Travel/Roadtrips

- Fjortonde Oktober -

Jag och Linnea besöker under veckorna och helgerna Saddleback Church i Lake Forest som ligger cirka femton minier från Mission Viejo där vi bor. Det hela började med att Linnea nämnde kyrkan när hon först skrev till mig, och jag blev medbjuden dit. Nu känns kyrkan som "Home far away from home".

Så på torsdagar är det smågrupp för College studenter. Jag tänkte att det var ett gäng ungdomar som samlas, men nu har jag lärt mig att i en megakyrka innebär smågrupp en samling på cirka tvåhundra ungdomar som lovsjunger och får grym undervisning av pastorn Rick Warren, grundaren av Saddleback Church.

Efter undervisningen går man till sina smågrupper. Jag tycker verkligen om min smågrupp då stämningen är så bra och positiv och sen består den endast utav kvinnor och alla är i samma ålder som mig, de tycker även det är supercoolt att jag och Linnea är från Sverige hahaha!

Vi besökte även kyrkan på en utav Gudstjänsterna på lördagen, det märks verkligen att kyrkan är enorm! Den ligger alltså i ett eget kvarter som heter just "Saddleback Church", och ja kyrkan tar upp hela kvarteret med eget vägnät med rödljus och flerfilig väg, det finns tusentals parkeringsplatser men ändå är det fullt under helgerna!

På själva Campusområdet går det Shuttle-bussar mellan lokalerna, det går inte riktigt att ta in hur stort det faktiskt är! Campuset har flera byggnader för tex barn, ungdomar och för gudstjänster. Det finns även basketplan, grillplatser, matvagnar, utegym och lekplatser.

Och det är så fint överallt också så man vet inte riktigt var man ska kolla. Det finns små åar med broar över, klippor och gångstigar där rabatterna är fyllda av rosa, röda, organge och gula blommor. De har verkligen lagt ner tid på ute arkitekturen och det är helt idylliskt - sen är vi ju i Cali också som förstärker allt!

Fast det häftigaste av allt är att jag är här med Linnea, och att vi bor fem minuter ifrån varandra här. I Sverige bor vi fyrtiofem minuter ifrån varandra och vi har en hel del gemensamt, världen är verkligen liten ibland!

Jag trodde inte jag skulle kunna känna mig så hemma i en av världens största kyrkor, men det gör jag verkligen och jag njuter varje gång vi åker dit.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Au-Pair

Igår åkte jag, min host mamma och Louisa till ett Zoo som ligger några mil från oss. Vi mötte även upp min Louisas mormor och kusin, och min host mammas vän med barn.

Energi-knippe.

I parken fanns det mest lantdjur - kor, får, hönor och hästar. Fantastiskt roligt för barnen som tycker detta är väldigt exotiskt här, för mig var det som att vara hemma hahaha!

Jag var väldigt imponerad över att Louisa inte var rädd för några djur, hon klappade och matade i princip alla djur, själv var jag rädd för lamorna som spottar, getterna var också lite skrämmande.

Louisas red häst för första gången, totalt orädd.

Vi avlutade med att kolla in the pumkin patch, vilket jag tycker var roligt eftersom det är så amerikanskt.

Det är aldrig en tråkig stund här, fullt ös hela dagarna- love it!

Likes

Comments

Travel/Roadtrips

Veckorna bara flyger förbi och helt plötsligt är det helg igen. Under helgerna är jag ledig och det finns alltid massa olika alternativ för vad man vill göra, roligt!

Först trodde jag att jag var den enda svenska Au-Pairen i södra OC då alla STS Au-Pairer är från andra länder. Men i torsdags blev jag inbjuden till en grupp för svenska Au-Pairer och flera svenska Au-Pairer från just Orange County hörde av sig. Så i torsdags fick jag kontakt med en av de svenska Au-Pairerna- Linnea, och det visar sig att vi bor sex minuter ifrån varandra här och fyrtiofem minuter ifrån varandra i Sverige- världen är så liten ibland!

Så henne har jag träffat ett antal gånger nu och spenderade i princip hela helgen ihop.

Under dagen i lördags var jag med en Au-Pair från Brasilien- Thailuane heter hon. Vi åkte först till Target för att handla lite- kom ut med flera kassar hahaha. Vi gick även vilse när vi i ett försök skulle undvika att behöva ta en UBER till en matbutik, men vi överlevde i hettan och kom fram tillslut.

