Header

Au Pair, Travels

Över 240 dagar här spenderats hemifrån, och ca 120 dagar kvar tills mitt år här i USA är över. Det är helt otroligt, vad tiden flugit iväg, och hur många häftiga minnen, upplevelser och vänskaper som skapats här! Jag känner min engelska har blivit otroligt bättre, jag är mindre blyg och mer mig själv än jag någonsin varit, jag vågar ta chanser, göra spontana grejer och prioritera mig själv.


Denna helg var ett exempel, med destinationen Texas. Sandra sov över hos mig, så vi smidigt kunde ta oss till Dulles flygplats 4 am på fredagen, där vi skulle flyga mot San Antonio, Texas! Hyrbilen var redo, så vi drog in mot San Antonio, gick runt där vid Riverwalk, till the Alamo och bara strosade runt lite. Många gamla byggnader, och allmänt mysig stad, i kontrast mot Austin och Dallas med högre skyskrapor. På eftermiddagen drog vi vidare mot Austin, en timmes bilkörning ungefär, och herregud vad galna vissa människor är. Då Sandra körde, mötte vi helt plötsligt en bil (med stort släp efteråt) i motsatta riktningen (?!) på motorvägen då den obviously missade sin exit och skulle graciöst (not) vända... turligt nog blev det ingen krock, men det var sååå nära en bil krockade in i släpet. Nåväl, lite traumatiserade, körde vi vidare mot Austin, Austin var annorlunda än vad jag hade tänkt mig, särskilt då jag fick första intrycket på Texas av San Antonio, men positivt annorlunda. Vi körde först ut till en park, som skulle ha en fin skyline view, men poliser hade spärrat av gatorna... tydligen var det en festival just denna helg haha... En aningen besvikna funderade vi på nya planer, då jag kom på en genialisk idé; skaffa en tatuering!! Jag visste redan att Sandra hade en tid inbokad helgen efter i Virginia, tänkte jag, varför inte göra resan minnesvärd och spontan haha? Efter lite sökningar på Google hittade vi en bra studio, på huvudgatan i Austin, som blev vår nästa destination. Då det var populärt att skaffa tatuering på fredagen den trettonde så fick vi skriva upp oss på en lista, och så skulle de ringa när det blev vår tur; två timmar senare och ätit oss mätta på guacamole och nachos, var det vår tur! Jag har kollat in sedan länge på ordet PERSPECTIVE, då jag tycker det är snyggt, passar mitt motto (se saker ur olika perspektiv och vara open-minded), dessutom är alla bokstäver tvistade (ur olika perspektiv, haha clever, I know). Sandra slog på stort och skaffade två (hennes första) tatueringar; ett jordklot med ett flygplan runt och en mindre liknande tatuering av den fingrar i kross tatueringen - så snygga, dock gjorde det ont, särskilt min på inre bicepsen och Sandras på handleden)


Efter en galen natt i Austin drog vi till Walmarts parkering och sov där hehe, billigt och bra, dag 2 spenderades runtomkring Austin igen, men sedan körde vi till Dallas (slutdestination) på eftermiddagen! Fyra h senare anlände vi, och gick och åt på ett riktigt coolt (väldigt Texas) ställe (som Sandra faktiskt hittade what), där maten var god, picknickbord, glödlampor hängandes över hela utestället med ett liveband. Dag 3, sista dagen, spenderades även i Dallas, där vi åkte till Deep Ellum, utkikstornet, en park och till sist körde ut till Dallas farmen (Southfork Ranch) innan vi behövde lämna tillbaka hyrbilen och ta flyget hem till DC. En riktigt rolig och minnesvärd resa, med mycket klubbor, bars och låg batterinivå - som en roadtrip ska vara!


Denna vecka blir det en lugn en, ska spara ihop så mycket pengar som möjligt nu, så min resemånad och Tildes besök går ihop sig haha. Hoppas ni har en fortsatt bra vecka xx

The flight to San Antonio, meanwhile having a snoring Sandra next to me. Goals.

