Tillbaka efter en helt fantastisk vecka - om ni bara visste. En fantastisk helg på fantastiska Rekasta med grym träning och grym mat.

På fredagen började vi med ett markarbetes pass med lite bommar - Fernando var ganska spänd, ganska stark och ganska rejält springig, med tålamod och fantastisk hjälp avslutade vi det passet på topp.

På lördagen började vi med ett 45 minuters markjobb, Fernando var hemsk och sitta på men vi gick ut med ett helt okej resultat från det passet, ny ridning - inget som sätter sig på en dag. Eftermiddagen hade vi ett hoppass där han var helt fantastisk. Sprången var helt annorlunda, något stark men wow vilken häst jag har.

På söndagen hade vi ett hoppass som var helt grymt, vilken hjälp jag fått.

Inomhus säsongen here we come.

Igår var vi tillbaka på Rekasta för en vardags träning - en hästis som var något trött i kroppen men hoppade fantastiskt. Något svårriden.

next stop Enköping 9 september - see you there.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

September? Vad är planerat?

2 september - två klasser på Jump Club med Fernando, hemmaplan - två små klasser, känna att allt fungerar.

17 och 18 september - DM på Sportriders i Enköping, en klass lördagen och en klass söndagen, 115 + 120, han behöver sätta rutinerna i dessa klasser då han är grön här.

24 och 25 september - Sundbyholm samma klasser och upplägg med klasser och ridning som helgen innan, fokus på sätta rutin och bli säkra, tänka på att Fernando fortfarande är ung och lika så jag.

Vill bara sätta nollorna i 120 nu och få honom stabil. Ge honom tid. Han måste vara REDO för 130 när jag tar upp honom dit. Måste säga att jag tycker att många har så bråttom upp i klasserna. Varför å upp om det inte fungerar och är stabilt? Är det bättre och rida 120, 130 eller 140 med 16 fel eller utesluten varje tävling bara för att då "rider man de klasserna" än att rida stabilt på en lägre nivå tills du är helt klar och redo. Come on guys vi utbildar oss lika mycket som vi utbildar hästarna. Vi har hela livet på oss, ge det lite tid. Hitta problemen hos dig innan du förväntar dig att din häst ska kunna rädda dig ur dina problem eller misstag. En gång är ingen gång sen börjar det bli en vana.


Likes

Comments

Sömnlös natt, ett huvud som är påväg och explodera, känns som att hela kroppen kokar och jag tror att jag kommer svimma. Regnet öser ner och mina kläder går nu att vrida ur. Sitter på en pall på Donken i Sundbyberg och väntar på bättre tider. Att bo mitt ute i ingenstans är inte alltid positivt, väldigt sällan om jag måste säga de. Tågen går hela tiden men bussen går snarare aldrig. Hade gärna bara fått stallet överstökat så jag kan bädda ner mig i min varma säng med en film och gosiga filtar, sakta men säkert bli frisk igen. Man känner att det snart är september.


Längtar till körkort kan jag bara tala om, längtar till den där underbara dagen. 18 år. Is it the best day of your life? Så många nya möjligheter man får, new doors is opening. 

detta år måste jag säga har inte legat på topp men kan lova att de jag har kvar av 2016 kommer jag göra allt i min makt för att göra amazing. Jag har lämnat de personer i mitt liv som dragit ner på mig, sett ner på det jag gör och inte trott på mig, omge er med människor som tror på er och som ser era möjligheter inte era misstag och drar ner er. Låt ingen ta eran motivation och glädje, love what you do and do the things you love. Det är tufft en tag att lämna personer som varit en stor del av ens liv men om dom inte kan finnas där och stötta dig, se dina framgångar och få dig att må bra så blir det ganska snabbt en lättnad. Do it for the people that want to see you fail. 


Likes

Comments

Sjukt intensiva veckor på senaste, sjukt glad att jag valde att jobba en hel del under denna sommar. Älskar att inte vara beroende av mina föräldrar på samma sätt, tjäna mina egna pengar och behöva växa upp lite.

