Aktivt liv, Denar, född 2010, My Challenge Häst & Ridarrangemang, Övrigt

Ett litet smakprov från första testet av actionkameran Marquant från Jula. Har passat på att prova kameran nu innan det är skarpt läge. Jag vill filma strandgaloppen på Skrea och terränghoppningarna i april. Det är bra att testa kameran före, så tråkigt att misslyckas när man verkligen vill ha en bra film.

Det var bra att jag testade för första gången lyckades jag att inte slå på kameran i REC-läget och vid andra tillfället var batteriet urladdat.

Men så idag fick jag äntligen ihop 37 min film. Filmsekvensen här i bloggen är alltså bara en liten, liten del av hela filmen. Men det tar lång tid att ladda upp tunga filmer och att redigera dem.

Kameran har ett vattentätt hus precis som Go-Pro och det finns en hjälmsele så att man kan sätta fast den på hjälmen. Hjälmselen är rejäl och lite gummerad så den sitter faktiskt över förväntan väl. Knapparna som man slår på kameran med när den sitter i det vattentäta huset tycker jag är tröga, för att inte säga onödigt tröga. Batteritiden kunde vara bättre men verkar räcka till runt 45 min filmning iallafall.

Idag var det ju aningens mörkt ute, men jag tycker ändå att filmen håller en skaplig kvalitét. Bäst av allt är priset för kameran 499 kr plus tillbehör för 149 kr. Det ska jämföras med Go-Pro kameran som ligger på ca 4000 kr. I kameran lagras filmen på Micro SD-kort. Kameran laddas med USB-laddare och det finns WIFI så att du kan styra den med mobiltelefonen om du önskar.

Jajamen, den behöver jag inte vara lika rädd för att tappa!

Ps Datumen på filmen är fel inställda, men det har Patrik min tekniske sambo åtgärdat nu. Det går även att ta bort datumet helt Ds

Idag startade vi med en tur ute och sedan red vi i paddocken. Denar är väldigt fin att rida nu. Styrkan börjar komma och det finns kraft i honom

Budgetkameran

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Denar, född 2010

Denna vecka har vi ridit ute helt och hållet. Kombinationen av uteritt och dressyrabete i paddocken. En vinnande kombination för Denars styrka och bjudning. Han har varit stadig och arbetsvillig och fattningarna har varit riktigt bra även ute på vägarna.

I veckan har jag också inhandlat lite inför vår och sommar. Ett tredelat anatomiskt eggbett från Bombers, en lädersadelgjord och ett rejält och välsittande flugtäcke. Bettet ska bli intressant att prova, är bra för en känslig mun som Denar har men ger samtidigt lite mer kontroll än nuvarande raka gummibett. Vi är ju trots allt 16 hästar som ska galoppera på sandstranden tillsammans i april.

Dags att sova, utsläpp av hästarna väntar imorgonbitti!

Likes

Comments

My Challenge Häst & Ridarrangemang

Ja nu är det dags för tävling igen. Den 16-18 juni är kursen Kommunikation & Motivation för Ellen Ofstad, men på vilken anläggning är den?

Du har chansen att vinna två riktigt bra DVD-filmer. Den ena handlar om hur du kan stärka relationen till hästen genom att använda hästens eget språk och signaler. Den andra filmen visar hur du själv kan kontrollera att sadeln ligger rätt. Förutom detta får vinnaren ett presentkort om 150 kr att använda på våra kurser 2017. Ett sammanlagt vinstvärde om hela 730 kr.

En andrapristagare kommer också att få ett presentkort om 150 kr.

Vinnaren utses söndagen den 26 mars

Likes

Comments

Denar, född 2010, My Challenge Häst & Ridarrangemang

Det blev en tung start på veckan efter beskedet om min väns bortgång. Energin försvinner och tankarna snurrar, varför? Att vara fysiskt aktiv och att umgås med djur är faktiskt det allra bästa sättet att skingra tankarna. Thank god for horses!

