Nya releaser

Inget musiktips på flera veckor, oj oj. Har jag glömt att jag har en musikblogg som ska tipsa om nysläppt musik? Icke då.
Det har bara inte funnits tillräckligt mycket bra nu i några veckor, men nu har det kommit en hel del gottigt. I väntan på det har jag istället knåpat ihop den optimala playlisten för i sommar. Återkommer till den!


Här är de senaste bästa musiksläppen. Jag inleder med min sommarfavorit i år.

Singlar

Calvin Harris & Pharrell Williams (mfl) "Feels":
Du känner igen Pharrells gung efter en sekund och efter det är det svårt att inte sittdansa i alla fall. Kommer nog bli min mest spelade sommarlåt från årets slöpp i den genren. Svängigt och feelgood!

Tingsek "Lie to me":
Äntligen lite nytt från Tingsek. Hans album "Amygala" som kom förra året var ett av årets bästa. Singelsläppet "Lie to me" innehåller även låten "Halo" så lyssna in båda.

Astrid S "Vi er perfekt men verden er ikke det":
Låten som blivit den sista Skam-säsongens title song och den är nog snarare hela seriens låt. Den får tala för sig själv. Vill du lyssna på den andra versionen som också spelades i avsnitt 9 när Sana och Yousef äntligen är på dejt (finaste scenen ever)? Den görs av Cezinando. Yousana 4-ever <3

Elias "Hope":
Sveriges bästa röst? Jag gillar inte att bedöma bra/dålig musik efter sångtalang, det är inte det som gör musiken bra. Men här har vi något mer än bara "bra" sång. Med "bästa röst" menar jag mer än så - det är så mycket känsla i det han gör. Älskade hans debutalbum (Warcry, 2015) och ser fram mot mer ny musik från Elias.


Album / EP

Donika Nimani "We were on a break (precis som Ross & Rach):

Titeln är ju bara helt FAB, eller hur? Jag har bloggat om Donika tidigare och tipsat er om henne. Nu i veckan släppte hon äntligen sin första EP (grattis!!). Min favorit är "Psycho". Det är svensk pop som känns i hela kroppen. Donika Nimani - henne kommer ni få höra mer av och om framöver.

Lorentz "Lycka till":

BOOM! Igår (fredag) släppte Lorentz ett helt album som från ingenstans. Jag tror att vi var många som blev väldigt förvånande. I och med att det släpptes igår har jag inte hunnit lyssna på det så mycket än. Men jag har alltid varit en sucker för Lorentz lite fåniga uttal och texter som man nog antingen köper rakt av eller tycker är helt töntiga. Till skillnad från hans förra album är det här kanske inte någon ny upplevelse.  Du känner igen det mesta. Men albumet har en riktigt skön vibe. Det känns som ett lekfullt album. Inledningen i "Glad för mig" flirtar till exempel med Pixies. Busigt.

På tal om sommarlåtar: Madi Banja gästar bland annat i "Be för mig"  och "120 Euro". Den sistnämnda låten gästas också av CEO från The Tough Alliance (kommer alltid älska). KUL Lorentz, tack och lycka till!

Lorde "Melodrama"
Det här är verkligen Lordes år. Bra singelsläpp och nu ett album som jag tror kommer gillas av väldigt många. Jag gillar det också, men det ger mig inte så mycket mer än så. Inte så starka känslor som jag vill ha av musiken jag lyssnar på. Men det är ett bra album.

Hon kommer till Sverige i höst med Khalid. Jag är så sugen att köpa biljetter bara för att få se Khalid live, detta lilla geni.

Ha en fin musikhelg nu!

Snart kommer min megalista med strand- och balkonghäng med skön feeling.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Nya releaser

"Jag har ägnat tre år av att vara tyst och osynlig, försökt göra nåt vackert av den nya desperationen. Asså den som du känner när du scrollar i ditt flöde, den. Där jorden går under varje dag. Så fort jag känt den där desperationen har jag varit nära att berätta vad jag känner - twittra, skrika, skryta, vad som helst. Istället för att vädra mina egna åsikter har jag velat bära runt på de känslor som väckts och försökt översätta till ackord, ljudvärldar och texter i en första samling låtar. Här är ”Väntar"."

Yes, nu är Linnros samling med nya låtar här och den har påverkat mig mer än jag nog trodde. Det han gjort under de här åren av tystnad kommer verkligen fram i musiken och det som gör det unikt är att det inte är en samling låtar med hat eller samhällskritik. Det är en samling fylld med värme fast med eftertänksamhet.

Singeln "Bäst" handlar till stor del om modet att våga lita på att katastrofen inte kommer att ske - oavsett om det gäller världen eller i förhållanden. Om att tillit till en annan person är det läskigaste som finns i hela världen.

"Du måste tro på att hoten dom skrivit aldrig blir på riktigt
Du måste gå och bara lita på att bilarna ska bromsa in
Och du måste ta varje smäll och bli van vid att allting går sönder
Om du är bäst om du är bäst av alla här.

