.
Header


Här kommer mina topp 5 favoriter hos Make Up Store!


1. Sculpt excellence - Den här foundationen är grym! Det är en heltäckande flytande foundation som är lite tjockare i konsistensen. Det som är så himla bra med denna är att man behöver ytterst lite produkt till hela ansiktet eftersom den är så pass dryg och samtidigt får ett väldigt tunt och jämnt lager men också väldigt täckande.


2. Smoothing primer - Detta är ett puder som både jämnar ut fina linjer och porer, men även mattar ner huden. Denna produkt funkar för alla men på olika sätt! För normal till oljig hud funkar den perfekt att ha under sin foundation, är man väldigt oljig kan man även ha detta puder efter applicering av foundation också. För dig som är torr i huden passar denna produkt bättre efter foundation då det lätt kan kännas för torrt om man även har den under.


3. Cover all mix - Här har vi en mix av tre stycken concealers i olika nyanser. En röd som neutraliserar blåheter i huden, tex mörka ringar under ögonen eller också synliga ådror. Vi har också en grön/gul som neutraliserar röda partier i ansiktet, tex finnar, blemmor och rådnader. Till sist har vi en neutral nyans som funkar lite var som, tex som highlight under ögonbryn, bas på ögonlock innan applicering av ögonskugga mm. Denna produkt applicerar du innan din foundation för att concealern inte ska synas över.


4. Skin Repair - Hudvård är super viktig! Det här är en fuktighetskräm som återfuktar och mjukgör din hud. För dig som är torr i hyn passar den kanon som både kväll och dagkräm, och för dig som är lite mer olig i hyn passar den bättre som kvällskräm då den lätt kan kännas lite för tung och fet för en dagkräm.


5. Fragrance de luxe - Make up store har nu börjat att släppa sina nya perfymer. En av de tre som redan har släppts är min favorit ”De Luxe”. Det är en fruktig, flörtig och femenin doft med inslag av passions fruk, mandarin, vanilj och viol mm.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments


Det nya året är snart här och därför vill jag passa på att visa en sminkning som är inspirerad av nyår. Det är ett speciellt firande för många, även för mig, så därför valde jag att lyxa till denna sminkning med mycket glitter och fransar.Modell: Tove Tvedten Dahlberg

Likes

Comments


Här kommer en sminkning som är inspirerad av julen. En klassisk julsminkning som funkar alla år men även till festen och dagen. Jag har valt att använda rött läppstift och en simpel ögonmake för att fokusera på läpparna.


Modell: Therese Bohm


Det här har jag använt mig av:

Bas: En foundation i hela ansiktet och en concealer i passande nyans för att täcka de områden som behövdes. En laxrosa concealer under ögonen för att neutralisera det blåa. Sedan pudrade jag ansiktet för att matta ner och fixera basen.

Kinder: En varm rosa-brun nyans till rouge och en brun nyans till shading. Även en highlight på kindbenet.

Bryn: Mörkbrun skugga i samma nyans som modellens mörkaste hårstrå på huvudet.

Ögon: Skimrig beige nyans på hela locket, ljus skimrig nyans i inre ögonvrån samt på brynbenet, en matt brun skugga i globlinjen och en brun-svart skugga i yttre ögonvrå samt nedre fransrad.

Eyeliner: Svart cake-eyeliner längst hela övre fransrad med en lätt vinge.

Fransar: En helt vanlig svart mascara på både övre och nedre fransar.

Läppar: På läpparna har jag använt en röd läppenna över hela läpparna samt ett rött matt läppstift.


Likes

Comments


Att tvätta sina sminkborstar är jätte viktigt. Om man inte tvättar sina borstar regelbundet bildas det massor av bakterier i borsten som sedan kan sprida sig i ansiktet och riskera att bilda finnar och oren hy. Jag skulle rekommendera att tvätta sina borstar 1-2 gånger varje vecka och använda balsam 2 gånger i månaden om du har äkta hår i dina borstar. Då kommer dina borstar att hålla många år till men även hålla bakterierna borta från ansiktet.


Här kommer en liten guide på hur jag tvättar mina borstar:


1. Börja med att fukta borstarna med ljummet vatten så att alla strån på borsten blir blöta. Undvik att skölja skaftet då limmet kan lossna och stråna faller av.2. Använd borsttvål eller diskmedel om du har syntetiska bortar, har du äkta hår så använd schampo. Jag använder diskmedel på mina syntetiska borstar (foundation, concealer & läppensel), resten av alla mina borstar använder jag schampo på (äkta borsthår).3. Löddra den fuktade borsten i tvålen eller schampot.4. Blöt borsten och jobba bort löddret med cirkelrörelser i handflatan under rinnande vatten tills inget lödder finns kvar.5. När borsten är ren från löddret så är det viktigt att pressa ur så mycket vatten det går.6. Dra även av lite mer vatten på en ren handduk och LÄGG borsten ner med en liten lutning där skaften är uppåt, för att vattnet inte ska rinna ner i skaftet och riskera att limmet lossnar.7. Nu är det bara att vänta tills borstarna är helt fria från fukt!


