View tracker

Denar, född 2010, Övrigt

För tillfället har Denar en väl passande sadel. Vi var med på en sadelprovardag på Djupedal i höst. En bra dag då vi fick synpunkter på vår nuvarande utrustning och chansen att prova andra sadlar, nya och begagnade. Ett tjugotal sadelmakare och sadelutprovare bedömde, klämde och kände.

Utprovning
Denar lät sig tålmodigt sadlas av och på i ridhuset och jag fick provrida de sadlar som låg bäst. Vi hade tur, den Albion K2 som vi hade köpt begagnad visade sig vara en lämplig modell för Denar. Det var rätt bomvidd på den och den var i gott skick, men den behövde helomstoppas då stoppningen visade sig vara sned och inte heller optimal för Denar. Vi provade med filtbitar ut hur den skulle kunna ligga tillfredsställande och hur min position skulle kunna bli mer upprätt i den.

Kontakt med sadelmakare
Efter sadeldagen tog jag kontakt med sadelmakare Sirpa Nyqvist i Stenkullen (Sirpas Sadelmakeri & Läder). Sirpa hade varit med under hela dagen, visat ett stort intresse och antecknat noga. Tänk att kunna få sadeln modifierad av en utbildad sadelmakare med 4,5 års utbildning och erfarenhet sedan många år av just helomstoppning av sadlar och sadelinprovning och som dessutom varit med under hela dagen på Djupedal och sett både Denar och mig ihop. Vi bestämde att jag skulle komma ner med sadeln. Vi diskuterade sedan gemensamt hur sadeln skulle helomstoppas. Det skulle läggas i mer stoppning fram till för att ge mer utrymme för hans manke och för att sadeln fortfarande var något vid fram. Stoppningen skulle vara mjuk för att ge utrymme för att muskla sig. Baktill skulle också läggas i lite extra stoppning för att få min position mer upprätt, likaså den ändå mjuk och följsam. All stoppning skulle tas ut och det var alltså en helomstoppning det rörde sig om för att få sadeln symmetrisk och jämn. Sirpa skulle även byta ut en stropp som inte såg bra ut.

En vecka senare
Efter dryg vecka åkte jag tillbaka till Sirpa och hämtade sadeln. Hon förklarade och visade hur hon gjort. Det visade sig vara garanti på jobbet. Det fanns åtta dagar att prova sadeln och komma tillbaka igen om något skulle visa sig vara fel så att en justering skulle behöva göras. Den ingick kostnadsfritt i priset. Vad kostade då helomstoppningen? Priset var 1850 kr inklusive byte av en sadelgjordsstropp. Ett bra pris för ett hantverksmässigt, professionellt utfört arbete.

Vad tyckte Denar om sadeln
?
Hur gick det då? Slutade Denar att lägga på öronen när jag sadlade honom? Ja absolut, numera sadlas han med öronen riktade framåt. Naturligtvis var det den sneda stoppningen som han reagerade på. Sirpa och de andra sadelmakarna under sadelprovardagen bedömde att denna sadel kommer att fungera utmärkt som en uppbyggnadssadel för Denar under ett par års tid. Mycket skönt, då jag fått en väl avpassad sadel i gott skick för inköpspriset 6500 kr plus helomstoppning 1850 kr. En rimlig prislapp jämfört med en ny Albion K2 som ligger på ca 20.000 kr.

Goda råd behöver inte vara dyra!
Vad jag vill säga med detta inlägg är efter att ha sett många ryttare ha sadelproblem och köpa in mängder med sadlar och förlora ekonomiskt på dem. Oavsett om du väljer en ny eller begagnad sadel behöver den stoppas efter just dig och din häst, ni är individuella. Ta kontakt med en sadelinprovare som även är sadelmakare. Det finns en uppsjö med sadelutprovarutbildningar och kurser, korta som långa. Det finns de som är märkesbundna och vill sälja just ett märke. Det finns en hemsida Sadelmakarnas Branschorganisation där du kan gå in och se vilken utbildning och erfarenhet sadelmakarna har. Välj utifrån det och framförallt, låt hästen säga sitt! Den talar sitt tydliga språk om något är fel, lyssna på den och utgå inte från att den är dum, det är som regel vi människor som står för den egenskapen. Lycka till i sadeldjungeln!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Denar, född 2010, Övrigt

Ja som rubriken säger, jag är så nöjd över en helt vanlig vardag igen efter de senaste veckornas kaos. Pappa är hemma igen och blodsockret har stabiliserats sedan hans infektion har behandlats.

