Jag har sovit 30h på tre dagar och jag börjar få lite färg i ansiktet, det vill säga börjar jag mer se ut som en människa i juli än ett lik i november. Alltid något det! Vi har idag kommit in på Åländska vatten vilket innebär att vi närmar oss kusinernas nuvarande och mitt föredetta landställe - världens vackraste ställe! ❤ Sjukt synd att det bara tar typ sju liv och tolv oändligheter att ta sig dit ut, men kanske det iofs också är det som gör det så charmigt och unikt. Syndigt tur med vädret har vi också haft, varje dag sol sol sol och blå himmel, hoppas innerligt att det fortsätter hela semestern.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Trots att jag spenderade typ halva dagen i en stekhet Onnibuzz så blev första dagen på seglatsen helt kanon. Sommarens hittills varmaste dag, rätt vindar och annars bara bra fiiliz. 

Vete fasen vad jag gör på bilden men huvuddaken är ju söta doggoz i famnen.

Eftersom jag hela sommaren hittills ugglat inomhus så gått som hela tiden sprang jag omkring utomhus och fota som en asiatisk turist. Finland gör en icke besviken minsann. Lite buttert dock att det snittar på max. 20 dagar så här fint väder per år. Innebär att man i princip spenderar 94,43 % av året att gå och väntar på det här. Nå, den som väntar på något gott...

Likes

Comments

Igår efter jobbet möttes vi upp med Stella för att gå på drinks (dock betyder ded cocis för oss #forever #young eller snarare #children) men i stället blev det kakao på Sveaborg! Promenerade omkring, fotade lite och suckade och oj-ojade lite över hur fint det var och hur otroligt det är att vi har något så fint bara ett stenkast från ytterdörren. Medan vi gick omkring på öarna berättade jag en massa konstiga små nice-to-knows om Sveaborg, tror dock ej Stella uppskattade det till fullo eftersom det var precis samma saker jag tjatat om ifjol då vi senast var där. Jaja, man ska ju utnyttja den lilla information man kan och har #kulturtant.


Trots alla mås-monster på färjan var Stella glad!

Sveaborgsguiden.

Måste fota lite bluums för det var så fint

Efter hundra miljarder steg och en kopp kakao åkte vi hem. Mycket somrig kväll så att säga, bortsätt från att det var typ 13 grader varmt. Men som tur ser man inte det på bilderna. Lies of social media.

Likes

Comments

Ha - att jag börjar blogga igen trodde väl inte ens jag i mina vildaste drömmar eftersom jag totalt glömt bort denna blogg. Men jag tänkte nu igen ge den ett ärligt försök, må det så fungera eller inte. Kanske mer för att skriva av mig än för att producera vettigt innehåll som skulle leda till världens åttånde underverk eller tredje världskrig.

Well well, vad har då hänt i mitt fruktansvärt spännande liv sedan 16 december? Mycket och inte så mycket. Mycket glädje på många fina resor hann jag klämma in, men trots det så tog min energi slut för några veckor sedan efter ett år av så gott som heltidsjobb, lite för mycket skola och full marathonträning. Har alltid lite småskrattat lite åt konceptet överträning och sånt men ack så snopet då jag hos läkaren efter femtielva blodprov och hjärtundersökningar inte får någon diagnos som kan behandlas med min bästa vän antibiotika, utan i stället konstateras som överträning, psykisk och fysisk utmattning. Borde inte ens få gå i trappor med det gör jag i alla fall #yolo. Så om nån vill springa marathon om en månad i mitt fantastiska namn är det bara fritt fram att kuta på, känns ju nog halvbittert att ha spenderat var och varannan kväll springandes som någon jäkla ganing runt Helsingfors. Nå, kanske de finns något bra i det också, besökte i alla fall många nya stadsdelar. Stay positive.

Om tre dagar börjar min efterlängtade semesteeeeer och jag skall hänga i skärgården och västerut om Helsingfors. Blir så skönt, inte för att jag på något sätt ser jobbet som ett stressmoment just nu men nu är det ju alltid skönt att bara ta det jäkligt lugnt (om jag nu vet hur man gör det?). Tänkte typ läsa böcker, fota, gå i bastu och klia sönder alla icke existerande myggbett. Och äta kräftor. NAM!

Nedan lite bilder från förra helgens regatta som var pang-bra på alla tänkbara vis.


Likes

Comments

​Men snart blir det nog ändring på det eftersom jag har jullov nu. Bortsätt från en artikelanalys, så nästan i alla fall. Dagens tent gick helt bra trots jag mått apa dagarna innan, tror mej ha kunnat 3,5 av 5 frågor vilket är sådär statistikmässigt sett väldigt mycket bättre än vad mina redovisningstalanger brukar räcka till under dessa otaliga fruktansvärda tent tillfällen. En liten trevlig anekdot angående tenter och redovisning är att jag bara har tre kurser kvar i vår varav en ​bara har tent. Det ni! Är nämligen inte skapt som människa att sitta stilla i en tentasal och koncentrera mig. 

Ja ja slut snackat om skolan (nog för att det är typ the one and almost only i mitt liv). Snart är det nytt år new me new life new start yada yada yada, undra just vad för nyårslöften jag borde göra. Mina ambitioner på den fronten är inte så höga, skulle eventuellt kunna börja byka oftare. Eller något annat halvduktigt. 

Resten av kvällen tänker jag göra exakt ingenting (eventuellt nätshoppa lite heh) , min energinivå ligger seriöst på negativa tal plus att jag lämnar mitt bankkort på skolans aulas golv. Vem gör sånt? Tur att det finns snälla människor som för upphittade bankkort (och nyklar) till receptionen i alla fall. 

