Header

Nu äntligen ska jag ta mig tiden och skriva ner lite mer utförligt om Sydney än så länge.

Först är det värt att nämna att inget här är som jag förväntat mig. Jag kan inte med ord beskriva vad jag hade för bild innan, men en sak är säker och det är att jag inte tänkte mig att det skulle vara såhär.

Sydney är betydligt mycket större än vad jag trodde. Efter att ha läst att hela Australien endast har drygt 24 miljoner invånare på sin väldigt stora landyta så tänkte jag nog att det skulle vara lite glest. Även om jag såklart visste att det var en storstad. Nu har jag såklart kollat upp hur många som bor i Sydney (nästan 5 miljoner) och förstår att jag hade en lite skev bild.

Det är så rent här, även om det knappt finns några sopptunnor när man går på stan. Ologiskt?

Övergångställena låter som om man är på laserdome och det är endast grön gubbe i ca 5 sekunder. Sen slår det om till blinkande röd, vilket betyder att man fortfarande får gå men bör skynda sig. Det tog oss ett tag att fatta och vänja oss vid detta.

Bilarna kör på vänster sida, vilket jag hade klart för mig. Däremot så betyder detta även att rulltrapporna är på "fel" sida och att man står still, respektive går, på motsatt sida mot hur vi gör hemma i Sverige.

Det är enkelt att lokalisera sig här. Jag har visserligen alltid haft bra lokalsinne, men det känns väldigt simpelt.


Likes

Comments

Idag tog vi picknick nummer två i botaniska trädgården.

Jag har gråtit floder för att jag bara fick tillbaka min flight bag/cover idag. Alltså INTE min väska, och tror/trodde den var/är borta för gått. Så sjukt. Min väska har alltså åkt ur min flight bag som gått sönder. VAD ÄR ODDSEN? Har jag otur eller vad? Just nu är prognosen att den är borta för alltid, även om det finns lite hopp om att den hittas på någon av flygplatserna jag mellanlandade på. Låt oss hålla tummarna.


Likes

Comments

Fortfarande inget bagage... Därav frånvaron. När vi inte är på bondi beach och njuter av solens strålar, eller letar mat och ser oss omkring... så letar jag kläder och diverse annat på stan som jag är utan, och strular med bagaget.... Fortfarande ingen uppdatering på vart det kan ha tagit vägen. Så trist!


Vi drog hur som helst till Bondi Beach idag och det var fantastiskt fint i området! Skönt att få bada i saltvatten efter solens värme. Sjuuuuuka vågor var det också. Nu ska jag fortsätta strula med bagaget. Hörs.


Likes

Comments

Idag, tredje dagen i Sydney. Jag och Caroline har gått en hel del. I lagom värme, med skavsår och glatt humör. Vi gick först ned till Royal Botanical Garden och käkade en sen frukost vid operahuset, efter en iskaffe on-the-go.

Sen gick vi över bron. Så fet bro för övrigt! Och strosade omkring i Kirribirri en suburb som fått namnet eftersom det är ett fiskeställe. Vi gick till (eller i alla fall nästan till) Mosman. Vi stannade och käkade äpple och jordnötssmör! Gott!! Och en härlig australienare stannade upp och sa ”apples and peanut butter? best kombo right!”. AMEN HUR HÄRLIG? Så är alla australienare. Sjukt trevliga.

Vi såg två vilda papegojor i palmen!!! Hur cool?

Imorgon ska vi handla kläder till mig eftersom min packning fortfarande inte kommit... Fixa telefonnummer och bankkonto. Allt gott. Mvh.

Likes

Comments

Fick en fråga om min tidsplan! Och den är tämligen oklar. Som jag sa till familj och vänner innan jag åkte så kan jag vara borta alltifrån tre veckor, till fyra eller åtta månader. Jag har en budget och några önskemål, annars försöker jag leva i nuet.


Likes

Comments

Instagram@ellarosqvist

  • Youtube
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw