Graviditet, Familj

Godmorgon underbara läsare!

Idag så började dagen bra för mig, även om den började med en nerkissad säng och en busig tös. Nu ligger sängkläderna i tvätten och Kenzie är ren och fin och vi har precis avnjutit varsin tallrik med mannagrynsgröt.
Det var oerhört länge sen som jag åt dem gröten. Har för vana att låta det gå lång tid emellan. Mest för smakens skull. Jag tycker att gröten blir godare om det har gått ett tag sen jag åt den sist. Man längtar mer efter smakerna då. Kenzie, som brukar äta havregrynsgröt älskade den här gröten och ville ha mer när den var slut.
Härligt med glada ungar!

Idag går vi även in i v.33 (32+0), med bara 55 dagar kvar så förbereder vi oss genom att ta fram spjälsängen och kläder till lilleman. Vi har även tagit fram badbalja med ligginsatsen och babysittern. Kenzie verkar tycka om magen extra mycket vissa stunder. Hon lägger huvudet mot magen och pratar med magen och klappar på magen. Det ska bli väldigt spännande att få se hur hon reagerar när lilleman är född. Undrar om hon förstår att den lilla bebisen då är hennes lillebror.
En del säger att jag får peka på magen och sen på lilleman och säga att lillebror är här nu så att hon ser att magen är borta och att han är där. Ååh hon kommer bli den bästa storasystern!
Hon ska få vara med på blöjbyten, matning och badning av lillebror. Även när vi går till BVC så får hon följa med för att få känna sig viktig, vilket hon är. Hon ska aldrig känna att hon är mindre viktig bara för att ett till barn kommer. Hon är mammas första lilla ögonsten och kommer alltid att vara det. Hennes och min resa är väldigt speciell och det kommer jag fortsätta visa henne. Att hon är mammas lilla prinsessa.
Nu och alltid mammas prinsessa.
Har nu börjat på kuren mot sömn och kan säga att den funkar. Dag 2 nu och jag känner mig full av mer energi. Än är depressionen kvar men kan sömnen bara bli lite bättre så kan jag iaf få lite mer energi till att busa och leka med Kenzie. Och jag har så lite gladare humör under dagen. Eller iaf tills någon säger fel sak, sen är dagen piss igen.
Men just nu!
Just nu så är denna dagen helt perfekt.

Vi hörs senare!

Puss ❤️❤️

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Familj, Graviditet

Jag blir så arg på mig själv. Mest av allt besviken på mig själv skumme jag vilja säga!
Jag känner mig som den sämsta mamman på denna jorden. Det gör jag faktiskt om jag ska vara brutalt ärlig mot er.
Min dotter är nu 17 snart 18 månader gammal och går ej på förskola än pga att min ekonomi inte tillåter det. Det går inte en dag utan att jag tänker på att jag hindrar min dotter från att träffa andra barn bara pga min inkomst. Den lägsta inkomst man kan ha som mamma.
Vi är dessutom två i detta hushållet och då måste vi räkna på bådas inkomst innan skatt och det blir närmare 600kr månaden och det känns hemskt att säga att jag tyvärr inte har dem pengarna till det även om vi är två.

Jg är felet till varför min dotter inte får träffa andra barn och leka med dem, jag är anledningen som hindrar henne från att vara ett glatt litet barn som får lära sig en massa nya saker. Jag är den som hindrar min dotter från att vara ett barn.

Jag mår så otroligt dåligt pga detta och vet inte hur vi ska göra för att hon ska få det bästa...
Hon är ju faktiskt värd allt det bästa som finns att ge ett barn.

Dagens ordspya är ute igen. Hata gärna inte mig pga den hårda sanningen. Jag mår tillräckligt dåligt pga detta 😭
Vi hörs.

Likes

Comments

Graviditet, Familj

God kväll alla underbara läsare!

Nu sitter jag och ska kolla på film med Daniel. Lillkillen ligger och sparkar fint i magen och tösen sover fint i sin växasäng.
Jag var tvungen att trotsa mig själv och ta två panodil innan för att bli av med dessa smärtor i kroppen.
Nu känner jag dock ingen smärta mer än det ständiga trycket ner. Men om jag skulle ta på alla ställen som jag har så ont på annars så gör det ont. Men sitter jag bara avslappnad så går allt bra.

