Howdy alla bloggare!
2017 har nyligen börjat och jag är redan igång att planera för året. så mycket planerat för det här året, bland de är att skaffa min första häst. En dröm som än så länge får bli ett dröm. Är ni redo? Då sätter vi igång!

Januari - Mars
Som det ser ut just nu är jag hos en provtid hos en galopptränare. Det är bara åringarna som tränas för tillfället, slutet av Januari så sätter vi igång de fullvuxna hästar som är i vintervila. Det blir en hel del resa i år. bland annat Stockholm, Göteborg, kanske till med Norge.

Början av Febuari börjar träningen för vuxna hästarna och därefter blir det intensivare. Det tar en stund för de att komma igång men de ska vara klara tills April då säsongen startar igång. Den första starten här på Jägersro blir 2 April så tills dess finns det mycket att göra.

Träning är bara ett av de sysslorna som måste göras, bakom träningen ligger det daglig skötelse, omvårdnad samt hitta rätt löp och rätt ryttare. Papper arbete är en av de arbete som tar även mest av tiden. Varje häst är unik och har sin egen distans som den klarar av. På tal om omvårdnad så får varje häst olika mått när det kommer till mat.

Hela Februari fram tills mars kommer hästarna tränas och även åringarna som har blivit 3 år. Åringar kallar vi hästarna som är bebisar. Vi börjar tränar de när de är 1 - 3 år, det är då vi kan forma de. Och hitta deras starka sidor samt vilka är deras svagheter de har.

April - Juni
Det är den här månaden är då jag ska ta min tränare licens för att bli galopp tränare. Det finns 4 steg att gå. Steg 1 börjar i April. I steg 1 får man veta det grundläggande information om galoppsporten, regler och rutiner en tävlingsdag, hur man läser ett galopp-program, träningsmetodik, utfodring och hovvård.


Steg 2 kommer jag lära mig bl.a. veterinärmedicin, fysiologi, utfodring, hovvård, träningsmetodik, reglemente och propositioner. Det är en hel del att lära sig men helt värt det för att göra min dröm uppfylld. för att bli en bra tränare är det viktigt att kunna det grundläggande.

Mitt Mål?
Målet är kunna träna min egen häst och se hur långt den kan komma. Jag har redan den bästa jockey som ska rida och träna den innaför löp. Jag vet inte vad hästen kommer heta ännu, antingen får den sitt namn av uppfödare eller så får jag komma på ett namn.

Planen är att den ska starta i kort distans löp att börja med i en amatörlöp. Men innan löp måste den kunna kvala in, innan jag går vidare till nästa steg, Hästen kommer stå hos galopp tränare jag är hos.


Jag kommer hålla er uppdaterad i April - Juni månad då jag ska leta efter min första häst att ha, och ta min tränare licens. Det är planen men utöver det så kommer jag jämt blogga. Just nu finns det inte mycket att göra förutom att träna åringarna som finns redan i stallet och sköta om resten av hästarna.


Tills vidare får ni alla ha kanon 2017!

Likes

Comments

Hej alla bloggare!
Jag startade ett blog för jag vill visa min utveckling samt min passion som jag brinner för det är hästarna. Jag började rida när jag var 9 år. Jag har alltid tyckt om galoppsporten sen jag fann intressent.

Sen dess har jag ridit. Från ridskolan började jag hos en galopptränare för att motinera hästarna. Därefter efter tog jag en paus för att börja gymaium. Jag har motionerat flera hästar för olika hästar för olika galopptränare under året.

Just nu är jag hos en provtid hos en galopp tränare. Efter 4 år på gymnasium började jag en utbildning. Hästskötare utbildning i Jägersro. Där studerade jag i 2 år. När jag avslutade mina 2 år tog jag examen som hästskötare.

Vi får se vart det leder till. I April är det planerat att jag ska börja studera för att min tränare liscens. Jag ska gå 2 kurser som ska leda mig så jag blir tränare.

Samarbete!

Jag har flera samarbete som jag kommer nämna. Mitt allra första samarbete är Isabella Falks Fotografi. Hon ansvar för att fixa bilderna samt göra video till youtube kanalen. Isabella är en erfaren fotograf som gör det bästa för att kunden ska bli nöjd!

Ni hittar henne på facebook genom att skrivs Isabella FalksFotografi, samma gäller instagram! Min nästa samarbete är med Malin Wengdhal. 

Hon är fotograf som har ansvar för fotografering samt fixa video till youtube kanlen. Malin är ett proffs och har en speciell kontakt med sina kunder. Rekomderar henne varmt! 


Youtube, Insta, FB sida osv!
Ni hittar mig lättat genom att skriva samma namn på Yourube insta samt Facebook. Jag försöker jämt uppdatera och göra inlägg, ha överseende att jag gör mitt bästa!

Jag jobbar som hästskötare och sysslorna är allt ifrån sköta hästarna förbereda de innanför tävling, resa samt även skötsel, än så länge får jag inte rida men det kanske kommer ju mer jag visar fram fötterna.

Jag kommer följa med hästarna på tävling, Jag lär visa er hur galopp världen ser ut och hur det funkar. Hur man läser ett galopp program? Allt det får ni lära er på min blogg, mycket mer.

Jag önskar er bra forsätting på 2017!

Likes

Comments