Detta är inte ett så super positivt inlägg, en liten varning bara ifall att du har den bästa dagen någonsin eller något sånt.

Igår var det måndag. Måndag. Första dagen på veckan och inget gick egentligen bra. Sov otroligt dåligt under natten så var extremt trött under hela dagen. Vår lärare till de två första lektionerna var sjuk så vi hade inga lektioner förens efter lunch, detta upptäckte vi alltså på plats i skolan. Men egentligen så gjorde det mig inte så mycket utan det var ganska skönt att bara sitta på bibblo och ta det lugnt. Det var typ snöstorm och snöflingorna var lika stora som hela Luleå, typ. Jag var och gjorde nytt pass och på bilden, som ett resultat från snön, såg jag ut som en dränkt hund. Inte bara det, jag såg dessutom ut att vara otroligt borta. Och utöver allt detta så går jag ständigt runt och är så törstig att jag inte vet var jag ska ta vägen (biverkning av medicin).


Man skulle ju då kunna tycka att med en så dålig start på veckan så kan det ju bara bli bättre. Det trodde även jag, och till en början så var det så. Var inte tröttare än vanligt på morgonen så det var hanterbart. Ensemblen gick ändå bra, har inget speciellt att klaga på där. Musikproduktionen lika så, vi hade genomgång av mixning och det är till och från lite intressant. Lunchen var väl inte toppen, men det var ingen kö när vi kom dit. Och sedan så satt vi i fiket, åt choklad och drack kaffe, och spelade kort i ca. 2 timmar, och det är alltid roligt. Sen vände allting.

Vi gick till engelskan, där vi endast skulle se färdigt filmen "the danish girl" men så blev det inte riktigt. Först fick vi tillbaka provet som vi gjorde förra veckan. Det kändes som att jag skulle gå under. Resultatet var inte det jag ville. Det var inte heller betyget under det jag ville ha. Det var betyget under det. Engelska är det enda ämnet jag egentligen bryr mig om. Engelska är det enda ämnet där jag egentligen anstränger mig och siktar mot ett visst betyg. Engelska är det enda ämne jag känner att jag är bra på och där jag känner att jag borde ha höga betyg. För det borde jag. Jag är bättre än så här, för det här var otroligt dåligt. Och om det går så här dåligt nu hur går det då på nationella? Var det bara en dålig dag eller är jag så dålig? Är jag sämre än vad jag alltid trott? Varför i helvete fick jag inte bättre.

Efter provresultatet var resten av dagen förstörd. Jag var tvungen att gå ifrån en stund, kunde inte vara kvar. Såg filmen, var oengagerad och klottrade hela tiden. Fick någon uppgift utdelad, förstod inte riktigt vad den gick ut på eller vad det är vi ska göra. Hade sånglektion, som jag sett fram emot under hela dagen, vilket gick bra ändå men kände inte den glädje jag brukar. Sitter nu och väntar på min skjuts och vet fortfarande inte riktigt var jag ska ta vägen. Hur kunde det gå så dåligt? egentligen så var det inte super dåligt men för att vara jag på engelskan så var det helt och hållet värdelöst, och jag kan inte riktigt släppa det.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

förlåt

till mina vänner för att jag blivit så dålig på att svara på sms och liknande. jag tycker fortfarande om er det är inte det som är problemet.

till mina lärare för att jag har så svårt att bry mig om vad de säger.

till mina böcker för att jag inte läser längre.

till min gitarr för att jag inte spelar längre.

till människor runt om kring mig för att jag är så dryg.

till min pappa för att jag hälsar på så sällan.

till min mamma för att jag aldrig säger att jag älskar henne. för det gör jag.

till mig för allt jag utsatt mig själv för.


Likes

Comments

Nu är vi tillbaka till noll inspiration och noll ideér till inlägg så här har ni återigen en lista. Denna gång: mina favorit böcker plus böcker jag anser att man måste läsa någon gång i livet. Jag varnar er redan nu, denna lista kommer innehålla en del super klychiga böcker som ni redan har hört talas om tusentals gånger, men jag bryr mig inte... så nu kör vi.

