Mitt bästa och enda Black Friday-köp var ett erbjudande från Deciem som jag helt enkelt inte kunde motstååå. Har varit så sugen på att testa ett av deras undermärken, Niod. Har läst om det och sett det hos mången nörd på Insta. Så uppenbarade sig tillfället då ett kit om 4 produkter som skulle kostat sammanlagt ca 1400:- nu såldes för 700:-. Jag ba "Köp, ba köp" och sagt och gjort.

I snart 4 veckor har jag använt produkterna och idag tänkte jag ge er mina tankar om SS (Sanskrit Saponins).

Naturliga ingredienser, gammal kunskap i samarbete med modern kunskap har skapat den här rengöringen. SS består av en hög koncentration av ayurvediska växter, inga syntetiska tillsatser och är PH-balanserad. För den som vill nörda ner sig i några av ingredienserna föreslår jag att ni googlar "soapnut" samt "shikakai" som är, vad jag förstått, två av huvudingredienserna.

SS beskrivs som ett cleansing balm och utmanar, iallafall mina, tankar om hur rengöring fungerar och vad det ska göra. Niods mening är att huden är ett levande organ (håller med) som naturligt skapar oljor och sebum för att hålla huden frisk. Idag är många av oss noga med att använda rengöringar som rubbar hudens naturliga oljor så lite som möjligt *kryper ner bakom igenkännings-kudden* och detta behöver ej bara vara positivt. Det SS sägs göra är att på ett skonsamt sätt rensa hud och porer från sina naturliga oljor, smuts samt döda hudceller för att på så sätt ge huden möjlighet att fylla på med "nya, fräscha" oljor, utan att torka ut huden på ett aggressivt sätt eller rubba phbalansen.

(jag hoppas ni kan se förbi den supersöta smajlisen och notera konsistensen på bilen ovan :) )

För det första är detta inte en rengöring gjord för att ta bort smink, detta är en rengöring för huden och något du använder antingen på morgonen när din hud är ren från makeup, eller efter sminkborttagning. Produkten kommer i en tub om 90 ml och det känns som ett bra och hygieniskt sätt att förpacka och använda denna produkt. Den kommer ur tuben som en slags fast mousse och är brungul till färgen. Lukten är så spännande tycker jag :) En väldigt "earthy" doft med inslag av jord, skog och kaffe och lite lakrits. Jag förstår att alla inte gillar den men jag som ogillar parfymerad doft är ett stort fan av den här naurliga doften.

Nackdel med förpackningen är att en måste sätta på korken omdelebums igen annars trycks produkt ur tuben av sig själv och slösas bort. Kan leva med detta "problem" dock.

När det kommer till mängd upplever jag den som dryg och produkten på bilden är ungefär vad jag brukar använda möjligen lite mer, efter en månad uppskattar jag ca 1/4 vara använd. Då använder jag den max en gång om dagen. Niod själva skriver "once every other day" men den ska funka att använda oftare om ens hud samtycker.

När jag klämt ur produkten brukar jag snabbt skölja några fingrar i vatten och sedan gnida balmet mellan fingrarna då den snabbt blir som en ljusgul mjölk. Efter det masserar jag in den i ansiktet och brukar försöka göra detta i iallafall en minut eller så. Precis som Niod skriver uppstår en lätt "stram" känsla på huden under och någon minut efter användandet. Egentligen skyr jag den känslan som pesten men i detta fall känns det ok eftersom den är snabbt övergående. Efteråt känns huden fan-tas-tiskt fräsch och ren. Liksom "nollad". Jag upplever ingen WHOA-känsla när det kommer till porernas storlek före vs. efter tvätt men visst känns och ser huden mer balanserad ut och all ev. olijighet är ersatt av hälsosam plumphet (ja, jag hittar på ord, lev med det).

Jag har också provat att använda lite mer och låta den verka som en mask i ca 5 min innan jag tvättat bort. Då däremot såg jag själv en skillnad i mina porer och att de upplevdes mindre.

