Vi skulle ha en fest som var en med klasskamraterna på ABF i Stockholm. På ABF hade det väldigt kul på skolan, där vi gjorde fest oss, kan många elever. Vi hade bjudit annan andra klass, för att det skulle komma många massor elever. Efteråt gick alla till en fantastisk klass. Som låg i Jakarta. Där åt vi och drack saft. Sedan dansade vi tillsammans och skojade mycket. Därefter började vi aktiviteter och lekte tillsammans vi åt många pepparkakor. Vi har haft en jätterolig och kul fest!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag vaknar klockan kvart över sju på morgonen. Jag duschar och klär på mig. Sedan äter jag fruskost och tidningen i tjugo minuter. Jag cyklar till skolan. Det tar bara tio minuter. Jag träffar mina kompisar. Vi studerar svenska till klockan två. jag cyklar hem och sover en timme. Sedan gör jag min läxor på kvällen mina kompisar. Sedan åker jag hem , äter middag och tittar på tv. Jag somnar klockan elva på kvällen.

Vad gör du en vanlig på morgonen på dagen och på kvällen?

ursäkta, har du sett om buss 3 gått?

Jag vet inte, jag kom nyss.

okej, tack i alla fall

Vilka ämnen har du på måndag

vad lär du sig i de olika ämnen ?

hur många lektioner har du på onsdag?

hur dag slutar du på fredag?

hur dags börjar du på måndagar?

vilket nummer bor du på?

vad har du för telefonnummer?

vad har du för postnummer?

hur länge har du varit o Sverige?

Vågrätt och Lodrätt

Likes

Comments

Var rädd om dig

Patroner

Jag får den i handen.

menar du allvar?

sköt om dig

motorn

spelar det nåt roll?

kräk-jävla jäklar

vad har hänt med ditt ansikte?

Jäkla litterära

vad vill du mig?

varför kan din inte svara mig?

Jag ska säga dig en sak.

var aldrig rädd

jag är inte glad utan dig.

Likes

Comments


Hagaparken är en stor park med många träd och många öppna platser. Det var enjättefin plats. Jag tycker att det var trevlig i Hagaparken. Det var bra väderoch solen sken. Man kan åka bussen från Rådsmangatan till Hagaparken. Det vartyp 30 minuter från skolan till Hagaparken. Det var mycket folk på bussen. Detfinns tempel och museum fjärilshuset. Man ka leka olika aktiviteter t.ex.fotboll och vollyboll. Det var jättekull att prata med människor. Vi speladekort med bild. Jag sov mycket eftersom jag var trött. Mina klasskamrater gjordemassage mig när jag sov. Jag vet inte varför jag var trött.

Likes

Comments

Jag heter Mustafa Salahuddin. Jag går i skolan på ABF.

Jag kan tyvärr inte skicka text på blogg eftersom jag är privatpersonligt.

Jag ska skriva om en berättandetext att svara på frågan.

Det här är faktiskt sanningen attskriva mig själv vad jag ska göra i framtiden. Jag vill inte säga om var jagbodde i mitt hemland. Exakt, Det spelar ingen roll vilket land jag kommer ifrånalltså jag kan säga att jag är svenska därför att jag trivs i Sverige. Såhärbetyder jag att tycker är modig och stol. D.v.s. jag kommer från Irak. Jagflyttade från Jordanien till Sverige den 2011. Jag arbetade aldrig nåtning närjag var liten. Jag studerade på gymnasium och grundskolan när jag var liten imitt hemland. Jag tyckte om mitt arbete som dataprogrammering, skådespelareteater och film. Jag försöker att anpassa, Till exempellära mig svenska. Jag drömmer mycket att älska dataprogrammering ochskådespelare film och teater. Just nu studerar jag svenska för invandrareStockholm på ABF för att jag vill kunna förstå svenska språk t.ex. ska kunnaprata, läsa och förstå, skriva och lyssna på radio. Det finns många att lärasig svenska andra saker. Jag studerar hårt svenska för att jag måste klarasvenska som språk. efter SFI ska jag studera biologi och samhället. På fritidenbrukar jag träffa med nya människor. Jag intresserad av att studera biologioch samhället. Jag förstår svenska språk. Ibland är det svårt vad det betydernya ord på svenska. Jag ska försöka och kämpa på att plugga hårt svenska. Jag ska bli dataprogrammering iframtiden. Jag använder dator vad jag kan hjälpa till med vad som helst. Jag drömmer att prata mycket medmänniskor. Mitt mål är att arbeta, studera och i livet. Jag tar hand om mitteget liv i Sverige. Jag vill inte sluta att plugga svenska språk dvs andraämne. Jag tycker om att plugga svenska med vad som helst andra ämne. Jag älskaratt prata med människor. Just nu är jag alltid tråkig eftersomatt lärare undervisar mig svenska så det blir samtidigare kurs-C. Jag gillar svenska och andra saker ämne. Jag tänker att ska börja kurs-D efternationella prov svenska kurs-C. Jag hoppas att Jag ska fortsättaatt lära mig svenska med kurs-D.

svenska kurs- D.

Jag vill fråga en sak dig. Jag vetinte vad jag ska säga ” Vilka mål har jag” kan du göra att skriva till exempel?

Likes

Comments


Hani Hassan, 23 år, bor i Göteborg arbetar på städföretag.

min mamma skickade mig till Sverige.

Hon sa: Du ska gift dig med en somalisk man som bor i Svertige..