1. Harry Potter av J.K Rowling

Det går inte att skapa en lista över fantastiska böcker utan att nämna Harry Potter. Det går bara inte. Dessa böcker har majoriteten av världen redan läst, men om du inte har det så gör det! läs läs läs. Du kommer inte ångra dig!

(text från första bokens baksida)

"Plötsligt händer det märkliga ting i den lilla staden! Mystiska stjärnskott på himlen och svärmar av ugglor mitt på dagen, katter som läser kartor och underliga människor som står i gathörnen och viskar. De viskar om en viss Harry Potter ...
Föräldralöse Harry Potter bor hos sina elaka styvföräldrar och deras vidrige son. En helt ny värld öppnar sig för Harry när det visar sig att han egentligen är en trollkarl och börjar Hogwarts Skola för Häxkonster och Trolldom, en värld full av magi och spännande äventyr!"

2. All the Bright Places av Jennifer Niven.

Detta är en av mina absoluta favorit böcker. Det går att relatera till den, den är rolig, den är sorglig, den har en kärleks historia och den rör allt viktigt runt om kring. Den pratar om psykisk ohälsa på ett perfekt sätt. Den är så löjligt vacker och det gör ont i mig bara jag tänker på den. Det här är en bok som jag skulle kunna läsa om och om och om igen. Det är också en av de få böcker som jag har strukit över i och gjort markeringar i, för er som inte vet det om mig så skulle jag aldrig aldrig aldrig göra något sådant i en bok om den inte är något alldeles speciellt och fantastiskt, så bra är den faktiskt.

"Theodore Finch is fascinated by death, and he constantly thinks of ways he might kill himself. But each time, something good, no matter how small, stops him. Violet Markey lives for the future, counting the days until graduation, when she can escape her Indiana town and her aching grief in the wake of her sister s recent death.

When Finch and Violet meet on the ledge of the bell tower at school, it s unclear who saves whom. And when they pair up on a project to discover the natural wonders of their state, both Finch and Violet make more important discoveries: It s only with Violet that Finch can be himself a weird, funny, live-out-loud guy who s not such a freak after all. And it s only with Finch that Violet can forget to count away the days and start living them. But as Violet s world grows, Finch s begins to shrink." (från bokens baksida)
3. Eleanor & Park av Rainbow Rowell.

Detta är återigen en så vacker bok att det bokstavligen talat värker i en när man läser den. Den är så otroligt äkta, beskriven på ett så verkligt sätt att det känns som att allt är i verkligheten. Den är inte så där klyshig som många andra böcker i samma genre, nej den är någonting alldeles eget. Den är underbar och underbart vacker. Gud vad jag älskar denna bok.

(text från bokens baksida)

"Eleanor is the new girl in town, and she's never felt more alone. All mismatched clothes, mad red hair and chaotic home life, she couldn't stick out more if she tried. Then she takes the seat on the bus next to Park. Quiet, careful and - in Eleanor's eyes - impossibly cool, Park's worked out that flying under the radar is the best way to get by. Slowly, steadily, through late-night conversations and an ever-growing stack of mix tapes, Eleanor and Park fall in love. They fall in love the way you do the first time, when you're 16, and you have nothing and everything to lose. Set over the course of one school year in 1986, Eleanor & Park is funny, sad, shocking and true - an exquisite nostalgia trip for anyone who has never forgotten their first love."

4. En komikers uppväxt, Ett UFO gör entré & Jenny av Jonas Gardell.

Jonas Gardell är en otroligt fantastisk författare och dessa tre böcker är ett perfekt exempel på det. Han kan utrycka känslor på ett sätt som är helt magiskt. Smärtan och förtvivlan lyser igenom sidorna och man blir helt förlamad av hopplösheten. Detta görs dessutom med humor. Dessa böcker är ett måste! för alla! Det spelar ingen roll hur gammal eller vilket kön. Alla behöver läsa dessa böcker. Du kommer inte ångra dig. Personligen så tycker jag att Ett Ufo Gör Entré är den bättre av de tre men alla ska läsas.

