Stereo er den beste måten å lytte til musikk, og da spesifikk via en god tradisjonell forsterker og ett sett med høyttalere. Den siste tiden har vi som holder på i bransjen sett mye som har kommet og forsvunnet, men det er noe som har blitt værende, og pr nå er den primære måten å lytte til musikk det å bruke streaming. Spotify, Tidal og en rekke andre strømmetjenester er på markedet, og dette setter på mange måter nye standardkrav til produsenter av forsterkere.


Tilbake på tidlig 80'tallet og sent 70' tallet var det en helt annen NAD forsterker som satt konkurrentene i skammekroken, nemlig den smått legendariske NAD 3020 forsterkeren.

Denne forsterkeren satte NAD (New Acoustic Dimention) på Hi-Fi kartet for alvor, og mange mener fremdeles at dette er den beste stereoforsterkeren som eksisterer. Den, som så mange andre, mangler nå noen nye innganger for den moderne tidsalder. Da tenker jeg primært på digitale innganger, og mulighet for streaming av lyden.


NAD lanserte for en tid tilbake en ny generasjon 3020, som fikk det klingende navnet NAD D3020, hvor man hedret det gamle med nye muligheter. På mange måter var nok dette ett aldri så lite varsku på hva som skulle komme fra NAD, for nå har de nye klassikere kommet, og selv den "minste" av dem leverer med en enorm selvtillit.

NAD C338 har digitale innganger, integrert Bluetooth og er den første stereforsterkeren som har integrert Chromecast audio. En fysisk lite tilstedeværende forsterker, men for en pondus den har i bruk. Denne forsterkeren drifter selv forholdsvis kostbare høyttalere på en god måte, men ikke tro den faktisk erstatter f.eks en 30kgs forsterker uten videre. Alt med måte har jeg lært.

Det er med varmt hjerte jeg kan anbefale, og oppfordre, deg til å ta en tur innom din nærmeste Hi-Fi klubben for en førstehånds erfaring.

Likes

Comments

Da har man startet på nytt, med en ny runde, og her skal det prates musikk, stereo, HI-FI, lyd og ulyd. En og annen plateannmeldelse må nok også påregnes, samt en hel del om Hi-Fi.


Håper du tar godt imot meg og mine tanker om/ rundt musikk, så høres vi senere kanskje. 

Likes

Comments