View tracker

Ansiktsmasker är enligt mig en riktigt god treat att ge sin hud. Känner du dig torr? Ansiktsmask! Obalanserad hy? Ansiktsmask! Olycklig? Ansiktsmask! Lycklig? ANSIKTSMASK!

Masker är nog det jag hunnit testa mest i mitt lilla liv, och tänkte nämna dem jag gillar mest! Enligt mig behöver just ansiktsmasker inte vara det som lämnar mesta WOW-effekten i ens rutin, utan det viktigaste är att den är njutig. Att den är god på huden, att den luktar behagligt och inte torkar ut skulle jag säga är mina viktigaste maskegenskaper. Sen OM den workar magic är det såklart ett stort plus, men som sagt, det finns en mask för alla tillfällen och syften.

Först ut:


Brazened Honey från Lush

Yes, jag har haft min Lushperiod här i livet och har hunnit testa pretty much nästan alla ansiktsmasker samt diverse annat. Brazened Honey har blivit en favorit bland de färska maskerna. Egentligen gilar jag ju mest en riktigt god aktiv ingrediens, men ibland vill man ju bara ge huden en ostfralla med oboy istället för en jävla proteinshake med macha. Då är denna perfekt, med en ganska hård konsistens kan den vara lite svår att applicera men jag tycker det är värt det. Lukten är inget som besvärar mig, men visst luktar den. Väl på plats torkar den hyffsat snabbt och jag rekommenderar att spraya lite med en ansiktsspray för att hålla den fuktig längre. Efteråt kan huden kännas något torr så alla vi lite torrare bör återfukta bra efter, men den levererar en djupt rengjord feeling och porer som tillfälligt är mindre. För tillfällen du vill djuprengöra ditt lilla ansiktsskinn. 125kr hos Lush. Bild från Lush

Skin Recovery Hydrating Treatment Mask från Paulas Choice

Just nu är detta min lilla gosegris. En lugn, snäll snuttefilt att svepa över ansiktet vid sängdags. Mjuk, krämig konsistens som känns sval på huden, går in i huden men lägger även som ett "lock" efter sig, ej på ett negativt sätt dock utan mer som en fuktspärr. På morgonen är min hud mjuk och återfuktad och lugnad. Finnar känns alltid som de läker ut snabbare med denna under natten. Innehåller antioxidanter och ska minska inflammation, och ja, det tycker jag den gör. Perfekt för os med riktigt vintertorr hud som kan återfukta hur mycket som helst. Dryg! Finns hos Skincity.se för ca 250 kr. Bild från Skincity

Aura Manuka Honey Mask från Antipodes

En nykomling för min del. En mask som också innehåller honung, i detta fall just Manukahonung som ska vara nåt alldeles extra. Har en god och krämigt slajmig konsistens med gul färg. Luktar LJUVLIGT, har en skön konsistens och går in i huden, något jag VERKLIGEN uppskattar med masker. Torkar inte. Efteråt känns huden ren, proppad med nyttigheter och finnar är mindre röda. Kan även användas som en punktbehandling vad jag förstått. Passar oss med acnehy och finnar i allmänhet. Speciellt intressant för dig som vurmar för naturliga ingredienser. Finns på t.ex. Beauty Bay för ca 200 kr .Bild från Antipodes.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hudvård, Hudvårdsproukter, KBeauty

För ca en månad sen fick ju jag hem, och började använda, mina snigelprodukter från Benton. Första intrycket kan ni läsa här nedan och var mestadels positivt. Jag började ganska snabbt att få lite sämre hy efter detta, men det är inget som brukar skrämma mig när jag testar nytt. Min acnebehandling började ju t.ex. med att hyn först blir sämre för att sedan läka ut. Därför bukar jag försöka ha åite tålamod kring utbrott i samband med nya produkter.

Just denna gång tyckte jag dock att det blev lite utdraget och bestämde mig för att testa att gå all in med snigelprodukterna för att se hur huden svarade. Jag började för ca 2 veckor sedan direkt efter mensen kommit eftersom jag alltid får bättre hy då och tänkte att det var bra förutsättningar. I en vecka körde jag på tills jag i tisdags fick sluta då hyn ballade ur TOTALT! Tyvärr fotade jag inte eftersom jag kände mig så himla deppig men det var som massa små röda ploppar på kinden samt att jag fick några större finnar. Blev så, så uppgiven och började googla hudläkare på en gång eftersom jag tänkte att om acnen är tillbaka vill jag inte behöva lida en dag i onödan. Bestämde mig också då för att sluta med Bentonprodukterna och gå tillbaka till min gamla rutin.

