Travel/Roadtrips

#safran18

Två veckor efter flygningen till NYC tyckte jag och Linnea att det var dags att åka upp i luften igen. Det hela började som vanligt med en spontan ide på ett cafe en vardagskväll, och det som började som "jag ska bara kolla" slutade med att vi någon timme senare hade flygbiljetter till San Francisco i våra händer, mindre än två dygn innan avresa. Well spontant blir bäst ändå!

Flygresan tog mindre än en timme och vi landade i San Jose som ligger cirka fyrtiofem minuter utanför San Francisco, på fredagskvällen. Vi valde att flyga till San Jose för att kunna möta upp Ellen som också arbetar som Au-Pair i det området.

Efter en natt i San Jose åkte vi relativt tidigt på lördagsförmiddagen med tåg in till San Francisco, så mycket smidigare och bara en tredjedel så dyrt med lokaltrafik här jämfört med Orange County-Los Angeles-San Diego.

Reunion efter fem månader för dessa godingar!

Sedan började vandringen på San Franciscos gator, brant brant brant. Vårt boende låg bara två kvarter ifrån Union Square mitt i San Franciscos centrum vilket gjorde att vi utgick därifrån och ner mot vattnet.

Så fina gator med hus i alla möjliga färger. Vi kom ner till vattnet och Fisherman`s Wharf området som är fyllt av restauranger och turistaffärer längs pirerna. Också väldigt hipster och full aktivitet med gatumusikanter, streetdansare övriga underhållande människor, väldigt olikt Orange County. Här strosade vi runt ett tag och tog oss tid att njuta av utsikten över fängelseön Alcatraz och Golden Gate bron på långt håll.

Vi fortsatte några kvarter västerut och hamnade på Ghirardelli Square och ursprungsbutiken för Ghirardelli chokladen som är en riktigt god choklad (typ enda ätbara amerikanska chokladen enligt mig), området var fyllt med människor och kön för att ens komma in i butiken var superlång. Vi kom dock in en bakväg och gick igenom butiken en snabbis innan vi fortsatte vandringen tillbaka mot centrum.

Walking with a view.

Vi gick nerför Lombard Street som är känd för hur brant och slingrig den är. Hamnade även i China Town där vi kom rakt in i en fäktningsuppträdande, lite häftigt ändå!

Efter att ha shoppat och ätit på kvällen var vi väldigt ömma i fötterna, över 14 000 steg hade vi gått från kl 11-21. Vi bestämde oss för att spela kort nere i köket på vårt hostel, det blev en väldigt intressant kväll med nya människor från hela världen som alla halvt förvirrade och trötta ska försöka spela kort tillsammans. Roligt hade vi iallafall!

På söndagen aka nyårsafton bestämde vi oss för att åka till Golden Gate bron, ett måste såklart! Även denna gången var det så smidigt med lokaltrafiken, kan inte Los Angeles ta efter detta tack? Efter två bussresor var vi framme på en utav utsiktsplatserna, och vi hade väldigt tur att molnen avtagit så vi såg hela bron.

Man var ju inte lite exalterad över att äntligen stå vid bron efter nästan tio års drömmande, wow det var coolt!

Vi gick även en bit på bron och fick en fantastisk vy över San Francisco skyline, vattnet och alla öar. Nästa gång vill jag ta mig över till andra sidan för mer bilder.

Efteråt blev det lunchdags och vi hamnade på en restaurang på Fisherman`s Wharf igen, Linnea och Ellen åt soppa ur en brödskål (typisk sak för SF) medan jag åt pasta. Efteråt började vi dra oss ner mot Union Square för att shoppa lite snabbt för kvällen, vi gick sedan hem och spelade kort och vilade inför kvällen.

Vi fick flera alternativ för nyårsaftonkvällen, flera områden med bra utsikter, inbjudningar osv. Men tillust beslöt vi oss för att gå mot Pier 39 som är en väldigt känd pir i Fisherman´s Wharf igen, det kryllade av människor men vi fick plats vi med och fick även en bra vy över fyrverkerierna vid tolvslaget.