Your crush walks by. *Act normal*

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Au Pair, Travels

I måndags, över en vecka sedan, var det dags för Katy Perrys konsert, och den var, som väntat, extraordinär!! Så häftigt med alla olika scenprylar för en enda låt, och så bytte de snabbt en hel scen till nytt tema till nästa låt osv osv. Jag var tråkigt nog sjuk, så satt mestadels ner och njöt, i slutet led jag för ville bara hem och sova bort min feber och huvudvärk haha. Just nu, en vecka efteråt, så är jag fortfarande lite krasslig, så blir en lugn vecka träningsmässigt vilket jag inte gillar men ändå gillar hah.


Helgen spenderades i ett annat land! Kanada är nu ett av mina länder på min lista att återvända till, gillade Toronto trots den oväntade (inte så oväntad) kyla - folk gick herregud runt i vinterjackor, och jag packade shorts... DC vädret har gjort mig van vid värmen. Vi började roadtrippen kl 20 på fredagen, då jag hämtade upp (min första) hyrbil och det gick galant, både att hämta och lämna! Jag var taggad, så jag körde från kl 20 tills kl 1 på natten, sedan körde en annan tjej två ytterligare timmar till vår första destination: någon hamn vid Five Finger Lakes, vilket var en mysig start på den tidiga morgonen (trots att det bara var jag som gick ut ur bilen haha, de andra var för trötta).

Tre timmar till, där jag körde iaf två timmar, anlände vi till Niagarafallen! Sådan häftig plats, kan erkänna att jag sammanlagt tog 700 bilder på bara tre timmar :)) Bilresan hem spenderades att sortera bort de dåliga... mindre roligt jobb. Vi tog båten Maid of the mist, där vi blev riktigt blöta inklusive min kamera men den överlevde <33 Vi gick över till Kanada haha, och glömde pengar för att komma över till Amerika igen, så behövde låna från någon hehe... Bara 50 cent, inte så dyrt. När vi var klara med Niagarafallen körde vi till Toronto, där vi bodde hos en tjej (via Couchsurfing) med fyra andra personer haha. Två tyska killar (åh en utav dem var så snygg, mitt hjärta när vi skulle åka därifrån) och två andra personer som vi inte hann träffa. Lördagen drog vi in till Toronto och åt, där jag fick mig ett glas med vitt vin jippi. Söndagen körde vi in till Toronto igen, för att kolla runt och gå upp i CN Tower. Vi tänkte vara spontana och göra the Edge Walk, vilket innebär att man går utanpå tornet med en sele, men fanns inga bra tider då vi skulle dra hem runt kl 15 :/ Helgen blev en lyckad resa, och vill så gärna komma tillbaka till Kanada!

Igår hittade jag och Sandra maskeradkläder till Halloween: Wonderwoman för mig och Supergirl för Sandra! Köpte mig även två par nya skor yay (RIP min plånbok). Denna vecka blir lugn, med umgänge med vänner, då det är lite kämpigt på hemfronten, men ca 2.5 månader kvar tills Tilde kommer på besök !!! Så taggad.

Katy Perry Consert

Likes

Comments

Au Pair, Update

För att förklara rubriken så avklarade jag mitt första Monkey race (med Alva, Johanna och Lu), alltså en 5 kilometer lång hinderbana; lergropar, klättra över höga väggar, bära däck och välta traktordäck etc etc. Det var en utmaning och kroppen är lagom mör nu, men oj så roligt!! Mina skor får man säga hejdå till.