Tolvårige Juha Lindström är klassens clown. Att vara rolig är det enda han är bra på. Genom Juha får vi lära känna hans mamma Ritva, pappa Bengt, lillasyster Marianne och dvärgkaninen Prutten och klasskamraterna förstås: bästa vännen Jenny, som har ett fult hårspänne i sitt fula hår och som Juha skäms för, den mobbade Thomas som har en galen tysk mamma, och de elaka Lennart och Stefan. En komikers uppväxt speglar en generations uppväxt i sjuttiotalets svenska förort är en av de roligaste och samtidigt sorgligaste barndomsskildringarna i modern svensk litteratur.


5. The Fault in Our Stars av John Green

Det här är den mest mainstreama bok jag har på den här listan. Det här är boken som hela världen förälskade sig i. Det här är boken som hela världen läste. Det här är boken som hela världen pratade non-stop om i några månader. Det här är boken som blev otroligt populär. Det här är mitt exempel på den typen av bok som det pratas om i boken:

"and then there are books like an imperial affliction, which you can't tell people about, books so special and rare and yours that advertising your affection feels like a betrayal."

sedan så läste hela världen boken. Det här är den första boken jag markerade i. Det här var min stora kärlek. Det här är boken jag har gråtit mest till och skrattat mest till. Det här är en av de absolut bästa böcker jag någonsin läst. Det här är boken jag läste ungefär fem gånger i veckan under ett sommarlov. Det här är boken jag hade kunnat läsa hur många gånger som helst. Det här är boken som var min flykt och min trygga plats. Det här är boken som har allt. Det här är den perfekta boken. Det här är den bok jag känner bäst. Det här är ett måste att läsa.


6. Tusen strålande solar av Khaled Hosseini

Den här boken är egentligen inte med på listan över mina favoritböcker. Den här boken är inte en bok som jag skulle vilja läsa om och om igen. Men den här boken är fortfarande helt fantastisk och det är en bok som alla, och då menar jag ALLA borde läsa. Jag har inte så mycket mer att säga om den så slänger in handlingen:

Ödet, krig och förlust för Mariam och Laila samman, två generationers kvinnor med olika syn på kärlek och familj. Bortgifta med samma man. Och medan de uthärdar det ständigt upptrappade våldet omkring dem, i hemmet såväl som på Kabuls gator, kommer de allt närmare varandra. De blir som systrar, som mamma och dotter för varandra, och deras starka vänskap kommer till sist att förändra inte bara deras liv, utan även den kommande generationens liv. Hosseini har samma driv i berättelsen som i Flyga drake, och Tusen strålande solar är en skildring av trettio år av Afghanistans historia och samtidigt en berättelse om familj, vänskap och kärlekens förlösande kraft. Med nästan plågsam spänning visar Hosseini hur en kvinnas kärlek till sin familj kan driva henne till heroiska självuppoffringar, och att det i slutändan är kärlek, eller kanske till och med minnet av kärlek, som är nyckeln till människans överlevnad.

Likes

Comments

I torsdags så fyllde Linnéa år, vilket vi har firat idag!

Jag plockade upp henne på förmiddagen och sedan så for vi till Lina i gammelstan för att äta pannkakor med glass och bara mysa på. Det var jätte trevligt och skönt att bara få vara men ändå vara kring folk.

Ikväll så ska vi och se vår vän Elins konsert i Lärkans Aula klockan 19.00 och sedan så beger jag mig mot hertsön för att sova där.

Imorgon fyller min pappa år så då ska vi fira honom med fika och middag, vilket ska bli trevligt, sedan så är det tillbaka till skolan igen.

Likes

Comments

I brist på ideér till andra blogginlägg så kommer här ett till om musik. Den tredje mars så släppte Ed Sheeran sitt nya album, och det är otroligt genialiskt och helt fantastiskt. Sååå..... här kommer mina favorit låtar från albumet (inte i den ordningen jag tycker om dem). Och jag kan inget annat än rekommendera er att lyssna på albumet, för som sagt så är det helt underbart.


1. Dive

Att denna låt finns med här har egentligen ingenting med texten att göra, nej det är helt hållet p.g.a. musiken och känslan som man får när man lyssnar på den. Kontrasterna, breaken och den underbara melodin. Älskar den.

