns det så skönt nu, hon dömer inte eller kritiserar eller ser ner på mig eller Zander, vilket alla andra nästan gör för han är ett barn med speciella behov samt kan bli mycket utåt agerande när saker blir fel för honom eller om han inte trivs.

Men utöver allt detta så ska vi inte glömma bort hur underbar han är och fin kille verkligen. Vilket som tyvärr är väldigt lätt att så många gör för dom bort ser ifrån hans goda sidor och bara ser det dåliga och vet ni varför? Jo för att människor som är ANNORLUNDA som alla uttalar dom som är mycket annorlunda syn på dom, men alla är vi unika och underbara och fina som vi är och så enkelt är det.


👉 Till dig, min underbara vän Sara. ❤ 👈

Snart har vi känt varandra i 5 år och kontakten har inte alltid varit den bästa eftersom vi flyttade ifrån Åstorp och tappade kontakten med rätt så många där tyvärr, men oavsett vad så ska du veta att du är en vän som betyder väldigt mycket för mig och jag är väldigt glad över att ha dig i mitt liv. Känns så skönt att kunna prata med dig om just detta när det kommer till våra barn som verkar vara väldigt lika och känns så skönt att inte känna det " Oh, shit nu kommer Zander och jag som Zander's mamma bli dömd igen för hur han är och fungerar " Tyvärr har man blivit det så mycket så därför är man rädd för det, du om någon vet ju hur det är och hur det känns.

Tack för att du finns för mig och du ska veta att jag gör detsamma för dig, och du är värdefull och betydelsefull för mig och jag är riktigt glad att ha dig i mitt liv ska du veta, min fina vän! Jag finns alltid här för dig, jag älskar dig!

Tänkte avrunda nu igen eftersom känns som John Blund kallar på en hela tiden fastän man inte kan sova tyvärr vilket som är väldigt tråkigt, men förhoppningsvis så kan jag somna iallafall. 

Godnatt och sov gott, glöm inte vara rädda om varandra och er själv men även våra djur här på jorden!

Kram / mychristensen' 

Likes

Comments

Renovering påbörjades ikväll och blev ganska snabbt klart trots det tog ju sin lilla tid men resultatet blev verkligen så mycket fint! 😍


Hela bloggen är omgjord nu, allt från design till header och även annat smått och gott, underbart med fint resultat på bloggen, aldrig fel och hoppas ni ska fortsätta trivas här och kommentera gärna vad ni tycker om den ny renoverade bloggen, dock det som man kan trycka på sidan längst upp i högra hörnet där hittar ni allt möjligt men även hur ni kan översätta bloggen. 😄

Kram / mychristensen' ✨

Likes

Comments