Likes

Comments


Det här är då en av min tolkningar av dagmakeup.

En dagmakeup handlar om att förstärka de drag man redan har. Var mer noggrann när du gör en sminkning för dagen, risken är att de misstag som eventuellt kan bli syns mycket mer under dagen än vad man kanske hade gjort på kvällen när det är mörkt.

Vanliga färger eller nyanser som du kan använda dig av i en dagmakeup är naturliga och milda färger som tex vit, rosa, persiko, brun, grå och beige. Matta nyanser är mest vanligt men självklart funkar även skimriga nyanser beroende på vilket resultat du vill uppnå.


Modell: Sarah Melin


Det här har jag använt mig av:

Bas: En lätt foundation i hela ansiktet och en concealer i passande nyans för att täcka de områden som behövdes. Sedan pudrade jag ansiktet sparsamt för att endast matta ner och fixera basen.

Rouge: Två nyanser av rouge, en rosa och en brun. Även en highlight på kindbenet.

Bryn: Mörkbrun skugga i samma nyans som modellens mörkaste hårstrå på huvudet.

Ögon: Skimrig beige nyans på hela locket, ljus skimrig nyans i inre ögonvrån samt på brynbenet och en matt brun skugga i yttre ögonvrån samt nedre fransrad.

Kajal: Mörkbrun kajalpenna längst hela övre fransrad som jag tonade ut mot skuggorna och till sist en vit kajalpenna på vattenlinjen.

Fransar: En helt vanlig svart mascara på både övre och nedre fransar.

Läppar: På läpparna har jag två stycken läppennor, en nude nyans och en rosa nyans.


Likes

Comments


Rätt foundation och nyans — Anpassa din foundation till din hudtyp. Fet hy passar bäst i oljefria foundations medan torr hy passar bäst i flytande och återfuktande varianter. Testa alltid din foundation på käken för att se övergången till halsen, INTE handen!

Glöm inte primer — En varm sommardag är det lätt att man svettas och blir oljig i hyn och risken är stor att sminket glider runt i ansiktet. För att slippa det bör du använda en primer som håller allt på plats hela dagen.

Hållbar & intensivare ögonskugga — Grunda ögonlocket med ett tunt lager primer, consealer, cremeskugga eller kajal så kommer ögonskuggan sitta hela dagen.

Använd ”stoppers” — Lägg ett lager löspuder strax under nedre fransraden för att undvika eventuellt nedfall av ögonskugga. Borsta sedan undan löspudret när ögonmakeupen är färdig.

Piggare öga — Använd en ljus beige ögonskugga och dutta på den med en liten pensel längst inne i ögonvrån. Applicera även en ljus kajal i vatten linjen. Det gör så att ögat öppnas upp och ser större och piggare ut.

Torr och hård kajalpenna — Har du en torr och hård kajalpenna som är omöjlig att applicera med så är detta tips räddaren i nöden. Elda bara lite lätt på kajalpennans topp och vänta några sekunder så blir den mycket mjukare och lättare att applicera med.

Framhäv ögonfransarna — Värm ögonfransböjaren genom att blåsa på den med hårfönen i några sekunder för ett ännu snabbare och bättre resultat. Värmen får fransarna att hålla sig böjda längre.

Mascara — Skruva alltid din mascaraborste i och ur hylsan. Om du pumpar din mascara får du in luft som gör att den blir torr och torkar ut.

30 sekunders-regeln — Vänta 30 sekunder innan du fäster en limmad lösögonfrans mot ögonlocket. Då fäster den direkt, mycket enklare.

Fylligare läppar — Applicera ett läppglans på mitten av läpparna och avsluta med att dutta en ljus concealer eller highlight strax ovanför amorbågen för ett intryck av fylligare läppar.


Likes

Comments


Hej och välkommen till min blogg!

Jag är en 17 årig tjej som bor i Uppsala. Jag går sista året på Hagströmskagymnasiet med inriktning modestyling och ska nu göra mitt gymnasiearbete som jag valde att genomföra i denna blogg.

Här kommer du att få följa mitt gymnasiearbete som kommer att handla om makeup och hårstyling, men främst om makeup. Du kommer att få se allt ifrån tips och tricks till vackra sminkningar och hårstylingar.

Tanken är att jag varje vecka kommer att lägga in minst ett nytt spännande inlägg om vad jag har lärt mig. Det kan tillexempel vara en snygg och fräsh festsminkning som jag även kommer att beskriva hur jag har tagit mig till väga för att genomföra den. Eller helt enkelt hur du tar hand om dina sminkborstar på bästa sätt.

Häng med på min resa, så kommer även du eventuellt att lära dig något nytt!Likes

Comments