Han mår bättre! Idag har jag pratat med Diabetessköterskan och det ser ut som pappa kommer att få en sensor som hjälper honom att läsa av blodsockret och som larmar om det är högt eller lågt . En jäkla trygghet när han inte själv känner av svängningarna . Vi kommer att kunna förebygga att han blir medvetslös så som förra veckan

I veckan har jag hunnit rida ut tre gånger på Denar. En hel del stärkande galopp ute. Njutit helt enkelt! Han är mästare på att förgylla min tillvaro. På söndag ska vi träna trail för Siiri och på onsdag är det hoppträning för Lotta Wahlborg igen. 

Here we go again!

Bäste!

Likes

Comments

View tracker

Övrigt

När mamma och jag kom hem från sjukhuset i tisdags låg det ett brev adresserat till mig till min barndomsadress. Ett brev från en engelsk kibbutzvän som jag inte haft kontakt med på nära 30 år. Så roligt att höra från honom! Vilken idé, bara att komma på tanken att skriva ett brev på skrivmaskin liksom, så många år senare. Självklart ska jag svara, fast inte på skrivmaskin!

Likes

Comments

Denar, född 2010, Perthes sjukdom

Denars vecka har varit sporadisk med aktiviteter p g a pappas insjuknande som krävt mycket. Vi har iallafall varit ute och klättrat en dag, ridit i ridhuset en dag, lasttränat en gång, betat gräs och i söndagskväll red vi lektion för Mariette.

På lektionen filmade Mariette oss bakifrån så att jag kan ta med mig min oliksidighet p g a min fysiska benlängdsskillnad till osteopaten och jobba vidare med den utifrån filmen. Det känns förstås aldrig bra att fysiska svagheter drabbar hästen, men att medvetandegöra dem och jobba med dem är iallafall ett steg i rätt riktning. Ingen människa är liksidig, hur gör du för att förbättra möjligheterna för din häst?

Tyvärr kunde vi inte vara med på vare sig hoppträningen eller foderkvällen i veckan då det kolliderade med besöken hos pappa. En vecka utan fullt hästfokus helt enkelt!

Efter träningen för Mariette kom nya täcket väl till pass.

Film på oliksidighet

Likes

Comments

Övrigt

Det började i helgen. Pappa kom hem förra tisdagen efter sin lårbensfraktur och operation av den. Diabetes 1 är en jäkla nyckfull sjukdom och just operationer kan ställa till det ännu mer i kombination med diabetes. "Undantagslöst, nästan alltid" som sjuksköterskan sa igår.

I söndags ramlade pappa när han skulle stiga upp. Det samma händer även på måndagen och jag gör en utryckning på morgonen för att hjälpa honom upp. Att ramla med lårbensbrott är högrisk verkligen, men han bedyrade att han inte hade ont. På måndagen var det dags igen. I samband med frukosten föll pappa. Åkte i ilfart de 15 minuterna hem till honom och hann tänka mycket på vägen. Rädsla är bara förnamnet innan jag visste läget. Han var medvetandepåverkad. Därför beslutade jag att ringa SOS-Alarm. Satt hos honom hela tiden. Ambulanspersonalen förstår snabbt att han är låg. Ett blodsocker så lågt som inte ens mätaren kan visa. Pappa som hade haft bra värden kring frukost de senaste morgnarna, men nu hade det rasat. Blodsockermätaren som vi trodde var trasig visade sig inte kunna visa det låga värdet och reagerade med "ERROR" i displayen. De gav honom "socker" intravenöst, mer och mer och han "vaknade" slutligen till liv. Vi satte honom upp, men efter ett glas mjölk, mackor och gröt "tuppade han åter av". Ambulanspersonalen beslutade att ta med pappa och väl i ambulansen var han helt medvetslös och blåljusen slogs på.

Veckan har pendlat mellan hopp och förtvivlan utan att förklara ingående. Det finns de med diabetes 1 som kan leva i stort sett komplikationsfritt under många år, sedan finns det de som drabbas av en rad komplikationer. Pappa tillhör dem. Svajiga värden och han känner inte av om han är hög eller låg. Dessutom är han smärttålig och borde ha mycket mer ont efter sitt lårbensbrott som sköterskan sa. En inte helt bra egenskap just nu. Känner så igen mig själv vad gäller smärttåligheten då jag verkar ha ärvt den genetiskt från båda sidor. Just nu jobbar jag för att han ska få en sensor som läser av blodsockret omedelbart, gärna med larm. Imorgon hämtar vi hem pappa, vars långtidsverkande insulin nu har justerats p g a operationen. Han kommer att behöva hjälp, men han kommer hem igen sega gubben!

