View tracker

Musiktips, Nya releaser

Det amerikanska post-hardcorebandet At the Drive-In har precis gått ut med att de släpper ett nytt album inom kort. Det blir det första albumet från bandet på 16 (!) år och redan i dag går det att lyssna på en första låt. Jag älskar ATDI och när bandet spelade på Bråvalla bland annat i somras så väcktes ändå hoppet att ny musik skulle komma. Och nu är första låten alltså här.

Både ATDI och Mars Volta (som bildades när ATDI splittrades) är band som har, och kanske främst har haft, stor betydelse för mig. Skulle jag lista 10 band som betytt extra mycket för mitt musikintresse så skulle ATDI platsa in där helt klart. I dag lyssnar jag inte dagligen på lika "hård" musik ur till exempel hardcore-genren, men den kommer alltid finnas där extra nära mig. Så ni förstår att det här är en riktig lyckodag för mig och säkerligen för väldigt många fler i hela världen.

Här kommer den nya låten "Governed by Contagions", som tyvärr inte finns på Spotify än. Men kolla gärna in både At the Drive-In och Mars Volta där och vrid upp volymen. Det låter lovande och jag väntar med spänning på mer!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Musiktips

I lördags spelades Francis Moons låt "Anchor" i Musikguiden i P3: Osignat! Förutom att låten är grym, så gillar jag det extra mycket eftersom det är en av mina bästa vänner som står bakom nicket "Francis Moon". Dick Pettersson har gjort musik i flera år, både själv och med andra, och jag tycker att han verkligen hittat hem i Francis Moons sound och känsla. Det är riktigt kul och jag är såklart stolt över att ha en så grymt duktig vän!

Förutom att tipsa er om låten, vill jag också tigga lite röster av er. Gillar ni det ni snart kommer få höra så får ni väldigt gärna rösta på låten så att den hamnar i P3 Osignats topplista. Det är just nu några få röster som skiljer i toppen och det vore GULD om ni vill hjälpa till! Röstar gör ni här. Röstningen är öppen till och med onsdag 7 december.

Börja lyssna 20:38 in i sändningen så kommer du att få höra när Francis Moon berättar om hur låten kom till och sen höra hela låten. Tack för att du lyssnar och förhoppningsvis röstar!

Likes

Comments

View tracker

Nya releaser

Fredag och jag har hittat några riktigt bra låtar till er den här veckan om jag får säga det själv.

Lite upprepning av vissa artister i bloggen just nu, men det blir ju ofta så när nya album är på G. Då släpps låtarna tätt.

Bloggar i mobilen idag och inte lyckats bädda in låtarna. Men klicka på namnet så kommer du rakt in i låten på Spotify.

Immanu El "Winter Solstice":
Jag missade att skriva om den här godingen förra fredagen. Superfint för öronen!


Benjamin Francis Leftwich "If You Give Me Rain" :
Oj, se där! Liiiiite nytt sound från den annars rätt jämna ljudbilden i hans låtar. Får små små James Blake-vibbar, me like!

Portugal. The Man "Noise Pollution":
Äntligen nytt från Portugal. The Man som i den här låten hittat två samarbeten. Kanske är det tack vare samarbetet i låten, som den är lite mer radiovänlig, och kanske kommer nå ut till fler? Hoppas! Jag är rätt lättflörtad när det gäller Portugal. The Man och jag går igång på även detta.

​Hanna Järver & Jonas Lundqvist "c'mon": ​
Jag fastnar inte vid den första lyssningen som jag gjort med Hannas tidigare låtar. Här får Hanna sällskap av ingen mindre än Jonas Lundqvist. Ju mer jag lyssnar, desto bättre blir det. Och oftast är det ju den typen av låtar som håller länge. Och en intressant duo!

F.N.Y "Fridhemsplan":
Sommaren 2016 var F.N.Y med mig varje solig chilldag med perfekt passande låtar. Nya "Fridhemsplan" låter skönt bekant, men ändå nytt. F.N.Y har hittat en riktigt bra plats i sitt sound och texter. Hoppas det kommer mer!

Pharrell Williams "Able":
Låten att dra på när du lämnar jobbet på fredagen och har hela helgen framför dig som ett oskrivet kapitel. Pepp!


Ha en riktigt grym musikhelg nu!

Likes

Comments

Soundtrack of 2016, Musiknörderi

Det finns en låt som sitter ihop med mig och den jag är. Det kan låta larvigt eller galet överdrivet, men skitsamma. Den är min theme song i livet och det kommer alltid att vara vi två oavsett hur mycket suverän ny musik som släpps hela tiden. Och sedan i fredags sitter låttiteln tatuerad på min överarm och det känns så jävla självklart att den ska sitta där till jag dör.

Som ni kanske förstår så kommer dagens inlägg inte att handla om någon ny musik utan idag får ni lära känna låtarnas låt, min theme song: David & the Citizens "Are you in my blood?"

Låten släpptes precis när jag var i den där övergångsperioden mellan att vara tonåring och att vara ung vuxen. Jag var en sökare och letade svaret på vem jag var i alla indie- och hardcorelåtar som fanns. Och sedan låten släpptes har det varit vi två, hand i hand, genom livets rätt förjävliga tider som började strax efteråt. Ni vet hur man i en relation oftast blir starkare efter att man tillsammans har genomgått något tufft? Det funkar precis likadant med relationen till en låt.

Eftersom det här är 1. en kärleksförklaring till min låt och 2. minnen från de unga dagarna då jag citerade låttexter hela dagarna, så kommer här några olika favoritrader ur just "Are you in my blood?". För dig som kanske inte gillar hur låten låter, men som kanske kommer gilla texten. Styckena är från olika ställen i låten och hänger inte ihop av den anledningen.

"Sometimes I feel like I never knew you
Sometimes I feel you in my blood
Sometimes I get home sick and weary
'Cause I don't know where you are.
...............................

And ever since you left the earthly life
I keep my eyes open for signs
to see if you ended up in a good place
And ever since you left the earthly life
I keep your picture on the piano
My dreams are always open for you, so come on over!
...............................

And ever since you cut the world in two
One half with, and one without you
Without you I don't know what to do
But I hang on, hang on, hang on"


Vilka var då David & the Citizens?

Det var ett svenskt indierockband som var aktiva från slutet av 90-talet till runt 2006 med David Fridlund i spetsen som sångare och låtskrivare. Förutom min theme song så släppte bandet fler finfina låtar, så om du går igång på indierock som ofta handlar om mörker och död (vem gör inte det liksom?) så borde du lyssna in bandet:

Tack David Fridlund för att du skrev den här låten till mig <3

Har du någon theme song och i så fall vilken?

Likes

Comments

Nya releaser

Fredag igen och ny musik att slänga in i dina spellistor lagom till helgen. Den här veckan blir det ingen lång lista med massor med ny musik. Det fanns inte så många guldkorn... Men jag har tre nya släpp som jag tycker att du ska se till att inte tappa bort i musikbruset där ute:

Ida Redig "Förlåt för alla sånger som jag sjungit om dig (singel): Bara titeln på låten är ju att gilla. Ida Redig är också någon att gilla och som jag lyssnat väldigt mycket på de senaste åren. Hon har en och annan låt med i mina soundtrack-listor för både 2015 och 2016. Rak, enkel och bra svensk pop som berör.

Linnea Olsson "Weekend" (singel): Fantastiskt begåvade Linnea med sitt egna fina sound. En riktigt bra ny singel och jag ser fram mot mer ny musik från henne framöver.

Beyoncé & Dixie Chicks "Daddy Lessons" (singel): Ett spännande artistmöte och det svänger ju ordentligt! Kombinationen Beyoncé och Dixie Chicks är ju värd att lyssna in bara av den anledningen. Jag gillar när artister och band vågar bryta mönster och testa nya musikstilar och vägar. Ibland blir det dock lite för mycket Jill Johnson över det hela och jag kan inte bestämma mig för om det bara låter bra eller om Beyoncé gått för långt?


Likes

Comments