Jobbat tre veckor i streck nu. fodrat 06.10 varje morgon och fodrat som sista sak 17.00 och sedan lagt tid på att jobba mina fina gråa pojkar. Älskar rutiner men önskar självklart att jag hade dragit på en spontanare någonstans och gjort nåt jag inte brukar, släppa lite på trådarna. Kanske en annan dag, kanske ett annat år....

Kaspar har varit och ridit hästarna, senast idag. Fina fina och Kaspar lär ha träningsvärk.

Jag har hållit mina träningsrutiner - Powerwalk 1,5h på morgonen (inte blivit på morgonen under jobb perioden) Sprungit 1,5h varje kväll/em. Känner mig fräschare i kroppen men känner mig ändå inte bekväm med mig själv. Ska skriva ett separat inlägg mer om de -> träning + trivas med sig själv.


På torsdag börjar skolan, har sjuk ångest över det men samtidigt någon form av peppad för det. Vi får väl se vad detta år har å bjuda på.

Likes

Comments

Torsdag och fredag var vi på Tierps ryttarklubb och jag hoppade först bara en 110 för att känna på honom på torsdagen sen hoppade jag en 120 på fredagen. Fernandos första 120 och han går in å gör det med bravur. Han petade första hindret på grund av att jag inte förberedde honom för det, dålig galopp, dålig ridning och allt därtill. Helt och hållet godkänt. Han hade även två bommar ner i 110 på torsdagen, tråkiga nedslag, dålig ridning, fin häst, inga stora problem, men detaljer som inte sitter.

Haft sjukt mysiga dagar tillsammans med en sjukt trevlig brud vid namn Denise, så sjukt härlig person även min kaffe kompanjon i stallet ibland. Även med mitt Ex och hans mamma... what? Don't ask.

Sjukt stolt över min fina häst dessa två dagar, inga topp resultat men jag rider denna häst för att utbilda honom just nu inte för att vinna. Fokusera på att bli bättre -> chanser till att vinna, fokusera på att vinna -> det blir inte bättre.

Det gäller att ha en plan, se de små sakerna som blir bättre och göra dom större och större och större. Han är ung och var otroligt grön när jag köpte honom. Idag för exakt ett år sedan gjorde han sin livs första start på 90 cm i veckan gjorde han sin livs första start i 120 cm. Sakta men säkert går det framåt. Men Aldrig har han hoppat så fint som han gjorde i fredagens 120 klass. Ser inte att denna kapacitet kan ta slut. Ser bara en fantastisk framtid.

Imorgon - jobba framtill 17.00 sen trimma två små gråa knäppisar, dom gör mig så sjukt lycklig.

​Mina älskade Anna Scarpati ridbyxor med silikongrepp och rosa bling, love them. 

Likes

Comments

Jag har gjort många misstag och jag är inte den enda. Varför ser vi oss inte omkring och ser nr något är fel? Känner vi inte våra vänner bättre än att veta när det är ett misstag och inte, det är när vi gör våra misstag vi behöver våra vänner som mest, det är inte så vi behöver se dom vända och gå sin väg, det blir nästan bara värre då.

Jag talade om för mina närmaste vänner att jag inte ville vara deras vän längre på grund av misstag dom gjorde. Jag lät andra personer i mitt liv influera i mitt tänkande och deras tankar och åsikter om MINA närmaste vänner var det som kom ut till dom, inte mina. Jag förstår att de jag en gång i tiden kunde se som mina närmaste vänner idag inte ens kan se mig i ögonen eller hälsa på mig. Jag skäms för de saker jag sa till dom och hur jag hanterade situationen men jag trodde även att dom kände mig bättre än så. Trodde de skulle se vad som hände och finnas där och hjälpa mig och förstå mitt misstag, åtminstone prata om det. Jag är glad att jag alltid har min den där speciella vännen. Som ni vet lärde jag och Saga varandra i åttan. Och sen dess har vi inte gått å skilja på. Vi har sett varandras misstag och bara väntat på att det ska brista så vi kan finnas där för varann. Vi har sårat varann, vi har sagt hemska saker till varann osv. Vi träffas inte varje dag, vi pratar inte varje dag men hon är den enda som ser när jag brister, ser när det inte är jag som handlar, när det inte är mina ord som kommer fram. Jag är så sjukt tacksam för att jag har henne i mitt liv och jag vet att jag inte förtjänar det, jag skulle offra min vänstra tutte för henne om det var så. Var rädd om era vänner, speciellt dom som känner dig bättre än du själv. det finns inte många. Alla förtjänar en andra chans, vi gör alla misstag.

