Som första inlägg väljer jag att dela med mig av din åsikt om Tjuvjakts nya album "Välkommen till Mångata".

För er som inte vet, så är Tjuvjakt ett musikkollektiv som består utav tre personer; Olle Grafström, Jeppe Swärd och Arvid Lundquist.

Dem har gjort hip-hop och rap musik sedan 2013 då dem släppte låtarna "Tandtråd" och "Min kyrka" som blev först lokalt känt over Lidingö, där gruppen härstammar ifrån, och sedan utöver hela Sverige.

Efter EPs, singlar och flertal mixtape´s så släpper dem deras debut album "Välkommen till Mångata". Albumet består utav fjorton tracks med features av artisterna Donatella och Albin Gromer. Innan dem släppte skivan så släppte dem tre singlar; "Va händerå?", "Cornflakes i sängen" och "Smuggel". Dem släppte "Va händerå?" i slutet utav 2014 och det visar bara enligt mig att dem har lagt ner väldigt mycket tid på albumet.

Albumet i överlag är välproducerat och finslipat i det minsta detalj och jag förväntade mig inget annat än det. Eftersom det är deras debutalbum så har dem har självklart sökt perfektion i alla hörn och sidor utav plattan.

Jag tycker om de flesta låtarna på albumet, men skulle gärna velat ha ungefär två till fyra låtar till. Det hade skapat en bredare bild utav konsten som dem släpper ut. Mina favorit låtar på albumet är "Lite äldre än innan", "Cornflakes i sängen", "Har det här i blodet", "Luta dig mot mig" och "Va händerå?".

Som jag skrev innan så tycker jag om de flesta låtarna på albumet. Med det menar jag allt förutom en låt, och det är "VHS" som gör mig lite fundersam och framförallt besviken. Låten har skönt beat och texten i den är riktigt bra men hela låten utförs utav artisten Donatella som kör på engelska. Den känns oslipad och det känns som att man väntar på att till exempel Jonathan Holmquist (tidigare medlem i Tjuvjakt) ska hoppa in och spotta lite fint, men det kommer inget. De hade också enligt mig kunnat lägga till en hook eller lite Jeppe Swärd till exempel.

Enligt mig så får albumet 8/10 eftersom det är ett fantastiskt album med en feeling som det vore 90-talet med inslag ifrån modern tid. Ända det albumet saknar som sagt är fortsatt jobb på låten "VHS" och kanske några fler låtar som liknar deras äldre stil och låten "Smuggel".

Jag rekomenderar starkt att ni som har läst den här recensionen verkligen tar er tid och lyssnar igenom "Välkommen till Mångata" låt för låt, för det är ett bra album helt enkelt.


Jag kommer att göra recensioner fram över om ny och gammal musik. Ifall ni vill att jag ska recensera eller skriva om något speciellt så kan ni kommentera låt, album eller artist så kollar jag över det.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments