بسم الله الرحمن الرحيم

Vi alla är svaga personer som syndar dagligen! Ingen av oss är perfekt och ingen av oss kommer att bli det! Men Vår Profet Moammed SAWS sa ¨Den bästa syndaren är den som återvänder i ånger!¨
MÅ Allah göra oss en av de! Ameen.
När din iman(tro) känns svag. När shaytan (djävulen) viskar saker i ditt öra! Va tillräcklig stark för att göra wudoo (tvagning) och gå för att be lite sunnah. VA tillräcklig stark för att sitta på lite quran och bara lugna ner dig! Va tillräcklig stark för att gå in på youtube och bara lyssna på några islamic reminders! Låt inte shaytan (djävulen) vinna matchen!

Pofetens SAWS fru (Ummu salamah) MABPWH (May Allah be pleased with her) sa:
Att duaan (bönen) som Profeten SAWS mest brukar be Allah för, var
¨اللهم يا مقلب القلوب ثبت قلبي على دينك¨
¨oh du som vänder på hjärtan, du som skakar hjärtan, låt mitt hjärta vara fast i din tro¨

Om profeten SAWS som var lovad den högsta nivån av paradiset bad om detta mest av allt, vad ska vi, som syndar dagligen, säga?

Må Allah vägleda samt förlåta oss alla! <3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Salamo aleikom wa Rahmato Allahi wa barakato ( Må fred, Guds barmhärtighet samt välsignelser vara med er).
Å mina bröder och systrar! Domedagen är väldigt nära! Vänd dig tillbaka till den rätta vägen innan det är försent! Hur ofta hör vi inte om döden? Vi ser och hör hur många unga det är som har gått bort så tidigt. Låt det vara en påminnelse för oss alla, Döden kommer oförväntat. Det är bara du och dina gärningar kvar! Subbana Allah! Bara du o dina gärningar kvar! Finns inget mer! Allt är borta! Det skadar mig att se så många muslimer som är vilseledda bland oss! Allt det här är bara Dunya! (Livet). Det kommer ta slut en dag. Den dagen kan vara idag eller imorgon, om inte, dagen efter. Döden ska komma till varje själ. VAD har DU förberett för din död?
Om du ber dina böner. Fine!
Om du ber de i tid. Ännu bättre!
Men gå inte runt och tro att du är imam eller religös och bra muslim om du ber. Bönen är obligatorisk för varje människa! Det är absolut inte tillräckligt! Dina böner gör dig bara till muslim! Då det finns en hadith som är återberättad som säger. "Skillnaden mellan muslimer och ickemuslimer är bönen, så den som har lämnat bönen har gjort kofr" alltså är man kafir om man har lämnat bönen. (Kofr =trolösa)
Samla på dina Hasanat som om det vore guldbitar, egentligen är en Hasanah ( godgärning) mer värt än all guld som finns på denna jord!
Lätta saker som du får Ajr för :
-Fasta måndag/torsdag då det är sunnah.
-Be sunnah böner
- Be qiyam på natten
- gör zakat och ge bort så mycket du kan.
- le och ge bort leenden till andra, det är sunnah
- hjälp andra när de behöver hjälp, det kan även bara va nått litet nån behöver hjälp med i tunnelbanan eller liknande, DU FÅR Ajr för det!!
- läs mycket koran, då du får mycket hasanat (plural av goda gärningar ) för varje bokstav du läser! + att det hjälper dig att stärka din iman.
-Gör mycket dhikr

Här står det mycket om bönen och om bönens värde!
Hittade endast länk på arabiska men det går att översätta :)
http://www.ahlalhdeeth.com/vb/showthread.php?t=123614

Likes

Comments

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Assalamu alaikum!

Jag hoppas ni haft en bra fredag  som varit fylld med dikr och ajr! Som vi nämnde i ett tidigare inlägg skall vi fortsätta skriva om kvälls adkar. 😊

Läs denna en gång: .اللَّهم بك أمسينا، وبك أصبحنا، وبك نحيا، وبك نموت، وإليك المصير (lyssna här)

Översättning: O Allah! Du låter oss uppleva kvällen och Du låter oss uppleva dagen. Du ger oss liv och död och till Dig återvänder vi. (dhikr.se)

2 at-Tirmidhî 5/466 nr. 3391. Se även Sahîh ut-Tirmidhî 3/142

Läs denna en gång:"اللَّهُمَّ أَنْتَ رَبِّي لّا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ، خَلَقْتَنِي وَأَنَا عَبْدُكَ، وَأَنَا عَلَى عَهْدِكَ وَوَعْدِكَ مَا اسْتَطَعْتَ، أَعُوذُ بِكَ مِنْ شَرِّ مَا صَنَعْتُ، أَبُوءُ لَكَ بِنِعْمَتِكَ عَلَيَّ، وَأَبُوءُ بِذَنْبِي فَاغْفِر لِي فَإِنَّهُ لَا يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلَّا أَنْتَ".

Översättning: O Allah! Du är min Herre. Det finns ingen sann gud utom Du. Du har skapat mig och jag är Din tjänare. Jag fullgör min plikt [gentemot Dig] i hopp om belöning efter min förmåga. Jag söker skydd hos Dig för det onda jag gjort. Jag erkänner Dina välsignelser över mig och jag erkänner mina synder. Så förlåt mig, för sannerligen förlåter ingen synder utom Du. (dhikr.se)

al-Bukhârî 7/150 nr. 6306

Läs denna 4 gånger: اللَّهم إني أمسيت أُشْهِدُكَ وَأُشْهِدُ حَمَلَةَ عَرْشِكَ، وَمَلَائِكَتَكَ وَجَمِيعَ خَلْقِكَ، أَنَّكَ أَنْتَ اللهُ لَا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ وَحْدَكَ لَا شَرِيكَ لَكَ، وَأَنَّ مُحَمَّداً عَبْدُكَ وَرَسُولُكَ".

Översättning:O Allah! Det har blivit kväll. Jag kallar Dig, de som bär Din tron, änglarna och all skapelse att vittna att Du är Allah. Det finns ingen sann gud utom du. Ingen partner har Du vid Din sida och att Muhammed är Din tjänare och Ditt sändebud.(dhikr.se)

Abu Dâwûd 4/317 nr. 5069, al-Bukhârî i Adab ul-Mufrad nr. 1201, an-Nasâ’î i ‘Aml al-Yaum wa Laylah nr. 9, Ibn Sunnî nr. 70, och Shaykh Ibn Bâz ansåg kedjorna i an-Nasâ’î och at-Tirmidhî vara goda (hasan) i Tuhfat ul-Akhyâr s. 23

​För att detta inlägg inte ska bli för långt kommer vi göra en del3. 


Era systrar i Islam. 

 
Likes

Comments

Assalamo Aleikom WA Rahmato Allahi Wa Barakato (Må fred, Guds barmhärtighet samt välsignelser vara med er) ! Här kommer tio tips om hur du kan stärka din iman.
Iman liknar Sveriges väder. Det går upp och ner hela tiden. Ibland kan det vara -15 .. Och nästa dag blir det +10.. Det handlar om att binda fast sig till sina böner! Be bönerna i tid systrar och bröder! Och Allah vet bäst.

. Frukta gud, sök dig för att närma dig allah

. Läs koranen med koncentration

. Gör extra goda gärningar
- salat sunnah
- sadaka
- fasta. Måndag. Torsdag

. Ständigt minnas/ nämna allah

. Prioriterar allah före annat/egen vilja

. Fylla hjärtat med allAhs namn

. Reflektera över guds skapelse

. Kom till allah med ett brösten hjärta och vet att allah kommer lösa det

. Sök enskilda stunder med allah

. Umgås med dem som älskar gud

. Undviker allt gud inte gillar
Signs

Likes

Comments


Salam O Aleikom Wa Rahmat Allahi Wa Barakato ( Må fred, Guds barmhärtighet samt välsignelser vara med er) .Tänkte slänga in en snabb påminnelse om Tawbah ( återvändnig i ånger ).
Oavsett hur många synder du gjort, hur stora de än är eller hur ofta du syndar. Så är det aldrig försent att göra Tawbah. Vänd dig till Allah. Be om hans förlåtelse. Ifall vi skulle vilja ha något av föräldrarna eller en kompis. Så skulle vi tjata och böla. Men när det handlar om relgion och om vårt nästa liv, När det handlar om att ta risken för det eviga straffen i helvettet så blir vi för lata för att be om förlåtelse. Subhana Allah! Shaitan (Satan ) är så grym att han kan hindra oss från att bara tala med vår skapare. Shaitan vet att om vi återvänder till Allah i ånger så kommer Allah ständigt att förlåta. Shaitan har lovat att han ska vägleda oss till Jahannam. (Helvettet) medan Allah har lovat att förlåta alla de som återvänder till han.

När du gör tawbah, tänk på:
- Medan du gör Tawbah, ber om förlåtelse, tänk som om det skulle va din sista dag, sista chans att bli förlåten. Imorgon är den dagen du bemöter straffen. Är du då beredd att möta döden?

-När du väl gör Tawbah. Låt det komma från ditt hjärta, mena verkligen det du säger. Ångra dig verkligen för den synden du begått! Allah vet vad du tänker på, hur du känner och vad du menar!

-Att se till o vara säker på att du aldrig hamnar i samma synd igen.

Ifall du ändå råkar synda densamma ännu en gång, gör Tawbah utan tvekan!
Likes

Comments

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Assalamu alaikum!

