Vad är det som låter en människa offra sitt, sina barns, sina bröders och sina lojala följeslagares liv? Vad var det som lät 72 personer fyllda av mod och iver kämpa mot tusentals soldater? Vad var det som lät dem delta i en kamp som de visste skulle sluta med en massaker och förslavning av deras familjer? Varför gav ingen av dem upp? Varför lämnade dessa inte imam Hussein trots att fienden förklarade att det bara var imam Hussein de var ute efter? Vad var det för drivkraft som lät samtliga stå som stadiga berg mot monstren som omringat dem?
Många tror att imam Husseins kamp och hjärtskärande martyrskap var en intern islamisk kamp. Vissa, bland dem en del muslimer, har en felaktig uppfattning om vem imamen var, och tror att drivkraften bara var en maktkamp mellan honom och tyrannen Yazid. Kampen var mellan två motsatser där den ena sidans fåtaliga män drevs av en oändlig kärlek till Gud som medför en obeskrivlig sötma att offra vad som helst för att mänskligheten skall lära känna den Kärleksfulla Skaparen som generöst öppnat barmhärtighetens portar för dem som trotsat Honom. Dessa heliga som beundras av varje människa stred mot människoliknande varelser som manifesterade hur långt en människa kan fall i lasternas avgrund om hon överträder sina rationella och intuitiva etiska principer.
Faktum är att kampen som kulminerade i Karbala var en kamp mot orättvisan, för mänskligheten, och drevs av fulländad kärlek för Gud och människligheten. Det var heliga och kärleksfyllda kämpar som stred tappert och offrade sig för att försvara den sanna formen av islam och den sanna representanten för Profeten och hans lära. I en historisk kamp lyckades de avslöja för människligheten hur rå, hänsynslös och fräck den absolut falska formen av islam, dvs. umayyadernas islam, kan vara.
Profetens islam främjar kärlek till skapelsen, och låter människans dygder blomstra. Islam betonar och uppmuntrar människan lyda förnuftet och de grundläggande principerna som mänskligheten beundrar, medan umayyadernas islam överträdde och överträder Profetens lära och även dessa givna intuitiva principer.
Faktum är att islams budskap kan uppdelas i två kategorier. Den första och största är det som människorna delar vilken islam betonar, främjar och blomstrar. Den andra kategorin utgörs av regler som det sunda förnuftet accepterar och som stödjer människans färd mot sin Herre. Kampen på Ashura dagen var en kamp mellan mänsklighet kontra omänsklighet, ljuset kontra mörkren, liv och död, frälsning och förintelse, kärlek kontra hat etc. Givetvis låter dessa jämförelser för konfessionella, men den som är väl införstådd i vad essensen i islams budskap är, inser också att striden handlade även om att försvara de objektiva värden som mänskligheten delar, och som även islam främjar. Hela islam var då i fara, och om det inte var för Ashura tragedin skulle tyrannen och hans efterkommande härskare ha framställt islam efter deras tycke, utan några hinder.
Imamen visade kärlek även för sina fiender; skänkte de vatten mitt i öknen och lyckades slutligen rädda några personer varav dem en av ledarna i armén som omringat och snart skulle massakrera honom och hans följe. Hurr(Fri) Ben Yazid Alriyahi var den första som stoppade imamens karavan och hindrade honom både från att återvända till Medina eller fortsätta mot Kufa. När Hurr insåg hur mycket imamen försökte övertyga armén om att de begår ett stort brott, vände han sig till Omar Ben Saad som hade befälet och frågade: kommer du verkligen att kriga mot honom? Omar svarade att han kommer att göra det och att imamen kommer halshuggas.
Hurr sjönk säkerligen i sorg och kände sig skamsen. Han var den skyldige, den fräcke brottslingen som hejdade imamens färd mot Kufa och fick honom att stanna vid Karbala, där Hurrs trupp fått tusentals andra soldater som förstärkning. Hurr kände sig säkerligen skamsen när han såg svinen och hundarna njuta av Eufrats vatten medan Profetens avkomma plågades av törsten bara ett stenkast från. Hurr kände sig skyldig över hur för några dagar sedan när hans trupp inte hade något vatten kvar, gav imamen generöst dem och deras hästar vatten som nu tagit slut.
Hans kärlek till Imamen lyckades slutligen rädda honom från mörkret, från det sjukliga tillståndet som han befann sig i. Hurr darrade av ljuset som började fylla sin tillvaro och kunde inte längre stanna i satans armé. Han kunde inte vara kvar bland hyenaktiga hänsynslösa varelser som kallade sig för muslimer men förlorat islam och även sin mänsklighet. Skamsen, fylld av ånger stod han snart framför imam Hussein förfrågande om omvändelse. Han var en av orsakerna att imamen och hans barn och män snart skulle halshuggas. Han grät och sa: ve mig, vad har jag gjort, jag skrämde profetens avkomma… O Profetens dotterson, jag har ångrat mig, jag har omvänt mig, finns det någon frälsning för mig?