Bara över 2-3 nätter har min hy blivit SÅ mycket bättre igen. Alla ploppar är borta, alla röda märken har lagt sig och kvar är bara några av de större finnarna. Så skönt men också lite tråkigt, hade hoppats på Benton men uppenbarligen var det inte för mig. Tänkte att jag skulle prova COSRX snigelprodukter också men det kommer jag inte göra, antagligen är jag ju allergisk/överkänslig oc kommer reagera mot COSRX också...

Så där slutar min och Bentons relation. har iofs kvar två produkter ur fermentationserien och kanske vågar jag mig på dem om ett tag igen.

Med detta sagt tror jag säkert att både Benton Snail Bee High Content Essence samt Benton Snail Bee High Content Steam Cream kan funka för andra, men min erfarenhet blev denna :( Jag har aldrig tidigare varit i närheten av en sån här reaktion på någon produkt, trodde min hy var odödlig. Men icke!

Ta det lugnt där ute i snigeldjungeln!

Likes

Comments

View tracker

Recension, Rengöring

Nu är sista pumpen pumpad ur Dermalogicas Precleanse som bott i mitt toalettskåp sen slutet av sommaren. Den har varit en sån produkt som jag drömt om att testa i flera år. Dermalogica var det första dyrare märke jag började intressera mig för. Hade läst om någon supermodell med flawless hy som använde Dermalogica och jag ville ha. Nu är detta några år samt månadslöner sedan och jag har hunnit testa lite av Dermalogicas produkter. Och nu till just Precleansen.


Detta är alltså en rengöringsolja som avlägsnar smuts samt makeup utan att strippa huden på sin naturliga barriär. Oljorna ska också ge näring och lugna huden. Skulle en vilja kan vatten tillsättas och oljan emulgerar då till en mjölk. Inte min grej, testade några gånger men tyckte inte det var gosigt alls. Jag smorde in hela fejjan och löste upp allt smink, sedan torkade jag av med min tvättduk, ibland har jag kört en gång till och alltid har jag avslutat med en omgång micellärt vatten.

På vissa punkter har den här produkten VERKLIGEN levererat. Den har tagit bort smink och smuts KLANDERFRITT och jag har aldrig känt mig "igenkloggad" eller upplevt att den lämnar rester efter sig. Den är också relativt dryg skulle jag säga. Jag har använt den morgon och kväll i lite över tre månader och flaskan känns rätt liten så det var över förväntan.

Men. Av någon anledning har jag ibland, trots allt känt mig lite stram i huden efter rengöring. Jag vet inte vad det kan bero på riktigt men en teori är att det har med den ganska starka lukten att göra. Den innehåller lavendel samt citron vilket, enligt Beautypedia, kan leda till hudirritation. Ja, kanske. Eller så är det att den kan emulgera och att det på nåt vis påverkat min hud, trots att jag inte använt med vatten.

Sen har flaskan läckt. Den kom med en väldigt käck pump men för varje pump så har lite olja liksom sipprat ut vid fästet mellan pump och flaska vilket lett till ständigt oljig flaska och oljigt badrumsskåp. Störigt. Speciellt med tanke på det saftiga priset, 429 kr på Skincity. Då tänker en ju att om inte annat så får en iallafall en bra fungerande förpackning. Tydligen inte.

Jag är glad att jag testat den men jag kommer prova andra tvättar. Jag kommer sakna den absolut, totala och grymma förmågan att ta bort allt smink utan gnid och skrubb, utan bara genom lätt massage. Men jag kommer inte sakna fettfläckar i badrumsskåpet, lukten samt hålet i plånboken.


Bild från Dermalogicas hemsida.

Likes

Comments

Allmänt, Hudvård

Nu är hösten här på riktigt och vintern står runt hörnet om ni inte redan hade koll på detta själva. Så varsågoda för infon. Hursom, jag ville komma fram till en sak. Vintern är dödens årstid för min hy. Torr, flagig, glåmig, lågpresterande, inte direkt "en kompis att räkna med".

I år tänkte jag testa kosttillskott för en bättre chans att avstyra eventuella tråkigheter. Omega 3 är något jag läst om på flera ställen och som sägs göra sitt för hyn. Som ni kanske vet är fisk en bra källa för omega 3. Nu är jag visserligen pescatarian men inte smaskar jag lax varenda dag inte. Så enkel lösning, kosttillskott!

