Header

Smoothie bowls- har pratat om det förut men I can't get enough!! Imorse blev det en härlig variant med acai och gojibär! Smart! Innan det givetvis lite härlig, intensiv yoga. Nu blir det jobb och ikväll löpning!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Visste ni att det är skillnad om man andas genom höger eller vänster näsborre? Håll för höger och andas genom bara vänster ett par andetag- den fungerar lugnande! Om man däremot håller för vänster och andas genom höger så stimulerar det och man blir piggare. På så sätt kan man, utifrån vilket behov man har, andas genom endera näsborren. På morgonen när man vill ha lite extra energi kan man sätta sig ner och ta ett par minuter och bara andas genom höger. Däremot på kvällen när man ska varva ner kan man sätta sig och andas genom vänster ett par minuter. Kika in på http://josefinesyoga.metromode.se eller #josefinesyogautmaning där hon beskriver detta mer ingående i hennes underbara Yogautmaning.


Namaste!

Likes

Comments

Breathe in. Breathe Out. Just Keep Breathing. And suddenly you know: it's time to start something new and trust the beginnings. Del två i #josefinesyogautmaning http://josefinesyoga.metromode.se är andningsövningar (Pranayama), vilket är ett väldigt bra sätt för att finna sitt fokus när man mediterar. Jag har alltid varit mycket för den aktiva delen i yogan och kan till och med få upp ett flås och att musklerna skakar av trötthet när jag gör min yoga så detta är väldigt nyttigt för mig. Att sätta sig ner och fokusera på en andningsövning är oerhört svårt till en början, men jag blir bättre och bättre och jag känner att det är oerhört viktigt för mig och att det inger ett lugn varje gång jag har utför dagens övning.

Likes

Comments

Tog en långpromenad med mammsen igår, vår favorit uppe bland klipporna. Blåste rejält och det var lätt duggregn, kändes härligt uppfriskande och vi pratade som vanligt om allt mellan himmel och jord. Vi kommer upp till toppen av klipporna, säkert tjugo-trettio meter ner till vattnet och vi får en impuls att utföra lite yoga. Tar av oss jackorna och lägger stenar på dem för att de inte ska blåsa iväg- det blåser rejält nu. Utför lite solhälsningar och dagens övning i #Josefinesyogautmaning http://josefinesyoga.metromode.se Skulderstående! Måste vara ärlig och medge att det var rejält obekvämt underlag, långt ifrån yogamattan hemma på vardagsrumsgolvet men ändå väldigt uppfriskande (trots skrapsåren längs ryggraden). 


Likes

Comments

Dagens yogautmaning i http://josefinesyoga.metromode.se är Kråkan- en av de svåraste positionerna jag vet, jag får liksom inte till den. Glider mest och är rädd för att ramla framåt och slå ut tänderna. Konstigt det där? Huvudstående är inga som helst problem men så fort armarna ska in (handstående, kråkan osv) blir jag livrädd. Är alldeles för svag (och feg) för att kunna utföra dessa positioner och då blir jag istället rädd. Någon som har bra tips för att utöva denna komplexa yogapose?

Likes

Comments

Finns det något godare än en smoothie? Jag tycker dessutom att det  blir så mycket godare när man äter den med sked. Skulle definitivt kunna äta smoothies till alla dagens måltider- frukost, lunch, middag och mellanmål. Nu blir det yoga med http://josefinesyoga.metromode.se

Recept:

Färsk mango, frysta hallon, citron, körsbär, ingefära och mynta. Toppas med pistagenötter och gojibär!

Likes

Comments

Ensam är stark heter det ju och på yogamattan stämmer detta onekligen. Där finns bara jag och mina tankar. På yogamattan finner jag ett lugn som jag aldrig annars känner, all stress från dagen och livet rinner av mig, de spretiga tankarna samlas till en punkt och jag finner ett fokus för att utöva dagens session. Idag fokus på Dansaren- ytterligare en övning som sätter press på såväl balans som bål och benstyrka. Glöm inte kika in på http://josefinesyoga.metromode.se för att se dagens utmaning.


#josefinesyogautmaning

Namaste!


Likes

Comments

Krigare 3- en sådan komplex och enkel övning på samma gång. Bara att lyfta benet och sträcka händerna framåt? Eller? Snarare krävs både balans, bålstyrka, mental närvaro, fokus på andningen och övningen är svårare än man kan tro. Jag märker skillnad såväl från dag till dag som mellan vänster och höger ben. Är avsevärt mycket starkare och stabilare på höger än vänster ben (man kan till och med SE en tydlig skillnad på muskelstyrkan). Jag försöker utföra Krigare 3 varje dag och känner att jag dagligen kommer närmare min "Inner Warrior". Idag lägger jag lite extra krut på denna yogapose eftersom att det är dagens övning i #Josefinesyogautmaning http://josefinesyoga.metromode.se Likes

Comments

Jag har yogat dagligen sedan ett par år tillbaka men den senaste tiden har det mest gått på slentrian. Därför passade det väldigt bra med Josefines yogautmaning http://josefinesyoga.metromode.se som pågår under oktober månad. Varje morgon klockan 06.30 publicerar hon dagens fokusövning, ett fantastiskt initiativ som jag tror kommer ge mig en nytändning i yogan. Gårdagens övning var Krigare 2 (Virabadrasana 2).


Likes

Comments

Jag har ett brinnande intresse för träning och hälsa med fokus på yoga och löpning men en nyfikenhet för de flesta idrotter och träningssätt. Efter att i ett par års tid dagligen följt diverse härliga tränings- och blogginspiratörer är det nu dags för mig att prova lyckan som bloggare. Jag gör just nu en resa genom livet såväl i träningen som mentalt- därav namnet "My journey". Jag hoppas kunna inspirera ett par stycken på min resa!Likes

Comments