Gott nytt år på er allesammans!

Detta blir mitt första inlägg detta år och jag hoppas att ni alla har fått en bra start på året!  Det har väl jag.. Men det är ingenting speciellt som har hänt förutom att jag har börjat i skolan, jag har börjat på Västerås folkhögskola och det känns väldigt bra faktiskt. Jag började där för en vecka sedan och under första veckan så har vi haft en, lära känna vecka eller vad man ska kalla det. Det är från och med idag vi kommer att ha lektioner och enligt schemat så blir det långa dagar men det känns ändå bra. Jag känner mig för första gången motiverad, jag har en känsla som jag aldrig har haft inför skolan tidigare. Jag tror inte det kan bli bättre än såhär. Vi hade även lite intro under första veckan och jag hörde att vi inte kommer ha några prov och det känns så otroligt skönt. Jag vet inte om det gäller i alla folkhögskolor men vad jag vet är att lärarna gör en sammanfattande bedömning av alla elevers studieförmåga, alltså inga betyg heller. Det är ju nästan för bra för att vara sant haha! Jag kommer att studera på grundskolenivå eftersom att jag aldrig klarade årskurs 9. Sedan kommer jag att studera på gymnasienivå och inom 2-3 år så kommer jag att vara klar med detta. Jag vet inte vad jag ska göra sen men något som jag skulle kunna tänka mig är att studera vidare och bli tandläkare. Om jag blir tandläkare så kan jag även utbilda mig inom botox och fillers och då kan jag ju ha en egen klinik haha! Nej men något sånt.. Det är bara en tanke men jag har inte bestämt mig än och det finns tid att tänka. Det hade i alla fall varit fett nice.. Nog om det!

Jag somnade tidigt igår kväll, efter bingolotto.. Jag har nämligen börjat prenumerera på bingolotto av misstag. Det var under uppesittarkvällen som jag hade en lott och då skulle man skicka ett sms om något och då visade det sig att jag hade fyllt i fel text i meddelandet så jag fick ett sms tillbaka där det stod att jag hade börjat prenumererat. Jag fattade ingenting, jag fick sedan hem 8 st lotter för januari månad. Så varje söndag kl. 18:00 - 20:00 så kommer jag att sitta och spela bingo med 2 st lotter åt gången. Oh my god tänkte jag men ja.. 200 kr i månaden tror jag att det kostar så det gör väl inget. Jag kanske vinner en storvinst någon gång och då kommer jag ju inte ångra att jag började spela bingo. Eller så kanske jag aldrig vinner men yolo.. Jag känner ju såhär, jag hade säkert börjat spela bingolotto när jag blir runt 60 år i alla fall.


Likes

Comments

Jag har känt mig ganska nere de senaste dagarna..  Jag har struntat i mina studier den här veckan och hållit mig på avstånd från allt. Jag har för det mesta bara sovit.. Nu mår jag faktiskt bättre för att idag blir det massvis med shopping i stan och shopping gör mig glad. Jag ska handla julklappar och lite annat till mig själv. Jag älskar att handla julklappar och komma med överraskningar. Jag har planerat vad jag ska köpa till var och en och jag är övertygad om att alla kommer bli riktigt nöjda med vad dem får hehe. Imorgon är det alltså  julafton och det känns verkligen inte som det men det ska bli roligt. Denna julafton ska firas hemma med familjen, min pojkvän och hans lillebror ska också vara med.

Likes

Comments

På bara 4 veckor så har jag spenderat 35 000 kr och idag gjorde jag av med mina absolut sista pengar på naglar. Att spara är inte lätt och som jag nämnt i ett utav mina tidigare inlägg så ska jag börja spara från och med nästa månad. Det är snart jul och jag har inte köpt en enda julklapp till någon som jag ska fira jul med. Men jag får in pengar dagen innan julafton och är inte stressad över att behöva köpa julklapparna då för att jag vet redan vad jag ska köpa hehe.

Idag är det alltså söndag och tiden bara rinner iväg känner jag. Under denna vecka har det inte hänt mycket, jag har för det mesta bara umgåtts med min underbara pojkvän och har idag avrundat veckan med en nagelterapeut som varit här hemma och gjort gelénaglar på både mig och min mamma. Så smidigt och så skönt att kunna boka in hembesök, som onlinepizza fast naglar haha! 

