Preparations

Idag har jag tillbringat större delen av dagen för att ansöka om visum, det är så många olika steg och säkerhetssidor man måste igenom. Även om ansökan tog längre tid än jag trodde är jag äntligen klar, nu måste jag bara åka upp till amerikanska ambassaden i Stockholm för en intervju så att herr Trump kan utesluta att jag är en terrorist... Är lite nervös inför intervjun faktiskt då jag har fått väldigt tydliga instruktioner från STS hur man bör bete sig och vad man ska svara på de olika frågorna som ställs, intervjun är helt på engelska också. Men det ska nog gå bra så länge jag inte drar ett skämt om mitt flygdatum-11 september. :/

Tack och lov för dessa informationshäften!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Au-Pair

"You have been matched with an Au-pair family". Jag kunde inte ha drömt om en bättre värdfamilj. Det kändes helt rätt efter bara ett Skype samtal, och när familjen valde att matcha med mig direkt efter samtalet blev allt så verkligt samtidigt som jag hamnade i totalt chocktillstånd, jag ska verkligen åka till USA nu och jag ska verkligen bo hos denna familjen?! Sov inte ordentligt på flera dygn efteråt och kunde knappt fokusera på jobbet hahaha.

Men nu har det gått nästan två veckor sedan vi matchade och det är helt klart att jag ska till Mission Viejo som är en del av "regionen" Orange County, fyrtiofem minuter ifrån Los Angeles! Orange County är känt för sina stränder och de fina samt barnvänliga samhällena, bara det låter ju hur bra som helst!

Dessutom finns det massor av saker att göra, jag vill upptäcka stadens bästa stränder, shoppinggallerior och restauranger samt de bästa promenadställena. Jag ska även välja ett College i området där jag studera några kurser.


My soon to be home: Orange County, California

(Bildkälla: Google)

Men det bästa är ju helt klart min värdfamilj. De verkar så omtänksamma och måna om sin dotter samtidigt som de vill mitt bästa och att jag ska få upptäcka och ta med mig så mycket erfarenheter hem som möjligt, precis så som jag vill ha det!

Familjen består av en mamma som är född i USA men som har arbetat i Sverige under en period, en pappa som är uppväxt i Sverige, samt deras ettåriga dotter. Tänk att jag ska få vara del av deras familj och vardag och ta hand om en liten som utvecklas så mycket under den perioden jag är där, så spännande samtidigt som det är ett väldigt stort ansvar.

Jag är redo!

Likes

Comments

Preparations

Tänk att jag äntligen ska få uppfylla min allra högsta dröm-åka som Au-Pair till USA. En dröm jag har haft sedan jag gick på mellanstadiet och som dem flesta i min närhet är VÄL bekanta med. Med tiden har drömmen ändrats och justerats en aning men målet är fortfarande densamma-jag ska flytta till USA.

Processen har varit lång men nu är det mindre än två månader till avfärd och processen börjar leda mot sitt slut. Jag tänkte i detta inlägg återberätta och ge information angående ansökningsprocessen och ge tips till blivande Au-Pairer.


(4th of July firande 2012 och 2017)

Steg ett-Välj företag:

Jag har valt att åka med STS Au-Pair och är jättenöjd med deras service och engagemang. För mer information besök deras hemsida: https://www.sts-aupair.com/sv

Steg två-Intervju:

Så det första jag fick göra var att boka en intervju med STS för att göra ett "english speaking test" och för att dem skulle kunna avgöra om jag var lämplig som Au-Pair. Intervjun var på ett café i Linköping (varierar beroende på var man bor) och var helt på engelska. För att boka intervju ringer eller mailar du tex STS och visar att du är intresserad av deras Au-Pair program. Dina engelskakunskaper bör vara relativt goda och förbered dig på frågor som tex "Varför vill du bli Au-Pair", "Har du erfarenhet av att bo hemifrån", "Hur skulle du hantera en situation där något av dina barn slår sig illa".

Au-Pair room:

Efter att jag blivit godkänd av STS fick jag tillgång till "Au-Pair room". "Au-Pair room" är en hemsida där varje Au-Pair har en egen uppbyggd profil där du fyller i information om dig, dina intressen, barnerfarenheter samt bilder och videos som summerar ditt liv och dina barnerfarenheter. Ett tips är att lägga stort engagemang på din profil då det är profilen som de blivande värdfamiljerna kollar igenom när de letar efter en Au-Pair.

Efter du matchat med en familj kommer "Au-Pair room" uppdateras och här hittar du nu allt ifrån information om visumansökan, amerikanska lagar, barnsäkerhet och nummer till kontaktpersoner och vid nödsituationer, till att se din blivande Au-Pair familjs profil och kontaktuppgifter.

Hälsoundersökning och registerutdrag:

Alla Au-Pairer måste genomgå en hälsoundersökning som sedan skannas in i din profil i "Au-Pair room". Detta är för din säkerhet ifall något skulle hända i USA och du behöver sjukvård, och även för att din värdfamilj och kontaktperson ska vet om din hälsostatus. I "Au-Pair room" finns det en blankett som din läkare ska fylla i efter undersökningen, besöket kostar cirka trehundra kronor som du bekostar själv.

Du behöver även skanna in ditt registerutdrag från polisen för att bevisa att du inte har någon kriminell bakgrund. Beställ utdraget på engelska och för utlandsarbete.


Barnerfarenheter:

Den roligaste delen i ansökningsprocessen tycker jag var barnerfarenhets timmarna som skulle bli färdiga. För att få åka som Au-Pair till USA krävs trehundra timmar barnerfarenhet, så ett tips är att vara ute i god tid för att få ihop dina timmar samt att planera tid för lek och äventyr!

Foton tagna av: http://agnesojfelth.blogg.se

Så fina barn jag har fått ta hand om!

Likes

Comments