Igår (fredag) var det ingen skola, så det menades båda barnen hemma med mig. Vi drog på utflykt till Space and Air Museum, vilket var nice att få det avbockat. Dock så betedde sig barnen så otroligt illa, både innan och i slutet av utflykten, så är verkligen på gränsen av ett mentalt sammanbrott. Slåss, skriker, morrar och säger elaka saker. Sure, de är barn, men ändå. Allt jag upplevt som Au Pair verkar jätte glamoröst, vilket jag försöker visa det som också, men mina riktiga vardagar är där jag sliter i mitt hår då barnen börjar slåss och skrika både på mig och varandra, eller där jag inte orkar göra någonting med barnen för att jag vet så fort något går fel får någon ett utbrott. I början av mitt år hade jag bra tålamod, men nu i slutet brister det mer och mer. Särskilt, då efter förra helgens kurs, insåg jag att jag spelar en större roll än "Au Pair", jag är rent ut sagt som en hemma mamma, och wow vill jag bara säga, applåder till er. Det är ju inte att man lämnar sitt jobb efter dagen, utan barnen följer efter en och vill ha sin uppmärksamhet non-stop vilket jag uppskattar men att vara en mamma samtidigt som jag inte är deras mamma gör mig frustrerad. Nåväl, jag gillar min värdfamilj så pass mycket att det löser sig i slutet av dagen.


Ooooh och i onsdags såg jag, Julia, Johanna och Alva Ed Sheeran !!! Bästa konserten någonsin, och kollar redan på biljetter till konserter i Sverige nästa sommar, in love. På måndag blir det Katy Perry's konsert :)) och nästa helg far jag och ett gäng till Niagara Falls och Toronto! Gäller att ta vara på tiden här, den smiter iväg.

Ikväll blir det utgång woop woop, med jobb morgonen efter plus läxor som måste göras.
Ha en trevlig helg xx

Hahahah this is such a funny photo, because it looks like it's a selfie, but I swear, Grace wanted to try the camera, while I was helping her press the button.

A few more bruises, burn marks and mud where it shouldn't be, yet so happy.

Likes

Comments

Au Pair, Travels

Jag vill bara säga att Chicago är nu en av mina favoritstäder. En sådan otrolig vacker stad, med en skyline att dö för - fick ”wow” känsla varenda gång jag såg den. Vill typ jämföra Chicago med NYC, men NYC har ju alltid sin charm. I Chicago förvisso kunde man uppskatta staden mer; man kunde se byggnaderna (istället för att vara mitt i smeten som NYC) då det var så himla många olika konstruktioner, med parker, strand och en flod mitt i allt.


Overall var min helg jättebra! Kursen, då jag måste få minst 6 credits/72 timmar som Au Pair här, var riktigt rolig och lärorik. Det var speciellt roligt hur man kunde träffa andra Au Pairer från hela världen, som bodde överallt i USA. En klass handlade speciellt om konflikter - som vi alla Au Pairer kommer stöta på - och hur man kan hantera de situationerna. Extra bra var det att professorn var även en värdpappa, så han pratade om sina egna vardagssituationer, vilket var både chockerande men så underhållande! Flög dit från DC på torsdagskvällen, så spenderade hela kvällen vid bönan och gick runt med min nya kamera :)) Fredagsmorgonen drog vi upp till Skydeck (usch vad hög byggnad haha), hädanefter gick vi mestadels runt tills lektionen började kl 15 (och höll på till kl 21.30, så efteråt blev det tillbaka till hostelet - 5 min gång, för att vila upp sig inför nästa skoldag).


Lördagen spenderades först i klassrummet kl 8.30 på morgonen, sedan vid lunch fick vi ut och volontärarbeta i en av Chicagos parker! Jag älskar att hjälpa till, och kunna ge tillbaka till samhället, så jag och iaf fyra andra tjejer (av 80) gick och plockade skräp medan resterande satt i skuggan och chillade. Dagen hade fler lektioner, men som sedan avslutades med filmen Crash. Klockan 19 blev vi fria, så då sprang jag snabbt och gjorde i ordning mig för att åka och träffa Sandra och Vera, som gjorde en snabbvisit till Chicago haha. Vi var vid Navy Pier, och sedan gick på bio - dock var jag så trött, och så skulle jag upp kl 7 dagen efter, så avbröt bion och tog en uber hem. Söndagen var minst lika rolig; roliga lektioner och så åkte vi till Chinatown och lite olika museum. Nu efter en långhelg är jag pank: 2 dollar på kontot, men mycket minnen och upplevelser sparade!


