Nya releaser

Eoin French alltså. Detta musikaliska GENI har nu äntligen släppt sitt debutalbum. Idag, fredag, kom Talos platta "Wild Alee" och mitt hjärta svämmar över av känslor när jag lyssnar på det han skapat.

Det är så vackert. Talos musik har en unik mix av det dystra, men vackra melankoliska med lite elektroniska vibbar. Bäst på albumet är: Tethered Bones, This Is Us Colliding, Landscapes och Your Love Is An Island.

Livetips!
Innan vi går vidare med lite fler nya musiksläpp vill jag tipsa er om att lyssna på Jonathan Johansson live på P3 Live Session från igår, 20 april. Det var väldigt fint och det kändes naket och nära.

Här kan du lyssna.


Andra bra musiksläpp den här veckan:

Södra Station "16":

London Grammar "Oh Woman Oh Man":

Shout Out Louds "Oh Oh":

Frank Ocean (med Jay Z & Tyler The Creator) "Biking":

Lana Del Rey & The Weeknd "Lust For Life":

Ha en bra musikhelg!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Nya releaser

Jag låter musiken vara en läkande kraft när världen stormar. Låter musiken hjälpa mig att sätta ord på det som känns. Låter musiken ge oron en paus att bara försvinna in i.

"När jag lyckats komma hem i fredags kväll försökte jag stoppa det här släppet från att ske just idag (som planerat). Jag hade nyheterna på som resten av er tills jag somnade och drömde kolsvart.

Men så läste jag mina egna öppningsrader och tänkte – fuck it, det kanske är nån som vill höra just det här, just idag.

”Det känns i luften
Det hörs bland folk
Att junivinden kommer
Att allt ska börja om”

Så. Här är ”Psalm för skolgårdar”. " (Oskar Linnros 9 april 2017).

Den här nya låten från Linnros är magiskt fin och den kunde kanske inte ha kommit mer lägligt. Jag älskar den här nya Oskar och som han själv kallar det - den mer personliga och äkta. Ser fram mot hans album väldigt mycket. "Psalm för skolgårdar" är veckans låt i mitt soundtrack för 2017. <3

Här kommer fler nysläpp som du inte får missa att lyssna in:

Ta del av hela nysläpplistan 2017 här. Den fylls på regelbundet med nya fynd.

Likes

Comments

Nya releaser

Ett grymt albumsläpp, en comeback och en ny svensk popstjärna som tänts. Det och mycket mer är vad jag tänkt tipsa er om i dagens inlägg.

Gorillaz: Jajamensan, ni läste helt rätt. Det brittiska animerade bandet från början av 2000-talet är tillbaka! Två nya låtar släpptes i fredags och nytt album kommer i april Och ja, Gorillaz funkar faktiskt så här 16-17 år senare. Du kommer känna igen dig, men det är även ett lite mer modernt sound.


Solen "Känslor säljer / Miljonär": Jag har varit nyfiken på det här albumet, sedan Solen släppt några singlar från det. Bandet som många kanske associerar med hur de ständigt driver med sig själva i sociala medier eller kanske som "de där som låter lite som Kent". Jag gillar det här albumet riktigt mycket! Texterna etsar sig fast inne i mig även om jag inte är helt säker på om det är skrivet seriöst eller med ironi. Troligtvis det sistnämnda. Men skitsamma, de skramliga 90 tals-indievibbarna går hem ändå. Bästa spåren är: Acne, Känslor säljer och Det bästa jag gjort.


Nadja Evelina "Ni två": Nadja har tidigare gjort musiksamarbete med Jonas Lundqvist men här står hon på egna ben och det gör hon stabilt och med klass. Det är riktigt bra detta!

Fler grymma släpp:

Likes

Comments

Nya releaser

Länge har det varit. Som jag gått i väntans tider. Väntat på 17 mars, väntat på att få uppleva total njutning, väntat på Adnas album "Closure".

Nu kära läsare, nu är väntan över. Jag tänker inte skriva så mycket mer om albumet. Jag har redan tidigare använt alla hyllningar jag har för Adna och jag vill att ni bara ska lyssna på albumet. Från början till slut. Njuta.


Tack Adna för det du skapat.

Ett album till!

Ni har väl inte missat Khalid? Albumet "American Teen" släpptes 3 mars och är megagrymt! En extra fredagspresent att lyssna på i helgen om ni missat det. Vill bara ha mer Khalid nu nu nu!

Likes

Comments

Livemusik, Nya releaser

Utan någon riktig förvarning släppte Frank Ocean en ny låt här om dagen. Det var nog inte bara jag som blev förvånad att det kom en ny låt så snabbt efter hans album "Blonde" (som ju är svinbra). Jag menar med tanke på hur lång tid det tog för honom att släppa nytt efter den tidigare plattan "channel ORANGE" (även den svinbra).

Det var i sin egen radioshow som Ocean spelade upp den nya låten "Chanel" och kort därefter fanns den ute. Jag har inte hunnit lyssna mer än några gånger, men jag gillar det jag hör. Det är soft, lite vårigt och inte några konstigheter eller saker som förvånar. Men det är ju lite det som är just Frank Oceans framgångskoncept. Det går igenom precis som det är. Rakt, enkelt och mästerligt.


Frank Ocean är ju även bokad till Way out West i sommar och idag berättade festivalen att de även bokat grymma Sampha (!). Vilka bokningar WoW gjort hittills alltså. Jag bara måste dit i sommar - ska bara hitta någon som vill joina mig!Likes

Comments