I fredags så var det engelska nationella och sedan utställning som gällde. Media och bildarna ställde ut fotografier de tagit under estet tiden och det var jätte mysigt och roligt att se vad de gjort. I lördags var jag på Floras dansuppvisning vilket också var otroligt rolig. Hon var jätte duktig och storasyster är väldigt stolt. Lunch på nygatan, var förbi farmor och farfars nya lägenhet och sedan for jag hem för att bara mysa.

Idag har absolut ingenting hänt. Jag har myst på, sett My Girl (trodde detta skulle vara en feel-good film men det var det inte!!!!) och laddat inför repveckan som väntar. Nu ska vi repa repa repa inför föreställningarna i slutet på veckan och det ska både bli jätte kul och jätte jobbigt

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej hej hallå. Ville bara kika in väldigt snabbt och dela med mig av något. Har nyligen upptäckt Ulrik Munthers senaste album ( som inte är så nytt som jag får det att låta.... det kom typ 2015) vilket är helt fantastiskt. Det är underbart helt enkelt. Så om ni är i behov av lite ny musik, ge det en chans.

Jag har än så länge inte riktigt hunnit lyssna på alla låtar utan har mest fokuserat på mina favvisar. Så pass nyligen hittade jag det. Meeen, om ett tag när jag gett det mer tid kanske jag kan dela med mig av vilka låtar jag tycker är bäst.

Hursom, ge det en chans. Jag själv var skeptisk men det har jag nu helt och hållet förträngt, förlåtit och gått vidare ifrån.

Likes

Comments

Hej hallå, nu var det längesedan vi sågs. På senaste tiden har ganska mycket hunnit hända så vi kör en snabb sammanfattning:

Har hunnit ha två föreställningar, en med ensemblen och en med de andra sång/gitarr treorna. Jag måste faktiskt säga att de båda gick väldigt bra och att jag faktiskt är rätt nöjd med resultatet.

Har hängt en hel del med Linnéa och vi har nog gjort allt och lite till, kanske egentligen inget som är värt att nämna då vi mest bara umgås och har det kul.

Har varit flera svängar till farmor och farfar, och en av gångerna fick jag och min bror för oss att vi skulle promenera genom skogen.... (notera att hans skor ser ut som ankel sockar) (de gjorde ungefär lika mycket som ett par strumpor med)

Påsken kom och jag for till Kronogård med mamma och Tomas. Hela grejen var jätte trevlig, vi åkte skoter, umgicks med härligt folk och drack vin. Det var väl ungefär det.

Jag har tagit mysiga promenader och försökt läsa någon bok. Jag har dessutom varit på loppisen i arcus och fyndat lite skivor. Jag har lagt ner en hel del tid på skolan (som är helt galen just nu), jag och min lillasyster har spelat in ett "nyhetsprogram". Och jag har träffat en 10 dagar gammal bebis.

Valborg spenderades hemma hos Jane tillsammans med henne, Fanny, Frida, Sabrina, Emma och Josefin. Vi åt supergod mat, drack sangria och åt god mat. Super mysigt! Dagen innan var vi dessutom ut (kors i taket) vilket också (åter en chock) var väldigt trevligt.

och så har jag umgåtts ännu mer med Linnéa. Vi har kommit till insikten att museet har bättre kaffe än bibblo (då bibblo bytt kaffemaskin och det numera smakar trä) och vi har börjat planera vad vi ska göra i sommar.

Idag hände dessutom något ytterligare roligt. Jag fick ett samtal från manpower ang. ett receptionist jobb jag sökt och fick där och då ha en intervju via telefon. Så nu håller jag tummarna och hoppas på att jag går vidare till nästa steg i rekryteringen.

Likes

Comments

boken everything,everything på både svenska och engelska.

