View tracker

Nya releaser

Årets tredje vecka är snart över och det har kommit några fina guldkorn den här veckan som ger hopp åt den här musikvåren!

Först och främst så kom fantastiska Adna med ett nytt släpp i veckan. Svenska Berlinbaserade Adna som snart släpper sitt tredje album. De tidigare två är så bra att jag inte riktigt kan beskriva det med ord. Hennes musik får mig att helt tappa andan och det nya albumet verkar nästan bli snäppet bättre. I alla fall om jag ska gå på vad jag hittills har hört från det. Tidigare släppte hon låten "Overthinking" och i veckan kom en nyversion av hennes "Thoughts". Nya plattan heter "Closure"och släpps i mars och är du i Stockholm den 11 februari så kan du se henne live på Debaser Strand.

I fredags kom också Thomas Stenströms nya album. Jag var ett stort Stenström-fan runt 2012 när han släppte de första singlarna "Detsamma" och "Full av liv". Men 2014 när "Fulkultur"-albumet kom så fick jag inte alls samma känslor när jag hörde låtarna (även om även jag dansat loss till "Slå mig hårt i ansiktet" på svettiga dansgolv).

Men det nya albumet "Rör inte min kompis!" andas lite mer 2012-Thomas. Jag får återigen de där härliga känslorna att det spritter i kroppen när det svänger och att gråten nästan fastnar i halsen när det är skört och sårbart. Bästa spåret är "Sthlm Blvd" men gillar även "På en vacker dag" och "Tårar torkar långsamt" mycket. Lyssna in!

Några andra bra nya släpp hittar ni nedan:

Och den här sköna EP:n från Bernhoft:

Ha en grym söndagskväll!

Likes

Comments

Nya releaser

Äntligen fredag och inte vilken fredag som helst. Det är fredagen för The xx nya album "I see you". Det är mitt musiktips den här veckan. Jag har inte hunnit lyssna igenom allt så många gånger än, men det låter riktigt bra. Det är ett gladare The xx än tidigare och, i vissa spår, lite dansant. Men trots gladare toner, kommer du att känna igen det speciella soundet som är The xx. Så fira in helgen, sätt igång albumet och vrid upp volymen:


Nytt år - nytt soundtrack

De senaste åren har jag samlat årets bästa låtar, vecka för vecka, i mitt eget soundtrack för det året. Att spara för att minnas vilka låtar jag gillade allra bäst just det året. Nu är min lista för 2016 klar och 2017 har påbörjats. Varje vecka hela året lägger jag in en ny låt.

Vilken låt blev årets första i soundtracket för 2016?
Real Thing med Jonathan Johansson. Hans första singel på albumet som släpptes senare under 2016 och som enligt mig blev ett av årets bästa album. Men det visste jag ju inte då när jag i januari vecka 1 slängde in den nya singeln...

Vilken blev årets sista add för 2016?
5 fine frøkner med Gabrielle. Well, vilken låt skulle annars kunna avsluta året om inte SKAM-låten no.1?

Vilken låt blev den första att lägga i nya listan för 2017?
Make you feel my love med Ane Brun. ÄLSKAR låten och Ane Brun gör här en superfin version av den. Varning för rysningar. Låten släpptes egentligen redan 2016 (på självaste julafton) men den får bli min inledning in i 2017.


Här hittar du hela mitt soundtrack för 2016.

Och här kan du följa min lista för 2017.

Likes

Comments

Musiktips, Spotifylistor

Just nu råder stor SKAM-feber och vi är många som blivit både mentalt och fysiskt påverkade av den norska ungdomsserien. Det är ju något väldigt speciellt med de där åren där vi genomgår en förvandling, där vi söker, och förhoppningsvis finner, en lite skarpare bild av det nya vuxna jag:et. Och där och då var nog musiken extra viktig för många av oss. För mig kändes den allra viktigast. Musiken var min flykt, min räddning, min sorg, min kärlek, mitt allt. Den kändes viktigast i hela världen. Jag tror inte att någon annan musik, än den jag lyssnade på under åren jag blev ung vuxen, är mer jag. Och än idag påverkar låtarna och texterna mig väldigt mycket.

Så! Som en kärleksförklaring till åren när musiken var världens viktigaste, till åren jag levde som att varje stund var ett helt liv, har jag satt ihop min egen "SKAM-lista": When I grow up. Det är låtar med mitt första favoritband Garbage (vars låt gett titeln på playlisten). Det är låtarna jag satt hemma och lärde mig spela på gitarr. Det är låtarna jag hånglade till. Det är låtarna jag grät till. Det är låtarna jag lyssnade på när jag låg vaken hela nätterna och väntade på ett sms. Det är låtarna jag var full till för första gången osv. Ni fattar nog precis.

Varsågoda - håll till godo och lyssna med shuffle!
Jag känner mig lite nervös, som att jag ger er en väldigt privat del av mig själv nu. Men samtidigt är det så mycket sjukt bra musik som jag gärna sprider vidare till er:


Jag kan verkligen tipsa er att göra detsamma. Gör din egen playlist från de åren och dela gärna med dig av den till mig. Det vore så fint att få höra!

2017 - nu kör vi!

Likes

Comments

Spotifylistor

Jag har knåpat ihop runt sju timmar med middagsmusik för en härlig start på nyårsafton och som avslut för det här året.

Tänk mingel och middag, bakgrundsmusik och bra vibbar typ. Vill du dansa på bordet redan vid middagen får du nog byta spellista.

Gott nytt år - hoppas ni gillar den! (OBS! Använd shuffle!)

Till Nyårsmiddag 2016.

Likes

Comments

Nya releaser, Spotifylistor

Vi närmar oss årets slut och jag är i full gång med att försöka lista årets bästa album, låtar, artister och band. MEN det släpps ju fortfarande lite ny musik och allt ska räknas med innan årsbästa-listorna kommer. Så det återkommer jag till i början av januari tänker jag. Men oj vad mycket bra musik som kommit 2016!

Jag kommer att vara på lite resande fot i jul, så blogginläggen kommer vara lite sparsamma. Det gäller inte musiklyssnandet och jakten på nya fynd såklart. Därför tänkte jag tipsa er om listan där jag hela tiden slänger in nya låtar och ny musik som jag hittar i alla möjliga genres. Den uppdateras oftast flera gånger i veckan och jag brukar försöka rensa på gammal musik. Hoppas att den kan ge lite nya tips till julhelgens kalas och mysande.

Sortera listan på senast tillagda så hittar ni alltid färsk musik. Några av de senaste addade kommer från Solen, Erik Hassle, Anna Ternhem, Name The Pet, Bears Den och Oktoberklubben (vilken grej! ÄLSKAR Oktoberklubben!)

Likes

Comments