Japp ni läste rätt, dags att beklaga sig över att bo på landet.
Det är helt underbart att bo på landet med de faktum att man är lite avlägsen, fint på sommaren, hästarna nära och liknande.

MEN det stora men:ET, är ju att man är så avlägsen. Bussar som går fem gånger på en dag. Typ måndagar och onsdagar är det helt omöjligt att ta sig hem. Slutar 11.15 första buss hem går 14.52. Normalt kör jag ju till tåget men det kan man inte alltid göra. På vintern måste man pulsa genom snö snö snö typ två kilometer till bussen och troligen kör förbi dig ändå oavsett om du jag reflexer eller inte.

Ska man ha middag eller liknande så tar sig folk knappt ut dit och definitivt inte hem. Och som min lärare alltid säger så får man i princip lifta på en älg till och från civilisationen.

Nu sitter jag här och väntar på bättre tider, åka hem.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • 9 Readers

Likes

Comments

I fredags tog min bästa vän och det finaste jag någonsin ägt sitt sista andetag, alldeles för tidigt. I mångas ögon har jag ingen rätt att klaga då jag redan sålt honom men de nya ägarna har haft honom knappt två månader.

För några veckor sedan så berättade de nya ägarna att han blivit sparkad i hagen och fått en spricka, boxvila. Han blev halt på ett bakben under vilan som veterinärerna trodde var en hovböld men som visade sig vara värre.

Den finaste hästen på jordens yta är idag den finaste stjärnan på himlen. Och i helgen tändes massa ljus för honom.

Likes

Comments

Som jag skrev igår så hade jag ordentliga planer för dagen.

Skulle fixa stallet, ta lite vackra bilder på Fenix, njuta av hästdoften, träffa Hanna och diskutera vårat lilla projekt och sen åka hem och baka kanelbullar. Hade blivit lite roliga bilder iaf.

Men hamnade på att göra stallet på en timme - lite mys blev de iaf. Hem och duscha och byta om för att åka till Stockholm till 2. Härlig lunch på Fridays (närmaste som vi gick förbi). Och fastnade sen på tåget.. stoppsignal mellan Spånga och Barkarby så vi stod stilla mellan Spånga och Sundbyberg i mer än 80 minuter, var inte hemma försent 19.30. No time för bullar.

Såå imorgon - kanelbullar - sätta degen och fyllningen.
Stallet med Malin och bara njuta och sen hem och grädda bullar. Asså när hela huset luktar kanelbullar, finns de nå bättre?

Nu dejta kudden

  • 17 Readers

Likes

Comments

Stallet fixat.
Tog lite sovmorgon tills jag blev väckt av pappa. Åkte och fixade stallet, städade lite och nu är jag Påväg in till stan för att möta Hanna - lunch och planera, dags att höja tempot.

  • 18 Readers

Likes

Comments

Hur hårt jag än kämpar för att inte sakna honom, så saknar jag honom mer och mer för varje dag. Jag in för talar mig själv att de inte var mitt livs största misstag att sälja honom, men sanningen så tror jag att de faktiskt var de.

Även om han inte var problemet utan vi som kombo så känns de som att jag gav upp för lätt. Finaste prinsen, kommer inte hitta många som honom.

Självklart pratar jag om Fjanten.

De har funnits två hästar, två hästar som ändrat allt för mig. Som fått mig att uppskatta mig själv och hästarna som aldrig förr. Fernando aka Fjanten och min gamla ponny Lady Gaga.

Lady köpte vi som föl, red in, tävlade ungponny SM, msvB och hade så galet kul, ponnyn som alla dreglade efter, ponnyn som ALLTID var kul att rida oavsett väder. Hon var lätt en av landets finaste ponnyer.


Fernando köpte vi sommaren 2015, han var då 5 år och jätte jätte grön, aldrig tävlad, knappt hoppad, knappt utbildad. under de två åren jag hade honom lyckades jag ändå tävla lite 120 klasser, och han blev min drömhäst, drömhästen jag valde att släppa taget om för hans skull för att han ska få chansen att hamna hos någon som kan ta honom längre.

Fernando var hästen som man vågade släppa upp vem som helst på, med mig var han galen och busig, med barnen var han stabil och snäll. Han ville alltid synas och helst sitta i ens knä. Man kan aldrig kela för mycket.

Idag står jag här och ångrar mig mer än allt. Samtidigt som jag är världens gladaste att han hamnade där han hamnade.

Likes

Comments

Hello! Har ju varit lite borta, legat med borelia i mer än en vecka nu. Inte fått anstränga mig...
Världens bästa Malin har fixat stallet åt mig, hade verkligen inte klarat mig utan henne. Varit som en död sill hela veckan.

Tiden har gått från praktik till höstlov. Och jag har nu börjat få ta stallet själv, även om jag inte kan göra så mycket med pållen så behöver han kärlek.

13 dagar till min 18års dag, mycket på gång. På måndagen den 13de när jag fyller så ska jag och mina närmaste närmaste till restaurang Hantverket och käka. Sen kanske vi drar till Karma och dricker ett glas vin eller två.
Den 17de är det diskussioner om att gå och käka på AGs med Alexandra och flera (inte bestämt) och den 18de så ska jag ha en grym vinkväll men härliga vänner här hos mig.