Den bästa effekten jag märkt av såhär efter nästan fyra veckors mer eller mindre daglig användning är att mina svarta pormaskar är färre. Tycker den håller mina blackheads i begränsat antal. Och det skojar en inte bort. Tycker också många av mina porer med blackheads ser ytligare ut, som att talget mest ligger i öppningen och inte lika djupt ner i poren. Men inte överlag i ansiktet utan främst där min hy redan är välmående. Ja, jag pratar om min panna igen.

På min acne har den inte haft någon märkbar effekt, varken negativ eller positiv. Tror överlag att de produkter jag använder från Niod just nu håller nere det röda i acnen men kan inte ge SS ensam cred för det tyvärr.

(Bild från Niods hemsida )

Så, sammanfattningsvis, är du en person med oljig och fet hy tror jag den här kan vara till stor hjälp för att balansera din hy. Är du en person med mycket torr hy vet jag inte om denna är helt rätt, jag har yttorr hy och den funkar för mig, men vågar ej spekulera i vad den skulle göra med en supertorr hy.

För oss med obalanserad blandhy, med orenheter eller med blackheads så är den här helt rätt. Jag vill alltid ha den här i mitt badrumsskåp. För mig är hela formulan, lukten, effekten och Niods filosofi spot on. Älskar det.

Beställs bl.a. från Niods hemsida och kostar 260kr/90 ml.

Likes

Comments

Personligt, Isotretinoin

Acne. Ska vi börja med att prata om vad du gjort mig? Du har gjort mig osäker och gett mig låg självkänsla i ungefär tio år av mitt liv. Jag har gjort val i mitt liv utifrån dig, te.x. valt bort utbildning till hudterapeut, ett yrke som intresserade mig redan för ca 8 år sen (också p.g.a. att en person i min närhet tyckte jag skulle hoppa det eftersom jag inte skulle vara förtroendeingivande med så dålig hy och att jag antagligen skulle fortsätta ha det resten av livet. Alltså. *pistolemoji*). Vid alla möten med nya människor har den enda tanken i mitt huvud när jag tar i hand och säger mitt namn varit "hur mycket lägger denna person märke till min acne just nu?". Att vakna varje morgon och det första känna efter i ansiktet hur många nya finnar som kommit under natten. Att skanna av belysningen i ett rum och efter det välja en plats med fördelaktig, gärna dov belysning. Jag kan skriva en bok om situationer acne påverkat mig.

Men så i mars 2015 kom plötsligt modet till mig att söka hjälp. Jag bokade en tid via nätet hos en privat klinik, Hagakliniken, här i Göteborg och fick tid snabbt. Jag var SÅ nervös innan det mötet. Men hursom var läkaren bra och efter att diskuterat alternativ kom vi fram till att vi först skulle testa en utvärtes behandling på mig. Vi pratade om Isotretinoin redan då, men läkaren tyckte det var för nära inpå sommaren att påbörja en kur och därför fick jag Acnatac samt Finacea utskrivet för att köra en 6 månaders kur, med uppehåll för soliga sommarmånader. Acnatac var då helt ny acnemedicinen som innehåller antibiotika och Finacea är en salva mot rosacea som har god effekt på acne också.

Sakta men säkert blev min hy bättre och det senaste 1 1/2 året har jag älskat min hy. Mitt hudvårdsintresse har blommat och det har varit så kul att "jaga" den perfekta hyn. Och satans vad fin hy jag haft!
Men, i november hände något. Efter höst med stresskänslor och mycket på jobb så kom acnen tillbaka, nästan bara över en natt. Nu när jag vet vilken fin hy jag kan ha, och hur roligt det är, så bokade jag en ny tid. I början av veckan var jag tillbaka och nu var det inget snack om att det är en kur Isotretinoin jag ska köra.

Under ca 5-6 månader kommer jag äta kuren som alltså är den starkaste acnemedicinen med några rätt jobbiga biverkningar, t.ex. extrem torrhet i både hy och slemhinnor då den hämmar talgproduktionen, typ totalt.. Så efter besöket i måndags är jag inne på första steget vilket är en månad på p-piller innan kuren drar igång. Om ca två veckor lämnas blodprov samt gravtest innan kuren kan starta. Jag kommer under hela behandlingen gå kontinuerligt och lämna blodprov för att kolla blodfetterna, kommer också gå på p-piller hela kuren och två månader efter, en får absolut inte bli gravid och skulle jag ändå bli det måste det aborteras p.g.a. medicinen orsakar fosterskador. Låter ju hårt när en skriver det såhär men jag känner lite att nu kör jag detta en gång för alla och hoppas det är sista hållplatsen på acnetåget.