Imamen såg kärleksfullt på honom och sade: ”Hurr. Du är Hurr (fri) såsom din mor kallat dig. Gud accepterar din omvändelse.
Sjunken i sorg och iver att rentvå sitt stora brott, bad han om tillåtelse att få vara den första som mördas i försvaret av imamen.
Den här scenen är en bland tiotals andra som visar betraktaren barmhärtigheten och viljan att rädda människorna i islam. Vad mer barmhärtighet finns det än att förlåta den som bidragit till ens egen massaker som snart skulle inträffa? Detta är en tydlig manifestation av kärlek till människan och hennes frälsning.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Under den tionde dagen av Muharram som är den första månaden i det islamiska kalenderåret, var imamen tillsammans med sina anhängare, kvinnor och barn, belägrad av en armé som tvingade honom att välja mellan två alternativ; antingen erkänna tyrannen Yazid som Profetens efterträdare och svära trohetsed till honom, eller att bli mördad. Slutligen bestämmde Omar Ben Saad att attackera imam Hussein under Ashura. Efter några timmars strid var samtliga män, undantaget imamens sjuke son Ali Al-Sajjad (fred vare med honom), mördade och halshuggna. De överlevande tillfångatogs och tvingades fara tillfots mot Kufa, sedan till Damaskus där Yazid väntade, säkerligen ivrigt, på att se den förnedring han hade utfört mot Profeten och hans avkomma.
Utöver det som skildrats ovan i samband med Hurrs omvändelse, vilken visar imamens räckta hand att rädda sina motståndare, finns det många andra talande scener som bör kortfattat beskrivas. Nedan är några bland de viktigaste:
Efter att alla hans män stupat tog han farväl av kvinnorna, barnen och sin son. Han såg hur en av sina söner, ett spädbarn som inte hade ammats vara, var döende på grund vattenbristen. Han tog barnet och frågade fienden: ni krigar mot mig, men vad har detta barn gjort? Han ville visa tyrannen hur mycket det sex månader gamla barnet led av törsten och bad om vatten för barnet. Fienden i armén blev oeniga över något som började bli riskabelt och order gavs att döda barnet, vilket träffades direkt en pil i halsen.
Bland imamens råd är några frågor som han ställde till bovarna. Fylld av sorg över fienden som fallit i satans klor bad han de kärleksfullt att fundera över vissa frågor innan de tar steget att mörda honom. Han frågar de ifall det är någon bland deras anhöriga som han mördat? Eller är det något i islam som han ändrat? Eller om de inte känner till vem han är? Osv. svaret han får höra: vi krigar mot dig för att vi hatar din far.
Medan imamens försök och handling från början utgår från kärleken till människan, utgår fiendens satanistiska brott från hatet.
Imamen försökte vid flera tillfällen under Ashura hitta och rädda de som kunde räddas bland tusentals som hade omringat honom. Hans utsträckta hand för att hjälpa människor fortsatte vara sträckt även när han efter hatets pilar och hugg i kroppen föll från sin häst. Med kroppen täckt av pilar, liggande mellan liv och död såg han den mest avskydda gestalten Shemr, som hade kommit för att halshugga honom. Imamen sade till Shemr: O Shemr, du har fortfarande chansen [att omvända dig]! Men detta hjälpte inte det hatfyllde hjärtat som denne bar.
När Yazid fick syn på imamens huvud och fångarna framför sig i sitt palats i Damaskus, sade han stolt att han äntligen hade hämnats Badr kriget där hans farfar Abu Sufyan förlorat kriget, ca 60 år sedan. Han uttalade också andra meningar som avslöjar hans fientliga ställning till islam. Imam Husseins syster Zainab frid vare med henne, svarade Yazid att du försökt förgöra oss och vår lära men förgäves Profetens storhet kommer att förbli tydlig, trots klandring, och islam kommer inte att besegras.
Faktum är att Ashura tragedin tvingar varje förnuftig individ att försöka hitta de bakomliggande faktorerna som lät korruptionen eller korruptislam nå så långt, att en liderlig islamhatare såsom Yazid eller även hans far Muawiyah kunde få titeln Profetens kalif(dvs. efterträdare), för att använda denna auktoritet till att döda Profetens avkomma och de rättmätiga kaliferna. Vad är mer paradoxalt än att muslimerna som dödade imam Hussein välsignade honom under bönen samma dag som de halshögg honom? Då varje muslim är pliktig att välsigna Profeten och hans avkomma för att bönen skall godkännas.