De som har känt mig under en längre tid vet att jag alltid varit en enorm bokmal. Under mitt sjätte år här i livet så läste jag de tre första Harry Potter böckerna. Sedan läste jag dem allt efter att de kom. Jag läste Twilight på engelska när jag gick i femman och så fort jag rest bort så har majoriteten av min packning varit böcker. Jag har så länge jag kan minnas hållt på med ungefär tre böcker åt gången och läst färdigt kanske fem stycken på en vecka. Jag har sällan spenderat mer än 1 - 2 dagar på en bok (med undantag för riktigt tjocka) och jag har alltid haft MINST en bok med mig vart jag än har gått. Som ni kanske förstår så har böcker alltid varit en stor del av mitt liv. Jag har alltid svarat läsning när folk har frågat vad jag tycker om att göra. och så fort jag har haft en ledig stund, oavsett om det varit medan jag väntat på en buss, väl på bussen, på raster, på väg mellan olika lektioner, när jag kommer hem, framför tvn och i sängen tills mina ögon fallit ihop, å har jag läst läst och läst.

Med tanke på allt detta kommer det nog som en chock för de flesta när jag säger att jag inte läst en bok för min egen skull (alltså inte till skolan) sedan augusti 2015. Inte en enda bok för min egen skull. Till skolan har jag läst kanske 10 böcker på den tiden men inte en enda bok har varit för att jag själv vill det.

Jag har försökt, gud vad jag har försökt. Men det har inte fungerat. Koncentrationen och fokuseringen har varit på noll. Bokstäverna har hoppat omkring på sidorna och flutit ihop till en enda röra. Mina ögon har rastlöst vandrat över samma meningar gån på gång på gång och det har ständigt känts som att jag har haft en stor humla i mitt huvud som hela tiden surrat och vibrerat.

Jag har inte lyckats göra en av de saker jag älskar mest på över ett och ett halvt år. Ett av mina allra största intressen har helt dött p.g.a min sjukdom. Fram tills idag.

Jag har saknat läsningen så otroligt mycket och på senaste tiden har jag börjat känna mig allt mer redo för att läsa igen så jag har under flera veckors tid varit på jakt efter en lättsam men bra bok. På svenska. (vilket också är skumt för att vara jag, men måste börja någonstans) och idag när jag var på biblioteket, när jag gick igenom hyllorna för ungefär femte gången så upptäckte jag att de hade den svenska versionen av everything, everything en bok som jag länge har velat läsa. Jag bestämde mig för att inte fundera så mycket på det och lånade den. Klockan var strax innan 16 när jag lånade den och tidigare ikväll så läste jag ut den!!! Jag tog mig igenom hela boken utan att jag behövde tvinga mig själv att göra det. Jag tog mig igenom hela boken utan att hela tiden fundera på hur mycket som var kvar och när jag väl kom till slutet så var det lite tråkigt att den var slut.

Jag är långt ifrån att vara samma läsare som jag var förut men idag läste jag en bok för min egen skull och det gick bra. Jag är så glad över detta att jag hade kunnat gråta. Det här är det bästa som hänt mig på länge, vilket låter otroligt lame men böcker var en så stor del av mig att jag varit lost utan dem, och jag är otroligt stolt över mig själv.

Idag läste jag everything, everything. Och jag tyckte om det.

Likes

Comments

Gilmore Girls

Antal säsonger: 7 (+A year in the life som består av fyra avsnitt) (finns på netflix)

Man får följa Lorelai Gilmore och hennes dotter Rory i deras småstadsliv med underliga karaktärer och kompliserade relationer. Alla karaktärer är helt underbara och detaljerade med små saker som gör dem unika. Serien är en ganska vanlig serie med den vanliga dramatiken och kärleken samtidigt som den är oerhört unik. Det finns ingen serie som får mig känna på samma sätt som Gilmore girls gör. Varenda avsnitt är värt att se, du kommer inte att ångra det.

One tree Hill

Antal säsonger: 7

Det här är min bebis. Det var den första serien jag snöade in på och såg varenda avsnitt av. Det var den första serien jag sträck såg och det var den första serien jag blev helt och hållet kär i.

Serien kretsar runt en gäng ungdomar. Lucas och Nathan Scott som är halvbröder men som lever två helt olika liv, Lucas bästa kompis Haley och Peyton och Brooke. Man får följa karaktärernas liv från att de går i high school fram tills att de är vuxna med barn och karriärer.

Jag vet inte ens vad jag ska säga om den här serien för det är så otroligt mycket som händer i den men den är helt klart värd att se. Min text här har nog inte övertygat någon om att det är en bra serie men jag garanterar att man inte blir besviken.