Efteråt åkte vi till gallerian och åt på Cheesecake Factory, fick äntligen min efterlängtade lax!

Jag hade tänkt att stanna hemma på kvällen och ta det lugnt, men blev medbjuden till att åka till Huntington Beach för sitta framför elden på stranden och träffa andra svenskar. Kunde inte motstå och vi begav oss mot stranden, tog cirka fyrtio minuter dit men så värt det, så mysigt med massor utav arrangerade småeldar, ungdomar, pirer och havet i bakgrunden. Vi grillade Smores såklart!

På söndagen åkte jag och Linnea till Hillsong mötet kl 10, där Brian Houston predikade. Efteråt träffade vi två andra svenska Au-Pairer som jag har fått kontakt med, vi shoppade lite och åt lunch. Sedan bestämde vi oss för att åka till Laguna Beach där en av tjejerna bor.

Det var lite blåsigt längs med stranden och vi tyckte till och med det var lite kallt, direkt började vi skratta då vi insåg att det var tjugofem grader ute och hemma i Sverige var det troligtvis cirka tio grader, man vänjer sig snabbt vid värmen här. Men stranden var som vanligt helt underbar vacker och på just denna stranddelen har jag inte besökt tidigare. 

Vi åkte och åt frozen yogurt i Laguna Beach och satt länge och skrattade åt klipp på Morgan och Ola Conny från programmet Ullared, hur de uttalar engelska ord är helt fantastiskt roligt; Älävatår- Elevator osv osv. Vi imiterade även Gunilla Persson på svenska Hollywood fruar och fick den briljanta iden att åka till Maria Montazamis hus som ligger här i OC (Cirka tio minuter från mig). Vi satte GPSen, lyssnade på svenska schlagers och åkte, när vi kom närmre kom jag på att hon förmodligen bor i ett Gate område där vi inte kommer in utan speciella anledningar. Och mycket riktigt var det så... bara att vända och åka tillbaka hahaha!

Men när vi var hemma hos tjejen som bor i Laguna Beach pekade hon på ett megahus med stora fönster och sa "Där bor Justin Bieber", så jag fick iallafall se ett kändishus den dagen!

Linnea, Marina och Charlotte.

- Great weekend -

Likes

Comments

Travel/Roadtrips

- Första Oktober -

Jag har tur och är ledig varje helg, men schemat är fullspäckat!

Jag har länge velat besöka Hillsong Church här i USA, och först trodde jag det närmsta Hillsong var i Los Angeles, vilket kan ta allt ifrån fyrtio minuter till flera timmar med bil. Men sedan fick jag reda på att de bara för tre veckor sedan öppnat ett Hillsong här i Orange County, vilket gjorde att jag var tvungen att åka dit!

Och jag kan väl säga att det var ett typiskt Hillsong möte, bra lovsång och extra allt - en kyrka med stort självförtroende kan man väl säga. Men med en upplevelse rikare begav jag mig mot Irvine Spectrum shoppingcentrum för att möta upp två andra Au-Pairer för en eftermiddag på stranden.

Helgoa tjejer från Norge och Tyskland.

Vi åkte ner till Laguna Beach och la oss på handdukarna och bara pratade i några timmar. Vi jämförde våra liv hemma med livet här och kulturella skillnader och vi var överens om det mesta, speciellt efter diskussionen om maten här jämfört med hemma hahaha! Det märks att vi är från de moderna länderna i Europa, då vi delar nästan samma syn på allt även om vi är från olika länder, hälsosamma åsikter.

På kvällen åkte vi till Treasure Island som bara ligger fem minuter ifrån Laguna Beach. Denna platsen ligger högre upp så man går först genom ett jättefint område med fina rabatter, palmer, restauranger och hotell. Dock hann vi inte njuta så mycket av detta då vi var tvungna att springa mot stranden för att hinna se solnedgången.

Men efter blod svett och tårar hann vi ner precis till solnedgången, och det var så vackert!

Treasure Island, CA.

Likes

Comments

Travel/Roadtrips

- Tjugoåttonde September -

När jag har pratat om Sverige med andra Au-Pairer och amerikaner har de alltid nämnt IKEA, underbart. En eftermiddag fick jag ett meddelande från Miriam som är här från Tyskland, hon undrade om jag ville följa med till IKEA - självklart sa jag!

