http://youtu.be/6X_nfRPW9sE

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vi har haft ganska mycket problem man arbetet eftersom vi inte kunde få kontakt med de vi skulle intervjua men nu är vi äntligen på banan igen och våran film kommer snart att komma ut. Under de senaste lektionerna har vi försökt få allt under kontroll och nu efter dessa veckors arbete är vi nästan klara vi behöver bara spela in filmen sen har vi fixat och gjort klart allt vi behöver på bloggen.

Likes

Comments

Vi intervjuade två muslimer från våran skola, de må inte ha kunnat så mycket om islam som många andra men de är fortfarande religösa och många människor kan relatera till den nivån av tro eftersom inte alla människor hinner lära sig om sin religion.
De tror på att det finns ett liv efter döden samt att himlen och helvetet existerar och att himlen liknar jorden. De ber sällan eftersom de inte har så mycket tid, de hoppade över fastan eftersom allt var så stressigt runt omkring dem när man egentligen skulle gå igenom den.

De har mött hat och kritik, bl a på grund av slöjan och alla de olika extremist grupperna som säger att de är muslimer men enligt dem bara använder religionen som en ursäkt till krig. Extremistgrupperna bryter flera regler och missuppfattar syftet med religionen.
Anledningen att kvinnor ska ha slöja enligt dem är att skydda dem eftersom tjejer och killar inte växer upp tillsammans och detta kan göra att killar blir frestade. En kvinna ska få välja själv om hon vill bära en burka.
Dem är inte vana vid att homosexualitet är så respekterat i Sverige. Dem gillar inte homosexualitet så mycket eftersom enligt dem är det onaturligt men de är ändå bra att Sveriges samhälle är så öppet och de tycker att andra länder och deras samhällen ska vara lika öppna. De respekterar homosexuella och de tycker att man ska följa sitt hjärta. Det kommer sannolikt med tiden att tycka bättre om det homosexuella när de anpassat sig bättre till det svenska samhället.
En annan sak som de inte var vana med är den svenska maten. Den har mycket grönsaker och griskött vilket de inte är vana med. Men det är grisköttet som skapar mest problem. De vet att man inte ska äta griskött men under kris så har de brutit den regeln. De tror att anledningen att man inte äter griskött är först av allt pga religionen, men även att griskött inte håller sig länge i det Afghanska klimatet och skapar illamående. De tror att det är anledningen till att det är förbjudet i Koranen, eftersom det inte var nyttigt för människorna i de områdena.

Likes

Comments

Våran nästa presentation kommer va lite sen, vi har haft lite problem med att få kontakt med den vi ska intervjua men vi ska fixa detta.

Likes

Comments

Vi har gjort våran intervju nu och har lagt upp en presentation i form av ett bildspel på bloggen. Vi förstod att våra frågor inte var särkilt välutvecklade. Vi måste förbättra de till nästa intervju.

Likes

Comments

Den senaste veckan har vi vi skapat denna blogg, samlat fakta för att intervjua och sedan intervjuat en kyrkoherde. Nu ska vi göra våran presentation av religionen och sedan lägga upp den på bloggen

Likes

Comments