Nu är jag tillbaka hemma, med en ny vecka framför mig som består av Ed Sheeran konsert (!!) och Terrain Race (wish me luck), men framförallt spara då helgen efter blir det nya tag mot Toronto och Niagra Falls. Ha en bra vecka allesammans xx


As usual, the pictures are random order, enjoy xx

At Navy Pier. Picture can't justify the view though.

Almost like being in China.

Mexican art

"It wasn't me" *wipes blue and yellow dust on shirt*

Dump Trump.

Chicago Style.

Thanks for having me xx

Likes

Comments

Au Pair, Travels, Update

Två helger har gått, där en blev till en spontan resa upp till Vermont, Maine, New Hampshire, Connecticut och Rhode Island (även mina sista stater på östkusten omg), och igår drog jag, Maja och Sandra upp till Assateague National Park för att utforska och fotografera de vilda hästarna och naturen där. Jag köpte även en ny Canon kamera, som Maja hjälper mig med heh, så nu blir det ännu fler bilder till bloggen! G2 är i extas då han älskar att bli fotad.


Resan upp till Vermont m.fl. blev en lång men minnesvärd resa; tog bussen med Maja och en tysk tjej från DC upp till Boston över natten, för att sedan åka kusten upp genom New Hampshire med olika stopp till Portland i Maine; spenderade natten på Walmart parkeringen - billigt och flexibelt. Vi fick förfrågan flera gånger då vi borstade tänderna inne på toaletten där; är ni hemlösa? Vi såg väl lite vilsna ut, då sömn var inte prioritering den resan hah. Dagen efteråt begav vi oss till Ben & Jerry's factory i Vermont, i hopp om massvis med (vegansk) glass och en tour, men till vår fasa var tours slutsålda; trots att man inte kunde reservera.. men glass blev det! Drog vidare genom White Mountains (så otroligt fin miljö) till Montpelier (huvudstaden i Vermont) men var en riktigt liten stad för att vara en huvudstad... likaså var Concord i New Hampshire som också är huvudstad, men de båda hade en mysig småstadskänsla. Sedan spenderades tredje natten i bil igen haha, klagade inte då jag gillar gratis! Måndagen drog vi till Rhode Island, för en snabb lunch och sedan tog vi bussen hem från Connecticut med stopp i NYC - härligt att vara i NYC två timmar. Jag kom hem klockan 4 am från en hel helg av ingen sömn och mycket upplevelser med otrolig fin natur, kust och olika sorters städer; tisdagen var det en aning jobbigt med bara 3 h sömn, men överlevde tack vare kaffe (var vaken till midnatt den dagen dock hahah).


Veckorna har flytit på som vanligt; haft massa playdates med Lovisa och hennes värdbarn, vilket G2 älskat och så nice att kunna blanda playdate och umgås med vänner. Jag köpte en ny kamera, som sagt, denna vecka, och gick till frisören (kortare och fräschare hår nu yay), OCH köpte resa till Texas med Sandra idag, trots att jag lovade mig själv att spara haha... Får bli nästa vecka, trots att jag ska till Chicago nästa helg heh.


Lördagen var amazing! Vi skulle campa men var fullbokat, så fick bli en dagstripp, och med umgänget kunde dagen inte blivit bättre. Vi såg vilda hästar, åt s'mores för första gången, hade en brasa på stranden (med creepy krabbor), åkte även till Ocean City en snabbis pga bilkrock över till nationalparken. Alla bilder är Majas verk, hon har så många talanger alltså!! Jag orkar inte ladda över mina foton just nu, får bli i ett annat inlägg :)

Ha en bra vecka xx

Klippte en decimeter, men håret är ändå långt hahah vaaaa

Portsmouth, New Hampshire

Montpelier, Vermont

Ben & Jerry's Factory, Vermont.

White Mountains, Maja hanging out from the car window to take this picture haha

Montpelier, Vermont.

Concord, New Hampshire

Downtown Portland, Maine.

Maja & me

Relaxing by the water, feeling like home with the ocean breeze and lighthouses.