Vi valde ett av de många IKEA som finns här och åkte på kvällen, hon tog med sitt underbara host child. Det var så roligt att visa dem alla svenska saker och att allt ser exakt likadant ut som hemma, det luktar till och med som hemma, och allt stod på svenska. Vi åt dock inte köttbullar denna gången men vi köpte bullar, lösgodis och såklart Marabou!

Lyckad kväll!

Likes

Comments

Travel/Roadtrips

- Tjugofjärde September -

Så dagen efter Knott`s scary farm bestämde jag och några andra Au-Pairer oss för att åka till kända New Port beach. De flesta Au-Pairerna har California driving license och får köra bil här, så vi gjorde en roadtrip av det.

- On the road again -

Och wow New Port beach gjorde mig inte besviken, kändes precis som man klev in i en film - palmer, turkost vatten, lifeguards, pirer och massa människor såklart. Varmt var det också.

Minuten senare blev min mobil vattenskadad :/

Vi köpte med lite snacks samt mängder av vatten och satt på stranden med denna utsikt några timmar, inget att klaga på.

Brasilien, Syd Afrika, Sverige, Tyskland x2 - dreamteam

Nästa gång jag besöker New Port beach vill jag även åka till Balboa Island som är en lyx ö här med restauranger och butiker. jag vill även se mer av staden New Port som är det mest exklusiva området i OC, här kryllar det av kändisar, lyxhus och lyxbilar - spännande!

Likes

Comments

Travel/Roadtrips

- Tjugotredje September -

Jag åkte med bolaget STS Au-Pair till USA och just nu är vi cirka trettio Au-Pairer från samma bolag som bor inom några mils avstånd till varandra. En gång i månaden har vi Au-Pair träffar som vår area director fixar för alla STS Au-Pairer i området, denna gången stod Knott`s scary farm på schemat. Jag var faktiskt lite osäker på om jag skulle följa med först för att jag typ inte gillar läskiga saker haha, men min area director och andra Au-Pairer pushade mig att följa med, vilket jag absolut inte ångrar!

Alla vet vi ju att USA är extra allt, och Halloween är inget undantag.

Au-Pairerna och vår area director. (mobilbilder)

Så nöjesparken ligger cirka tjugo minuter från mig och var ungefär lika stor som Liseberg, och räknas inte ens som en "stor nöjespark" här... Och de hade verkligen gått all in för Halloween och anställt cirka tvåtusen (!!!) skådespelare som var utklädda till monster, clowner osv och gick runt i parken och skrämdes. Så direkt när vi kom in attackerade dem och skrämde oss i mörkret. Dessutom var hela parken täckt av dimma, orange ljus och halloween dekorationer.

Först gick vi mest runt i parken och lät oss bli skrämda typ, men sedan gick vi in i olika temahus som var så läskigt. Det var helt kolsvart och så fick man gå som i en labyrint och mellan olika rum, och så kommer det människor och skrämmer än ifrån hål i väggen, från taket och alla möjliga ställen där man kan gömma sig. Alla dessa hus hade då ett eget tema, tillexempel tandläkarskräck, spökhus osv, det fanns även hus där man skulle köra Laserdome mot "monstrerna" för att komma undan.

Au-Pairer från Syd Afrika, Tyskland, Thailand, Tjeckien osv osv - Love it!

Vi åkte även flera olika berg och dalbanor och vattenbanor (därför vi är blöta), besökte alla Halloween stores och åt amerikanskt godis. Det var så varmt hela kvällen, cirka tjugofem grader så vi var i nöjesparken till cirka kl 03, sedan satte vi oss på Starbucks.

Extremt bra kväll och så kul att träffa så många olika Au-Pairer från olika delar av världen och kunna ha så roligt tillsammans även om vi aldrig träffats förr. Fortfarande en av mina favoritkvällar/nätter.

Likes

Comments

Travel/Roadtrips

Så efter många om och men fungerar nu min blogg igen och jag kan börja uppdatera er igen! Det har varit full fart de senaste veckorna så jag har mycket att skriva och dela med mig av.

Först och främst trivs jag jättebra i min värdfamilj och här i USA. Jag har börjat komma in i rutiner och tempot här. Mitt schema är perfekt då jag arbetar kl 8:00-16:00 varje dag, vilket gör det möjligt att mixa både arbete och nöje på en dag. Min värdfamilj vill även ta mig mig på mycket saker vilket jag tycker är jätteroligt, så under helgerna åker vi till olika platser, mycket stränder blir det!