Och vi förtjänar lite motherfucking fyrverkerier
Det är inte tårar det är smycken jag har lånat ett tag
Låt ingen annan låt ingen annan ta sig förbi dig
För du är bäst baby yes du är bäst i Sverige"

I "Bäst" levereras några riktigt schyssta lines alltså. Älskar låten. Älskar dig Oskar - du är bäst.

Lyssna in "Väntar" av Oskar Linnros.


Donika Nimani "Hata mig": Tidigare i veckan kom äntligen Donikas andra singel. I våras släppte hon debutsingeln "Tvivlar" och jag hörde rätt snabbt att här har vi någon att räkna med på den svenska popscenen framöver. Nya låten "Hata mig" får mig bara att hålla med mig själv ännu mer. Gillar du Ana Diaz, Veronica Maggio, Ida Redig och den typen av svensk pop så kommer du älska Donika Nimani - och vem gör inte det?!

The National "The System Only Dream In Total Darkness":
Ja, titta här. The National är tillbaka igen och i november kommer bandet till Sverige dessutom. Här är första låten och fler lär komma inom den närmaste tiden.


Fler suveräna släpp från senaste veckorna:
OK och ett halvbra, men som kan vara intressant att lyssna på ändå (läs: Mando Diao)

Majid Jordan "Phases":

OLSSON "Millions" (album):

Elin Bergman "Young For Good":

Mando Diao (album):

Likes

Comments

Nya releaser

Eoin French alltså. Detta musikaliska GENI har nu äntligen släppt sitt debutalbum. Idag, fredag, kom Talos platta "Wild Alee" och mitt hjärta svämmar över av känslor när jag lyssnar på det han skapat.

Det är så vackert. Talos musik har en unik mix av det dystra, men vackra melankoliska med lite elektroniska vibbar. Bäst på albumet är: Tethered Bones, This Is Us Colliding, Landscapes och Your Love Is An Island.

Livetips!
Innan vi går vidare med lite fler nya musiksläpp vill jag tipsa er om att lyssna på Jonathan Johansson live på P3 Live Session från igår, 20 april. Det var väldigt fint och det kändes naket och nära.

Här kan du lyssna.


Andra bra musiksläpp den här veckan:

Södra Station "16":

London Grammar "Oh Woman Oh Man":

Shout Out Louds "Oh Oh":

Frank Ocean (med Jay Z & Tyler The Creator) "Biking":

Lana Del Rey & The Weeknd "Lust For Life":

Ha en bra musikhelg!

Likes

Comments

Nya releaser

Jag låter musiken vara en läkande kraft när världen stormar. Låter musiken hjälpa mig att sätta ord på det som känns. Låter musiken ge oron en paus att bara försvinna in i.

"När jag lyckats komma hem i fredags kväll försökte jag stoppa det här släppet från att ske just idag (som planerat). Jag hade nyheterna på som resten av er tills jag somnade och drömde kolsvart.

Men så läste jag mina egna öppningsrader och tänkte – fuck it, det kanske är nån som vill höra just det här, just idag.

”Det känns i luften
Det hörs bland folk
Att junivinden kommer
Att allt ska börja om”

Så. Här är ”Psalm för skolgårdar”. " (Oskar Linnros 9 april 2017).

Den här nya låten från Linnros är magiskt fin och den kunde kanske inte ha kommit mer lägligt. Jag älskar den här nya Oskar och som han själv kallar det - den mer personliga och äkta. Ser fram mot hans album väldigt mycket. "Psalm för skolgårdar" är veckans låt i mitt soundtrack för 2017. <3

Här kommer fler nysläpp som du inte får missa att lyssna in:

Ta del av hela nysläpplistan 2017 här. Den fylls på regelbundet med nya fynd.

Likes

Comments

Nya releaser

Ett grymt albumsläpp, en comeback och en ny svensk popstjärna som tänts. Det och mycket mer är vad jag tänkt tipsa er om i dagens inlägg.

Gorillaz: Jajamensan, ni läste helt rätt. Det brittiska animerade bandet från början av 2000-talet är tillbaka! Två nya låtar släpptes i fredags och nytt album kommer i april Och ja, Gorillaz funkar faktiskt så här 16-17 år senare. Du kommer känna igen dig, men det är även ett lite mer modernt sound.


Solen "Känslor säljer / Miljonär": Jag har varit nyfiken på det här albumet, sedan Solen släppt några singlar från det. Bandet som många kanske associerar med hur de ständigt driver med sig själva i sociala medier eller kanske som "de där som låter lite som Kent". Jag gillar det här albumet riktigt mycket! Texterna etsar sig fast inne i mig även om jag inte är helt säker på om det är skrivet seriöst eller med ironi. Troligtvis det sistnämnda. Men skitsamma, de skramliga 90 tals-indievibbarna går hem ändå. Bästa spåren är: Acne, Känslor säljer och Det bästa jag gjort.


Nadja Evelina "Ni två": Nadja har tidigare gjort musiksamarbete med Jonas Lundqvist men här står hon på egna ben och det gör hon stabilt och med klass. Det är riktigt bra detta!

Fler grymma släpp:

Likes

Comments