Likes

Comments

Hej Allihopa! Tänkte mest berätta hur min dag idag har varit idag. Idag har jag inprincip bara bakat...och bakat heelaa dagen. Men det är ju roligt så Why not lixom. Jag har börjat ta beställningar på bullar. Och idag var mina första leveranser. Jag har många beställningar och det tycker jag om ska ni veta. Jag avslutade dagen med lite lördags- mys med min underbara mamma😍 Hörrni nu måste jag sova inför en ny bakdag så god natt så hörs vi!!😘😘😘😉

Likes

Comments

Hej allihopa! Idag tänkte jag dela med mig av mitt recept på mina omtyckta bullar!

Du behöver:

Deg:

30 gram Jäst

2,5 dl mjölk

ca. 9,5 dl Vetemjöl

0,5 tsk salt

5 g malen kardemumma

1 dl strösocker

1 ägg

110 gram smör

1 ägg (till pensling)

pärlsocker ,att strö på.

Kanel och -mandelfyllning.

200 gram mandelmassa

1 msk vaniljsocker

0,5 dl kanel

150 gram smör

Ifall man bara vill baka vaniljbullar så kan man bara ta bort kanelen och tillsätta resten av ingredienserna!

Sockerlag

1,5 dl vatten

1 dl socker

Gör såhär:

1. Smula Jästen i en bunke till din matberedare. Värm mjölken så att den är ljummen, slå över jästen och blanda runt.

2. Lägg i resterande ingredienser förutom smöret. kör ihop degen långsamt med krok. när degen gått ihop ökar du hastigheten lite och tillsätter smöret lite i taget. Kör degen 10 minuter i maskin tills den bildat gluten och känns elastisk, glansig och fin på ytan.

3. Låt degen Jäsa i ca. 1,5- 2 timmar.

4. Blanda mandelmassa, vaniljsocker och kanel. Tillsätt smöret lite i taget tills du har en slät fyllning.

5. Kavla ut degen 3-4 mm tjock, mer bred än hög och bred ut kanelfyllningen på den utkavlade degen. Sedan rullar du ihop degen till en rulle. Skriva till lagom stora bullar, lägg i formar.

6. Blanda samman socker och vatten i en kastrull och koka upp tills alla sockerkristaller har smält. Ställ åt sidan.

7. Sätt ugnen på 190 grader. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i ca. 9-11 minuter, dom ska få gyllenbrun färg.

8. Precis när bullarna kommit ut från ugnen penslar du dom med sockerlager. Då får bullarna en fin glans och behåller saftigheten.

Likes

Comments

Hej allihopa idag tänkte jag skriva ett inlägg som handlar om Imam Hussein..

Vem är imam Hussein och varför hyllas han så mycket trots att han dog för ca. 1400 år sedan?

Profeten Muhammed fick sin enda avkomma via sin dotter Fatima och hennes make imam Ali. Deras två söner, Hassan och Hussein (frid vare med dem), visade Profeten stort auktoritet för. Han sade: ”Hassan och Hussein är unga männens herrar i paradiset och deras far har en bättre position än dem”[2] Hadithen implicerar att de fromma kommer till paradiset och dessa två imamer är bättre än alla män, som inträder paradiset, undantaget Profeten själv och deras far imam Ali.