Så andra helgen här i OC åkte vi först på ett födelsedagskalas i Los Angeles County, det ska ta cirka trettio minuter dit men det tog nästan två timmar pga av all trafik.... Men vi kom fram tillslut och jag fick uppleva ett typiskt amerikanskt barnkalas med Cupcakes, massa dekorationer och tårtor, roligt!

Vi åkte sedan vidare till Hermosa Beach i Los Angeles County där min värdmammas bror bor, han har en lägenhet bokstavligt talat PÅ stranden. Stranden sträckte sig långt och hade vit sand, turkost vatten och pirer. Varmt var det såklart också!

Hermosa Beach, CA.

Dagen efter åkte vi till en annan strand som nu är en av mina favoritstränder- världskända Laguna Beach. Det tar cirka femton minuter från mig med bil hit så det är väldigt smidigt. Laguna Beach är också ett område som består av massa småbutiker, restauranger osv, så jättemysigt.

Laguna Beach, CA.

När man är på stranden kan man se både valar och delfiner, och en jätteutsikt över de exklusiva områdena med lyxhus som ligger längs stranden och i bergen, mycket lyx finns det här i OC. 

Som sagt besöker jag väldigt mycket stränder just nu, det finns så otroligt många stränder här i mitt område som är så fina. Blir lika fascinerad varje gång. 

Likes

Comments

Travel/Roadtrips

Min värdfamilj vill visa mig det bästa av Orange County, vilket jag tycker är roligt. Igår gjorde vi en utflykt till Irvine som är en annan del av Orange County, här finns det en enormt stor utomhusgalleria. Vi vandrade runt här i solen och värmen några timmar och fönstershoppade mest, perfekt!

Överallt fanns det fina fontäner, statyer och palmträd.

I området fanns det även platser för barnen att leka på, till exempel en liten nöjespark med karuseller, parishjul och tågbana. Louisa tyckte bäst om karusellen!

Titta vad söt!

Vi bestämde oss även för att äta lunch på Cheesecake factory innan vi åkte hem. Kvällen var lugn hemma, vi åkte till matbutiken för att köpa mat och gick sedan en lång promenad genom området med stopp i lekparken för Louisa. Idag ska vi till en annan nöjespark i Orange County, och imorgon börjar jag officiellt arbeta som Au-Pair, yayy!

Likes

Comments

Travel/Roadtrips

Så jag har äntligen nått min slutdestination! Resan hit var en aning turbulent med oväder från New York och sedan åska och tornadovarning under mellanlandningen i Denver, CO. Men jag överlevde och nu är jag här i Kalifornien som levererar sol och värme, och jag njuter av allt!

California - The golden State

Så jag anlände till Santa Ana airport som ligger i Orange County, cirka klockan 20:30 Cali-time. Det är ytterligare tre timmars tidsskillnad mellan New York och Kalifornien vilket gjorde att jag ännu en gång blev en aning jetlaggad, men nu känns det bättre och jag börjar komma in i tidsrytmen här.

Igår förmiddags var jag på Social Security Office för att få ett "personnummer" vilket är nödvändigt tills jag ska ansöka om Collegekurser, mobilabonnemang osv. Efteråt åt jag lunch med min Host-mamma och L i Lake Forest, så mysigt! Vi åkte även till Target för att köpa lite småsaker.

Igårkväll åkte vi ner till en av strandområdena här i the OC, det tar bara tio minuter att ta sig till dessa världskända och fantastiska stränder!

Ute på klipporna hade människor klättrat upp för att kolla på solnedgången, det var även pågående photoshoots och flera bröllopsceremonier. M A G I S K T

När vi kom ner till strandpromenaden blev jag helt mållös och visste inte riktigt vad jag skulle säga hahaha, det var bara så mycket intryck och allt var så fint, precis som jag var med i en film. Vattnet var turkost och det finns både delfiner och valar, palmer och olika färggranna växter samt värme och sol - hur idylliskt!

Efter vi kollat på solnedgången åkte vi och åt på en fin restaurang i området.

Det känns så konstigt och overkligt att jag faktiskt bor här, jag är inte bara en turist utan jag ska verkligen bo här i ett år. Det är mycket intryck just nu och jag försöker komma in i vardagen här vilket ger mig ny erfarenhet och ny kunskap, precis som jag vill ha det. Känner på mig att jag verkligen kommer trivas här!

Likes

Comments