Behöver jag säga att jag är toktrött efter veckan.

Likes

Comments

Denar, född 2010

Helt otroligt vi kom iväg på hoppträningen för Lotta Wahlborg på Holmegård för tredje gången! De tidigare tillfällena som vi anmält oss till fem gånger har vi lyckats komma iväg en eller två gånger, sedan har något inträffat. Vi lastade lite, lite senare idag och han gick på direkt.

Var på plats ca 30 min före övriga. Denar åt hö och jag fikade under tiden vi väntade på de andra och kunde börja bygga fram inför träningen.

Idag var det fyra studs på rad på en diagonal och några hinder på böjda spår, en kombination, vattenmattor, oxrar, enkelhinder och ett lådhinder bland annat som fanns i ridhuset.

Passet började med att Denar försökte rulla sig med sadeln på när jag ledde honom i ridhuset. Lyckades i sista stund få upp honom igen, en knäckt sadelbom är det sista som står på önskelistan..

Denar var tyvärr lite matt idag också, trots gårdagens vilodag. Men han kämpade på och tog studsen trevligt ändå. Tidvis tog han tag i hindrena bra. Själv fick jag hålla om honom och rida ordentligt, bra övning för mig. Positivt idag var att högerfattningarna fungerade bra, övning har gett resultat där. P g a av att Denar var trött idag avslutade vi efter en kombination och oxer när den flöt på efter att ha repeterat den ett par gånger.

Lastningen hem satt som en smäck, det tog 30 sek. Nu är han vare sig svettig på dit- eller hemresan, underbart!

Väl hemma igen väntade ett gigantiskt paket från England, ett tjockt härligt fleecetäcke var innehållet. Snyggt randigt i beige och brunt, ett Rambo Fleece de Luxe. Perfekt till hoppträningen om två veckor, det ska provas imorgon.

Fattningarna åt båda håll sitter nu

Likes

Comments

Denar, född 2010

När vädret är sämre och gräshagarna blöta är det grushage som står till buds för många hästar. Det blir kort sagt en tråkigare tillvaro för hästarna. Det gäller helt enkelt att stimulera dem mentalt och fysiskt. Hur gör du för att stimulera din häst? Eftersom Denar har gått på lösdrift de senaste två vintrarna har jag varit fundersam över hur livet i box och grushage skulle utveckla sig nu i vinter.

För ganska exakt två år sedan bockade han av mig p g a överskottsenergi när han stod i box och grushage. Det resulterade i tre brutna tvärutskott i ryggen. Det är ytterst sällan jag flyger av Denar, det har hänt två gånger. Men vid båda tillfällena har det varit höga fall och jag har landat hårt på ryggen. Han är ju trots allt runt 170 cm hög. Sedan jag bröt mig rider jag oftast med en Point Two Softshell airbagväst, väl värd sina slantar och mycket bekväm.

För att stimulera Denar mentalt och fysiskt har jag försökt aktivera honom med olika saker. Vi rider dressyrlektion varannan vecka, hopptränar på annan anläggning varannan vecka, klättrar, galopptränar, rider dressyr och markarbete, tömkör, löshoppar, lasttränar med mera.

Löshoppning
I lördags var det dags för första löshoppningen på Stall Hamra för oss. Denar fick tillfälle att galoppera av sig, men blev något stressad så vi sänkte ner serien och avslutade sedan med flaggan i topp och bibehållen hoppglädje,

Westernträning
På Stall Hamra och i utestallet står tre ryttare och hästar som är aktiva i Ucklahoma Westernriders. På så vis har vi även provat på trail, en av westerngrenarna. I söndags hade de en träningsdag för Siiri Svensson och jag bestämde mig dagen innan för att vi skulle vara med.

Passet var ett trailpass med bomövningar av olika slag. Travbommarna hade ett avstånd mellan 70-80 cm. Normalt travavstånd för Denar är 110 cm. Det var svårt för honom att korta upp sig och ändå behålla traven. I en annan övning fick vi rida över "bomspetsar" på en diagonal linje och som istället krävde längning av traven.

