Header

Härliga semestertider! Dock är man hemma och vardagen har dragit igång igen. Vi bestämde oss för läängesen att vi skulle unna oss en resa. Målet för min del var att sola, bada och bara kunna ta det lugnt i minst en vecka. Jag har inte känt att jag kunnat ta de riktigt lugnt på länge. Inte trivts på jobbet och varit allmänt stressad över saker. Nåja, eEftersom min mamma och hennes man varit på Mallis x antal gånger och alltid är lika nöjda när de kommer hem därifrån, valde vi att boka en vecka strax utanför Palma.

Det har varit långa lata dagar med god mat och dricka, sol, bad och mycket tid att casha up med varandra. Det blir lätt att vi mest pratar om jobb och trädgården numera, haha med all förståelse - de tar ju upp all vår tid!


Tänkte göra flera inlägg angående Mallisresan, nedan ser vi dagen ni bilder från en utav dagarna då vu hyrde cyklar och trampade in till Palma stad. Ca 7-8 km med underbar utsikt.


Likes

Comments

Långhelgen gick till att göra klart gräsmattan i lördags sedan kom svärföräldrarna och det blev självklart grillat med massipantåra och glass för Vicke som fyller 28... Söndagen kände vi att idag får vi ta och påbörja de lite roligare som blir att plantera massa fina växter. Blomsterlander hade dessa fina lagerhäggar som vi tänkte ha i gången upp till altanen mellan carporten och trappan samt att en trädgård absolut inte kan stå utan roodedeendroon. Vi valde med en rosa blomma då vi båda tycker den lila är lite uttjatad. På kvällen tog vi dock ledigt och invigde våra nya utemöbler i solen och varsin öl. Sedan kom Amine och Emelie och vi åkte för att se valborgsbrasa här i Åkersberga. I måndags tog vi tag i utebordet som vi bestämt oss för att bygga själva istället då vi råkat få dubbla stommar till vardagsrumsbordet. Se va snyggt de blev! Resten av tårtan blev uppäten när pappa och Monica kom för att njuta i solen!


Likes

Comments

I princip direkt när det började bli plusgrader ute har vi spenderat varenda ledig liten sekund ute i trädgården. Vi hade en lång lista som med tiden fyllts på med mer och mer saker som skall bockas av innan semesterveckan i Palma. Till att börja med ville vi få bort en hel del stora träd som skymde solen från att sträcka sig ner till altanen. Det har ändå varit roligt att såga, men att få bort allt efter.... de ve inte lika skoj..

Näst på listen var att vi måste få till en grön och fin gräsmatta, den lilla ytan vi har måste vi ta vara på. Den kändes dock extremt stor när vi började vända på hela gärsmatten då den endast bestod av stubbar, mossa, stenar och massor av lera. När vi fått ordning på jorden där har vi nu äntligen kunnat så gräset. Nu måste vi hålla tummarna för att det växer så de knakar och blir tätt och snyggt. Sammanlagt har vi beställt över 20 ton med jord!! En hel del skottkärror som har fått köras fram och tillbaka. Samt att vi har fyllt ut en till yta på andra sidan huset för att även ta vara på den. Här har vi även spikat upp en slags planteringlåda som vi ska plantera rabarber, krydda och massa annat ätbart! Kommer även bilder på detta projekt.Likes

Comments