Bild från i onsdags då vi var på teater med skolan.

Lördagmorgon och jag ligger fortfarande i sängen och laddar för att kliva upp, göra mig i ordning, och sedan bege mig mot jobbet. Det är kidzday idag i arenan och jag kan då berätta för er att det är den dagen jag hatar mest.

Igår for min familj upp till vår husvagn i ritsem så jag är hemma själv under helgen, jag åt vårrullar till middag och mös sedan med popcorn till supernatural (som jag har saknat den serien). Ikväll är det myskväll med Linnéa som gäller, så efter jobbet ska jag plocka upp henne och sedan far vi ut till byn. Inför detta så har jag städat mitt rum (kors i taket) och till och med renbäddat. Men i brist på rena sängkläder har jag nu ett harry potter täcke, ett spiderman täcke, och fyra kuddar som inte riktigt passa till nå.

Nä, vet ni vad. Jag tror att det är dags för mig att kliva upp nu. Trevlig helg!

Likes

Comments

I måndags kom jag hem igen efter en lång weekend i Stockholm med min mamma. På onsdagseftermiddagen satte vi oss på ett plan och flög söder ut. Mormor och morfar plockade upp oss på arlanda och sedan for vi ut mot Ekerö. Te mys och mycket prat, torsdag förmiddag lika så. Men på torsdag eftermiddag så var det dags. Vi tog oss ut till Djurgården och Cirkus där vi skulle se Fantomen På Operan (!!!).


Denna bild är tagen från min plats! (Var tvungen att sträcka upp armarna i luften för att ta denna bild men det spelar ingen roll)
Detta är en värdelös bild men det bryr jag mig inte heller om. Detta är alltså dirigenten (Julian Bigg) som var inom räckhåll från våra platser. Var otroligt sugen på att bara klappa honom på huvudet.

Ljuskronan. Jag lämnar det där.

Föreställningen var fantastisk. Den var så så så fantastisk. Att den var på svenska störde mig inte alls (vilket jag trodde att det skulle göra) och skådespelarna var otroliga. Peter Jöback är en man av eget slag och musikerna var så otroligt underbart talangfulla. Det hade inte kunnat vara bättre. Är fortfarande i extas.

Fredagen ägnades åt shopping och en av de godaste luncherna jag ätit i hela mitt liv. Vi var på pane fresco, Paolo Robertos restaurang högst upp i Åhlens, och maten gudomlig. Jag dog, for till himlen och återvände igen. Sedan på kvällen, efter mycket mycket shopping, begav vi oss till österskär och mammas bästa kompis där vi åt middag och mös på. Resten av helgen tog vi det mest lugnt. Vi hann träffa min moster och min kusin också en snabbis innan vi på söndag for hemmåt igen.

Likes

Comments

Det finns en musikal som är bättre än allt du sett och hört. Det finns en musikal som slår allt annat. Där musiken är så genialisk att du inte ens vet var du ska ta vägen och där varenda replik är otroligt genomtänkt. Det finns en musikal som lär dig om riktiga historiska händelser som alla borde få höra om. Det finns en musikal som varenda människa borde se, men jag har inte sett den.

Den musikalen är ju så klart Hamilton.

Musikalen är skriven av Lin-Manuel Miranda och handlar om en av USAs "founding fathers" och deras första finansminister, Alexander Hamilton. Den är alltså baserad på verkligheten och Amerikas historia. Mycket av musiken är rapp (jag vet, men ge det en chans) vilket är högst ovanligt i musikal världen. Detta har bidragit till att allt fler unga har hittat till musikaler och att allt fler faktiskt lärt sig om USAs bakgrund.

Jag älskar denna musikal, men som jag sa tidigare så har jag aldrig sett den. Vad jag dock har gjort är att lyssna på albumet, mer än en gång, och läst otroligt mycket om den på internet.

Men men, tänkte säga: nog om det, men det är inte alls sant. Jag tänkte nämligen dela med mig av mina favorit låtar från musikalen och bara så där hinta lite grann om att ni borde lyssna på dem......... ska inte babbla på nå mer om det nu så vi kör bara. (låtarna är inte ordnade efter vilka jag gillar mest eller så. kan inte välja.... de hamnar som de hamnar helt enkelt.)

1. Alexander Hamilton

Den första låten på listan är inte bara det, utav även den allra första låten på albumet/ i musikalen. Låten är nästan som en sammanfattning på hela musikalen. En väldigt väldigt kort sammanfattning. Jag älskar den och har svårt att sluta lyssna på den. Jag anser att stämmorna är genialiska och de olika instrumenten kommer in på helt rätt ställen. Om du endast tänker lyssna på en låt från Hamilton, låt det vara denna.

2. Guns and Ships

Ja den börjar ungefär som den förra låten, men det förändras snabbt. Låten med den omöjliga texten, och den snabbaste rapp som någonsin framförts på broadways scener. Detta mästervärk framförs till störst del av karaktären Lafayette som vi alla älskar och avslutas sedan av Washington som enligt mig har den bästa sångrösten i hela musikalen. Denna låt är otroligt rolig att sjunga med till, och det är omöjligt att bli less på den (vilket är bra då man måste ta om den otroligt många gånger innan texten sitter som den ska).

3. History has it´s eyes on you

Låten som kommer direkt efter guns and ships: history has it´s eyes on you. Återigen så är det Washington som sjunger, och då blir det aldrig dåligt. Det blir ett avbrott från de snabba texterna och hårda orden. Istället får man slappna av lite och lyssna på underbara stämmor. Jag älskar älskar älskar den.

4. Aaron Burr, sir/My shot

På detta punkt har jag (som ni ser) satt två låtar. Mest bara för att det egentligen är övergången och hur de funkar tillsammans som är bra. Dessa låtar kommer tidigare i musikalen. För att vara exakt så är de nr. 2 och 3. Detta är inte låtar som jag älskar älskar älskar, men de är fantastiska och man blir som bara glad av att höra dem. Jag älskar denna musikal okej?

5. Stay alive - reprise

Denna låt gillar jag för att den är så känslosam. De förmedlar känslan på ett sånt sätt att den träffar en rakt i hjärtat, även fast man inte ser vad som händer. Som jag nu sagt några gånger: denna musikal är helt genialisk.

6. Who lives, who dies, who tells your story?

Den sista låten på (den allt för korta) listan blir den sista låten i musikalen. Ganska lik history has its eyes on you här och där. Detta är låten som binder allting tillsammans. Detta är låten som berättar historien efter musikalens slut. Det här är låten som berättar om det viktiga: Eliza, Hamiltons fru, och om allt det viktiga hon gjorde. Inte bara det, den är dessutom otroligt vacker och ett perfekt slut på en perfekt musikal.

Likes

Comments

Hallå hallå, idag har det varit en bra fredag. Började dagen med att sitta på biblioteket och läsa böcker om musikaler och om Vincent van Gogh. Engelska stod på schemat och sedan var min skoldag slut. Lunchade med Linnéa och sen begav vi oss mot björx för att fika och ha kör.


Idag dök det upp några fler än förra gången och om jag får säga det själv så gick det väldigt bra. Vi körde inte stor nog och avslutade sedan med together från förra gången. Barnen verkade glada oh nöjda och vi hoppas på att de kommer tillbaka nästa gång (då jag för övrigt är i stockholm men men). Efteråt knallade vi hem till Linnéa där vi var tills min mamma kom och plockade upp mig.

Kvällen spenderas med tacos, popcorn mys och netflix. Svårt att toppa. Imorgon ska jag och mamma fixa till mitt cv så jag kan börja söka jobb på riktigt. Tänk att det bara är 133 dagar tills studenten.

Likes

Comments

jag tror jag dör

Likes

Comments

Den senaste tiden så har saker gått framåt! Jag och Linnéa har nu startat ett samarbete med norrskenet och vi kommer ha kör där varje fredag kl. 14 från och med nästa vecka. Vår affärsplan är HELT färdig. Helt och hållet, det finns ingenting med den som vi behöver fixa. Detta ska firas i helgen.

Ska dessutom jobba imorgon vilket ska bli kul, men ändå jobbigt. Det är kidzday vilket innebär att det kommer vara mycket folk och det kommer gå enorma mängder popcorn.... men det går nog bra.

Nu ska jag krypa upp i sängen med kaffe och kolla på netflix, bättre än så kan det inte bli.

notera hur långt fram hon måste sitta för att nå ner till pedalerna....

Likes

Comments

Min älskade skivspelare och min älskade Doctor Who poster. Som jag älskar detta hörn i mitt rum.

Vi fortsätter på samma ställe med skivspelaren ännu en gång. Boma ye! som är min absoluta favorit skiva syns inte bara i bakgrunden utan snurrar även på spelaren.

Ända sedan julafton (eller lilla julafton kanske...) då jag fick min ukulele har det befunnit sig i min säng. Jag kämpar med att lära mig alla ackord som är å så olika från gitarr.

Bredvid min spegel hänger denna bild, eller borde man kanske säga bilder. Tagna på urban outfitters i London tillsammans med Fanny och Jane i november 2015.

Min instax mini 8 som jag fick i födelsedagspresent av mina underbara vänner. Älskar den och älskar hela iden med att ta en bild och genast får ut den eftersom att vi idag knappt framkallar nå bilder.

Och tillsist.... mina kaktusar. Som ni ser är det möjligt att döda en kaktus. Jag jobbar hårt med att få den att må bra igen..... än så länge är det inte så lyckat.

Likes

Comments

Promenader och utflykter i byn tillsammans med familje medlemmar:

Resan till öland i sommras:

Resan till Göteborg + Håkan på Ullevi den 4/6

Härliga ögonblick med mina vänner:

(ja fanny bowlade helt seriöst på detta sätt...)

Min familj:

Likes

Comments

den nionde februari ska jag och mamma se Fantomen på Operan på circus i Stockholm. Vi sitter på första raden och det ska bli alldeles fantastiskt.

vi ska dessutom spendera en långhelg där med shopping och mormor och morfar. 

den andra juni far jag, fanny och sabrina till London där vi ska vistas i en vecka.

under veckan i London (för att vara mer exakt den åttonde juni) fyller jag 19!

den sextonde juni tar jag studenten. jag går ut. jag är färdig med gymnasiet.

sedan så är det väldigt många filmer som kommer under 2017 som jag ser fram emot. Bla. skönheten och odjuret med Emma Watson som Belle som kommer den sjuttonde mars.

Likes

Comments