Mark- och dressyrarbete
Sedan Denar kom hem från utbildningsstallet har vi försökt att rida delar av passen i paddock eller ridhus. Faktum är att den första veckan medgav knappt vädret att ge sig ut på uteritter heller. Paddocken har varit fin att rida i, lite grann tung kanske just när det tinat, men det blir ju viss styrketräning det med. I vår paddock finns också en bank som ger god träning, ungefär som cavaletti att trava upp och nedför. Vi har lagt fokus på fattningar och andra övergångar för att styrketräna. Själv måste jag bli stadigare och bättre i min sits, men när jag koncentrerar mig på det blir också exempelvis fattningarna bättre. På utebanan har vi fått till galoppen riktigt bra och när vi har ridit ut nu efter det tinat har fattningarna suttit som gjutet från skritt. Märker att det jobb som vi gör blir bäst när vi är ensamma. Både Denar och jag har lättare att koncentrera oss på ett bra jobb på egen hand.

Besök av tandläkare och hovslagare
I måndags var Distriktveterinären ute på stallet och slipade ner en av Denars tänder i underkäken som är för lång. Vid besöket i höstas slipade hon delvis ner tanden, men pulpan måste dra sig tillbaka för att slipa ytterligare. Nu ser han fin ut i munnen och det känns bra inför vårens kurser. På onsdagen blev Denar skodd och hovarna har nog aldrig sett så fina ut som nu, kanske har hovtillskottet börjat ge positivt resultat?

Planering inför vårens kurser och tävlingsstart
Mars månad kommer vi att ägna åt att träna vidare på våra uppgifter från utbildningsstallet och åt att lastträna så att vi är väl förberedda inför vårens kurser.

7 april åker vi till Falkenberg och hoppar terräng på lördagen och leder den stora gruppen med hästar och ryttare ner till Skrea sandstrand på söndagen. Nästa kurs är hoppkursen på Grevagården veckan efter påsk och därefter avrundar vi april med fälttävlanskursen på Hermanstorp. Det blir god träning för Denar att resa och uppleva nya miljöer. Han kommer också att få vara med på på vissa av träningspassen. Stundtals blir det för stressigt för mig som arrangör att även hinna med att träna, men vi brukar försöka vara med åtminstone på ett pass per dag.

Vi har också anmält oss till en tävling i sommar, Mud Cup, en Pay & Cross med hinderhöjder runt 70 cm. Den inleds med en träning dagen innan. En annan plan som också finns i tankarna är att rida en distansritt i början av hösten. Denar som njuter av nya vägar skulle älska det och jag också för den delen!

Hästarna i utestallet på rad på måndagmorgonen när jag ska släppa ut dem. Synliga från vänster: Miner, Farouk, Denar och Vanja

Likes

Comments

My Challenge Häst & Ridarrangemang

Snöovädret här tidigare i veckan byttes mot sol och vårkänsla! Det är knappt en månad kvar nu till Energibomben i Falkenberg och det är ju ett säkert vårtecken.

Vi blir sammanlagt 19 personer den helgen med medföljande personer och fotograf. Det är 15 övernattande hästar och 16 tränande ekipage plus ytterligare ett ekipage som rider med oss ner till stranden. Så roligt!

Hoppkursen på Grevagården är också fullbokad och det är även en stor publik som har bokat in sig under den helgen. Fälttävlanskursen för A-tränare Ulf Johansson i slutet av april har plats för några ekipage yttterligare. Missa inte den chansen! Ellen Ofstads kurs i Kommunikation och Motivation i juni har även den plats för fler deltagare.

Varför inte passa på att förbättra kommunikationen med hästen?


Likes

Comments

Övrigt

En tung och omtumlande vecka har passerat. Men nej, känslorna och sorgen har inte passerat, de finns kvar. Bloggen har ekat öde, inget har känts viktigt, men idag måste jag skriva av mig.

Förra tisdagen efter konsultjobbet hälsade jag på min före detta kollega som för ett par månader sedan förlorade sin man efter en tids sjukdom. Ett känslosamt besök, med skratt, tårar, värme och humor, precis som när vi sågs för några veckor sedan.

Dagen efter åkte jag för att besöka min svårt lungsjuka vän. Ett kärt återseende som alltid när vi ses. Vi fikade, åt semlor, pratade om allt och mer ändå. När personkemin är 100% kan man verkligen prata om allt, men man kan också vara helt tysta tillsammans. Vi avrundade kvällen med potatis- och purjolökssoppa innan jag åkte hemåt de femtontal milen.