Likes

Comments

Travels, Update

Family Fun week är officiellt över, och nästa vecka börjar skolan/förskolan. Denna vecka började med en resa till Virginias största vattenpark (jag var minst lika exalterad som barnen haha); det var perfekt väder, och blev en riktigt lyckad dag! Det var även solförmörkelse den dagen, så under dagen stängdes allting av i ungefär 10-15 min, men det blev inte så värst mörkt förutom att himlen såg lite udda ut.

Det blev övernattning i Williamsburg, då tisdagen tog oss tillbaka till koloniala tiden där vi fick uppleva hur det var i Amerika på den tiden. Barnen fick vara arkeologer, och det var overall en cool upplevelse med all historia, dock var det lite väl varmt att vara ute och gå hela dagen.

Onsdagen blev det dags att bli spioner på Spy Museum, ett museum jag har hört bra saker om och det var indeed väldigt häftigt! Massa information om olika spioner i historien, om hur det är att vara spion och massa olika James Bond material. Efter den visiten, drog hela familjen till köpcentret för att pierca G1's öron! Jag var liiiite skeptisk över hur hennes reaktion skulle bli, då jag vet hon kan skrika till åt minsta lilla haha, men det gick så smidigt och snabbt att knappt jag märkte det hända. Hon ser så vuxen ut nu, lilla G1 <3 Kvällen fick jag för första gången uppleva Amerikansk soccer med min värdpappa och barnen, alltså inte amerikansk fotboll, utan vanlig fotboll. Det var längesedan jag var och kollade på en fotbollsmatch, så det var roligt, förvisso fick jag och G2 gå på pottan typ fyra gånger den första halvleken hah.


Torsdagen blev det en dagstripp till Luray Caverns, vilket är en stor underjordisk grotta, som blev upptäckt år 1878. Den var riktigt häftig, dock är min mobilkamera dålig nu (vet ej vad som har hänt...) så bilderna har dålig kvalité. På kvällen träffade jag nya au pairer från min LCC grupp, och det är så roligt att alla bor ca 5-10 min ifrån mig! En tjej från Österrike, en kille från Frankrike (så coolt när han pratar franska), en kille från Tyskland, sedan lite gamla au pairer (som jag nu, jag är gammal här haha).

Fredagen tog vi det lugnt under dagen, åkte till lekplatsen och poolen, njuta av sista sommarlovsdagen. På kvällen åkte allihopa till Baltimore, ca 1 h från vårt hem, för att se en medeltidsshow, med riddare, kung, drottning, hela kittet hahah. Det var en udda och rolig upplevelse; båda barnen var i extas! G1 blev utnämnd drottning, och den gula riddare gick upp och pratade med G2. G2 var i helt chock "Why was he talking to me?" frågade han mig, "Well, he thought you would be a perfect knight when you grow up", "He thinks?? Me??". Man märkte hur stolt G2 blev av uppmärksamheten från vårt bords riddare haha. By the way, självklart vann den gula riddaren!

Lördagen, just nu, skypade vi nyss med en au pair-kandidat från Italien. Snart ska jag hämta Lovisa och Marieke för att dra till Georgetown och hyra stand up paddles (återkommer om hur många gånger jag faller i hahah).

It's been a really fun week for sure!!

Ha en bra helg xx

G2 is showing how you bow haha.

My kind of weapon.

Luray Caverns!

Likes

Comments

Au Pair, Update

Hej allesammans!

G1 hade i lördags sin 8-årsfödelsedag, med tema "Moana" vid samhällets pool! Mormorn hade gjort ett sådant otroligt jobb, med alla detaljer, stora dekorationer och prydnadsgrejer. Barnen förvisso var en aningen mer fascinerad av poolen än själva dekorationerna... Då G1 har så mycket leksaker m.m. tyckte jag det var lite tråkigt ge henne något hon ändå skulle sluta leka med om en vecka; så jag gav henne en tavla, som liknade henne (fast som Moana) och blev en stor succé! Hon fick även ett magi-kit, inte från mig men från någon annan bekant, och hon och jag satt och klurade på olika trick haha.