Parks and Recreation

Antal säsonger: 7 (börjar se ett mönster här)

Parks and Recreation är en serie som inte går att förklara men jag ska ge det ett försök i alla fall.

Leslie Knope arbetar på parkförvaltningen i staden Pawnee och genom seriens gång får man följa henne och hennes arbetskamrater både på jobbet och i deras privatliv. Det här är en serie där man verkligen kan säga att karaktärerna är unika, det går inte att beskriva dem på något annat sätt, man måste helt enkelt se serien själv.

Det bör nog också läggas till att den första säsongen är den sämsta av de sju så ge det en chans, det här blir lätt ens favorit serie.

Bones

Antal säsonger: de är just nu inne på säsong nr. 12 (1-11 finns på netflix)

Rättsatropologen Temprence Brennan och FBI agenten Seeley Booth löser mord tillsammans. Genom serien får man följa relationer, seriemördare, otroliga karaktärsutvecklingar och väldigt mycket känslor. Helt klart en sevärd serie!

Sherlock

Antal säsonger: de är just nu inne på säsong nr. 4. (finns på netflix)

Tror att de flesta vet vad Sherlock handlar som så drar det otroligt kort: Sherlock Holmes och hans rumskamrat (haha vad lame) John Watson hjälper polisen att lösa olika brott och mord. Sherlock är en helt egen person och man tröttnar aldrig på hans ständiga sätt att förvåna en.

En helt fantastisk serie som man borde se!

The O.C

antal säsonger: 4 (finns på netflix)

Ryan Atwood flyttar in hos familjen Cohen och börjar därmed umgås med deras son Seth. Sedan får man följa hur olika relationer utvecklas och dör ut samtidigt som att karaktärer utvecklas något enormt.

det är en ganska klassisk "high school serie" men helt klart någonting som man inte borde missa.


haha det känns lite som att jag sagt exakt samma sak om alla serier men det är otroligt svårt att få ihop en vettig förklaring om en en serie i få ord.... hursom, vi går vidare till den sista serien.

Doctor Who

Antal säsonger: svårt att svara på... men om man inte räknar med det gamla: 9 (5-9 finns på netflix)

Det här är helt klart den mest udda serien på listan. Den är inte för alla, antingen så älskar man den eller så hatar man den. Den är fylld av dåliga effekter och konstiga utomjordingar. Så.... ni har blivit varnade.

Man följer "tidsherren" (timelord) Doktorn (the doctor) i hans tidsresor och många försök till att rädda världen. Med sig har han oftast en kompanjon och dessa byts ut lite då och då under seriens gång. Hans tidsmaskin/rymdskepp/farkost kallas för TARDIS och är större på insidan och kan resa vart som hellst i tid och rum. När doktorn dör så dör han inte. Han regenererar vilket innebär att hans kropp "byts ut" och han blir en ny person fast med samma minnen å allt. Där av anledningen att det finns 12 olika doktorer (egentligen 13).

Relationerna mellan doktorn och hans medresenärer är alltid underbara och hjärtskärande och det är omöjligt att inte fästa sig till personerna i serien. Även om det är en jävligt skum serie så är den helt underbar, bara man ger det en chans.

Likes

Comments

tomas som envisats med att köra över en sten och sedan fastnat. Han är värre än en 15-åring.

Ovanligt mycket har hänt denna helg. På lördagmorgon, sådär vid 10 ungefär, for vi ut med skotrarna. Mamma och Tomas på varsin och jag som åkte med Mats. Några andra hakade på också och sedan så for vi mot Persön för att tanka. Efter bensin och mycket sick-sackande fram och tillbaka i skogen så tog vi oss fram till ett mysigt grill ställe. Där satt vi i någon timma, grillade korv och mös på. Sedan började färden hemåt, som tog ungefär 2 timmar längre än vad det borde ha tagit. Lendholm släkten är nämligen experter på att välja krångliga vägar där man kör fast hela tiden och där det är omöjligt att komma fram, och detta är meningen. Det är först då, enligt dem, det blir roligt på riktigt. Så vi körde någon mil där vi körde fast var 200:ade meter..... Men det var roligt ändå, vi hade det väldigt kul.