En sak som jag har tänkt på mycket är att det är inte alla som är så bra på allt. Jag tycker att föräldrar och även blivande föräldrar bör lära sig att prioritera sina barn istället för sina nöjen och behov.
Har man valt att skaffa barn så gör man allt man kan för att dem ska gå före, eller vänta... Dem SKA gå före en själv alltid, oavsett vad.
Tyvärr är det inte alla som tänker så. Ibland är det dem yngre föräldrarna som bara tänker på barnet före allt annat, medans andra vill leva kvar i det gamla och göra vad dem själva vill.
Det handlar om att föräldrar måste sluta tänka på sig själva och ta hand om sin familj och sina barn och inte bara skita i familjen istället och låta den ena arbeta ihjäl sig. Kan säga att jag ärligt ALDRIG vill ha barn igen efter dessa två för jag vill inte göra allt själv.
Jag vill inte behöva gå och stressa en hel graviditet bara för att den andras hobbys osv går före.
Jag har något viktigare än ett nöje som ligger i min mage. Ett nytt liv som ska ha det bästa!

Skönt att kräka av sig ibland.
Hörs senare för mer ordspyor. Imorgon blir det läkaren och prata om min depression och eventuellt få medicin för att kunna vara glad.

Puss ❤️

Likes

Comments

Graviditet, Familj

God kväll kära läsare!

Har haft fullt upp idag. Var hos min bm imorse och hon var orolig för lillemans tillväxt då magen inte hade växt sen förra besöket för tre veckor sen.
Så fick en akut tid till ultraljud och har gått och oroat mig hela dagen över lilleman. Nu dock fick vi ju veta att lilleman är helt okej och han växer som han ska. Han väger nu 2170g och hade 15,9% mer kroppsfett eller vad man kallar det, än vad han ska ha nu så hon sa att han lär väga 3800g ca när han kommer ut. Ungefär som Kenzie när hon föddes.
Dock så ligger han och trycker in bakom revbenen/snett under med rumpan så där har vi förklaringen till varför jag har ont hela tiden. Huvudet ligger även lite längre ner än vad det ska i denna vecka.
Jag har ju även gått från 63kg ca till 65,6kg under hela graviditeten vilket är vad en graviditet väger ca i min viktuppgång. Alltså bara något kg i vikt. Så hoppas att jag blir lika smal igen direkt efter förlossningen. Där är förklaringen till min lilla mage. Jag har inget underhudsfett så magen är bara livmodern och lilleman typ. Inget fett 😊

Nu blir det mys i soffan och vila mig. Smärtan tar död på mig! Har så ont.

Hörs sen inatt ❤️❤️

Likes

Comments

Graviditet

Har ni någonsin funderat på varför alla säger att det är underbart att vara gravid men så samtidigt så vet du om att det är ju en stor lögn?
Många har fått barn själva och en del bara antar genom vad dem ser, att det är så underbart.
Att det är så underbart när bebisen sparkar i magen. På att vi kanske inte vill att folk tex ska ta på våra magar. Sen vill man ju inte vara otrevlig heller och be dem ta bort sina händer innan man får damp, skutan man håller minen och låter folk bara komma och ta på din mage..
JAG tycker inte det är okej, vare sig man är vän eller familj, att bara anta att jag vill att dem tafsar på min mage hela tiden och för att dem tycker det är gulligt.
Jag börjar bli irriterad till tusen gällande sånt och så på det, denna jäkla smärta som jag känner dagligen i omgångar.
Tänk dig att det känns som om hela din rygg, alla musklerna krampar på ryggen och oavsett vad så går det inte att få bort.
Jag håller på att bli tokig pga detta.

Andra säger att det är så underbart att Både se och känna sparkarna utanpå. Jo, tills dem sparkar vid nerverna och mot blåsan. När dem borrar ner huvudet i bäckenet och det känns som tusen nålar ibland. Då är det ett rent helvete!
Samtidigt som du har så jäkla ont så är du så glad över att ditt barn lever gott där inne.

Snälla gott folk..
Sluta ta på våra magar bara för vi är gravida. Och påstå inte att det är underbart att vara gravid för det är inte alltid det.
Vi står ut med en massa smärta också. Eller den har alla glömt?
Men! Welcome to motherhood!

Godnatt!

Likes

Comments