Under den här månaden innan kuren drar igång har jag fått Acnatac utskrivet igen. Kändes bra att läkaren var mån om att det inte ska bli ännu värre den kommande månaden. Så i ca 6 veckor framöver kan jag nog använda den innan huden blir för känslig.

Det kanske låter extremt och läskigt för andra men i jämförelse med att ha acne år ut och år in är det en befrielse att få prova något som faktiskt kan hjälpa och bota acnen för gott. Det känns så skönt att den här resan är påbörjad. Jag är inställd på att det kommer vara jobbigt men så vört det i slutändan.

Just idag ligger jag hemma i tidernas förkylning, och känner mig helt bedrövlig med snor, hosta och ögoninflammation! Därför blir det en bild från i somras när min hy var flawless och jag mådde prima. Målbild 2017.

Likes

Comments

Hudvård, Exfoliering

Det känns som en ofta återkommande fråga, vad är skillnaden på AHA-syra vs. BHA-syran egentligen. Skillnaderna har förklarats av mången hudnörd innan, men jag tänkte ändå göra det eeen gååång tiiill.

BHA, alltså salicylsyra, är en oljelöslig syra. Detta gör att den är en hejare på att lösa upp talg och kan därför gå ner djupare i porerna. BHA är toppen för oss med igentäppta porer, acne eller fet hy. BHA är även effektivt mot inflammerade hårsäckar samt keratosis pilaris (små röda plitor i och omkring hårsäckar) eftersom BHA:n kan exfoliera samt rensa ut hårsäckarna.

BHA kan upplevas uttorkande och trots sina antiinflammatorsika egenskaper är den inte för alla. Vissa av oss kan smocka in våra fejjor med denna gudagåva både morgon som kväll medan andra får starka reaktioner som uppblossningar och fjällningar. Tänk på att introducera en produkt som detta på ett snällt sätt mot din hud. Testa först någon gång i veckan, trappa sedan upp till hur ofta du nu vill använda den. Tänk på att överdriven användning triggar ökad talgproduktion. Not goooood.

AHA är syran du ska vända dig till om du snarare vill jobba mot ålderstecken. AHA löser upp de döda hudcellerna i översta hudlagret och påskyndar på så sätt bildandet av nya, fräscha celler. Denna process sker automatiskt ca var 4:e vecka men med stigande ålder allt mer sällan.

Så om du önskar förbättad hudstruktur, mindre ytliga rynkor, jobba mot pigmentförändringar eller att din hy ska absobera andra produkter lättare är AHA värt att testa.

Det finns flera olika typer av AHA-syror och gillar din hud denna syra finns det många att utforska. Glykolsyra, mandelsyra och mjöksyra är bara några av dem.

Vad gäller både BHA samt AHA så glöm inte din SPF!! Mycket viktigt när du använder syra i din rutin att du skyddar huden, som blir tunnare av detta, mot solen.

Också värt att tillägga är att det kan låta hemskt hårt att ha syror i fejjan och många blir avskräckta då en tänker på detta som något onaturligt frätande ämne en förpestar hud och natur med. Men så är icke fallet, båda dessa syror utvinns ur naturen och är ej "påhittade" eller hur jag nu ska yttrycka mig. Salicylsyra utvinns ur växter som videträ och sälg bl.a. medans AHA förekommer naturligt i flera frukter och grönsaker.

Vill någon tillägga något eller har någon invändning mot något får ni jättegärna höra av er i kommentarerna, I´m all about learning! Kram på er!


Information har jag hämtat från beautycomesclen.se ,ahasyra.se , salicylsyra.se samt hudspecialisten.se .