Hoppas ni haft en bra dag. Några började skolan i torsdags och fredags men vi börjar imorgon bi idn Illah (med guds viljan). Vi vill påminna er om att skolan är viktig men religionen är också. det och många glömmer det. Bara för att skolan har börjat ska man inte sluta be sina böner eller inte be de i tid. Många slutar lyssna på koran och börjar lyssna på musik för att få ner stressen. Är inte koran den bästa medicinen för stress?

Ett bra tips för att plugga är att skaffa mål. Ha realistiska mål och många. Ett exempel är: Skriva en halv sida på uppsatsen varje dag i 7 dagar. Efter 7 dagar har man en uppsats som är 3,5 sidor lång.

Era systrar i Islam Likes

Comments

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Assalamu alaikum!

Hoppas ni haft en fin lördag som varit fylld med dikr och ajr! Vi vill påminna er om en viktig sak som vi ungdomar glömmer ofta och det är våra adhkar som är sunnah. Vi kommer inte ta upp allt på ett inlägg då inlägget kommer bli jättelångt. Men låt oss börja med kvälls adhkaren. Ett exempel på hur man gör finns på denna Länk.

Profeten (sallâ Allahu ´alayhi wa sallam) sade: "Att jag sitter med ett folk som minns Allah från morgonbönen till dess att solen går upp är mer älskvärt för mig än att fria fyra slavar från Ismâ´îls avkomma. Och att jag sitter med ett folk som minns Allah från ´asr-bönen till dess att solen går ner är mer älskvärt för mig än att fria fyra [slavar]. (Dhikr.se)

Abû Dâwûd 3667. Förklarad autentisk av Shaykh al-Albânî i Sahih Abû Dâwûd 2/698

Läsa denna dua en gång: أمسينا وأمسى الملك للَّه وَالْحَمْدُ للهِ، لَا إِلَهَ إِلَّا اللهُ وَحَدْهُ لَا شَرِيكَ لَهُ، لَهُ الْمُلْكُ وَلَهُ الْحَمْدُ وَهُوَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ، رب أسألك خير ما في هذه الليلة وَخَيْرَ مَا بَعْدَهُ، وَأَعُوذُ بِكَ مِنْ شَرِّ مَا فِي هَذَا الليلة وَشَرِّ مَا بَعْدَهُ، رَبِّ أَعُوذُ بِكَ مِنَ الْكَسَلِ، وَسُوءِ الكِبَرِ، رَبِّ أَعُوذُ بِكَ مِنْ عَذَابٍ فِي النَّارِ وَعَذَابٍ فِي الْقَبْرِ"

Översättning: Det har blivit kväll och allt herravälde och allt pris hör till Allah. Det finns ingen sann gud förutom Allah, ingen partner har Han vid Sin sida. Till Honom hör allt herravälde och all lovpris. Han är kapabel till allting. O Herre! Jag ber om det goda som finns i denna kväll och det goda efter den. Och jag söker skydd från det onda som finns i denna kväll och det onda efter den. Herre! Jag söker skydd från latheten och svag ålderdom. Herre! Jag söker skydd från straff i elden och straff i graven". (Dhikr.se)

Muslim 4/2088 nr. 2723.

Källor: http://www.dhikr.se

Muslim 4/2088 nr. 2723.

Abû Dâwûd 3667. Förklarad autentisk av Shaykh al-Albânî i Sahih Abû Dâwûd 2/698

Må Gud vägleda oss alla och visa oss den rätta vägen. 

Era systrar i Islam.


Likes

Comments

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Salam o aleikom wa rahmato allahi wa baraktoh ( må fred, guds barmhärtighet samt välsignelser vara med er) .

Tänkte påminna er om att detta liv är kort för att vi ska kunna vända oss i ånger imorgon. Gör det idag! Be om förlåtelse för dina synder och dyrka Allah och ingen annan vid hans sida. Ingen har lovat dig morgondagen. Därför bör du vända dig i ånger NU. För varje andetag du tar så får du en ny chans att bli förlåten. Och för varje sekund du lever så minskar din tid på jorden. Döden kommer oinbjuden.
Allah är den barmhärtigast, han älskar att förlåta! Så vänd dig i ånger nu för ingen har lovat dig morgondagen.

~And the best of all sinners are those who repent~ Profeten Mohammed (SAW)

Era systrar i Islam!😊

Likes

Comments

Fajr
Is how a muslimah starts her day.

Likes

Comments

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Asalamo aleikom!

Jag vill bara påminna er om en föreläsning som är nu på fredag och som handlar om livet och döden. Ett jätteviktigt ämne som kommer få oss att tänka på rätt sätt efter. Denna gång är föreläsningen i Vårbygård men man kan alltid lyssna live på mixler (Länk). Broder Mossa är en bra föreläsare och som kommer få oss att inse massor med grejer. Tro mig ni kommer gilla hans föreläsningar bi idn Illah.( Med guds vilja).

Era systrar i Islam!

Likes

Comments