Ja mina vänner sårade mig och ja dom behandlade mig illa men jag gjorde detsamma. Jag önskar att jag kunde få det osagt och att jag hade tagit tag i problemet och pratat om det som jag brukar, men jag gjorde ett misstag, jag lät en annan person i mitt liv få välja mina vänner åt mig, jag lät en person i mitt liv styra mitt liv. Jaa det är okej och ha en åsikt men det borde vara jag som tar mina beslut och ja det borde vara jag som säger mina ord och mina åsikter men jag gjorde misstaget och lät fel person hålla min hand genom en tuff period. Ibland kanske du behöver stå på egna fötter för att inte tappa balansen och falla hårt till backen. Jag föll hårt. och jag förtjänar idag att behöva stå på mina egna ben och ta skiten. Väljer du och ta handen får du vara be rädd att ta smällen den kan ge också.


Likes

Comments

Känner mig helt förvirrad nu på sommaren, men såklart är det måndag. Haft en ganska långdragen och seg dag. Säkert kollat 12 avsnitt av den nya serien jag kollar på, Promenerat hur långt som helst, powerwalkat hur långt som helst, tagit en löprunda, trimmat Fenix med upphöjda bommar, gjort något konstigt med mitt finger så de gör jätte ont och jaa asså jag har bara haft en såå sjukt seg dag.

Imorgon träning med grymmaste tränaren, ta några språng på Fenix och känna på lite hinder inför tävlingarna torsdag/fredag med Fernando. Tanken var att jag skulle lägga in ett träningspass för mig själv imorgon också men vill samtidigt kunna prestera grymt imorgon på träningen så det känns grymt inför torsdag.


​Känner att det är dags att bjuda på sig sj'lv lite, kände att jag var tvungen å äga bryggan, feel it rock. Varför är vi så håra på oss själva? Måste vi inte kunna ha lite kul? Det tycker jag. From now, jag skäms inte för den jag är. 

Likes

Comments

tänkte idag på min sommar - den har bestått av häst häst och lite mer häst. Från när solen får upp tills solen går ner. Som idag - började dagen med en springrunda, har precis börjat kunna springa kortare sträckor i ett lagom tempo, känns faktiskt riktigt bra. Snabbt ombyte och åka och fixa stallet, jogga hästarna och sätta betfor. Hem och tvätta lite hästtäcken, promenad till stallet för att möta Malin (OBS andra gången jag är i stallet) Mockade ur hela min hage + några kärror i Malins hage -> pizzerian, har inte ätit pizza eller något så onyttigt på sjukt länge. Tillbaka till stallet (OBS tredje gången jag är i stallet), mockar lite till, tvättar häst och putsar lite saker. Hem och käka middag och sedan ta en längre promenad till stallet och kolla till hästarna (för fjärde gången) sedan promenad runt slottet och hem. Trots att jag var klar vid 10.00 imorse så var jag i stallet 95% av resterande dag. Så typiskt jag.

And guess what? Så ser kommande vecka ut också fulla hästdagar med träningar och tävlingar. OCH om en vecka kommer jag jobba resterande av lovet (- mina träning/tävlingsdagar) i stallet. Hur skulle man kunna tro de? Ska självklart peta in några träningspass för mig själv också.


Tänka sig att även jag kan lysa upp en bild. Eller är det kanske den vackra platsen (som inte syns på bilden). Något med bilden fick mig och andas ut och vara nöjd med mig själv några sekunder. Varför är vi så hårda på oss själva? 