Väl hemma, någon gång efter fyra, så plockade jag ihop lite både på mitt rum och i köket inför att Fanny, Frida, Jane och Sabrina skulle komma. Ungefär vid sju så kom de och då åt vi chips och jordgubbar doppade i choklad och drack vin. Vi spelade lite kort, pratade en hel del och skrattade ännu mer. En väldigt lyckad kväll alltså.

Söndagen fylldes av en kortare skoter tripp, pussel bygge och ett besök hos min farmor och farfar där vi spenderade några timmar åt att titta på gamla kort och äta semlor.


pappsen

Sedan på kvällen bestämde sig mamma och Tomas för att köpa en ny husvagn som de tittat på tidigare i veckan och gått runt och funderat på. Det firade vi med champagne och några modern family avsnitt.

Likes

Comments

Detta är inte ett så super positivt inlägg, en liten varning bara ifall att du har den bästa dagen någonsin eller något sånt.

Igår var det måndag. Måndag. Första dagen på veckan och inget gick egentligen bra. Sov otroligt dåligt under natten så var extremt trött under hela dagen. Vår lärare till de två första lektionerna var sjuk så vi hade inga lektioner förens efter lunch, detta upptäckte vi alltså på plats i skolan. Men egentligen så gjorde det mig inte så mycket utan det var ganska skönt att bara sitta på bibblo och ta det lugnt. Det var typ snöstorm och snöflingorna var lika stora som hela Luleå, typ. Jag var och gjorde nytt pass och på bilden, som ett resultat från snön, såg jag ut som en dränkt hund. Inte bara det, jag såg dessutom ut att vara otroligt borta. Och utöver allt detta så går jag ständigt runt och är så törstig att jag inte vet var jag ska ta vägen (biverkning av medicin).


Man skulle ju då kunna tycka att med en så dålig start på veckan så kan det ju bara bli bättre. Det trodde även jag, och till en början så var det så. Var inte tröttare än vanligt på morgonen så det var hanterbart. Ensemblen gick ändå bra, har inget speciellt att klaga på där. Musikproduktionen lika så, vi hade genomgång av mixning och det är till och från lite intressant. Lunchen var väl inte toppen, men det var ingen kö när vi kom dit. Och sedan så satt vi i fiket, åt choklad och drack kaffe, och spelade kort i ca. 2 timmar, och det är alltid roligt. Sen vände allting.

Vi gick till engelskan, där vi endast skulle se färdigt filmen "the danish girl" men så blev det inte riktigt. Först fick vi tillbaka provet som vi gjorde förra veckan. Det kändes som att jag skulle gå under. Resultatet var inte det jag ville. Det var inte heller betyget under det jag ville ha. Det var betyget under det. Engelska är det enda ämnet jag egentligen bryr mig om. Engelska är det enda ämnet där jag egentligen anstränger mig och siktar mot ett visst betyg. Engelska är det enda ämne jag känner att jag är bra på och där jag känner att jag borde ha höga betyg. För det borde jag. Jag är bättre än så här, för det här var otroligt dåligt. Och om det går så här dåligt nu hur går det då på nationella? Var det bara en dålig dag eller är jag så dålig? Är jag sämre än vad jag alltid trott? Varför i helvete fick jag inte bättre.

Efter provresultatet var resten av dagen förstörd. Jag var tvungen att gå ifrån en stund, kunde inte vara kvar. Såg filmen, var oengagerad och klottrade hela tiden. Fick någon uppgift utdelad, förstod inte riktigt vad den gick ut på eller vad det är vi ska göra. Hade sånglektion, som jag sett fram emot under hela dagen, vilket gick bra ändå men kände inte den glädje jag brukar. Sitter nu och väntar på min skjuts och vet fortfarande inte riktigt var jag ska ta vägen. Hur kunde det gå så dåligt? egentligen så var det inte super dåligt men för att vara jag på engelskan så var det helt och hållet värdelöst, och jag kan inte riktigt släppa det.