2.Perfect

Detta är albumets "klychiga" och "standard" kärleks låt. Den där låten som finns på de flesta album. Men den här är inte bara det, den är lite till och jag kan inte hjälpa att jag lyssnar på den om och om igen. Gitarren, stämmorna och stråk i bakgrunden gör den komplett.

3. Happier

Okej, jag är svag för dessa mysiga och cheesy kärlekslåtarna. Men glöm inte att det är skillnad på en kärlekslåt och en av Eddans kärlekslåtar. Det går inte att slå Ed.

4. Galway Girl

Det här är en av de mer populära låtarna, jag anser inte att det är den bästa på albumet men trotts det så älskar jag den. Den är lite mer fartfylld än tidigare låtar jag nämnt och det är omöjligt att inte sjunga med till den.

5. Supermarket flowers

vi avslutar med albumets absolut vackraste och mest känslosamma låt. Supermarket flowers träffar dig långt in i hjärtat, så fruktansvärt långt in. Enkelheten med pianot och Eds röst som på ett perfekt sätt förmedlar alla känslor i världen. Detta är en låt som jag älskar älskar älskar.

Likes

Comments

10, 9, 8, 7,

mina tankar tappar fäste, jag vet inte var jag är, mitt sinne är itu

6, 5, 4, 3,

väggarna närmar sig, pulsen ökar, det blir svårare att se

3, 2, 1, 0,

min kropp skakar, jag kan inte längre andas, jag tappar all kontroll

Likes

Comments

Bild från i onsdags då vi var på teater med skolan.

Lördagmorgon och jag ligger fortfarande i sängen och laddar för att kliva upp, göra mig i ordning, och sedan bege mig mot jobbet. Det är kidzday idag i arenan och jag kan då berätta för er att det är den dagen jag hatar mest.

Igår for min familj upp till vår husvagn i ritsem så jag är hemma själv under helgen, jag åt vårrullar till middag och mös sedan med popcorn till supernatural (som jag har saknat den serien). Ikväll är det myskväll med Linnéa som gäller, så efter jobbet ska jag plocka upp henne och sedan far vi ut till byn. Inför detta så har jag städat mitt rum (kors i taket) och till och med renbäddat. Men i brist på rena sängkläder har jag nu ett harry potter täcke, ett spiderman täcke, och fyra kuddar som inte riktigt passa till nå.

Nä, vet ni vad. Jag tror att det är dags för mig att kliva upp nu. Trevlig helg!

Likes

Comments

I måndags kom jag hem igen efter en lång weekend i Stockholm med min mamma. På onsdagseftermiddagen satte vi oss på ett plan och flög söder ut. Mormor och morfar plockade upp oss på arlanda och sedan for vi ut mot Ekerö. Te mys och mycket prat, torsdag förmiddag lika så. Men på torsdag eftermiddag så var det dags. Vi tog oss ut till Djurgården och Cirkus där vi skulle se Fantomen På Operan (!!!).


Denna bild är tagen från min plats! (Var tvungen att sträcka upp armarna i luften för att ta denna bild men det spelar ingen roll)
Detta är en värdelös bild men det bryr jag mig inte heller om. Detta är alltså dirigenten (Julian Bigg) som var inom räckhåll från våra platser. Var otroligt sugen på att bara klappa honom på huvudet.

Ljuskronan. Jag lämnar det där.

Föreställningen var fantastisk. Den var så så så fantastisk. Att den var på svenska störde mig inte alls (vilket jag trodde att det skulle göra) och skådespelarna var otroliga. Peter Jöback är en man av eget slag och musikerna var så otroligt underbart talangfulla. Det hade inte kunnat vara bättre. Är fortfarande i extas.

Fredagen ägnades åt shopping och en av de godaste luncherna jag ätit i hela mitt liv. Vi var på pane fresco, Paolo Robertos restaurang högst upp i Åhlens, och maten gudomlig. Jag dog, for till himlen och återvände igen. Sedan på kvällen, efter mycket mycket shopping, begav vi oss till österskär och mammas bästa kompis där vi åt middag och mös på. Resten av helgen tog vi det mest lugnt. Vi hann träffa min moster och min kusin också en snabbis innan vi på söndag for hemmåt igen.