Så vad är fördelarna med omega 3? För det första, det finns studier som visar att omega 3 kan ha inverkan på hudens åldrande, ja på ett positivt sätt alltså. Huden blir mjukare och mer elastisk och på så vis kan en bromsa rynkorna. Omega 3 kan också hjälpa vid eksem och bidra till att minska behovet av kortison. Det kan också verka antiinflammatoriskt och därför passa oss med problemhy och finnar. OCH har även läst att omega 3 kan göra huden mer motståndskraftig mot UV-strålar!! Källa? INGEN ANING! Men om det är det minsta sant är det ju fantastiskt! Detta är ett ämne som jag helt klart bara nosat på ytan av. Kort sagt finns det en rad egenskaper som gör mig sugen på att testa! Jag förväntar mig inga mirakel, men skulle huden kännas mer återfuktad och få ett litet glow så skulle jag bli sjukt nöjd.

Probiotika är ju också supertrendigt just nu, främst som ingrediens I hudvård, något som vi kommer se mer av IN THE FUTURE!! Men jag är här och nu och jag är mest sugen på det i min mage för att se om det skulle kunna hjälpa min hy att hamna i zen. Probiotika är alltså alla små gosiga bakterier som är snällisar och lever i vår mage, tarm och även PÅ huden. Det finns mer eller mindre flummiga texter runt om på internatet som hävdar probiotikans kraft att lindra diverse hudproblem. Ja, jag skulle idag kunna testa tänker jag igen.

Kommer börja med omega 3 iallafall så får vi se om de blir nå' åka av!

​Give me more glow in that fejs pls!!

So long!

Likes

Comments

Hudvårdsproukter, KBeauty

Hej!

I slutet av sommaren gjorde jag, efter lite research efter en bra butik, en beställning från W2Beauty i Sydkorea. Tyvärr fick jag vänta längre än normalt på mina produkter så först två månader senare, alltså förra veckan, fick jag mina efterlängtade produkter. Min beställning bestod av fyra olika produkter från Benton Cosmetics.

Det jag beställde exakt är:

Utöver detta fick jag på köpet

Allting inklusive frakt kostade 600kr och jag behövde inte betala någon tull (yay).

Så, jag har läst så mycket om snigelslem och det har fascinerat mig. Slemmet ska ha en rad positiva effekter på huden och passa de flesta hudtyper, återfukta, reparera och ge huden näring. Bentons produkter innehåller dessutom rätt få och naturliga ingredienser. Produkterna är fria från både alkohol och vatten(!).

OBS nu att jag är noob på Kbeauty, det jag kan hittills har jag läst mig till på egen hand. Jag var mest nyfiken på Snail Bee Essence, och essence är alltså en produkt som går in någonstans mellan rengöring och serum i rutinen. Själv rengör jag, använder antingen min BHA eller essence, har varierat i ordning för att känna vad som känns bäst, tror jag gillar att ta BHA som steget före essence. Sen har jag fortsatt med serum, ögonkräm, fuktkräm.

Snail Bee High Content Essence har en gelliknande konsistens som känns skönt svalkande på, är helt luktfri och som snabbt går in i huden. Jag gillar känslan den ger, den känns återfuktande och lugnande. Min hud får en väldigt go fuktnivå och det känns absolut som den förbereder huden bra för att kunna absorbera mer av kommande produkter i rutinen. Eftersom jag upplever den här som så återfuktande har jag ställt den åt sidan för att ha kvar när den riktigt kalla vintern kommit och istället använt min bonusprodukt:

Fermentation Essence, som alltså är en annan typ av essence, och denna ska användas direkt efter rengöring. Den har en mycket mer vattning konsistens än Snail Bee. Denna produkt innehåller alltså jäst och ska vara mycket näringsrikt, innehålla anti-oxidanter och en hel bunt ingredienser som verkar anti-age och återfuktande. Måste säga att den sedan ankomst har klättrat sig upp bland produkterna och faktiskt blivit en favorit. Jag tycker min hy har blivit klarare och mer balanserad den senaste veckan. Jag tror att den här i kombo med lite mer intensivt BHA:ande är en bra kombo för mig. Och medan Snail Bee Essence känns som en lite mer diffus produkt känns denna som ett givande steg att lägga till i rutinen.

Snail Bee Steam Cream, halleluja. Den här vågar jag efter bara en vecka PRISA! Kommer vara en riktigt god vän i vinter. Riktigt gott återfuktande utan att bli kladdig, klogga igen någonting och som övriga produkter luktfri, vilket är viktigt för mig. Så förutom snigelslem innehållar dessa produkter också samma ämne som getingar har i sitt stick. Detta påstås då lura huden till att producera mer kollagen då den kommer i kontakt med "giftet". Jag vet inte. Min hy känns definitivt plumpad av den här krämen men jag tror mer det är alla goda återfuktare och inte bi-grejen. Hursom är det här en riktig höjdare såhär långt.