En annan man hjälpte mig att komma till Sverige. vi kom till Malmö. klockan var 6 på morgonen.. Mannen sa: jag ska köpa något att dricka. sen kom han inte tillbaka.

Jag kunde läsa men jag förstod inte vad jag läste på skyltarna . jag visste inte var jag var. jag väntade fem timmar. en person kom fram och sa gå till migrationsverket.. då var jag 17 år.

Jag har inte träffat mannen jag skulle gifta mig med.

jag började skolan. jag fick lite pengar när jag studerade. jag sickade hälften av mina pengar till mamma och mina syskon. de bor i Kismayu I Somalia. jag började arbeta på McDonald's på morgonen före skolan. då kunde jag skicka lite mer på pengar till mina mamma.

I två år studerade jag på ett gymnasium i Göteborg. Det gick bra för mig men jag slutade skolan. jag började arbeta på dagarna. jag behövde pengar. jag köpte aldrig kläder till mig. jag hade bara 2000 kronor till mat varje månad.

Nu skickar jag också pengar till min mamma.

När jag studerade på gymnasiet fick jag praktik som städerska på ett stort hotell i Göteborg, Nu har jag jobb på en städfirma. Chefen är jättesnäll. där arbetar både invandrare och svenska. vi städar hemma hos folk. på kontor och städar när folk flyttar

Jag är gift nu. Min Man kommer också från Somalia. Vi träffades hos några kompisar. han har också ett jobb. så vi klarar oss bra. vi har en dotter. hon heter Haden och är tre år.

Likes

Comments

Det här är Zlatan Ibrahimovic. Han är född 1981. Han är född i Rosengård utanför Malmö. Hans pappa kommer från Bosnien och hans mamma från Kroatien.

föräldrarna är skilda.

När Zlatan var 5 år fick han fina sina första fotbolls-skor.

Han spelar nu i ett fotbolls-lag i Frankrike förut spelade han i inter och Barcelona och Milan.

Han är inte gift. han är sambo. han är sambo med Helena.

De har två sönder de har inga döttrar. sönerna är 5 år och 7 år.


Likes

Comments

Jag gick inte i skolan i Afghanistan. Jag kan inte läsa på dari. Jag arbetade i Afghanistan. Jag är tyger och smycken. Min föräldrar dog när jag var 7 år. en man sköt min pappa på gatan. En skyltning blev "min pappa".

När jag var 15 år gjorde jag en jättedum grej. Jag var tillsammans med en flicka. Min tjejs familj blev jättearg. De vill straffa mig. Då sa min "min pappa" Du kan inte bo här. Åk till Iran.

Där låste en smugglare in oss. vi var väl tjugo killar. i en källare. I Grekland försökte vi hoppa på lastbilar. Jag var så rädd hela resan.

Jag vill arbeta med händer - som svarvare eller svetsare här i Sverige, men i Sverige måste studera mycket för att få ett jobb.

Jag lånade pengar för att studera (studielån) "jag berättade inte för min "min pappa" i Afghanstian att jag lånade pengar för att studera. Abba tänkte : "min pappa" säger bara jobba, långa inte pengar.

Jag jobbade på somrarna (juni juli augusti) i två år. Jag klippte gräs och jag var fotbollstränare. Själv var jag back i division 5.

Nu kan jag läsa och skriva på svenska. men inte på mitt hemspråk dari. jag slutade grundskolan och började studerar på gymnasiet, där trivdes jag.

sen studerade jag på Komvux. där tror de att man är vuxen. alla kom och gick i skolan. jag bodde ensam. jag sov inte, så jag flyttade hem till en kompis från Afghanistan. han frågade inte så mycket. han var mycket snäll mot mig. jag ska aldrig glömma honom. det gick inte bra på Komvux. jag fick inga betyg. jag som lånade pengar för att studera.

sedan mådde jag inte bra. jag ville inte äta. jag var mycket deprimerade och kom på sjukhus.

Nu vill jag glömma allt och tänka bra saker om min framtid. jag måste tänka positivt. jag har en svenska flickvän. hon hjälper mig mycket. jag ska börja studera igen. jag ska läsa in gymnasiet på folkhögskola.
Likes

Comments


Han heter Josef och är 35 år. Han arbetar. Han är kock. Han lagar mat på en restaurang. Restaurangen ligger i Liljeholmen. Josef lagar god matt. Maten kostar 250 kronor.

Josef lagar mat hela dagarna. Han arbetar måndagar, tisdag, onsdagar, torsdag och fredagar. Han är ledig på lördag och söndag. Han börjar klockan tre på eftermiddagen och slutar klockan elva på kvällen.

Josef är gift. Hans fru heter Maria. På lördagar lagar Maria mat.

Likes

Comments


Hej Amanda!

Jag ska berätta om min provfilmning. Jag hittade på provfilmning som statist. Jag fick mejl om provfilmning som statist. Jag var intresserad att spela in en film. Jag skickade sms ”vad kul, jag kan komma till provfilmning” Jag presenterade mig i torsdag. Personalen Hjälpte mig att spela in provfilmning. Han var trevlig och hjälpsam. Han gjorde provfilmning med mig. Jag duschade styckläder bland annat. Jag försökte leende och blicka och att titta på tjejen. Det låg nära S:t Eriksplan. Det var 25 augusti. Efter provfilmningen kanske jag spela in film 1-2 veckor. Jag väntar på att de får skicka sms mig när jag passar mig att spela in film

Jag hoppas att de acceptera att jag får film. men det ska bli spännande.

Kram och puss

Mustafa Salahuddin

Likes

Comments