Header

jag jobbar stenhårt på att bli bättre på att leva i nuet. tänka mindre, göra mer. allt behöver inte planeras till punkt och pricka. livet är vackert, men för att få se allt det vackra, så måste vi stanna upp och känna. känna här och nu.

Likes

Comments

Först så tänkte jag inte skriva något alls. Utan bara sluta. Men så kom jag på att det är ganska, om inte väldigt, respektlöst mot er som klickar sig in var/varannan dag, vecka eller så.

Hur som haver så kommer jag sluta att blogga. Kanske blir det något inlägg här och där, men då är det bara i syfte för eget arkiv. Kanske resebloggar jag någon gång i framtiden. Men mer än så blir det inte.


Instagram kommer jag fortsätta med eftersom jag älskar bilder och skapande. Skicka på DM där om ni någon gång har något på hjärtat!

Dessutom tänkte jag gå loss med VSCO. (så följ mig här????)

Också finns jag ju på tumblr också.


Tack för dessa bloggåren.

xoxo

Likes

Comments

Min absolut senaste craving är hemmagjort mandelsmör. Har förätit mig på jordnötssmör och nu är det istället mandelsmör för hela slanten. Det gör jag dessutom själv och det är verkligen superenkelt. Det enda man behöver är två ingredienser (sötmandel och flingsalt), en matberedare och ugn/spis för att rosta mandlarna.

Jag gör ingen speciell sats, utan tar de mandlar vi har hemma och saltar efter smak.

Först rostar jag mandlarna på spisen, sen låter jag dem svalna en stund och slänger därefter ner dem i matberedaren. Mixar i upp emot 10 minuter tills det att mandelns naturliga oljor separerar (med andra ord så tillsätter jag ingen olja i mitt mandelsmör!) och en krämig konsistens fås. Smöret häller jag sedan upp i en glasburk och låter det svalna innan jag ställer in det i kylskåpet. Det går även bra att förvara det i skafferi, men hållbarheten är längre i kylskåp (och så tycker jag det är godare att äta det kallt).

Serveras bäst till banan, äpple, gröt eller fröknäcke. 


Likes

Comments

Förtydligande.

När jag igår skrev att jag inte orkar "fler misslyckande" med tentan i åtanke, så vill jag bara påpeka att det INTE är ett misslyckande att missa en tenta. Verkligen inte. Så länge man gjort sitt bästa utifrån sina egna förutsättningar så har man all rätt att vara nöjd med sin prestation.Nu kan jag också passa på att skriva att jag kommer ta studieuppehåll nästa termin, VT2018, eftersom jag har tankarna på en annan utbildning. Den utbildning jag går idag, hoppade jag mest på för att få rutin på vardagen och prova på de maskintekniska områdena. Även för att upprätthålla mina kunskaper i matematik, vilket hittills har gått som en dans.

Precis vad jag kommer göra till våren har jag ingen aning om, och inte lägger jag någon tid och energi på att fundera över det. Utan jag kommer ta det som det kommer. Go with the flow, så att säga. Jag är inte så bra på det egentligenn, så det är så dags att jag lär mig!


Likes

Comments

I måndags skrev vi tenta i endimmen i 5 timmar och oj vad nervös jag var. Har inte velat kommentera det eftersom jag inför vår rädd för att misslyckas. Jag orkar nämligen inte "fler" misslyckanden. Men nu kan jag med glädje meddela att jag förmodligen/med all säkerhet klarat den! En tenta som är känd för att vara en av de svåraste tentorna på högskolenivå... Sååå, klart man får skryta!!! Särskilt här dåårå.

Vi har alltså inte fått tillbaka dem rättade ännu, men facit ligger ute och även om jag räknar med "hård rättning" så ska jag ha passerat godkänt. W-o-w. Så skönt! Nu har jag en helg av massa skoj framför mig, och OJ vad välförtjänt!


Likes

Comments

Youtube
Instagram
Blogkeen
Nouw