Fyrverkerierna pågick femton minuter och var jättefina! Efteråt drog vi oss neråt och småpratade med några, amerikaner är så pratglada och trevliga - tummen upp för det! Vi strosade runt i området ett bra tag och bara kollade på allt runtomkring oss, vi kunde tyvärr inte delta i något nyårsfirande då de flesta har 21 års gräns :/ well well vi var glada ändå och drog oss runt kl 02 tillbaka mot boendet där vi ytterligare en gång spelade kort och pratade med människor. Klockan blev 06 innan vi somnade så vi beslöt oss för att sova till kl 10 iallafall och mest mysa söndagsförmiddagen innan det var dags att ta tåget tillbaka mot San Jose och flyget söderut igen. 

San Francisco var så lyckat både resmässigt och socialt, I will be back soon!

GOTT NYTT ÅR!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Holidays

- It`s the most beautiful time of the year -

December har varit hektiskt med både jobb, resor och allt som har med jul att göra. Veckorna har flugit förbi men nu tänkte jag återberätta min första amerikanska jul.

Dethär med belysning kan amerikanerna iallafall, allt eller inget liksom. Lite chockerande för en person från "landet lagom". Belysningen var uppe redan dagen efter thanksgiving i slutet av november, så på något sätt har man vant sig vid de fascinerade ljusen.

Husen är utrustade med allt ifrån blinkande polkagrisar och granar, till pratande jultomtar och snömaskiner. I princip alla hus har julbelysning, sedan finns det ju dem som klär hela taken och väggarna i olika färgbelysningar. Det är inte heller ovanligt att lamporna styrs i takt till musik, alltså kan man ställa in en radiostation i bilen som spelar musik som ger takt till hur lamporna på husen ändras - Only in America...

För att klara av att bo på en "candycane lane" som de gator kallas som har mest julbelysning, täcker de flesta sina fönster för att inte få in så mycket ljus eller insyn av alla människor och bilar som cirkulerar på dessa gator.

Ett utav mina favorit megahus i OC, mer min stil på julbelysning. (notera de fyra garageportarna...)

Mellan New York City resan hann vi även med några julkonserter där vi fick julstämning. Några dagar innan julafton åkte vi till Saddleback Church för julkonsert. Det var så mysigt speciellt när hela kyrksalen lystes upp utav tusentals ljus som alla fick hålla under "silent night". Efteråt bjöds det på varm choklad och "snö" i form av bubblor, det må vara "kallt" här nu men för att snön ska nå till Kalifornien behöver vi minska temperaturen med några tiotal först. Men Saddleback Church levererade i vanlig form, så glad över att ha den fantastiska kyrkan här i USA.

Vi hann även baka Rice Crispy Treats som är ett typiskt barnjulgodis bestående utav rice crispies, smält smör samt smält marshmallows. Man kan sedan forma och dekorera dem, kladdigt vare!

Vi hann lära oss några namn på grandekorationerna, vi hann också dra ner dem ett antal gånger - så nyfiken ju!

- Tjugofemte December -

I USA firar man jul på juldagen, så jag fick vänta ytterligare en dag för att fira. På juldagsmorgonen tog vi på oss våra matchande pyjamaser (typiskt amerikanskt) och åt lussekatter, godis och drack varm choklad. Vi öppnade även några julklappar, väldigt mysig morgon!

Runt lunchtid åkte vi till Huntington Beach där min värdmammas föräldrar bor, där firade vi jul tillsammans med hennes släkt. Så kul att äntligen ha fått erfara en amerikansk jul. Jag har verkligen lärt mig att i USA gör man inget lite halvt, här är det allt eller inget som gäller, helst ska man tävla också! Och jul i USA är verkligen som på film, förutom snön och kylan då...

Julerfarenheter jag kommer ta med mig hem från USA:

- Matching pyjamas: Jättegulligt ju.

- Warm apple cider: Bra ersättare för mig som inte gillar glögg.

- Gå på mer julkonserter: julstämning deluxe.

Vill även införa en tradition att resa mer under December och runt jul, så fantastiskt att upptäcka olika städer under juletid, det blir en helt annan stämaning i städerna under jul. New York City - check!

Likes

Comments

Travel/Roadtrips

- Sjuttonde december -

Vaknade klockan 7:30 på söndagsmorgonen, iskall och med svullna bihålor, hals och huvudvärk. Den inplanerande nattsömnen blev det inte mycket av. Vårt rum hade en läcka i fönstret vilket gjorde att det kom in kalluft och kylde ner rummet något extremt, dessutom var täcket en tunn filt... De som känner mig vet att jag gärna sover med både tröja och flis, långbyxor och strumpor samt dubbla täcken - gissa om jag frös? Tog på mig kläderna jag haft tidigare under dagen och la min halsduk över mig, hjälpte inte så mycket. Men efter en varm dusch och inköp av värktabletter och nässpray var vi på banan igen, vi promenerade längs gatorna och trillade in på ett frukostställe.

Älskar New Yorks gatusystem, enkelt att lära sig och så coolt att gatorna är raka och sträcker sig från West-East och att de blir så långa att man inte ser slutet på dem.

Efter pannkaksfrukosten bestämde vi oss för att gå mot 5th avenue, känt för shoppingmöjligheterna.

Vi strosade runt på 5th avenue och tittade i skyltfönstren som var utsmyckade med mängder av julscener och figurer som gjorde rörelser, ljus osv osv. Besökte affärer som Chanel, Louis Vuitton och Ralph Lauren men köpte faktiskt inget, nästan lite besviken på mig själv hahaha! Vi besökte även Macy`s som vi blivit tipsade om att det är ett måste vid jul för alla juldekorationer som finns där. Så dit gick vi med och det påminner lite om Åhlens City i Stockholm fast mycket större såklart, med mängder utav märken i olika diskar.

Ett besök på Starbucks fick det bli med och sedan var vi tvungna att ta oss tillbaka till vårt Hostel där vår taxi väntade. En och en halv timme senare hade vi färdats cirka fem mil till Newark flygplats i New Jersey. Vi hade gott om tid efter incheckningen så vi åt på en restaurang innan flyget gick mot Orange County. Samtidigt som det var tråkigt att lämna New York, kändes det bra att veta att äventyret och resan inte tar slut nu bara för att jag lämnar en stad. Nu flyger jag istället till en ny stad och "my home far away from home" och får upptäcka nya saker, resa och utvecklas varje dag. Dessutom konstaterande vi ett flertal gånger att vi definitivt bor på bästa kusten och utan tvekan bästa delstaten, vi har allt! Och när vi steg av flyget möttes vi av värme även om klockan var nära 22, och det är så vackert här!

Tacksam att få återvända och fortsätta äventyret i södra Kalifornien. Men New York är en säker andra plats och jag kommer att komma tillbaka, när det blivit varmare dock.

Lyckad resa!

Likes

Comments

Travel/Roadtrips

- Sextonde december - 

Äntligen hunnit importera alla New York bilder, det blev en hel del så jag har mycket att dela med mig utav.

Efter besöket på Starbucks på lördagsförmiddagen fortsatte vi längre ner på Manhattan. Tog NYC tunnelbanan för första gången och aldrig mer, långa smala tunnlar nedkletade av smuts - Stockholm tunnelbana är lyxig i jämförelse... Nåväl efter några stopp anlände vi till Union Square som är ett parkområde mitt i centrum omringat utav skyskrapor, här var det julmarknad. Köpte en varm äppelcider som blivit en ersättare av glögg - ny favorit. Vi strosade runt bland marknadsstånden som mest sålde bilder och posters på olika städer och sevärdheter (bla från Huntington Beach), men vi köpte faktiskt inget.

Efter att ha spenderat en stund på marknaden beslöt vi oss för att promenera tillbaka mot Midtown Manhattan för att se Empire State och Madison Square Garden.

Några kvarter från Empire State Building men redan så mäktig. Vi fortsatte och kom slutligen fram precis bredvid byggnaden och eftersom vi stod precis under kunde jag inte fånga toppen utav byggnaden på bild. Vi bestämde oss dock för att inte åka upp till toppen eftersom vi redan hade ett pressat tidsschema, det får bli nästa gång helt enkelt. Ändå mäktig känsla att gå förbi en av världens högsta byggnader.

Vi började bli frusna igen och även sugna på middag. Vi letade upp en restaurang som låg i närheten och började gå dit, men på vägen hittade vi ett annat ställe som var så mysigt. Precis ett sådant ställe besökare kommer tillbaka till men som ändå inte är ett turistställe, "a place for the locals" helt enkelt. Tur att vi frös så mycket att vi inte orkade promenera mer och trillade in där. Vi beställde varsin pizza som var supergod.

