.
Header


Rätt foundation och nyans — Anpassa din foundation till din hudtyp. Fet hy passar bäst i oljefria foundations medan torr hy passar bäst i flytande och återfuktande varianter. Testa alltid din foundation på käken för att se övergången till halsen, INTE handen!

Glöm inte primer — En varm sommardag är det lätt att man svettas och blir oljig i hyn och risken är stor att sminket glider runt i ansiktet. För att slippa det bör du använda en primer som håller allt på plats hela dagen.

Hållbar & intensivare ögonskugga — Grunda ögonlocket med ett tunt lager primer, consealer, cremeskugga eller kajal så kommer ögonskuggan sitta hela dagen.

Använd ”stoppers” — Lägg ett lager löspuder strax under nedre fransraden för att undvika eventuellt nedfall av ögonskugga. Borsta sedan undan löspudret när ögonmakeupen är färdig.

Piggare öga — Använd en ljus beige ögonskugga och dutta på den med en liten pensel längst inne i ögonvrån. Applicera även en ljus kajal i vatten linjen. Det gör så att ögat öppnas upp och ser större och piggare ut.

Torr och hård kajalpenna — Har du en torr och hård kajalpenna som är omöjlig att applicera med så är detta tips räddaren i nöden. Elda bara lite lätt på kajalpennans topp och vänta några sekunder så blir den mycket mjukare och lättare att applicera med.

Framhäv ögonfransarna — Värm ögonfransböjaren genom att blåsa på den med hårfönen i några sekunder för ett ännu snabbare och bättre resultat. Värmen får fransarna att hålla sig böjda längre.

Mascara — Skruva alltid din mascaraborste i och ur hylsan. Om du pumpar din mascara får du in luft som gör att den blir torr och torkar ut.

30 sekunders-regeln — Vänta 30 sekunder innan du fäster en limmad lösögonfrans mot ögonlocket. Då fäster den direkt, mycket enklare.

Fylligare läppar — Applicera ett läppglans på mitten av läpparna och avsluta med att dutta en ljus concealer eller highlight strax ovanför amorbågen för ett intryck av fylligare läppar.


Likes

Comments


Hej och välkommen till min blogg!

Jag är en 17 årig tjej som bor i Uppsala. Jag går sista året på Hagströmskagymnasiet med inriktning modestyling och ska nu göra mitt gymnasiearbete som jag valde att genomföra i denna blogg.

Här kommer du att få följa mitt gymnasiearbete som kommer att handla om makeup och hårstyling, men främst om makeup. Du kommer att få se allt ifrån tips och tricks till vackra sminkningar och hårstylingar.

Tanken är att jag varje vecka kommer att lägga in minst ett nytt spännande inlägg om vad jag har lärt mig. Det kan tillexempel vara en snygg och fräsh festsminkning som jag även kommer att beskriva hur jag har tagit mig till väga för att genomföra den. Eller helt enkelt hur du tar hand om dina sminkborstar på bästa sätt.

Häng med på min resa, så kommer även du eventuellt att lära dig något nytt!Likes

Comments