Likes

Comments

Det finns en musikal som är bättre än allt du sett och hört. Det finns en musikal som slår allt annat. Där musiken är så genialisk att du inte ens vet var du ska ta vägen och där varenda replik är otroligt genomtänkt. Det finns en musikal som lär dig om riktiga historiska händelser som alla borde få höra om. Det finns en musikal som varenda människa borde se, men jag har inte sett den.

Den musikalen är ju så klart Hamilton.

Musikalen är skriven av Lin-Manuel Miranda och handlar om en av USAs "founding fathers" och deras första finansminister, Alexander Hamilton. Den är alltså baserad på verkligheten och Amerikas historia. Mycket av musiken är rapp (jag vet, men ge det en chans) vilket är högst ovanligt i musikal världen. Detta har bidragit till att allt fler unga har hittat till musikaler och att allt fler faktiskt lärt sig om USAs bakgrund.

Jag älskar denna musikal, men som jag sa tidigare så har jag aldrig sett den. Vad jag dock har gjort är att lyssna på albumet, mer än en gång, och läst otroligt mycket om den på internet.

Men men, tänkte säga: nog om det, men det är inte alls sant. Jag tänkte nämligen dela med mig av mina favorit låtar från musikalen och bara så där hinta lite grann om att ni borde lyssna på dem......... ska inte babbla på nå mer om det nu så vi kör bara. (låtarna är inte ordnade efter vilka jag gillar mest eller så. kan inte välja.... de hamnar som de hamnar helt enkelt.)

1. Alexander Hamilton

Den första låten på listan är inte bara det, utav även den allra första låten på albumet/ i musikalen. Låten är nästan som en sammanfattning på hela musikalen. En väldigt väldigt kort sammanfattning. Jag älskar den och har svårt att sluta lyssna på den. Jag anser att stämmorna är genialiska och de olika instrumenten kommer in på helt rätt ställen. Om du endast tänker lyssna på en låt från Hamilton, låt det vara denna.

2. Guns and Ships

Ja den börjar ungefär som den förra låten, men det förändras snabbt. Låten med den omöjliga texten, och den snabbaste rapp som någonsin framförts på broadways scener. Detta mästervärk framförs till störst del av karaktären Lafayette som vi alla älskar och avslutas sedan av Washington som enligt mig har den bästa sångrösten i hela musikalen. Denna låt är otroligt rolig att sjunga med till, och det är omöjligt att bli less på den (vilket är bra då man måste ta om den otroligt många gånger innan texten sitter som den ska).

3. History has it´s eyes on you

Låten som kommer direkt efter guns and ships: history has it´s eyes on you. Återigen så är det Washington som sjunger, och då blir det aldrig dåligt. Det blir ett avbrott från de snabba texterna och hårda orden. Istället får man slappna av lite och lyssna på underbara stämmor. Jag älskar älskar älskar den.

4. Aaron Burr, sir/My shot

På detta punkt har jag (som ni ser) satt två låtar. Mest bara för att det egentligen är övergången och hur de funkar tillsammans som är bra. Dessa låtar kommer tidigare i musikalen. För att vara exakt så är de nr. 2 och 3. Detta är inte låtar som jag älskar älskar älskar, men de är fantastiska och man blir som bara glad av att höra dem. Jag älskar denna musikal okej?

5. Stay alive - reprise

Denna låt gillar jag för att den är så känslosam. De förmedlar känslan på ett sånt sätt att den träffar en rakt i hjärtat, även fast man inte ser vad som händer. Som jag nu sagt några gånger: denna musikal är helt genialisk.

6. Who lives, who dies, who tells your story?

Den sista låten på (den allt för korta) listan blir den sista låten i musikalen. Ganska lik history has its eyes on you här och där. Detta är låten som binder allting tillsammans. Detta är låten som berättar historien efter musikalens slut. Det här är låten som berättar om det viktiga: Eliza, Hamiltons fru, och om allt det viktiga hon gjorde. Inte bara det, den är dessutom otroligt vacker och ett perfekt slut på en perfekt musikal.

Likes

Comments