Likes

Comments

Hudvårdsproukter, Recension

En månad har gått sen jag började använda mina första produkter från hypade The Ordinary och jag tänkte ge en recension om vad jag tycker hittills. Under denna period har en hel del hunnit hända med min hy, saker som inte har med någon produkt att göra. Min acne har slagit till igen och nedre delen av min vänstra kind, samt kindbenet och lite ner på halsen har blossat upp med ett gäng riktigt goa hormonella finnar. Illröda och ömma sitter de där de sitter. Men jag har försökt hålla humöret uppe och analyserat min rutin osv. Mer om det i ett annat inlägg, ska iaf till hudläkare i början på januari så ska nog kunna ta mig ur detta relativt snabbt hoppas jag. Nu vidare till vad detta skulle handla om, The Ordinary!

Niacinamide är alltså Vitamin B3 och ska vara en hejare på att ​jobba mot förstorade porer, ojämn hudton, sebumproduktion samt verka antiinflammatoriskt.  Beauty Comes Clean har skrivit ett toppenbra inlägg om Niacinamide, gå in och läs där för mer djupgående fakta.

Själv var jag då intresserad och se om de hade effekt på mina förstorade porer i första hand, sen kom ju också acnen tillbaka så av en händelse kunde jag ju lika gärna testa om de hade någon inverkan på den.

Produkten kommer i sjukt gedigen förpackning. Glasflaska med pipett, jag älskar det, känns riktigt proffsigt, praktiskt och hygieniskt. Big ups! Produkten i sig är ljust, ljust vit, nästan helt genomskinlig med en konsistens någonstans emellan vatten och gel. Jag droppar några droppar antingen på handryggen och applicerar, eller direkt i fejjan. Lukten är svag men något kemiskt plastig. Går hyfsat snabbt in i huden men lämnar en något klibbig yta efter sig, inget som stör mig då jag alltid följer upp med serum och dag- eller nattkräm efter.

När det kommer till effekt på huden tycker jag att jag märkt skillnad på vissa plan, och på vissa delar av ansiktet mer än andra. T.ex. tycker jag att huden i min panna har blivit avsevärt bättre sen jag började med denna. Hade en lite märklig oljighet going on i panna från och till i höstas, vilket helt upphört. Har också upplevt att porerna i pannan blivit mindre, och huden överlag väldigt klar.

På kinderna, runt näsan, är mina porer som störst och här inbillar jag mig också en liten förändring, dock inget som jag tror någon annan skulle lägga märke till, bara jag själv, men det är egentligen bra nog. Främst tror jag även här att den lilla oljighet jag upplevt är borta. Vissa upplever denna produkt som uttorkande, men det har inte jag gjort. Då har jag ändå en något torr hy.

På acnen tycker jag nog inte den gjort den största skillnaden. Möjligen att det röda har hållits något lugnare än innan, vilket absolut är positivt. Men acnen i sig har kommit och gått som vanligt under tiden jag använt denna. Jag tror den största anledningen till detta är att min acne är hormonell, så det behöver inte säga så mycket om hur den verkar på acne av andra orsaker.

Jag har använt den på morgonen, efter rengöring och ev. syraexfoliering, men innan serum och fuktkräm. Värt att notera är att detta ämne ej coopar med vitamin C så om du använder det ska du helst göra det vid olika tillfällen. The Ordinary själva föreslår Niacinamide på morgonen oc Vitamin C på kvällen,

Så, för 58kr tycker jag detta är extremt värt att testa för dig med förstorade porer och en obalanserad hud. Är du känslig för uttorkning kanske du försiktigt ska introducera den i din rutin. Jag kan absolut se att jag kommer beställa den här igen om den fortsätter leverera så fina resultat som den gjort i vissa delar av mitt ansikte.

Och oavsett, så jädra awesome med ett märke som gör aktiv hudvård tillgängligt för fler genom bra priser, och skitbra service. Gillar!!

Likes

Comments

Ansiktsmasker är enligt mig en riktigt god treat att ge sin hud. Känner du dig torr? Ansiktsmask! Obalanserad hy? Ansiktsmask! Olycklig? Ansiktsmask! Lycklig? ANSIKTSMASK!

Masker är nog det jag hunnit testa mest i mitt lilla liv, och tänkte nämna dem jag gillar mest! Enligt mig behöver just ansiktsmasker inte vara det som lämnar mesta WOW-effekten i ens rutin, utan det viktigaste är att den är njutig. Att den är god på huden, att den luktar behagligt och inte torkar ut skulle jag säga är mina viktigaste maskegenskaper. Sen OM den workar magic är det såklart ett stort plus, men som sagt, det finns en mask för alla tillfällen och syften.