Imam Hussein tillhör också Ahlulbayt dvs. Profetens hushåll:

....”Profeten kallade på Ali, Fatima, Hassan och Hussein… och han sade: ”Min Herre! Dessa är mitt Hushåll.”[3]

Ahlulbayt är de som Gud har renat:

Visserligen vill Gud, avlägsna all orent undan er, ni Ahlulbayt, och rena er fullkomligt.” (Koranen 33:33)

Den viktigaste hadithen som återberättas av ca 30 bland Profetens följeslagare:

”Profeten Muhammed sa: Jag lämnar efter mig två ovärderliga ting, om ni håller er fast vid dessa, kommer ni aldrig att fara vilse efter mig. Dessa två är mäktiga, den ena mäktigare än den andra. Den ena är Koranen som är som ett rep som är räckts ner från himlen till jorden. Den andra är min Ahlulbayt. Dessa två kommer aldrig att separeras tills de möter mig vid alkawthar källan i paradiset. Var därför noga i hur ni efterträder mig i dessa två”.[4]

Imam Hussein var den yngste bland dem som muslimerna var pliktiga att lyssna på, för att inte fara bort från Guds religion. Frågan är om muslimerna har hållit sig fast vid Ahlulbayt och deras föreskrifter såsom de försökt göra med Koranen? Muslimerna övergav detta testamente direkt efter Profetens bortgång och splittrades därav.

Imamerna presenterade Profetens vilja, och därför påpekade Profeten vid många tillfällen faktumet att lydnaden av imam Ali är lika med lydnaden av Profeten själv. Han sade också att den som krigar mot dem (Ahlulbayt), har förklarat krig mot Profeten:

‏ ‏عن ‏ ‏أبي هريرة ‏ ‏قال نظر النبي ‏ ‏صلى الله عليه وسلم ‏ ‏إلى ‏ ‏علي ‏ ‏والحسن ‏ ‏والحسين ‏ ‏وفاطمة ‏ ‏فقال أنا حرب لمن حاربكم وسلم لمن سالمكم Abu Hurairah berättar: Profeten tittade på Ali, Hassan, Hussein och Fatima och sade: jag är i krig med den som är i krig med er och i fred med den som är i fred med er. [5]

Kände inte de som mördade imam Hussein tillsammans med hjältarna som försvarade honom, vem han var? Visste inte de att det var Profetens älskade dotterson som de var pliktiga att följa och lyda, som de mördade?

Likes

Comments

Tja allihopa! I helgen bakade jag en underbar choklad paj som jag tänkte dela med mig av😍😍 den får ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 5/5 stjärnor!

Du behöver:
Botten
125 g Oreokakor
125 g Digestivekex
75 g smör, rumsvarmt

Kola fyllning
100 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl farinsocker
¾ dl vispgrädde

Chokladfyllning
2 ½ dl vispgrädde
350 g mörk choklad

1. Botten: Krossa och smula sönder Oreokakor och Digestivekex fint. Arbeta ihop smulorna dem med smöret.

2. Tryck ut smulorna i en smord form, 23–24 cm, med löstagbar kant. Ställ bottnen i frysen i 15–20 min.3.

3. Kolafyllning: Smält smöret i en kastrull och koka ihop det med farinsockret i ca 1 min. Tillsätt vispgrädden och låt det puttra i 8–10 min.

4. Häll kolasmeten på pajbottnen. Ställ den i frysen i ca 20 min.

5. Chokladfyllning: Koka upp grädden i en kastrull. Stäng av värmen och låt chokladen smälta i grädden. Blanda ihop allt ordentligt till en kräm och bred ut den på kolasåsen. Låt den stelna i kylen och strö eventuellt på lite flingsalt. Servera pajen med en klick vispgrädde.

Jag tog Oreo fyllningen och strödde över den i pajen som ni ser i min Paj!