Likes

Comments

*Spara pengar
Desto äldre jag blir så inser jag bara mer och mer hur viktigt och bra det faktiskt är att spara. Inom kort så kommer jag att skaffa ett sparkonto som jag kan föra över någon tusenlapp till varje månad. Då blir det självklart ett sparkonto som jag inte kommer kunna ha tillgång till för än om 5 - 10 år beroende på vad för alternativ som finns. Jag har räknat ut att om jag till exempel väljer att lägga undan 2000 kr varje månad så har jag sparat ihop 120 000 kr om 5 år. I framtiden vill jag även ha ett gemensamt sparkonto tillsammans med Geovanie och jag hade en sjuk tanke, den dagen vi båda har en varsin inkomst på över 20 000 kr så kan vi lägga undan en utav våra löner varje månad och försörja oss på den andra lönen. Lägger vi då till exmepel undan 25 000 kr varje månad så har vi sparat ihop 1 500 000 kr på 5 år!

*Skänka pengar
Det finns så många olika organisationer man kan välja mellan när det kommer till att skänka pengar. Jag vill självklart hjälpa till och håller på att leta reda på information om det som finns. Jag är noga med vad jag väljer och vill att pengarna ska gå till en organisation där exakt alla pengar går till de behövande. Om man kan skänka pengar så tycker jag att det är en självklarhet att göra det. 100 kr är inte mycket pengar men det är något!


*Gå ned i vikt
Under året så ska jag gå ned i vikt och inte gå upp i vikt som jag har gjort lite i taget, år efter år. Denna gång tänker jag inte låta mig själv hindras. Jag har inte lyckats tidigare men nu känner jag mig mer motiverad än vad jag har gjort innan. Jag kommer att äta och träna efter ett kostschema och ett träningsschema. En personlig tränare kommer jag att betala för om det behövs. Mitt mål är att gå ned 15 kg på 12 månader och ni/mina läsare kommer att få se här i bloggen hur jag tar mig igenom detta äventyr.


Likes

Comments

Något som jag längtar otroligt mycket till är att flytta hemifrån. Jag bor fortfarande hemma och nu ska vi flytta (igen!). Under de senaste åren så har vi flyttat till ett nytt boende nästan varje år och jag orkar inte med detta längre. Så fort allting känns så himla bra så ska vi flytta igen och denna gång blir det till en helt ny stad. Vi ska nämligen flytta till Fagersta. Det har ju alltid funnits en orsak till att flytta och de senaste två gångerna vi flyttade var för att familjen blev utökad och då var vi tvungna att flytta till ett större boende och denna gång är vi tvungen att flytta pga privata skäl. Jag förstår varför det har blivit så som det är nu men jag är ändå ledsen över att behöva flytta runt hit och dit. Jag lever inte ett normalt liv och det liv jag vill leva om man säger så.

Just nu studerar jag distans/hemifrån och lever på studielån men jag har ansökt till Västerås folkhögskola och kommer förmodligen att börja där i januari, studera på distans är ingenting för mig. Jag vill helst jobba men jag tar inte vilket jobb som helst så jag kommer nog hålla mig till studierna i några månader till. Jag har bestämt mig för att vänta med ett eget boende tills jag och min pojkvän (Geovanie) kan flytta hemifrån tillsammans. Han studerar just nu i gymnasiet och tar studenten till sommaren så han kommer förhoppningsvis att få ett jobb kort därefter och då kommer vi att kunna hyra eller köpa en egen bostad, det känns mer stabilt och bo två liksom. Det finns ingenting annat jag längtar till mer än detta..

Likes

Comments

Detta blir mitt första inlägg i min nya blogg! Roligt tycker jag. Efter många om och men så har jag nu kommit fram till att börja blogga igen. Jag kan inte låta bli bloggen, jag kommer alltid tillbaka och ni blir aldrig av med mig! Nej men jag tänker på bloggen nästan varje dag om jag ska vara ärlig..


Jag bloggar för att jag vill och inget annat. Det är roligt att kunna ha något att titta tillbaka till och framförallt skönt att kunna skriva av sig. De som vill får helt enkelt följa mig om det verkar intressant. Dock kan jag inte lova att blogga varje dag då min lust till att blogga inte alltid är på topp, det går i perioder om man säger så. I denna blogg kommer jag dela med mig av mitt liv, vad jag gör, vad som händer, allt möjligt!
  • Filed under: LIFE

Likes

Comments