Likes

Comments

förlåt

till mina vänner för att jag blivit så dålig på att svara på sms och liknande. jag tycker fortfarande om er det är inte det som är problemet.

till mina lärare för att jag har så svårt att bry mig om vad de säger.

till mina böcker för att jag inte läser längre.

till min gitarr för att jag inte spelar längre.

till människor runt om kring mig för att jag är så dryg.

till min pappa för att jag hälsar på så sällan.

till min mamma för att jag aldrig säger att jag älskar henne. för det gör jag.

till mig för allt jag utsatt mig själv för.


Likes

Comments

Nu är vi tillbaka till noll inspiration och noll ideér till inlägg så här har ni återigen en lista. Denna gång: mina favorit böcker plus böcker jag anser att man måste läsa någon gång i livet. Jag varnar er redan nu, denna lista kommer innehålla en del super klychiga böcker som ni redan har hört talas om tusentals gånger, men jag bryr mig inte... så nu kör vi.

1. Harry Potter av J.K Rowling

Det går inte att skapa en lista över fantastiska böcker utan att nämna Harry Potter. Det går bara inte. Dessa böcker har majoriteten av världen redan läst, men om du inte har det så gör det! läs läs läs. Du kommer inte ångra dig!

(text från första bokens baksida)

"Plötsligt händer det märkliga ting i den lilla staden! Mystiska stjärnskott på himlen och svärmar av ugglor mitt på dagen, katter som läser kartor och underliga människor som står i gathörnen och viskar. De viskar om en viss Harry Potter ...
Föräldralöse Harry Potter bor hos sina elaka styvföräldrar och deras vidrige son. En helt ny värld öppnar sig för Harry när det visar sig att han egentligen är en trollkarl och börjar Hogwarts Skola för Häxkonster och Trolldom, en värld full av magi och spännande äventyr!"

2. All the Bright Places av Jennifer Niven.

Detta är en av mina absoluta favorit böcker. Det går att relatera till den, den är rolig, den är sorglig, den har en kärleks historia och den rör allt viktigt runt om kring. Den pratar om psykisk ohälsa på ett perfekt sätt. Den är så löjligt vacker och det gör ont i mig bara jag tänker på den. Det här är en bok som jag skulle kunna läsa om och om och om igen. Det är också en av de få böcker som jag har strukit över i och gjort markeringar i, för er som inte vet det om mig så skulle jag aldrig aldrig aldrig göra något sådant i en bok om den inte är något alldeles speciellt och fantastiskt, så bra är den faktiskt.

"Theodore Finch is fascinated by death, and he constantly thinks of ways he might kill himself. But each time, something good, no matter how small, stops him. Violet Markey lives for the future, counting the days until graduation, when she can escape her Indiana town and her aching grief in the wake of her sister s recent death.

When Finch and Violet meet on the ledge of the bell tower at school, it s unclear who saves whom. And when they pair up on a project to discover the natural wonders of their state, both Finch and Violet make more important discoveries: It s only with Violet that Finch can be himself a weird, funny, live-out-loud guy who s not such a freak after all. And it s only with Finch that Violet can forget to count away the days and start living them. But as Violet s world grows, Finch s begins to shrink." (från bokens baksida)
3. Eleanor & Park av Rainbow Rowell.

Detta är återigen en så vacker bok att det bokstavligen talat värker i en när man läser den. Den är så otroligt äkta, beskriven på ett så verkligt sätt att det känns som att allt är i verkligheten. Den är inte så där klyshig som många andra böcker i samma genre, nej den är någonting alldeles eget. Den är underbar och underbart vacker. Gud vad jag älskar denna bok.

(text från bokens baksida)

"Eleanor is the new girl in town, and she's never felt more alone. All mismatched clothes, mad red hair and chaotic home life, she couldn't stick out more if she tried. Then she takes the seat on the bus next to Park. Quiet, careful and - in Eleanor's eyes - impossibly cool, Park's worked out that flying under the radar is the best way to get by. Slowly, steadily, through late-night conversations and an ever-growing stack of mix tapes, Eleanor and Park fall in love. They fall in love the way you do the first time, when you're 16, and you have nothing and everything to lose. Set over the course of one school year in 1986, Eleanor & Park is funny, sad, shocking and true - an exquisite nostalgia trip for anyone who has never forgotten their first love."

