Nya releaser

Medan jag planerat en överraskningsfest åt min mamma, de senaste veckorna har det släppts lite trevlig musik. En 60 års-fest betyder att jag snickrat ihop en ordentlig spellista med musik från hennes uppväxt och hennes idoler. Jag har själv gjort lite egna musikupptäckter när jag grottat ned mig i den äldre musiken vilket jag inte gör annars särskilt ofta.

Men tillbaka till det nya nu. I pauserna i låtlisteskapandet till festen har jag ändå hunnit spana in lite nya släpp och valt ut några favoriter till er. Som vanligt får ni en skön mix! Nya album från mer kända artister som Anna Ternheim och Björk. Men ni hittar även en debutant, Rebecka Ceder som skrivit och producerat sin debutsingel själv. Nytt från det svenska bandet Locals som får mig att tänka på 90-talets Storbritannien nästan (eller iaf ett tidigt Mando Diao...) och svenska Rain on Monday som släppt en ny singel. Med mera!


SINGLAR

Hanna Järver "Manna Manna":

ADEN x OLSON "Cloud 9":

Blackwave., David Ngyah "Elusive":

Rain on Monday "Hiding Places":

Rebecka Ceder "Hard To Trust" (debutsingel):


ALBUM/EP

Anna Ternheim "All the Way To Rio":


Locals "Something Real"


Ember Island "Ember Island"


Björk "Utopia"


Vill du ha fler tips på ny musik?
Kolla in min releaselista på Spotify.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nya releaser

En ny månad med nya släpp är här. Snart återstår bara en enda månad av 2017 och året ska summeras. Oj, vad mycket bra musik det kommit i år. Det kommer att bli tufft att göra årets bästa-listorna... Nu till den här fredagens bästa släpp, det blir en blandning av skön fredagsfeeling från en som bytt språk och så blir det arg metalcore från några ungdomsfavoriter.


SINGLAR

HUMAN "Higher"
Jag fick höra låten när jag var på Daniel Adams-Rays ena (av många) septemberspelningar han hade på Strandvägen 1 i Stockholm. Idag släpptes den. Den funkade riktigt bra live och den har en skön känsla även nu. Bra fredagslåt också. Det är är Daniels engelska HUMANS första singel, men ett album kommer under 2018.

"Human är inte en person eller ett band, det är jag alla som känner för det. Det är osminkade berättelser om oss. Det är först när vi slutar blunda för hur det är som vi kan börja se hur det skulle kunna bli".


Julia Adams "R":
Julia fortsätter att släppa rak, skön svensk pop med träffande texter som stannar kvar. Lyssna in "R".ALBUM

Converge "The Dusk In Us":

Det här är ett album jag varit riktigt peppad och framförallt nyfiken på. Skulle det kännas som en emotionell och nostalgisk tripp till ungdomsårens arga tid när jag lyssnade? För mig är Converge så starkt förknippade med mina unga vuxna år. Snart fyller bandet 30 år och det här är det nionde albumet i raden. Jag har inte hunnit ge albumet så mycket tid än eftersom det släpptes idag, men bäst hittills är "The dusk in us" och "Trigger".


EERA "Reflection Of Youth"

Missa inte norska Anna Lena Bruland (EERA) och det här albumet som släpptes idag. Tror det här är hennes debutalbum. Mycket bra!

Ha en grym musikhelg och vecka!

Likes

Comments

Nya releaser

En färsk EP och ett riktigt suveränt album får du av mig så här mitt i veckan.


Snow Culture "EP1":
Ana Diaz ena musikprojekt släppte en EP i fredags - lyssna in!


Jordan Rakei "Wallflower":
Släpptes för en månad sedan ungefär och det är så otroligt bra. Jag har missat Jordan innan vilket är trist. Men också bra. Nu har jag många låtar att borra mig djupt ner i.

Likes

Comments

Nya releaser

Fredag och jag är äntligen tillbaka i bloggen. Jag var på resande fot förra veckan, men passade på att lyssna in den veckans släpp lite extra då (särskilt ett album). Perfekt på flyg och tåg. Dagens tips har en rätt skön mix, hoppas just du hittar något du gillar!


Majid Jordan "Body Talk": Ny singel OCH biljettsläpp till Stockholmskonserten i mars! "Body Talk" har ett lite mer kommersiellt sound (hittar inget bättre uttryck) än flera av deras tidigare låtar, och jag vågar mig tro att det här kan bli en P3-hit. Bra eller dåligt? Både och kanske. Gillar deras andra låtar bättre - men väldigt roligt om fler kan börja lyssna på Majid Jordan såklart.

Ember Island "Love Deserved": Singel nummer två från det svenska bandet (EP kommer i november). Mysig och enkel pop, men som ändå skapar en känsla som stannar kvar när musiken tystnar. Perfekt i höst att mysa ner sig med.

Hater "Blushing": Sockersöt indie från Malmö och låten nästan svävar förbi utan några storslagna utsvävningar. Ny EP kommer 1 december.


Fler singeltips


Albumtips

Pale Honey "Devotion":

Avskalad, minimalistisk rock. Jag älskar det här albumet så himla mycket. I vissa låtar och ställen går mina tankar till mitt stora favoritband som ung Garbage och deras tidiga musik (deras mer avskalade låtar). Förutom soundet älskar jag texterna. De är så personliga, raka och utelämnande.

Favoritlåtar: 777 (Devotion, Pt.2) och Why Do I Always Feel This Way.


Snoh Aalegra "FEELS": 
Inte hunnit lyssna igenom albumet så mycket än eftersom det kom idag, men gillar vad jag hör. Väldigt mycket. Det här är ett album som kommer hålla över tid. Det finns inget bäst före-datum. För varje lyssning bara växer och växer det. Jag har en känsla att jag kommer lyssna på det här väldigt mycket framöver. Jag hoppas att även du kommer göra att det!

Tryck på play lagom till du ska dra igång middagsfixet till exempel, så kommer du få rätt FEELS direkt. 


Ha en riktigt bra musikvecka tills vi hörs igen!

Som vanligt blir jag glad om just du hör av dig och berättar om du hittat något nytt du gillar. Kommentera eller maila mig.

Likes

Comments

Nya releaser

Emil Svanängen aka Loney Dear. Förstår du ens själv hur galet jävla bra du är? I fredags (29 sept) kom Loney Dears nya platta "Loney Dear". 36 minuters maximal musikalisk njutning förpackad i ett album.

Även om jag redan hört flera av låtarna på albumet i hans tidigare singelsläpp blir upplevelsen något helt annat när jag äntligen får lyssna på dem i sin rätta kontext. Ljudbilden är otrolig. Det är återhållsamt men samtidigt storslaget. Det, ihop med, Emils försiktiga sång och hans texter gör att jag får känslor jag knappt visste att jag hade i mig.

Jag fick äran att se Loney Dear live i somras i Visby domkyrka (magisk lokal för livemusik) och blev helt tagen av upplevelsen. Jag känner på samma sätt nu när jag lyssnar på albumet.

Jag kommer inte tipsa dig om någon annan nysläppt musik idag. Istället kräver jag nästan att du lyssnar på det här. Eller inte nästan, jag kräver. För din egen njutnings skull.

Likes

Comments