Vi satt på restaurangen ett bra tag för att bli varma och för att vila lie. Utanför började det skymma och staden började komma till liv med ljus i varje fönster. New York är så häftigt eftersom det pågår en miljon saker samtidigt, i ena fönstret såg vi en dygnet runt frisörsalong, i andra en restaurang. Det cirkulerar taxibilar och sopbilar såväl som limousiner och diverse lyxbilar. Människor klädda i kavaj och människor klädda i jeans, i ständig rörelse på väg någonstans, vissa ser stressade ut, andra strosar runt och kollar i skyltfönstren. New York är verkligen en stad som aldrig sover och som har alla möjligheter i världen. I love it!

Passerade Empire State igen som nu lystes upp i blått för Chanukka högtiden. Vi gick vidare mot BroadWay och passerade Madison Square Garden där det pågick något event, såklart! Jag hade velat se någon show/musical på Broadway men vi hittade ingen som passade in i vårt tidsschema, nästa gång som sagt.

Vi hade förbokat biljetter för att åka upp till "Top of the Rock" som är en byggnad vid Rockefeller Center där man bokstavligt tala får utsikt över hela NYC och även delar av New Jersey. Väl några hundra meter upp fick vi en otrolig vy som inte går att förklara eller fånga på bild, wow!

NYC skyline med bla Empire State Building och World Trade Center som är beläget på lower Manhattan. Över floden skymtas New Jersey åt höger och Brooklyn åt vänster. Utanför bilden och längre åt höger ligger även Time Square som var svår att missta. Jag tycker det är så häftigt att det finns så mycket människor som är i rörelse i varje byggnad, vissa byggnader är kontorsbyggnader där människor sitter och arbetar en lördagskväll.

Här skymtas övre delen av Manhattan och Central Park och Upper East/West side. Det blå ljuset är från en byggnadskran över Central Park. Häftigt att vi har gått på gatorna och i Central Park tidigare idag och nu får vi en helt annan vy över det. Rekommenderar starkt att åka upp i "Top of the rock" under kvällen om ni är i New York, ett tips är även att förköpa biljetter för att slippa den långa kön.

När vi kom ner från toppen var vi precis vid Rockefeller Center som har den kända isrinken, änglaprydnaderna och julgranen. Platsen var dock överfylld med människor så det gick knappt att ta sig fram, jag och Linnea tappade till och med bort varandra ett tag hahaha! Men såklart gick vi och kollade när de åkte skridskor, vi åkte dock inte själva även om det hade varit roligt men det var så kallt och sen var kön för lång så de hade stängt den redan... Men vi fick iallafall uppleva Rockefeller under juletid, det hör ju ändå till. Även om granen var väldigt sned....

Vårt sista stopp för kvällen fick bli Time Square som bara låg ett par kvarter bort. Fullt fart, högljutt och bländade, såklart! Time Square var sig likt från förra gången.

Efter över ett dygn i resande och ständig rörsele utan sömn började vi känna oss trötta runt klockan 22 NY tid. Vi köpte med oss Donuts som vi åt på vårt hostel och tänkte att vi skulle få sova riktigt gott för att vakna pigga imorgon, så blev det inte riktigt... mer om det i nästa inlägg som publiceras inom kort. Nu ska jag till ett överklass samhälle i Orange County för att kolla på extrema juldeportationer och ljus!

See yaaa!

Likes

Comments

Travel/Roadtrips

Vi sitter just nu på Starbucks på Midtown Manhattan, mitt i centrala New York. Dricker en mocca för att få tillbaka känseln i händerna och få tillbaka en normal kroppstemperatur. Oj vad kylan slog mig när vi steg ut på flygplatsen klockan sju imorse.

Flyget gick bra och vi hade gott om tid på oss. Dock var vårt flyg två timmar sent i Denver vilket gjorde att vi fick vänta cirka fyra timmar mitt i natten på flygplatsen, försökte sova lite men det gick sådär. Men kl 02 gick flyget och allt gick jättebra! Vi fick även se både skyline och soluppgången när vi landade. Så fint!

När vi landat tog vi en ”yellow cab” till vårt hostel på Manhattan. Nu på förmiddagen har vi ätit på ett trendigt frukost ställe, vi behövde en mjukstart eftersom jag iallafall inte sovit alls inatt och tidsskillnad gör en lite förvirrad. Efteråt strosade vi runt på bl.a. 5th avenue där vi gick förbi St Patricks Chatedral, Trump Tower och hamnade tillslut i vackra Central park. Vi gick runt i parken och kollade på både skyskrapor och naturen, men har verkligen vant mig vid värme så någon minusgrad nu är superkallt, så en snabbvisit fick det bli innan vi gick in igen.

Jag gillar verkligen New York. Nu ska vi vidare mot lower Manhattan för julmarknad. Uppdaterar mer ikväll!

Likes

Comments

Travel/Roadtrips

Idag blev det bara en halv arbetsdag för mig, min hostmamma och Louisa ska på julfest. Perfekt timing då jag och Linnea flyger till New York ikväll.

Tog en paus i förberedelserna för lite frukost.

Vi kommer att flyga från John Wayne Airport som ligger här i Orange County, vilket underlättar väldigt mycket för oss då vi både slipper LA-traffic och den stora flygplatsen LAX i Los Angeles. Flyget går klockan 18 ikväll och vi kommer att mellanlanda i Denver, CO, och sedan vidare mot LaGuardia airport. Resan tar cirka sju timmar totalt men eftersom det är tre timmars tidsskillnad mellan Kalifornien och New York, kommer vi inte vara framme förrens 05:30 imorgon bitti. När vi landat ska vi ta oss till centrala Manhattan där vårt Hostel ligger, och sedan utforska staden och sevärdheter hela dagen - yes vi kommer att vara yetlaggade och trötta men så underbart med New York City under jultider.

Men det största problemet just nu är ju vad man ska ha med sig - standard. I New York är det minusgrader, i Kalifornien är det oftast tjugofem+, vilket gör att jag inte har några varma kläder egentligen, definitivt ingen vinterjacka eller mössa. Vi är beredda på att vi kommer att frysa, inte bara för att vi inte har tillräckligt med kläder utan även för att vi har vant oss extremt mycket vid det varma klimatet här och jag tycker det känns kallt de dagarna när temperaturen går ner runt +tjugo, då är det tjocktröja och långbyxor på, gärna en kopp te under täcket med.

Men jag har iallafall lyckats införskaffa mig en halsduk och ett par fodrade Dr Martens, och tack och lov att jag tog med mig min höstjacka från Sverige. Eftersom vi bara har handbagage kan vi inte ha med oss så mycket, vanligtvis ett problem men nu när man ändå inte har något så underlättar det. Hörlurar, anteckningsbok och kamera är också måsten som ska ner i resväskan.

Nu måste jag fortsätta förberedelserna. Ska försöka uppdatera er under helgen, det kommer iallafall publiceras en och en annan bild på min Instagram @ JohannaBjornlinger .

Likes

Comments

Dagen efter tapaskvällen började också lugnt, sov ut och tog en promenad på förmiddagen. Följde sedan med min hostmamma och Louisa till en loppis/vintage market utanför Saddleback College som ligger i vårt område. Strosade runt där ett tag och fick prova Caramel popcorn för första gången - en riktig sockerbomb!

Vi åkte hemåt och en Au-Pair som heter Karen, skrev och frågade om jag ville följa med på en julkonsert i Hillsong här i Orange County, självklart ville jag det!

Vi var först lite oroliga eftersom det är så mycket bränder runtomkring oss nu, den stora branden i LA är ju bara några mil bort och även andra bränder inom några mils avstånd...Vi visste även att delar utav motorvägen var avstängd, men efter lite research kände vi oss lugna och vi åkte mot Hillsong OC. På plats var vi såklart i sista minuten tidsoptimister som vi är, lyckligtvis hade fem andra Au-Pairer fixat platser åt oss så vi hamnade ändå relativt långt fram. And then the show began...


Hillsong är ju kända för sin fantastiska musik och ja de levererade även denna gången, julstämning deluxe. Hett tips är att lyssna på deras nysläppta julskiva "peace".

- Oh come let us adore him -

Konserten var lyckad och efteråt beslöt vi oss för att åka till ett churros ställe, gissa vilken del av världen majoriteten utav Au-Pairerna kom ifrån hahaha. Vi hamnade på ett riktigt fräscht, modernt Churro-place och jag visste inte att det fanns så många olika sorters churros... alltifrån Nutella och Oreo topping till Christmas edition eller strösselfyllning. En helt ny värld och väldigt gott var det, tur att vi inte följde mitt okreativa förslag att åka till yoghurtland.

Lyckad helg ändå, nu taggar vi New York City till kommande helg!

Likes

Comments

Hoppas allt är bra med er, med mig är det utmärkt förutom att jag dragit på mig en förkylning igen. Men det stoppar inte mig i första taget!