4. En komikers uppväxt, Ett UFO gör entré & Jenny av Jonas Gardell.

Jonas Gardell är en otroligt fantastisk författare och dessa tre böcker är ett perfekt exempel på det. Han kan utrycka känslor på ett sätt som är helt magiskt. Smärtan och förtvivlan lyser igenom sidorna och man blir helt förlamad av hopplösheten. Detta görs dessutom med humor. Dessa böcker är ett måste! för alla! Det spelar ingen roll hur gammal eller vilket kön. Alla behöver läsa dessa böcker. Du kommer inte ångra dig. Personligen så tycker jag att Ett Ufo Gör Entré är den bättre av de tre men alla ska läsas.

Tolvårige Juha Lindström är klassens clown. Att vara rolig är det enda han är bra på. Genom Juha får vi lära känna hans mamma Ritva, pappa Bengt, lillasyster Marianne och dvärgkaninen Prutten och klasskamraterna förstås: bästa vännen Jenny, som har ett fult hårspänne i sitt fula hår och som Juha skäms för, den mobbade Thomas som har en galen tysk mamma, och de elaka Lennart och Stefan. En komikers uppväxt speglar en generations uppväxt i sjuttiotalets svenska förort är en av de roligaste och samtidigt sorgligaste barndomsskildringarna i modern svensk litteratur.


5. The Fault in Our Stars av John Green

Det här är den mest mainstreama bok jag har på den här listan. Det här är boken som hela världen förälskade sig i. Det här är boken som hela världen läste. Det här är boken som hela världen pratade non-stop om i några månader. Det här är boken som blev otroligt populär. Det här är mitt exempel på den typen av bok som det pratas om i boken:

"and then there are books like an imperial affliction, which you can't tell people about, books so special and rare and yours that advertising your affection feels like a betrayal."

sedan så läste hela världen boken. Det här är den första boken jag markerade i. Det här var min stora kärlek. Det här är boken jag har gråtit mest till och skrattat mest till. Det här är en av de absolut bästa böcker jag någonsin läst. Det här är boken jag läste ungefär fem gånger i veckan under ett sommarlov. Det här är boken jag hade kunnat läsa hur många gånger som helst. Det här är boken som var min flykt och min trygga plats. Det här är boken som har allt. Det här är den perfekta boken. Det här är den bok jag känner bäst. Det här är ett måste att läsa.


6. Tusen strålande solar av Khaled Hosseini

Den här boken är egentligen inte med på listan över mina favoritböcker. Den här boken är inte en bok som jag skulle vilja läsa om och om igen. Men den här boken är fortfarande helt fantastisk och det är en bok som alla, och då menar jag ALLA borde läsa. Jag har inte så mycket mer att säga om den så slänger in handlingen:

Ödet, krig och förlust för Mariam och Laila samman, två generationers kvinnor med olika syn på kärlek och familj. Bortgifta med samma man. Och medan de uthärdar det ständigt upptrappade våldet omkring dem, i hemmet såväl som på Kabuls gator, kommer de allt närmare varandra. De blir som systrar, som mamma och dotter för varandra, och deras starka vänskap kommer till sist att förändra inte bara deras liv, utan även den kommande generationens liv. Hosseini har samma driv i berättelsen som i Flyga drake, och Tusen strålande solar är en skildring av trettio år av Afghanistans historia och samtidigt en berättelse om familj, vänskap och kärlekens förlösande kraft. Med nästan plågsam spänning visar Hosseini hur en kvinnas kärlek till sin familj kan driva henne till heroiska självuppoffringar, och att det i slutändan är kärlek, eller kanske till och med minnet av kärlek, som är nyckeln till människans överlevnad.

Likes

Comments

I torsdags så fyllde Linnéa år, vilket vi har firat idag!

Jag plockade upp henne på förmiddagen och sedan så for vi till Lina i gammelstan för att äta pannkakor med glass och bara mysa på. Det var jätte trevligt och skönt att bara få vara men ändå vara kring folk.

Ikväll så ska vi och se vår vän Elins konsert i Lärkans Aula klockan 19.00 och sedan så beger jag mig mot hertsön för att sova där.

Imorgon fyller min pappa år så då ska vi fira honom med fika och middag, vilket ska bli trevligt, sedan så är det tillbaka till skolan igen.

Likes

Comments