Idag har jag varit på äventyr på förmiddagen. Tåget hem och nu när min bil är lite skadad (inga bromsar) så åkte jag till Bålsta till världens bästa Malin som är var ledig, lunchade med henne och fick skjuts hem när vi åkte till stallet.

Går ju sååå snabbt att göra stallet nu när han knappt får göra något. Så hemma i tid och tog mig nu tiden att städa. Det är ju ett kul skämt om jag trodde att någon skulle städa medans jag var på sjukhuset och låg dålig... tror jag städat halva huset nu bara halva knappt och de har tagit såååå lång tid. Hur kan mina bröder bo såhär. Suck. Nu köket.

Imorgon har jag lite små roliga projekt framför mig! Ni lär uppdateras.

Längtar till duschen, sängen, Netflix (skoja bara måste plugga)

  • 21 Readers

Likes

Comments

Service igår var riktigt riktigt kul. Kändes verkligen som att jag blev framlyft och att jag dög. Kanske det här är mitt liv nu...

Sova jobba sova jobba sova. Lite skola ibland... känner mig fortfarande så galet vilse i livet. Aldrig behövt ta dessa beslut om mitt liv förut.

Är inte negativ till mitt liv men är så galet osäker. Tänk om jag gör mitt livs största misstag. Lovar er ett positivare inlägg imorgon. Slut pratat om mitt knäppa liv.

Nu tegelbacken - kör bara kör

  • 40 Readers

Likes

Comments

Alarmet stod på 05.00, tungt. Lång vecka och sen mötas av en helg med jobb. Som tur är så har jag lyckats få ledigt imorgon.

Ny rätt på menyn igår på tegelbacken - mumsigt värre!

Super fräsch!

Galet motande att det är så mörkt ute på mornarna och så pass tidigt på kvällarna. Man blir ju så galet trött av de!
Nästa vecka är service vecka 15-sent som bara den men vilket är skönt, älskar att sova på morgonen!

Nu jobb - Winterviken

  • 42 Readers

Likes

Comments

Om ni bara visste hur tufft allt är just nu. Vet att jag inte berättat. Försökt att hålla igen tårarna och inte bryta ihop totalt, och bäst gör man de om man inte möter sanningen.

Fjanten, frallan, Bob, pluppis, kärt barn har många namn är nu såld sen ca en månad tillbaka... han har flyttat till en fantastisk tjej i Sundsvall. Där han lever som en prins och är 110% i fokus. Men mitt hjärta skär av att veta att han inte är min, att han inte står där i sin hage och gnäggar när jag kommer....

Vet checkat Fenix och han kommer troligen flytta inom en snar framtid. Varför och liknande lämnar jag utanför. Men valt att säga upp kontraktet. Min drömhäst, den jag trodde på till 100%, så speciell men så fantastisk. Han hade kunnat gå hela vägen.

Så står i princip hästlös. Har praktik på wintervikens "systerkrog" Tegelbacken inne i Stockholm. Precis ett sånt ställe som jag trivs på, den typen av matlagning. Men långa dagar och mycket igång hela tiden.

Den här veckan ser ut ungefär ->

• måndag : praktik 08.00-16.30 (körde dock längre...) hem och sova
• tisdag : praktik 8.00-16.30 sen stallet, gjorde en pasta deg.
• onsdag : praktik 8.00-16.30 sen suttit och väntar på Hanna i flera timmar som skulle möta mig med saker sitter nu på tåget hem.
• torsdag : praktik 8.00-16.30 sen stallet och jogga Fenix sen SOVA.
• fredag : praktik 8.00-16.30 sen stallet och fixa.
•lördag : jobba Winterviken 8.00-17.00 sen stallet
• söndag : ska egentligen jobba men behöver bli av med de passet... ska försöka lösa de...

Som ni ser så kör jag dag tid den här veckan.

  • 46 Readers

Likes

Comments

Gått lite mer än en vecka i skolan nu, fått känna lite på schemat, - dom lektioner jag missade förra veckan (typ mer än hälften). Måndag Måndag Måndag skön dag på veckan. tänkte att ni skulle få lite koll så ungefär såhär kommer mitt schema se ut -

Måndag - Gymnasiearbete vilket kommer vara att satsa på Gymnasie-SM med Hanna 8.15-11.15

Tisdag - Mentorstid ca 8.15-11.15 och sen religion 12.00-15.00 och tro de eller ej men är faktiskt lite intresserad av religion, inte för att jag själv är religiös, utan för jag tycker de är så intressant att se hur olika man kan se på saker, och hur olika bilder av livet man har från person till person och det visar sig om starkast inom religion.

Onsdag - Ansvarsfull alkoholservering 8.15-11.15

torsdag - kökstimmar 8.15-15.00

Fredag - kökstimmar 8.15-11.15


och vecka 40-43 fyra veckor med andra ord kommer jag vara ute på APL. v.44 är det höstlov. Det går snabbare än man tror. Vecka 46 fyller jag 18!!! tagga tagga tagga!!


Har massa info som kommer komma förhoppningsvis imorgon fall jag får tid över då de har hänt lite grejer... som kommer påverka året ganska mycket...

Likes

Comments