Till sist, Snail Bee Mask Pack, 10 st sheetmasks. Har testat en och tyckte den var gosig. Vill prova den fler gånger för att sedan kanske prisa. Absolut återfuktande dock, som resten av produkterna.

Har också ögonkrämen som sagt var men har ärligt talat inget att säga om den just nu. Återkommer.

Ja, så nu är jag igång i den koreanska snigeldjungeln. Det finns flerm ärken att testa och jag tror mig redan nu ana att inte alla dessa produkter kommer bli erbjudna permanenta platser i min rutin...

Någon som har fler kul och bra KBeautyprodukter att tipsa om?


 Förutom den översta bilden som kommer från min egen Instagram, så är alla bilder från Benton Cosmetics hemsida. Länkarna i produktlistan leder till webshopen W2Beauty som jag beställde från.

Likes

Comments

Hudvårdsproukter

Trubbel i paradiset mina vänner, TRUBBEL I PARADISET!

Min hy har det senaste "been acting up" så att säga. För första gången på cirka året så har finnarna varit ute på någon slags folkparksturné i min fejja. Främst runt munnen, gärna symmetriskt också. Och ja, jag har syndat. Jag har fullkomligen gått in i trans varje kväll framför spegeln för att noga klämma och trycka på varje finne samt pormask mitt norra öga kunnat skåda. Så det märks ju såklart. Det går inte att undkomma. Hur fantastisk den där tillfredsställelsen ändå är när en liten pormask lämnar sitt bo, så kan ni ge er på att det kommer ett bakslag. Nya finnar, ärr, arg hud etc. etc. IT AIN'T WORTH IT!!

Iallafall. Jag har kommit på bättre tankar igen. Inget kläm samt lekmannamässig analys av min hy och jag känner att vi är på vä att bryta denna onda cirkel igen.

För det är ju för det första inte första gången min hy plötsligt blir sämre när årstiderna skiftar, händer ca varje år faktiskt, speciellt mellan sommar/vinter. För det andra har jag haft ett uppehåll med all exfoliering i sommar och jag tror detta lilla beteende helt enkelt är en reaktion på att huden är igång och cellförnyar utav helvete igen *hoppas* och för det tredje, JAG ÄR JU JÄTTETORR!! Har aldrig sett mig som en torris men sen jag börjat med riktigt fuktigt fuktgivande produkter känner jag hur hyn min bara slurpar i sig.

Sååå, sladdade in på Skincity och beställde två nya Paulas Choice-produkter för att hjälpa mig ur denna tröttsamma sits, och ja, jag märker helt klart förbättring efter ca en månads användning.

Det jag köpt är:

Skin Recovery Hydrating Treatment Mask, en fuktmask som jag använder som nattmask var och varannan natt, tycker den är ljuvligt törstsläckande.

Skin Recovery Super Antioxidant Concentrate Serum, ett riktigt gosigt serum som jag tror ligger bakom den nyvunna lystern min hud fått de senaste veckorna. Har testa några olika serum från PC nu och detta är en klar favorit.

Testade även en fuktgivande sheetmask i fredags och tyckte den gav fina resultat dagen efter i form av ihopskrumpnande finnar, lyster och plumpighet.

Dr. Jart+ Vital Hydra Solution, köpt på Sephora. Tyvärr är inte Dr. jart+ cruelty free då de säljer sina produkter i Kina, där det är lag på att djurtesta produkter. Detta kan vara något en vill ta ställning till innan en slår till.

Såatte såhär ska jag kämpa på nu och hoppas på det bästa. Pray for me!

Likes

Comments

Rengöring

Rutiner, rutiner, rutiner. Vilken hatkärlek har jag inte till rutiner ändå. Det kan vara det mest avkopplande som finns att få slå sig fri sina rutiner och ta semester och riktigt låta sig förslappas för en tid. Men! Vem är det som kommer krypandes och knackar på vardagens dörr med svansen mellan benen efter en tids lösaktigt leverne? Jo, jag. När det kommer till kritan älskar jag ändå rutiner, och i synnerhet ruiner för mitt fejs.

För let´s fejs it (LOL), rutiner när det kommer till hudvård är allt. Jag skulle vilja påstå att visst, själva produkterna spelar såklart en STOR ROLL, men att själva RUTINEN i sig gör en skillnad. Att rengöra huden grundligt varje dag är tamejtusan grunden till en välmående hy, på detta svär jag.