En vecka kvar av sommarlov, sedan börjar skolan. Vart har tiden gått? Jublar över att skolan börjar snart; missförstå mig icke, älskar mina värdbarn men nog är nog. Nästa vecka blir ”Family Fun Week” då båda föräldrarna är lediga, så det blir lite småresor, bland annat vattenpark, Spy Museum, lite olika städer i närområdet m.m.


Denna vecka har också bara flugit förbi… Förutom de vanliga dagarna med barnen, drog jag på kickboxning måndag och onsdag (köpte nya handskar nu, ooh stackars plånbok, men skönt för mina händer). Tisdagen drog jag faktiskt på dejt med en brittisk kille, vilket var väldigt roligt! Han var jätte härlig, lätt att prata med och rolig. Jag var så nervös att träffa honom, då han, för det första, är brittisk hellooo, och för det andra, att jag är så himla awkward. Men, vi lyckades gå runt Georgetown i DC två gånger; alltså två timmar av bara prat, sedan ytterligare en timme på ett kafé. Tyckte det räknas som en lyckad dejt då haha! Han är tillbaka i London nu dock, men oh well, future will tell.


Torsdagen drog jag och Sandra in för att, nördar som vi är hehe, besöka den pop-up pub med Game of Thrones tema! Det var en såååå sjuk kö; vi köade ca 2 h (?!) men kände, antingen står vi här eller går, och vi ville ju se puben så 2 h senare - med härligt umgänge med Sandra - kom vi fram till dörren… där jag fick beskedet att jag inte fick komma in - för full. Nä hahah, skojar: minderårig här hello. Men, man behövde en förälder om man är under 21 (trots att det stod annorlunda på hemsidan), efter mycket tjat och övertygande så fick jag komma in med två stooora kryss på mina händer :)) Det var coolt inne i puben! De hade även en Iron Throne men var 2 h kö till den med, så var lite lack på det. Drinkarna (alkoholfri) var inte alls goda, smakade som diskmedel kind of, usch.Fredagen spenderades hemma, med värdfamiljen och morföräldrarna! Lördagen var det kalaset, där de firar lite annorlunda än hemma. De sjunger inte på morgonen, de har ingen prinsesstårta, och de har dessutom inte hela släkten på plats (skillnad till mig som har alla nära mig hemma i Sverige). Lördagskvällen drog jag, Maja, Alva och Johanna till ett badställe i Arlington; svinga sig ut med rep oså. Några killar ockuperade stället först, så vi hängde med dem ett tag. Två utav tre skulle iväg på college dagen efter, men roligt att få träffa lite lokala då och då!

När de dragit, tänkte vi, äh, nu måste vi hoppa från repet. Alva svingade sig ut, först av alla, efter mycket om och men haha (jag borde ej vara så kaxig heller, jag stod där uppe ett tag också). Mitt försök blev mindre lyckat yet så mycket roligare hahahaha. Orkade ej hålla i mig, så blev värsta pannkakshoppet, tror jag skapade lite magrutor av allt skratt.

Idag drog hela familjen till American Girl Store, för att styla G1's docka (ja, dockans hår...) och pierca dockans öron haha. Vi åt lunch där, självfallet fick dockan en egen stol och allt. G1 var i extas hah.

Direkt efteråt kom Julia till köpcentret, så gick vi där ett tag. Jag köpte äntligen en ny väska och nya skor, mina har blivit så slitna...


Imorgon är det första dagen för "Family Fun Week", där första stoppet är på en vattenpark, yay!!

Ha en bra vecka xx
My camera is weird. I promise, I'm not a zebra.

Likes

Comments

Au Pair, Update

Idag är det officiellt ett halvår sedan jag steg ut från mitt ytterdörr, för att bosätta mig på en helt annan kontinent i ett år. Jag är mållös att tiden gått såhär snabbt. Jag är så stolt över mig själv att göra detta; att uppleva världen med helt nya människor, omgivningar och utmaningar. Ett halvår, wow alltså. Jag har upplevt så mycket första halvan, och anar andra halvan kommer gå ännu snabbare; cheers för mer minnen! Jag saknar självklart min familj och mina vänner där hemma, men just nu njuter jag av att vara här borta i USA, vilket jag ska fortsätta göra de sista månaderna här.


För att fira dagens ära, tyckte jag det vore passande att göra något riktigt häftigt, då det beskriver hela denna journey, sååå galna jag, med Flo och Janke, åkte och hoppade fallskärm :) Må jag säga, det häftigaste jag hittills gjort!! Vi var så nervösa, men ändå övervägande exalterade, och oh my, oavsett om ni är äventyrliga eller icke: gör det!! Memory for life.


Enjoying life right now xx

Likes

Comments

Au Pair, Update

Igår kväll, eller dag för mig; kväll för er i Sverige, var det en stor födelsedagsfest för min underbaraste vän Kajsa och hennes härliga pappa; en 70-årsfest må säga. Alla vänner och familjevänner samlades för att fira dessa två, och oj vad jag önskar jag var där! Jag fick iallafall en bra uppdatering från alla och via deras stories, men hemlängtan kickar in när man ser alla tillsammans utan en själv… Jag hoppas ni hade en amazing natt! Idag är även min storasyster Josie’s födelsedag; 23 år, wow wow!


Lördagen spenderades med att ställa väckarklockan på kl 7 am för att videosamtala med Emma x 2, men självfallet var de sena (min skönhetssömn blev störd, fyyyy), så kl 8 am fick jag tillslut prata med dem. Roligt att kunna hålla kontakten med dem där hemma, trots tidsskillnaden, men ett år är länge, så jag tycker det är viktigt att hålla kontakten med folket där hemma så relationer inte bleknar. Efter videosamtalet så drog jag och ett gäng svenska tjejer till Maryland, mot ett solrosfält, och oj vad jag är tacksam över bilderna som togs, så fina! Vi blev lite skeptiska när vi såg första solrosfältet, då nästan alla var vissna… Efter ca 15 min av ytterligare promenad hittade vi ett fint fält! En photoshoot pågick i en halvtimme eller så, sedan for jag till DC för att möta upp ett härligt gäng (alla från Brasilien) för att äta i en vegansk restaurang i Chinatown. Trött efter en hel vecka av jobb, drog jag hem ganska snabbt - men självklart hann jag med lite shopping på Urban Outfitters stackars min plånbok. Köpte ett par solglasögon och ett nytt spel ”What do you Meme?”; hört blandade åsikter om spelet men nu får vi se hur det är!


Min kaxighet drog mig vid näsan då jag kände att jag hade flyt i min färd hemåt; metron rullade på, bytena gick bra, bussen skulle komma inom 5 min marginal. Jag hoppade på bussen, tänkte, oh my idag är det min dag. Jag sätter mig på bussen, slappnar av, lyssnar på musik och befinner mig i min egna värld - i ungefär 15 min, sedan inser jag att jag sitter på bussen ÅT ANDRA HÅLLET. Typiskt mig, särskilt då jag bara ville hem och sova och hade bara 2% kvar på mobilen… Hann beställa en Uber och skicka ett nödfallssms till min värdmamma, just in case min mobil dör och min Uber ställer in min request. En halvtimme senare så befann jag mig hemma, phew.

Veckan har, minst sagt, varit busy. Mestadels på grund av då jag haft mina värdbarn hela dagarna denna vecka. Måndagen spenderades dagen vid poolen, ofc. Kvällens ära blev en sväng förbi Ikea; där jag köpte mer brödmix, choklad och gifflar (!!). Tisdagen var brutal, men rolig, då jag tog i uppdrag att åka in till DCs Zoo med barnen; kändes som den varmaste dagen hittills, och det var minst sagt backigt… Zoo:et var gratis (smålänningen som talar), och erbjöd en bra vistelse! Metron var nog ändå höjdpunkten för dagen, barnen bara tjöt av glädje trots att det tog ca 2 h fram och tillbaka.