Likes

Comments

Regnet bara öste ner, och det åskade. Jag är så sjukt rädd för åskan så jag kan inte ens beskriva det. Vet inte varför men jag är det. Hade hellre blivit knivhotad tror jag. Men efter några minuter av ösregn och åska så skiner nu solen, hoppas solen stannar. Bor helt enkelt i fel land.

Satt och skummade lite igår. Jag har bara varit utomlands en endaste gång i hela mitt liv om vi räknar bort finlands färjor och sånt. Och det var Cypern i 5 an, inte så mycket att hurra för. Så jag jobbar ju lite grann nu i sommar och får ihop lite pengar och sen jobbar jag ju extra lite på vissa helger och får då in lite mer pengar och min plan är att samla så mycket pengar jag kan nu, satsa på att få ihop en resa till någonstans underbart nästa år, drömmen hade vart vid min födelsedag att få fira min 18 års dags med grymma vänner i ett varmt land skulle vara grymt. Vart har ni vart? Bästa stället ni varit på? Är sugen på Malta eller Barcelona men vi får väl se, långt kvar och jag kanske kommer på bättre planer.

Igår var en lugn dag, satt i solen och jobbade på brännan, blev jag brunare? nej såklart inte. gjorde hästarna och kollade lite hoppning hemma i ridhuset sen hemma i soffan när de sände GrandPrix från Falsterbo. Roffe är en riktig kung i sadeln och jag måste säga att svenskarna presterar grymt när det är på hemma plan. En vacker dag vill jag rida in på den arenan och höra den publiken jubla. Vilken fantastisk känsla det måste vara.

På torsdag har jag bestämt en liten dejt med min underbaraste finaste och grymmaste festis Saga, planen är att grilla nere vid sjön om vädret tillåter, om inte får vi hitta på något annat. Lite sugen på att fota lite kläder och lägga upp här. Lite sugen på att låta Saga göra en makeover på mig som vi fotar. Saga är grym med smink och hår och hittar alla matchningar på kläder som ingen annan gör, henne skulle man vilja ha som personlig shoppare. Hiss eller diss för makeovers och outfit bilder torsdag/fredag? Jag tycker det låter skit kul. Nu ska jag ut innan det börjar regna igen och springa lite och köra ett tabata pass sen stallet igen för att rida hästarna. Skriver igen sen och berättar om passen, idag står det gymnastikhoppning, brukar bli jobbigare för mig än för dom.

Likes

Comments

Lördag med stora bokstäver. Vädret har gått upp och ner hela dagen. Svinkallt imorse när jag satte mig på min trogna moped och rullade till stallet 06.00 -> 08.00 höll vi typ på att dö i stallet, satt på stallgången och bad att det skulle komma ett moln eller något, badade mig mer än hästen med kallt vatten - say no more jag hatar kallvatten.

-> påväg till tävlingen molnigt och lagom tävlingsväder, svettades inte och frös inte PERFEKT. -> När min klass startade så kom solen igen, man kunde inte ens sitta i solen, det bara gick inte och jag ÄLSKAR solen. -> lagom att göra i ordning totton så blir det sånt där perfect väder igen, tackade gudarna och hoppade upp i sadeln. -> ryttaren innan mig öppnar sig hela himmelen, det bara öste ner och lagom till jag kommit ut från banan så bara slutar det. Såklart hade vi en dålig dag även när det kommer till de, men snacka om att det inte var våran dag. 

Skurade hela trailern med pappa - årliga tvätten och såklart lyckades jag springa in i en vass kant å spräcka tån, bränna vaderna på brännässlor osv. Känner att allt jag vill nu är en dusch och sova, imorgon är det en ny dag och nya möjligheter, ser jag en endaste droppe regn imorgon så kommer jag gråta, planerar att spendera resten av dagen (- mina timmar i stallet) i solen med en "bikini", har ju tyvärr inte hunnit köpa mig en ny bikini iår, ovanligt det hann jag ju inte förra året heller och har ju lite problemas med min gamla såå "bikini" : Standard BH och ett par matchande trosor, i en fantastiskt underbar rosa färg som till och med lyckas få mig och se brun ut, hm hur hände de? Finns det en sån färg? Jodå det finns det.  

Likes

Comments