Först ut:


Brazened Honey från Lush

Yes, jag har haft min Lushperiod här i livet och har hunnit testa pretty much nästan alla ansiktsmasker samt diverse annat. Brazened Honey har blivit en favorit bland de färska maskerna. Egentligen gilar jag ju mest en riktigt god aktiv ingrediens, men ibland vill man ju bara ge huden en ostfralla med oboy istället för en jävla proteinshake med macha. Då är denna perfekt, med en ganska hård konsistens kan den vara lite svår att applicera men jag tycker det är värt det. Lukten är inget som besvärar mig, men visst luktar den. Väl på plats torkar den hyffsat snabbt och jag rekommenderar att spraya lite med en ansiktsspray för att hålla den fuktig längre. Efteråt kan huden kännas något torr så alla vi lite torrare bör återfukta bra efter, men den levererar en djupt rengjord feeling och porer som tillfälligt är mindre. För tillfällen du vill djuprengöra ditt lilla ansiktsskinn. 125kr hos Lush. Bild från Lush

Skin Recovery Hydrating Treatment Mask från Paulas Choice

Just nu är detta min lilla gosegris. En lugn, snäll snuttefilt att svepa över ansiktet vid sängdags. Mjuk, krämig konsistens som känns sval på huden, går in i huden men lägger även som ett "lock" efter sig, ej på ett negativt sätt dock utan mer som en fuktspärr. På morgonen är min hud mjuk och återfuktad och lugnad. Finnar känns alltid som de läker ut snabbare med denna under natten. Innehåller antioxidanter och ska minska inflammation, och ja, det tycker jag den gör. Perfekt för os med riktigt vintertorr hud som kan återfukta hur mycket som helst. Dryg! Finns hos Skincity.se för ca 250 kr. Bild från Skincity

Aura Manuka Honey Mask från Antipodes

En nykomling för min del. En mask som också innehåller honung, i detta fall just Manukahonung som ska vara nåt alldeles extra. Har en god och krämigt slajmig konsistens med gul färg. Luktar LJUVLIGT, har en skön konsistens och går in i huden, något jag VERKLIGEN uppskattar med masker. Torkar inte. Efteråt känns huden ren, proppad med nyttigheter och finnar är mindre röda. Kan även användas som en punktbehandling vad jag förstått. Passar oss med acnehy och finnar i allmänhet. Speciellt intressant för dig som vurmar för naturliga ingredienser. Finns på t.ex. Beauty Bay för ca 200 kr .Bild från Antipodes.

Likes

Comments

Hudvård, Hudvårdsproukter, KBeauty

För ca en månad sen fick ju jag hem, och började använda, mina snigelprodukter från Benton. Första intrycket kan ni läsa här nedan och var mestadels positivt. Jag började ganska snabbt att få lite sämre hy efter detta, men det är inget som brukar skrämma mig när jag testar nytt. Min acnebehandling började ju t.ex. med att hyn först blir sämre för att sedan läka ut. Därför bukar jag försöka ha åite tålamod kring utbrott i samband med nya produkter.

Just denna gång tyckte jag dock att det blev lite utdraget och bestämde mig för att testa att gå all in med snigelprodukterna för att se hur huden svarade. Jag började för ca 2 veckor sedan direkt efter mensen kommit eftersom jag alltid får bättre hy då och tänkte att det var bra förutsättningar. I en vecka körde jag på tills jag i tisdags fick sluta då hyn ballade ur TOTALT! Tyvärr fotade jag inte eftersom jag kände mig så himla deppig men det var som massa små röda ploppar på kinden samt att jag fick några större finnar. Blev så, så uppgiven och började googla hudläkare på en gång eftersom jag tänkte att om acnen är tillbaka vill jag inte behöva lida en dag i onödan. Bestämde mig också då för att sluta med Bentonprodukterna och gå tillbaka till min gamla rutin.

Bara över 2-3 nätter har min hy blivit SÅ mycket bättre igen. Alla ploppar är borta, alla röda märken har lagt sig och kvar är bara några av de större finnarna. Så skönt men också lite tråkigt, hade hoppats på Benton men uppenbarligen var det inte för mig. Tänkte att jag skulle prova COSRX snigelprodukter också men det kommer jag inte göra, antagligen är jag ju allergisk/överkänslig oc kommer reagera mot COSRX också...