En annan övning var att trava in i en "box" av bommar, göra halt inuti och därefter flytta framdelen 360 grader. Allt ska ske utan att röra vid bommarna. Mellan övningarna passade jag på att träna galoppfattningar på fyrkantsspåret med Denar. Det var ett roligt och givande pass inte minst mentalt. Både Denar och jag fick tänka och rikta blicken på rätt ställe för att kunna fullfölja övningarna. Siiri gav bra och tydliga instruktioner och jag tycker om hennes sunda och positiva förhållningssätt till hästen. Denar fullföljde övningarna på utmärkt sätt. Siiri var imponerad av Denar och gratulerade mig till en fantastisk häst. Så stolt över min jätteappaloosa!

Trött häst

Igår planerade jag att tömköra, men när vi kom in i ridhuset och började passet signalerade han att han var ordentligt trött så vi avslutade tidigare och idag har han fått vila helt och hållet inför morgondagens hoppträning då jag hoppas att han piggnat till igen.

Vilodag ja, det passade utmärkt även för mig då det har varit fullt upp på konsultjobbet plus att pappa kom hem idag efter en dryg vecka på sjukhuset.

Trött häst igår, kanske tog trailträningen mer än jag kunde ana?

Likes

Comments

Denar, född 2010

Hakar på trenden, definitivt inte först, men slutligen iallafall vad gäller Throwback Thursday. Mitt inlägg idag är en återblick som rör de två senaste åren med Denar – en resa fylld av prövning och massor av glädje!

Bilden visar vår allra första uteritt, våren 2014

Ska vi byta hästar med varann?
I slutet av mars 2014 hämtade jag hem Denar som foderhäst. Han stod inte överst på önskelistan, men villkoret för att Denars ägare skulle ta emot mitt sto för försäljning var att jag tog Denar på foder för att motionsrida honom.

Denar var nyimporterad från Polen, nära nog 170 cm och bara fyra år gammal. Dessutom var han bara riden ett par veckor. På min önskelista stod en äldre, utbildad häst. När vi kom dit med mitt sto (Lilla Grå) hade jag inte ens sett Denar på vykort.

Vi bytte i princip hästar och hem åkte jag med en hög och väldigt tunn häst. Till att börja med fick han aklimatisera sig och fodrades rejält, revbenen stack ut. Jag hade inte provridit honom innan och första gången tog jag med en god vän som stöd. Det kändes nervöst att sitta upp på en nyinriden häst. Första passet i ridhuset var vingligt och svårstyrt, men han var snäll och gjorde sitt allra bästa med stora kliv. Ganska snart lärde vi känna varann och kunde snabbt rida ut själva och han kunde ridas i trevlig unghästform på banan

Bilden visar Denar, foderhästen hans första dag hos mig i slutet av mars 2014

Skadedrabbade
Vår väg har kantats av skador. Redan första sommaren fick Denar en spark på frambenet med ett svårläkt sticksår. Sommaren bjöd också på fläkta hovar och hälta. 21 augusti 2014 övergick fodervärdsavtalet i ett köp av Denar, jag var förälskad i en fyra nummer för stor häst och med fantastiskt temperament, humor och hjärta.

Under vår andra hoppträning på hösten fick Denar glädjefnatt (överskottsenergi) och bockade av mig med dunder och brak. Det blev ett rejält fall på ryggen och efter skiktröntgen dagen efter visade det sig att tre tvärutskott i ryggen var brutna. Tur i oturen att inte andra delar av kotorna skadades och att jag klarade mig utan permanent nervpåverkan. Det blev dock ett 3,5 månaders riduppehåll.

Ink mitt under sadelgjorden
Kort efter vi kommit igång efter min skada fick Denar en ink med olämplig placering mitt under sadelgjorden. Den blev allt värre och i april/maj kunde vi inte rida alls. Efter rådgivning från Ale Djurklinik beslutade vi att operera bort den i juni 2015. En operation innebär att hästen måste sövas. Operationen gick bra och trots att det var sommartid läkte såret över förväntan. I slutet av juli kunde vi börja rida igen.

Sticksår, ledinflammation, blåsljud på hjärtat med mera
På hösten fick Denar ett sticksår med svullnad på frambenet igen vilket gjorde att vi inte kunde vara med på vår eget arrangerade kurs i terränghoppning i Falkenberg. Under hösten märker jag också hur Denar tappar sitt vänstra bakben över hinder och i nedförsbackar. Vid ett tillfälle går vi halvvägs omkull i skogen. Jag beställer tid på Husaby Veterinärklinik för hältutredning och vi får tid i början på november. I samband med hältutredningen upptäcker kliniken ett blåsljud på Denars hjärta och Henrik Nyberg väljer att ultraljuda hjärtat ordentligt. Det ser normalt ut i storlek o s v. Henrik kunde inte avråda oss från att göra någonting alls och menade att det troligtvis inte kommer att påverka Denar. Över till hältutredningen, den visade en knäledsinflammation på vänster bak. En lindrig sådan. Dessutom noterade kliniken ett aktivt överben fram utan skador. Han röntgades och inga fynd påvisades. Även knälederna blev ultraljudade utan fynd. Efter diskussion med veterinär bestämde vi oss för att inte spruta leden. Istället skrevs ett Metacamliknande preparat ut och vila med skrittpromenader under 1 mån ordinerades.