Onsdagen var en mindre bra dag, vilket självklart händer, livet som Au Pair är inte glamoröst, oavsett hur många glamorösa Au Pair bloggar ni läser så kommer det alltid vara dagar där allt går skit. Morgonen började relativt bra; vi åkte på bio med en annan svensk Au Pair och hennes härliga värdbarn som är samma ålder som mina. Vid lunch bröt helvetet löst dock, så resterande av dagen behövdes spenderas hemma, vilket jag tog nytta av och storstädade hela deras kaotiska lekhörna. Min värdpappa kom hem tidigt (som han gör vissa dagar, för att plugga), men så fort han såg mig sa han åt mig att gå och vila, och att han tar hand om barnen nu. Det var välbehövt; fick sluta redan kl 15, passade på att gå och träna, köpa en CocaCola och bara drog till poolen och sov där en timme.


Torsdagen spenderades först med en playdate vid lekplatsen, sedan drog vi till poolen, där även Marieke lyckligt vis var, så då spenderade vi tiden att sola vid poolkanten medan barnen lekte. Totalt i kontrast med gårdagen, då allt gick skit. Fredagen tog jag barnen på en surprise (vilket inte var det smartaste, då de fick upp förhoppningarna); vi åkte till Gravelly Point med ett gäng Au Pairer och deras barn, och de var först lite skeptiska och besvikna hahah - men när de såg första flygplanet blev de amazed. Därefter drog vi till biblioteket för en timmes läsning (G1 har ett bingopapper, med olika läsningsuppgifter, som vi försöker checka av), och efter det, självklart till poolen för en playdate!

Hoppas er vecka har varit bra, och att helgen blir ännu bättre xx


Bilder från veckan, huller och buller som vanligt! Nu är det in i bilen till kickboxning med Sandra, byeee

Likes

Comments

Au Pair, Travels, Update

Hejsan, ännu en vecka har gått och mer minnen gjorda! Redan augusti imorgon, helt stört vad sommaren flyger iväg... Det kommer gå blixtsnabbt, sedan är det hemfärd buhu. Denna helg blev det en aning spontan trip till Delaware, i jakt efter sol, hav och strand men fann mycket mer! Jag, Johanna, Julia, Alva och Sandra skulle först åkt till Savannah i Georgia (ca 8 h bilresa), men det blev jobbförhinder så då ändrade vi planerna om en kortare destination över natten, och roligt blev det! Det regnade hela lördagen så stranden fick vänta, istället åkte vi och köpte mat (= slutade upp med att vi checkade av en bucket list och gick och köpte mat i Drive Throu lol), och så spelade vi lite Cards Against Humanity på motellet och sedan körde vi ca 1 h till boardwalken (påminde lite om Borgholm på Öland, för er som varit där. Förvisso var det lite som en ö, då det var strand på båda sidorna av gatan). Restaurang förvandlades in till en bar/nattklubb, och vi på något sätt slank undan som myndiga :)) Så kvällen slutade med nakenbad (på den sidan där vattnet var strömt, för vem vill liksom bada i smutsigt vatten på andra sidan??), sedan drog vi tillbaka helt sandiga och härliga till motellet för att sedan nästa dag ligga vid stranden och hoppa i vågorna 😍

Denna vecka består av träning för det mesta, typ en liten hejdå middag för Elena och Caryssa imorgon, fotboll åter igen på onsdag (börjat äntligen gå på sportsnight tack vare Alva, och oj vad roligt det är att spela fotboll igen!!), och fredag ska jag hämta upp Grace's present (beställde en målning av Grace där hon ser ut som Moana; någon au pair som gjorde lite härliga målningar för bra pris så tyckte det var personligt och så har hon inte det - dessa ungar har allt hah). Kommande helgen är oklart ännu, tror det blir middag med Jéssica, som jag ska gå på Katy Perry konsert och Niall Horan med!

Ikväll blir det Ikea, svensk mat <33


Hoppas ni får en bra vecka xx

Likes

Comments