Så där slutar min och Bentons relation. har iofs kvar två produkter ur fermentationserien och kanske vågar jag mig på dem om ett tag igen.

Med detta sagt tror jag säkert att både Benton Snail Bee High Content Essence samt Benton Snail Bee High Content Steam Cream kan funka för andra, men min erfarenhet blev denna :( Jag har aldrig tidigare varit i närheten av en sån här reaktion på någon produkt, trodde min hy var odödlig. Men icke!

Ta det lugnt där ute i snigeldjungeln!

Likes

Comments

Recension, Rengöring

Nu är sista pumpen pumpad ur Dermalogicas Precleanse som bott i mitt toalettskåp sen slutet av sommaren. Den har varit en sån produkt som jag drömt om att testa i flera år. Dermalogica var det första dyrare märke jag började intressera mig för. Hade läst om någon supermodell med flawless hy som använde Dermalogica och jag ville ha. Nu är detta några år samt månadslöner sedan och jag har hunnit testa lite av Dermalogicas produkter. Och nu till just Precleansen.


Detta är alltså en rengöringsolja som avlägsnar smuts samt makeup utan att strippa huden på sin naturliga barriär. Oljorna ska också ge näring och lugna huden. Skulle en vilja kan vatten tillsättas och oljan emulgerar då till en mjölk. Inte min grej, testade några gånger men tyckte inte det var gosigt alls. Jag smorde in hela fejjan och löste upp allt smink, sedan torkade jag av med min tvättduk, ibland har jag kört en gång till och alltid har jag avslutat med en omgång micellärt vatten.

På vissa punkter har den här produkten VERKLIGEN levererat. Den har tagit bort smink och smuts KLANDERFRITT och jag har aldrig känt mig "igenkloggad" eller upplevt att den lämnar rester efter sig. Den är också relativt dryg skulle jag säga. Jag har använt den morgon och kväll i lite över tre månader och flaskan känns rätt liten så det var över förväntan.

Men. Av någon anledning har jag ibland, trots allt känt mig lite stram i huden efter rengöring. Jag vet inte vad det kan bero på riktigt men en teori är att det har med den ganska starka lukten att göra. Den innehåller lavendel samt citron vilket, enligt Beautypedia, kan leda till hudirritation. Ja, kanske. Eller så är det att den kan emulgera och att det på nåt vis påverkat min hud, trots att jag inte använt med vatten.

Sen har flaskan läckt. Den kom med en väldigt käck pump men för varje pump så har lite olja liksom sipprat ut vid fästet mellan pump och flaska vilket lett till ständigt oljig flaska och oljigt badrumsskåp. Störigt. Speciellt med tanke på det saftiga priset, 429 kr på Skincity. Då tänker en ju att om inte annat så får en iallafall en bra fungerande förpackning. Tydligen inte.

Jag är glad att jag testat den men jag kommer prova andra tvättar. Jag kommer sakna den absolut, totala och grymma förmågan att ta bort allt smink utan gnid och skrubb, utan bara genom lätt massage. Men jag kommer inte sakna fettfläckar i badrumsskåpet, lukten samt hålet i plånboken.


Bild från Dermalogicas hemsida.

Likes

Comments

Allmänt, Hudvård

Nu är hösten här på riktigt och vintern står runt hörnet om ni inte redan hade koll på detta själva. Så varsågoda för infon. Hursom, jag ville komma fram till en sak. Vintern är dödens årstid för min hy. Torr, flagig, glåmig, lågpresterande, inte direkt "en kompis att räkna med".

I år tänkte jag testa kosttillskott för en bättre chans att avstyra eventuella tråkigheter. Omega 3 är något jag läst om på flera ställen och som sägs göra sitt för hyn. Som ni kanske vet är fisk en bra källa för omega 3. Nu är jag visserligen pescatarian men inte smaskar jag lax varenda dag inte. Så enkel lösning, kosttillskott!