Helgen har ändå varit relativ lugn och jag sov ut på lördagsmorgonen, välbehövligt. När jag vaknat åkte jag och min hostmamma och köpte bagels och kaffe till frukost, resten utav förmiddagen bestod av plugg till det amerikanska körkortet som jag efter många om och men äntligen tagit tag i och anmält en uppskrivingstid till.

Under veckan hade jag och Marina pratat om att vi skulle vilja ha en tapaskväll, och vi kom fram till att lördagskvällen funkade perfekt. Så på lördagseftermiddagen åkte vi till Whole Foods och handlade allt vi ville ha - mycket oliver blev det men också frukt, grönsaker, ost,kött, chips/kex, salsa och potatisgratäng.

Vi åkte sedan hem till Marina i fina Laguna Beach och började förbereda kvällen, vi dukade ut all mat på en utav balkongerna i huset, så skönt att fortfarande kunna sitta ute i mitten av December. Huset är beläget på ett sluttande berg så vi hade fantastisk utsikt över både havet och bergsområden med diverse lyxhus (Biebers bland annat) och skogsområden, så fint!

Sedan kom både Charlotte och Linnea och vi fick en riktig myskväll.

Efter vi ätit tände vi elddelen på soffbordet och kröp under filtarna i soffan på balkongen. Utsikten därifrån är helt magisk när det är mörkt och man bara ser konturerna utav bergen och hus som är upplysta. Här satt vi ett bra tag och lyssnade på musik och bara pratade om allt och ingenting, så bra!

<3

Likes

Comments

Travel/Roadtrips

På lördagen bestämde sig jag och Linnea lite spontant att åka till Disneyland som ligger här i Orange County, trettio minuter hemifrån bara. Och wow vilket bra beslut det var!

Vi ville båda till Disney innan jul då det känns extra speciellt och mysigt med alla juldekorationer och parader. Men vi var inte helt säkra innan eftersom det var beräknat att vara extremt mycket folk och för att det är väldigt dyrt inträde, men vad värt det var!

Vi kom in perfekt till den första julparaden och mängder av seriefigurer och prinsessor dök upp på fantastiska vagnar och statyliknande plattformer, det spelades julmusik och dansuppträdanden - så imponerad över hur duktiga och fina de var!

Vi fortsatte in mot de olika områdena och hamnade i en kö till Star Wars simulator. Vi fick sätta oss i i ett rymdskepp och på med 3D glasögonen, sedan åkte vi ut på olika planeter medan rymdskeppet skakade och vred på sig - häftig upplevelse!

Vi fortsate att strosa runt och det var så fint överallt, de har verkligen tänkt på allt, varenda detalj i varenda hörn.

En och annan bild på slottet blev det med, kan inte ens beskriva hur vackert och mäktigt det var!

Det var verkligen som att vi hamnade i en bubbla under dagen, en overklighetsbubbla. Det fina tog aldrig slut och allt var så perfekt, vi kände verkligen den magiska julstämningen med paraderna, granarna och julbelysningen. Vi vandrade runt mest och sa "wow" och "detta är magiskt" säkert tusen gånger den dagen, men det är bara så jag kan beskriva det.

- M A G I S K T

Påväg till Tarzan´s crib uppe bland träden.

Olika uppbyggda delar som representerar olika Disney karaktärer, imponerande hur vackert detaljerade byggnaderna var!

Det började skymma och vi skyndade oss tillbaka till Main Street för att hinna kolla på när de tände julgransljusen.

Också en tradition i USA är att man samlas för att se när julgranen tänds, ett sätt att inviga julsäsongen. Julgranen på Disney var vacker och det samlades en stor folkmassa runt och räknade ner till tändningen, självklart var julmusiken på också!

Det blev snabbt mörkt och gatorna lystes upp av mängder av julbelysning.

(!!!)

Vi fortsatte förbi slottet och stannade en stund och bara studerade och tog in alla detaljer, ljusen blinkade lite vilket skapade en glittrande effekt. Vi fortsatte mot en annan del av parken och hamnade på en show som precis börjat, det var flera olika seriefigurer som tex Stitch och Musse Pig som uppträde med musik och dans. Roligt att helt plötsligt trilla in på något sådant!

Mer fantastiska byggander upplysta av ljus, det tog ett tag innan vi såg att byggnaden innehöll byggnader som Eiffeltornet och Big Ben. Vi åkte även en båt runt och inuti denna byggnaden där de byggt upp olika julscener från delar av världen, jättemysigt!