Min rengöringsresa har gått via handtvål (ugh), till Clearasil (ugh), till naturläkemedel (suck), via Dermalogica till att idag hamna i en lödder- samt tvålfri rengöring. Min tro förr var att finnar och finnig hy skulle torkas ihop till små törra skorpor och försvinna för evigt. Det vet vi alla idag att så fungerar det inte. Huden ska inte torkas, den ska återfuktas. Att totalt tvätta bort din huds naturliga PH och goa naturliga oljor är STRAFFBART!!

Jag har en hemläxa till alla som läser detta. Ikväll när ni ska rengöra era små fejjor ska ni känna efter. Direkt efter rengöringen, hur känns ansiktet? Stramar ansiktet? Isåfall, BYT RENGÖRING! En stramande ansiktshud är en uttorkad ansiktshud. En rengöring ska inte torka ut huden, den ska effektivt ta bort smuts och smink utan att för den sakens skull rubba hela jäkla ansiktsfaunan. När du har rengjort din underbara nuna ska du inte känna ett överväldigande behov av att med en gång smeta på ansiktskräm för att kunna röra ansiktet igen. NEJ.

Så, det mest ologiska är ju detta med rengöringar för oss med acnebenägen hy. Varje hudvårdsmärke har en serie för oss. Och också alla märkens serie innehåller rengöringar som löddrar. Löddrar en rengöring kan du ge dig tusan på att den innehåller någon typ av tensid. Tensider påverkar hudens ytspänning och gör så att smink och smuts släpper, och så även ALLT annat på hudens yta. Detta skapar den perfekta miljön för att istället låta irritation och inflammation ta plats i huden. MUMS. Med detta sagt, lägg sakta ner er löddrande ansiktsrengöring i soptunnan och titta aldrig tillbaka.

För att komma till min egen rutin kring rengöringen ser den för tillfället ut som så att jag allra först pumpar en skvätt av Dermalogicas Precleanse i min tass, sedan masserar jag den där jag har mest smink, ögonen och ögonbrynen. Eftre detta fuktar jag min Sponge Cloth, också den från Dermalogica. Jag torkar av ansiktet noga, sedan kör jag ett pump till och masserar hela lilla fejjan en gång till, sköljer min tvättlapp noga och torkar av både ansikte och hals. Efter detta tar jag en skvätt micellärt vatten på en bomullsrondell och sveper över ansikte och hals. För tillfället har jag provat Biodermas gröna flaska, specifikt för oljig och acnebenägen hy och jag kommer INTE köpa den igen. Kommer gå tillbaka till den röda flaskan som är tusen gånger bättre. Efter detta är min rengöring avvklarad och mitt ansikte stramar inte det minsta utan känns plumped och redo att suga i sig nästa steg i rutinen, i mitt fall en go syraexfoliering, mer om detta i ett annat inlägg.

​Tack för att ni läst!

Likes

Comments

Allmänt, Personligt

Hej!!
Nu har jag värkt på en presentation way to long så det är dags att bara få de gjort! Here we go.

Jag heter Linnea, jag är 29 år och jag bor i älskade Göteborg och jobbar på ett 10-18 jobb. Så. Det var det formella det. Utöver detta är jag tusen andra saker och en av dem är att jag är nyfrälst hud/sminkentusiast.

I ungefär halva mitt liv har jag haft problemhy och acne. Jag vet inte exakt vad som tog mig så lång tid att söka hjälp, troligen till störst del skammen jag kände, men för ca 1 1/2 år sen sökte jag hjälp hos hudläkare och ett halvår senare var min acne borta. I takt med att acnen försvann väcktes ett intresse för hudvård och hur jag skulle göra för att inte bara vara acnefri, utan få strålande hy!! Och att sitt här idag med bara nån enstaka finne är rätt så amaze faktiskt. Tänkte väl helt enkelt att det var lite min lott i livet att ha problemhy. Och på ett sätt ja, men jag börjar lära mig hur jag ska göra för att få min hy att må bra. Idag vill jag lyfta fram min hy istället för att dölja den. Bara en sån sak hörrni <3

Så här vill jag dela med mig av mina erfarenheter, produkter och rutiner kring hudvård. Dels tycker jag själv det är roligt att läsa om detta, men jag har också längtat efter att få skriva igen. Kombinationen av detta är den här bloggen. Välkomna!

Min hy i Mars 2015

Likes

Comments