Mitt blogginlägg i förra veckan "Orättvisor upprör mig rakt in i hjärtat" handlade om min vän, som verkligen fått kämpa. Igår fick jag beskedet att hon lämnat oss. Vilken tomhet, alldeles för ung och med all sin positiva framtidstro. Känslorna bubblar och tårarna rinner. Men en sak är säker, om jag någon gång kommer att hamna i en knivig situation kommer jag att ta med mig just hennes styrka för att lösa problemet.

Alla mina tankar går just nu till familj och vänner!

Länk till mitt blogginlägg som jag skrev måndagen 27 februari 2017 (exakt en vecka sedan)​

http://nouw.com/mychallenge/orattvisor-uppror-mig-rakt-in-i-hjartat-29173254

Likes

Comments

My Challenge Häst & Ridarrangemang

Vinnaren i My Challenge Häst- & Ridarrangemangs tävling som har pågått under de senaste 14 dagarna är: Linda Knape. Rätt svar på frågan om på vilken bana fälttävlanskursen hålls på, är förstås Hermanstorp, en av Västsveriges allra bästa terrängbanor med bland annat ett högklassigt vattenhinder. Inte nog med det, vi tränar för A-tränare Ulf Johansson.

Linda Knape vinner tävlingsresegarderoben från Professional Choice och bootsen från Shires som varken snurrar eller skaver.

Stort GRATTIS till dig!!!

Likes

Comments

Övrigt

Ett kort inlägg så här på februari månads sista dag. Just avslutat min arbetsdag och idag var det såklart semla till kaffet. Nu väntar "lunch" hos min före detta kollega här i Kungälv.

Denar vilar sin trötta kropp idag och blir omhändertagen av stallkompisen. Imorgon ska vi ta ett kortare premiärpass efter månaden hos utbildningsstallet.

Off we go!


Det blir ljusare ute, centrala Kungälv

Likes

Comments

Övrigt

Jag är så upprörd och ledsen att jag kokar. Min svårt lungsjuka vän, nyss fyllda 49 har inte fått hjälp med 47 000 kr av Varbergs kommun till en trapphiss. Hon blev fånge i sitt eget hem, utan att kunna ta sig ut och med möjlighet att kunna förbättra sitt hälsotillstånd.

I höst har hon vistats på sjukhus mestadels, nu på en palliativ avdelning. Ska det behöva gå så långt? En insamling startades av vänner för att samla in pengar till en trapphiss, målet för insamlingen nåddes tyvärr inte. En nära anhörig har publicerat en tänkvärd insändare – läs den och var tacksam om du är frisk. På onsdag hälsar jag på henne och jag har god lust att besöka kommunens handläggare för att berätta vad jag tycker.

http://www.hn.se/åsikter/ordet-är-fritt/varför-förstår-inte-kommunen-1.4172732

Likes

Comments

Denar, född 2010

Det blev ett pass hos utbildningsstallet för Denar på förmiddagen där Rebecka red honom och visade hur hon jobbat honom. Vi ställde också fram ett hinder med markbommar 3 m före och 3 m efter hindret. Idag var Denar trött i kroppen och matt, men kom ändå till arbete tack vare Rebecka. Några språng på hindret gjorde susen och gav mer rörelse i hela hästen.

Vi fick råd om allt från lämpliga övningar till fortsatt träningsintensitet och förslag på bett. Det tog faktiskt bara 10 min att lasta honom idag och han stod ganska lugnt på hemresan, obs! jag körde som om jag hade ägg i vagnen. Att han var riden och trött bidrog nog till att han inte varvade upp. Det var också bra att släpet har rullat mycket det senaste, det blir inget gnissel från bromsar och liknande som kan trigga igång stressen.

VI var alltså hemma igen redan runt 15-tiden och han kunde komma ut i hagen tillsammans med Leo och Alex igen. Han såg tillfreds ut! Den här veckan kommer Denar att få ta det lugnt på inrådan av Rebecka. Det blir skrittpromenader och vila. Han behöver det, för han är trött. Det är en balansgång det här med träningen. Samtidigt som man vill öka konditionen hänger inte kroppen med att jobba för intensivt, inte än. Det kommer att bli korta, effektiva pass med vila emellan och det kommer att bli mycket träning ute för bjudningens skull.

Ser framemot att börja bygga!


Rebecka och Dennis i förmiddags

Likes

Comments