Slut snarvlat - auf wiedersehen! 

Likes

Comments

Okej hmm här blev ju en liten bloggtorka än en gång på si sådär två veckor. Nå, mycket har hänt i alla fall (för en gångs skull). För två veckor sen hade vi i alla fall lilla jul med jobbet, körde snabba bilar (var nästlångsammast surprise surprise) och åt en så god middag på Gaijin! Bra kväll där! Efter det så blev jag tyvärr sjuk med dessvärre olika krämpor från topp till tå så efter tre antibiotikakurer skall jag nästa vecka starta en hundra dagars antibiotikakur. Som tur inte så där jätte stark så skall väl få träna som vanligt i alla fall, annars skulle jag väl se ut som en liten bulla i medlet av Mars när hundra dagar passerat.
Nå, men till mer relevanta nyheter. Min käre pojkvän nappade åt sig en fastanställning i på andra sidan pölen (Stockholm då) från och med slutet av sommaren så det blir väl ett herrejädrans mycket flygande av och an ett par gånger i månaden för min del i fortsättningen. Först såg jag bara mörker framför mej (okej nu överdriver jag, dramatisk flickvän) men så här efter lite betänketid så är jag sjukt ivrig och kommer att få träffa Venni, Babu och Nicole så mycket oftare (mer än var sjätte månad typ) vilket känns helt galet roligt! Jag sitter typ redan och planerar lägenheter fast det inte ens är jag som skall flytta ännu, nog för att planen är att jag tar mitt pick och pack dit om 1,5 år när jag är klar från skolan, om allt går bra såklart :)

Annars så går typ 99% av min lediga tid till att läsa på tent, är igen helt efter i allt och tentan är på fredag. Boring. Fast tanken på att jag efter denna tent bara har tre redovisningskurser kvar gör mig lite positivare. Utöver tentan känns livet ganska jäkla bra, ni vet sådär när allt bara klaffar? Anyhow, det var alla levnadstecken för denna gång! Bisous

Likes

Comments

Ifall Healthinki var gott så var dagens brekkis på Story himmelsk. Har absolut inget att klaga på, eggs benedicten jag åt var helt perfekt och plättarna var inte pjåkiga de heller! Med det där i magen kunde dagen inte bli dålig förutom att jag varit otroligt disträ och glömt typ allt jag skulle minnas! Aja, nytt försök i morgon att ta i tu med massa grejs haha

xoxo,
matälskarn

Likes

Comments

Better late than never, testade äntligen Healthinki och blev faktiskt jötte positivt överraskad över det jag åt. Många har kritiserat det över priset men gott kaffe, stor smoothie och avocadobröd för 14 euro tycker jag inte är så farligt för att vara i centrum? Hursomhelst, sällskapet i form av ett stycke Anna var tio plus så bättre start på dagen kunde man inte få! Efter det hängde jag ett par timmar i skolan, snurra runt på Stocka och fotade presentförslag åt mig till Niki (gör det lätt för honom haha!) och nu på kvällen hade jag nästan två timmars springträningar på Djuran med temat backträning. Känner mej som jag blivit överkörd av en ångvält typ.

Hittade denna bild på min telefon och halleluja hosianna mitt hår var fint där! Hade egentligen tänkt klippa kortare inom kort men no way efter att ha sett denna bild. Varför vill man ha långt när man har kort och tvärtom?

Likes

Comments

På fredagen bestämde vi oss med Frida och Sofie att laga vietnamesiska springrolls, andra gången jag ätit det och vågar nästan påstå att de övervunnit min sushi-kärlek! Så sjukt gott ju! Varför har jag missat den hypen tidigare?

På lördagen var jag i skolan och skriva skolarbete med min studybuddy Vivian vilket resulterade till att en kurs blev klar wippieeee bara en tent och en artikelanalys kvar före julen! Sen körde jag ut till Ingå för syndigt god familjemiddag och tusen timmar sömn och frisk luft. Well needed - lång vecka på kommande!

Likes

Comments

God Tisdag på er!(kan man säga så?)
Veckoslutet rusade iväg med att hänga med Vivian alla dygnets vakna timmar typ och en väldigt lyckad farsdagslunch på Riddarhuset. Senaste dagarna har jag mest fixat på lägenheten, efter att ha bott i 2.5 år i den tog jag äntligen mig i kragen och köpte soffan jag dräglat över, bytt ut min föredetta fula vardagsrumslampa och spackla och måla alla jäkla skruvhål förra ägaren lämnat.  Jag nästan skäms över att jag inte kunde åstadkomma det här på 2.5 år, grejen är att när jag väl gjort det har allt jobb sammalagt kanske tagit 5 timmar? Veckans läxa är väl då att sluta skjuta upp saker...Blev i alla fall super nöjd av resultatet och det känns som jag har ett nytt hem (nästan heh)
Idag var jag i skolan och nu på kvällen var jag på springträning på Djurgården. Utomhus liksom...Banan var täckt med 5 cm snö men bra gick det, vi sprang sammanlagt 9 km intervall-aktiga tempoövningar så kommer antagligen att vara ganska mos imorgon. Har i alla fall insett hur bra det är att springa såna här lite jobbigare träningsgrejs med andra, man ger int upp och dessutom presterar man hundra gånger bättre! Nåja slut filosoferat om den saken, ska tänka sen när jag springer i mål på marathonet hur guldvärd denna mörka snöiga (och regninga) intervallträning en november kväll var värd heh.

Likes

Comments