Ha det bäst❤️😘

Likes

Comments

Helooooz! Tänkte att ni skulle få bomba mig med kommentarer här nedan och så tänkte jag svara på dem i mitt nästa inlägg! Så det är bara att fråga massor av frågor så svarar jag på dem

Likes

Comments

Tja allihopa! Har nyss bokat en biljett till Västerås. Ja precis, Jag kommer att åka till min kära familj i Västerås på fredag och stanna kvar där till på Söndag. Det ska bli roligt :)

Jag funderar faktiskt på att vlogga på fredag och kanske hela helgen...Veeeem veeeeet! Ni kommer såklart att få reda på det<3<3


Likes

Comments

Heeeeej allihopa! Aså det var så sjuukt länge sen jag bloggade, Sorry honey. Det är nämligen inte bara er jag har svikit haha. Jag har heller inte uppdaterat på youtube på jäätttee läänge. Jag har haft det fullt upp i mitt liv som ni kanske förstår. Det var jätte mycket i skolan alltså i slutet av nian osv. mycket prov som skulle göras. Och nu har jag börjat i gymnasiet. Jag är tyvärr tvungen att läsa upp ett par ämnen i år för att nästa år kunna börja på ett nationellt program. Och nu så är det det rätt så lugnt i mitt liv hoppas jag. Såååå nu har jag tänkt att satsa på youtube och bloggen och även min skola. Jag har tänkt att blogga om min vardag och lägga ut nya recept som jag har bakat osv. När jag har lagt ut en ny video i YT så kommer jag att medela er så klaaaart!

Kommentera gärna vad ni vill att jag ska blogga om så hörs vi snart igen

Likes

Comments

I det här inlägget tänkte jag visa er min krönika som är helt klar!
Och allt som står där är vad jag tycker osv.

Här är den:

Skolor som inte ens kan anpassa sig!!
Krönika!

Igår hade jag prov. Det var ett matte prov-igen. Jag fick ett F - igen. Jag blev leden - igen. Veckorna innan lov är dem tuffaste veckorna jag har varit med om. Vi brukar ha två prov på samma vecka och jag får ångest och vet inte hur jag ska plugga. Jag blir jätte stressad och blir irriterad på det allra minsta. En av proven är alltid något ämne som jag har svårt för och oftast är det Matte. Jag blir även orolig över vad som kommer hända i gymnasiet när jag väl är stressad. Jag tycker att stress för elever inte är bra. När jag väl gör provet och får ett F så känner jag mig misslyckad. Det kan även vara tvärtom att jag får ett E eller högre och då känner jag mig stolt och att all tid jag har ägnat åt att plugga har varit till en nytta.

Ofta har jag märkt att lärarna inte bryr sig eller eller anpassar sig efter alla elever när dem lägger in ett prov datum eller ett test datum. Jag tycker att inte lärarna bryr sig om alla elever då. Dem tänker inte på att t.ex. en eller flera elever har svårt med skolan eller något liknande. Jag personligen får ångest när jag antingen har två prov eller ett prov och ett test som ligger i samma vecka. Jag mår dåligt av för mycket press.

Dem där kluringarna som ser att eleverna redan har många prov i veckan och inser att dem vill lägga in ett till prov JUST den veckan tror att det blir lättande om dem byter namn till t.ex. ett LITET test eller skriv uppgift eller något liknande. Ni ska bara veta en sak det är att jag fortfarande är lika stressig oavsett vad ni kallar provet för. Ibland har jag funderat på om lärarna har ett intresse/Hobby att sitta och rätta prov varenda JÄ**A helg och lov. Någon gång måste dem tröttna.

Kan det vara så att lärarna är sadister?
När jag sitter och gråter floder, pluggar så att nästan pennan gnisslar. När provresultatet blir F så känns det som om lärarna mår så bra så att det inte är klokt. När jag sover med världens oro dagen innan provet så känns det som om lärarna sover så gott som dem inte har gjort förr. När vi elever sover med ångest efter provet så mår säkert lärarna psykiskt och fysiskt bättre än vad dem har gjort förr. När man sitter i salen och ska göra provet så är det helt andra frågor som inte ens handlar om ämnet som man ska ha prov på.

Fler och fler barn har börjat HATA skolan. Liksom bara att få höra ordet skola förstör ens dag (oftast). Jag tycker att många lärare i svenska skolor inte anpassar sig efter alla elever. När det gäller prov och tester. Många lärare bara lägger in prov och tester utan att tänka att t.ex. en eller flera elever kanske har svårt med skolan. Från den dagen Skolverket ändrade betygssystemet så har skolorna blivit svårare och svårare. Så det är väl bara att vänja sig med ett F.

Likes

Comments