Så vad är fördelarna med omega 3? För det första, det finns studier som visar att omega 3 kan ha inverkan på hudens åldrande, ja på ett positivt sätt alltså. Huden blir mjukare och mer elastisk och på så vis kan en bromsa rynkorna. Omega 3 kan också hjälpa vid eksem och bidra till att minska behovet av kortison. Det kan också verka antiinflammatoriskt och därför passa oss med problemhy och finnar. OCH har även läst att omega 3 kan göra huden mer motståndskraftig mot UV-strålar!! Källa? INGEN ANING! Men om det är det minsta sant är det ju fantastiskt! Detta är ett ämne som jag helt klart bara nosat på ytan av. Kort sagt finns det en rad egenskaper som gör mig sugen på att testa! Jag förväntar mig inga mirakel, men skulle huden kännas mer återfuktad och få ett litet glow så skulle jag bli sjukt nöjd.

Probiotika är ju också supertrendigt just nu, främst som ingrediens I hudvård, något som vi kommer se mer av IN THE FUTURE!! Men jag är här och nu och jag är mest sugen på det i min mage för att se om det skulle kunna hjälpa min hy att hamna i zen. Probiotika är alltså alla små gosiga bakterier som är snällisar och lever i vår mage, tarm och även PÅ huden. Det finns mer eller mindre flummiga texter runt om på internatet som hävdar probiotikans kraft att lindra diverse hudproblem. Ja, jag skulle idag kunna testa tänker jag igen.

Kommer börja med omega 3 iallafall så får vi se om de blir nå' åka av!

​Give me more glow in that fejs pls!!

So long!

Likes

Comments

Hudvårdsproukter, KBeauty

Hej!

I slutet av sommaren gjorde jag, efter lite research efter en bra butik, en beställning från W2Beauty i Sydkorea. Tyvärr fick jag vänta längre än normalt på mina produkter så först två månader senare, alltså förra veckan, fick jag mina efterlängtade produkter. Min beställning bestod av fyra olika produkter från Benton Cosmetics.

Det jag beställde exakt är:

Utöver detta fick jag på köpet

Allting inklusive frakt kostade 600kr och jag behövde inte betala någon tull (yay).

Så, jag har läst så mycket om snigelslem och det har fascinerat mig. Slemmet ska ha en rad positiva effekter på huden och passa de flesta hudtyper, återfukta, reparera och ge huden näring. Bentons produkter innehåller dessutom rätt få och naturliga ingredienser. Produkterna är fria från både alkohol och vatten(!).

OBS nu att jag är noob på Kbeauty, det jag kan hittills har jag läst mig till på egen hand. Jag var mest nyfiken på Snail Bee Essence, och essence är alltså en produkt som går in någonstans mellan rengöring och serum i rutinen. Själv rengör jag, använder antingen min BHA eller essence, har varierat i ordning för att känna vad som känns bäst, tror jag gillar att ta BHA som steget före essence. Sen har jag fortsatt med serum, ögonkräm, fuktkräm.

Snail Bee High Content Essence har en gelliknande konsistens som känns skönt svalkande på, är helt luktfri och som snabbt går in i huden. Jag gillar känslan den ger, den känns återfuktande och lugnande. Min hud får en väldigt go fuktnivå och det känns absolut som den förbereder huden bra för att kunna absorbera mer av kommande produkter i rutinen. Eftersom jag upplever den här som så återfuktande har jag ställt den åt sidan för att ha kvar när den riktigt kalla vintern kommit och istället använt min bonusprodukt:

Fermentation Essence, som alltså är en annan typ av essence, och denna ska användas direkt efter rengöring. Den har en mycket mer vattning konsistens än Snail Bee. Denna produkt innehåller alltså jäst och ska vara mycket näringsrikt, innehålla anti-oxidanter och en hel bunt ingredienser som verkar anti-age och återfuktande. Måste säga att den sedan ankomst har klättrat sig upp bland produkterna och faktiskt blivit en favorit. Jag tycker min hy har blivit klarare och mer balanserad den senaste veckan. Jag tror att den här i kombo med lite mer intensivt BHA:ande är en bra kombo för mig. Och medan Snail Bee Essence känns som en lite mer diffus produkt känns denna som ett givande steg att lägga till i rutinen.