Efter båtturen bestämde vi oss för att köpa glass, och eftersom vi är i landet där lagom inte existerar fick vi en hel måltid glass var. Påfyllda med snabba kolhydrater fortsatte vi med att gå in i de små butikerna som fanns överallt, där kryllade det av Disneyprylar, allt ifrån tröjor och kepsar till muggar och smycken. Jag köpte faktiskt en gullig julgransdekoration med Musse Pig som nu hänger i granen här.

Men det bästa av allt väntade oss - fyrverkerierna över slottet. Människor började köa flera timmar innan för att få en riktigt bra plats, jag och Linnea ställde oss dock en kvart innan och fick ändå bra platser, vi fick bara smyga oss in lite snyggt...

Resten är ren M A G I :

Det var lite synd dock för det det var så mycket dimma så vi såg inte riktigt fyrverkerierna mer än att himmelen lystes upp i olika färger, men det var fortfarande helt obeskrivligt fantastiskt. Fyrverkerierna pågick i cirka femton munter och efteråt spelades det julmusik och det kom "snö" över publiken, det var verkligen en stund jag kommer minnas...

En dag jag kommer minnas som något utöver allt annat jag upplevt sedan jag kommit till USA. Kan inte beskriva Disneyland rättvist mer än att det var magiskt-på riktigt. Definitivt på topp fem, kanske snor den förstaplats...

Alla borde besöka Disneyland California under jul.

Believe in magic - Walt Disney

Likes

Comments

Så dagen efter Thanksgiving är en klämdag så mina värdföräldrar var lediga. Som jag nämnt tidigare så är amerikanerna inte sena med att sätta upp julbelysning och dekorera sina hem, min är inte ett undantag! Vi spenderade dagen med att sätta upp ljusslingor i olika färger runt hela huset och även tomtar och diverse julprydnader samt klä julgranen.

Louisa tyckte dekorationerna var väldigt spännande - allt ifrån glaskulor, ljus och snöflingor till bilder, dalahästar och porslinfigurer. Amerikanska julgranar has it all, och självklart ändrar julgranen färg!

Senare på fredagskvällen bestämde sig Linnea och jag för att ha en typisk fredagsmys hemma hos henne. Vi har båda fått uppfattningen av att man inte "bara" är hemma med sina vänner och äter & kollar på film en fredagskväll här. Varje gång vi är ute på helgkvällarna möter vi människor i alla åldrar, alltså inte bara ungdomar och vuxna. Människor är ute till sent på aktiviteter som bio, shopping, restaurangbesök osv. Inte nog med att alla barn/ungdomar redan har så extremt mycket aktiviter i princip varje dag efter skolan - playdate, soccergame, acting, cheerleading, musiclesson osv.... Och utöver det finns det som en norm att man måste åka någonstans på sin lilla lediga tid, barn/ungdomar är i ständig rörelse i detta land och Sverige är väldigt avslappnat i jämförelse! Men samtidigt förstår jag då utbudet är så extremt stort här jämfört med Sverige, det finns inte bara en aktivitet inom räckhåll utan flera liknande sorter inom ett kort avstånd så man kan sortera vilken av de alla gallerior, nöjesparkerna och biosalonger man tycker är bäst. Man upptäcker ständigt nya platser och de har ofta öppet sent på kvällarna/nätterna så man hinner igenom mega områdena på några timmar. Även om det är ett högre tempo och en annorlunda syn på vad barn/ungdomar bör spendera sin största tid på så fungerar det även för dessa barn, och vi njuter med av utbudet även om det ibland är överväldigande!

Tillbaka till fredagsmyset, jag och Linnea åkte och handlade det vi ville ha och åkte hem till henne. Jag har länge velat ha fajitas som är min favoritmat, åt säkert det två gånger i veckan hemma iallafall. Det finns såklart fajitas i USA med men det är mer BBQ smak eller typ spicy, jag saknade min "Santa Maria fajita kryddmix" som inte verkar finnas här hahaha. Men detta hade ju Linnea tänkt på och hon hade exakt den kryddmixen hemma hos sig. Så en äkta fajitamåltid blev det!

Efteråt kollade vi på film och åt frukt och rester från thanksgiving pekanpajen, typiskt bra fredagskväll!

Likes

Comments