I slutet av december friskförklarades Denar och vi fick ett gediget igångsättningsschema. Ca två veckor efter igångsättningen får han ett nytt överben med värme och svullnad. Han får vila och behandlas med laser. När jag ska sätta igång honom igen har han fått en spark i hagen med ett skär-/sticksår på insidan av höger framben som resulterar i kraftig hälta och svullnad. Efter boxvila, bandagering med animalintexomslag och ett par laserbehandlingar av såret börjar slutligen en läkningsprocess att ta vid. Båda skadorna tar drygt en månad i anspråk.

Bilden visar sårskadan som visar sig vara ett svårläkt sticksår

Lårmuskelskada och stallbyte
Vi sätter igång igen med bland annat tömkörning, klättring, dressyr och markarbete. Målet är att kunna deltaga på kursen Energibomben i april som jag arrangerar. Ca fyra dagar innan kursen startar får Denar en kraftig svullnad vid lårmuskeln (ingen hälta) och jag rådfrågar equiterapeuten. Hon konstaterar snabbt att det är en muskelbristning på påskjutarmuskeln och att Denar ska vila annars kan den gå av. Vi sätter honom på boxvila och i egen hage. I maj beslutar jag mig för att flytta Denar från lösdrift till stall på grund av alla skador som varit under det senaste året.

Bilden visar Denar första kvällen installad på Stall Hamra, en lösdriftshäst som ska konverteras till boxhäst, fast med mycket utevistelse!

I maj åker vi till Hälsa & Helhet där vi ultraljudar muskeln. Den har en stor blödning och muskelfibrer är avslitna. Han behandlas med shockwave och laser. Under kommande period vilar Denar helt på okuperad mark och jag masserar muskeln dagligen med arnika. Vi gör två återbesök till Hälsa & Helhet och muskeln läker som förväntat men det tar tid och vid ett tillfälle får vi ett bakslag där den återigen är rejält varm och svullen. Efter mina två veckors semester i norrland då Patrik (min sambo) tar hand om Denar märker jag en stor förbättring och jag börjar nu sätta igång honom med skritt i slutet på juli. Lårmuskelskadan tog 3 månader av konvalescens plus ytterligare tid för att stärka bakpartiet med dess muskler.

Bilden visar påskjutarmuskeln som har en kraftig svullnad och efter ultraljud visar sig ha en stor blödning med avslitna muskelfibrer

En frisk häst, igång igen!
Vi är nu i november igång igen och kan hoppträna, rida dressyrpass för tränare och klättra i kuperad terräng. Men allt är med fingertoppskänsla, bakdelen tröttas snabbt och det är mitt ansvar att bromsa i tid.

Vi lastar nu på egen hand när vi åker till träningar. Denar börjar stå lugnt och stilla på trailern. Vi har tränat mycket på detta och äntligen börjar vi se ett positivt resultat.

Det är en fantastisk häst som jag har fått nöjet att lära känna, numera harmonisk, glad och med muskelmassa.

Vi ska bli gamla ihop, Denar och jag!

Bilderna som följer är tagna i början av november 2016 på vår andra hoppträning för i höst. Visst är det skillnad på hull och muskelmassa jämfört med de översta bilderna från våren 2014!

Likes

Comments

Denar, född 2010, Perthes sjukdom, Övrigt

I söndags red vi lektion för Mariette. Vi jobbar mer med galoppen nu. Högerfattningarna som vi haft bekymmer med har nu blivit bättre på kort tid. Det är mycket häst att rida ihop och när han som i söndags var aningens trött efter snöoväder och blåst fick jag minsann rida. Sammanfattningvis blev det ändå ett bra pass.

På slutet filmade vi mig bakifrån för att jag skulle ta med mig att visa min osteopat vid besöket dagen efter. Innebär min fysiska benlängdsskillnad att jag sitter snett och hur kan vi jobba vidare med det?

Dagen efter var det dags för besök på Jonas Klinik. Det visade sig att filmerna från ridhuset på kvällen var för mörka för att kunna se ordentligt. Vi måste filma igen nästa träning och vi får utvärdera dem vid besöket nästa månad istället.

På måndagen blev det klättring med Denar och det var verkligen iskallt med snön som föll tungt och rejäl blåst. Efter klättringen värmde vi upp oss i ridhuset med att galoppera och det var en betydligt mer framåt häst på måndagen.

Brutet ben och ambulans
Samma eftermiddag åkte jag hem till mina föräldrar, köpte med mig fika. När jag kommer hem till dem stöder sig pappa på en rullator. En rullator som mamma använt när hon bröt ländryggen i en trafikolycka. Jag frågar om han känner sig risig p g a diabetesen? Han berättar då att han halkat på garagegolvet, fallit baklänges och landat hårt på höften. Han har mycket ont. Min första tanke är att köra ner honom till akuten. Men när vi inte ens kan ta på skon förstår jag att det är dags att ringa ambulans. Vi får vänta 1,5 tim på ambulansen som hade flera utryckningar. De ger pappa morfin och lastar honom på båren där de fixerar benet. Han har riktigt ont trots smärtlindring. Röntgen visar att lårbenshalsen är bruten och han blir opererad dagen efter med ny höftkula. Det blir några dagars sjukhusvistelse och en lång konvalescens väntar, kanske upp till ett år. Den givna julklappen i år blir Icebugs (skor med dubbar). Väldigt tråkigt för honom då han redan haft ett mycket tufft år med flera sjukhusvistelser.

Muskelbygge i skogen och varmare transporttäcke
I veckan har jag passat på att utnyttja snö och kyla till klättring i skogen och att galoppera i snön. Ett fantastiskt tillfälle att bygga muskler. Denar är mycket starkare nu när vi klättrar och han trivs som fisken i skogen. Inför vinterns hoppträningar varannan onsdag har jag inhandlat ett täcke i tjockare fleece (600 g) som han kan ha i transporten efter träningarna när han är svettig. Passade på att beställa från England där det blev 30% billigare än i Sverige trots frakt. Det blev ett Rambo De Lux fleece i brun- och beigerandigt i storlek 155 cm.

Sammanfattningsvis en brokig vecka som inte blev som förväntat.

Denar efter en galopp i snön igår

Likes

Comments

Denar, född 2010

Igår var det dags för den andra hoppträningen för i höst. Noga räknat Denars sjunde banhoppningstillfälle under sin livstid.

Lastade i god tid, om utifall att... vi skulle få problem. Men det var inga problem alls och vi var på plats på Holmegård där vi skulle träna 40 min före utsatt tid. Jag kunde ta en fika och Denar kunde äta sin lunch före de övriga deltagarna kom och vi började bygga fram. Det är vardagslyx att träna i dagsljus mitt på dagen efter att i många år ha tränat kvällstid, njutbart!

Efter framridningen började vi med att galopphoppa på volt över låga hinder med en rund vattenmatta under. Svårigheten var att få hästarna att galoppera mitt över hindret trots vattenmattorna. Alla hästar löste svårigheten väl.

Under passet hoppade vi oxer, trippelbarr, vattenmatta och ett hinder med lådor under. Denar tog sig an uppgifterna på ett bra sätt och hoppade utan tveksamheter även på de för honom nya hindertyperna. Svårigheten för honom är att ta högergaloppen kvickt, men efter flera fattningar föll han faktiskt in i just höger galopp naturligt efter hindren. Mot slutet av passet blev Denar som väntat matt i bakdelen och jag valde att avstå att hoppa en hel bana med honom. Summa summarum är jag väldigt nöjd med min positive vän som löste dagens övningar på riktigt bra sätt!

Lastningen hem tog fem minuter. Det lossnar mer och mer och vi reser numera själva. En stor framgång!

Ikväll fick Denar vila. Borstade och pysslade med honom en god stund. Vi provade också det nya Rambo Duo täcket som kom med Posten igår. Det satt perfekt i storlek 155 cm. Denar är dessutom riktigt snygg i färgen choko/creme. Ikväll kom snön och täcket blir perfekt i blötsnövädret.

Ikväll fick jag bilder från gårdagens hoppträning tagna av Jill Sedbring, stort tack för dem!

Trippelbarr

Galopp på volt över småhinder med vattenmatta

Oxer

Täckesprovning ikväll

Likes

Comments