Snail Bee Steam Cream, halleluja. Den här vågar jag efter bara en vecka PRISA! Kommer vara en riktigt god vän i vinter. Riktigt gott återfuktande utan att bli kladdig, klogga igen någonting och som övriga produkter luktfri, vilket är viktigt för mig. Så förutom snigelslem innehållar dessa produkter också samma ämne som getingar har i sitt stick. Detta påstås då lura huden till att producera mer kollagen då den kommer i kontakt med "giftet". Jag vet inte. Min hy känns definitivt plumpad av den här krämen men jag tror mer det är alla goda återfuktare och inte bi-grejen. Hursom är det här en riktig höjdare såhär långt.

Till sist, Snail Bee Mask Pack, 10 st sheetmasks. Har testat en och tyckte den var gosig. Vill prova den fler gånger för att sedan kanske prisa. Absolut återfuktande dock, som resten av produkterna.

Har också ögonkrämen som sagt var men har ärligt talat inget att säga om den just nu. Återkommer.

Ja, så nu är jag igång i den koreanska snigeldjungeln. Det finns flerm ärken att testa och jag tror mig redan nu ana att inte alla dessa produkter kommer bli erbjudna permanenta platser i min rutin...

Någon som har fler kul och bra KBeautyprodukter att tipsa om?


 Förutom den översta bilden som kommer från min egen Instagram, så är alla bilder från Benton Cosmetics hemsida. Länkarna i produktlistan leder till webshopen W2Beauty som jag beställde från.

Likes

Comments

Hudvårdsproukter

Trubbel i paradiset mina vänner, TRUBBEL I PARADISET!

Min hy har det senaste "been acting up" så att säga. För första gången på cirka året så har finnarna varit ute på någon slags folkparksturné i min fejja. Främst runt munnen, gärna symmetriskt också. Och ja, jag har syndat. Jag har fullkomligen gått in i trans varje kväll framför spegeln för att noga klämma och trycka på varje finne samt pormask mitt norra öga kunnat skåda. Så det märks ju såklart. Det går inte att undkomma. Hur fantastisk den där tillfredsställelsen ändå är när en liten pormask lämnar sitt bo, så kan ni ge er på att det kommer ett bakslag. Nya finnar, ärr, arg hud etc. etc. IT AIN'T WORTH IT!!

Iallafall. Jag har kommit på bättre tankar igen. Inget kläm samt lekmannamässig analys av min hy och jag känner att vi är på vä att bryta denna onda cirkel igen.

För det är ju för det första inte första gången min hy plötsligt blir sämre när årstiderna skiftar, händer ca varje år faktiskt, speciellt mellan sommar/vinter. För det andra har jag haft ett uppehåll med all exfoliering i sommar och jag tror detta lilla beteende helt enkelt är en reaktion på att huden är igång och cellförnyar utav helvete igen *hoppas* och för det tredje, JAG ÄR JU JÄTTETORR!! Har aldrig sett mig som en torris men sen jag börjat med riktigt fuktigt fuktgivande produkter känner jag hur hyn min bara slurpar i sig.

Sååå, sladdade in på Skincity och beställde två nya Paulas Choice-produkter för att hjälpa mig ur denna tröttsamma sits, och ja, jag märker helt klart förbättring efter ca en månads användning.

Det jag köpt är:

Skin Recovery Hydrating Treatment Mask, en fuktmask som jag använder som nattmask var och varannan natt, tycker den är ljuvligt törstsläckande.

Skin Recovery Super Antioxidant Concentrate Serum, ett riktigt gosigt serum som jag tror ligger bakom den nyvunna lystern min hud fått de senaste veckorna. Har testa några olika serum från PC nu och detta är en klar favorit.

Testade även en fuktgivande sheetmask i fredags och tyckte den gav fina resultat dagen efter i form av ihopskrumpnande finnar, lyster och plumpighet.

Dr. Jart+ Vital Hydra Solution, köpt på Sephora. Tyvärr är inte Dr. jart+ cruelty free då de säljer sina produkter i Kina, där det är lag på att djurtesta produkter. Detta kan vara något en vill ta ställning till innan en slår till.

Såatte såhär ska jag kämpa på nu och hoppas på det bästa. Pray for me!

Likes

Comments