I detta inlägg ska jag skriva om gårdagens och senna dagens händelser.

IGÅR

Igår, den 23:e skulle eleverna på en FN konsert, för igår var det FN dagen. Då samlades alla årskurserna på hela synkopen (skolan är uppdelad i två, slottet och synkopen) i musiksalen.

I musiksalen skulle alla elever sjunga och ibland så delade musikläraren upp de olika låtarna som de olika årskurserna hade tränat på var för sig.

Det var jätte bra, alla sjöng och hade kul. Rektorn hade också ett fint tal om hur han vill att skola ska fungera och så som den ser ut just nu, hur man bemöts och hur man mår.

Efter Konserten gick min klass (förskoleklassen) tillbaka till klassrummet och fick vars ett papper som de då skulle utvärdera kring vad de tyckte om konserten, t.ex om man kände igen någon låt och hur det kändes i kroppen när alla sjöng tillsammans.

Sedan fortsatte dagen som vanligt och vi gick till matsalen.

Klockan 3, då kom min lärare till skolan för hon skulle se hur det går och hur det har gått för mig den tiden jag har varit här på min praktik.

Då satt jag, min handledare och min lärare ner och gick igenom en mall.

Sedan blev klockan 4, men då var inte dagen avslutad.

18.00 skulle eleverna ha en egen konsert i musiksalen och sjunga för sina föräldrar. Denna konsert har de längtat efter lääänge, de har tränat mycket på många olika låtar och fick äntligen sjunga dem.

IDAG

Idag har eleverna haft en liten tema dag, de blev uppdelade i grupper blandat med 1or, 2or och 3or.

Efter att jag räknat lite matte med barnen och ätit lunch så skulle vi påbörja våran tema dag.

Det fanns då två stycken olika stationer som barnen skulle komma till.

Den ena stationen var mycket lärorik, då kollade man på film. Filmen handlade om en 10 årig flicka som stod upp för kvinnornas rättigheter och var den yngsta Nobelpristagaren.

Den andra stationen skulle man klippa ut en duva och sen limma fast en olivkvist!

Efter att man varit på de båda stationerna samlades de förskolebarn som skulle vara på fritids i förskoleklassens klassrum och då sjöng de i ungefär 20 minuter och sedan gick vi ut och nu ska vi ha lunch.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag har det varit en rolig dag.

Eleverna startade dagen i klassrummet i en samling.

Sedan klockan 8.30 samlades vi utanför entrén på skolan och skulle gick ner mot konserthuset och kolla på en konsert som heter ”Peter och vargen”.

Denna konserten var väldigt annorlunda dock, eftersom alla karaktärer hade vars ett instrument som spelades upp som skulle representera varje karaktär i filmen. Som t.ex, När Peter visades på filmen så spelades fiolen och när vargen spelades upp så hörde man mörka dova ljud och Tromboner.

Det var alltså en stor duk där en projektor spelade upp den ryska filmen ”Peter och vargen”. Medans en orkester spelade de olika instrumenten under tiden.

Efter konserten gick vi tillbaka och stannade till vid ett par träd och bad eleverna att plocka bokollon skal som de senare ska pyssla och dekorera med senare till jul och påsk.

När vi plockat på oss två fulla påsar med skal så gick vi vidare till skolan, tog av oss våra jackor och skor, samlades i en ring som vanligt och började utvärdera konserten, vi frågade eleverna vem som egentligen var den dumma karaktären i filmen och vem som var den snälla. Sen gick vi och åt mat.

Efter maten gick jag elverna ut på rast och jag också hade min egna rast och drack lite kaffe i personalrummet.

När klockan slagit tolv gick jag och eleverna in och satte oss i en ring med resten av fritidsbarnen.

Därefter gick barnen och kolla film och hade det mysigt. Men inte riktigt alla barn kollade film, det var några andra barn som lekte med annat och t.ex spelade schack och skip-bo.

Snart är det mellanmål, sen går vi förmodligen ut en stund och spelar lite bandy.

Jag avslutar även dagen med att skriva denna dokumentation.

/Musen

Likes

Comments

Idag har barnen gjort färdigt sina träd åt Klas Klättermus och de tyckte dem var skoj.

A6 papperna som de hade limmat fast silkespapperna på satte de fast på toarullarna som ska föreställa trädstammen.

Sedan gick vi och åt. Men idag var det ingen måltid som helst. Det var Gulasch soppa och Äppelkaka med vaniljsås till efterrätt. Detta är då måltidens dag.

Efter maten hade jag min rast och sen gick alla eleverna in och hade upprop.

Sedan efter uppropet gick jag, eleverna och fritids ut och spela bandy.

Och nu avslutar jag dagen med att skriva detta inlägg

/Viktor

Likes

Comments

Idag har det varit en ordinär dag med mycket spring i benen.
Eleverna har varit på en liten konsert i ett hus som ligger tvärs över gatan från skolan.

Där spelade ett par elever från årskurs 8 sex låtar som de hade tränat mycket på som man märkte. De var mycket bra spelar och barnen tyckte de va kul och satt stilla på sina platser och sprang inte runt och hade sig.

Efter det pysslade eleverna med silkespapper.

De rev och klippte ut silkespapper i olika färger i små bitar och limmade fast bitarna på ett A6 papper, som skulle föreställa löv som Klas Klättermus skulle få. (HÖSTTEMA)

Sedan gick vi och åt som vanligt men idag var det onsdag.
TYSTONSDAG, då är det knäppt tyst i matsalen och ja, tro det eller ej, barnen var tysta.

Sen gick vi ut och spelade bandy på deras basketplan och sedan gick jag upp för att skriva min blogg och nu ska de äta mellanmål.

/Viktor

Likes

Comments

Idag har vi påbörjat en ny sak som eleverna ska göra. Träd, träd åt Klas Klättermus.

Jag delade ut toapappers rullar till eleverna som de sen målade bruna. Efter att de målat färdigt dem ställde de Rullarna i en tom kartong för att torka.

Sedan fanns det några elever som jag räknade lite matte med. Eleverna fick ett papper med instruktioner på hur dem skulle lägga de olika figurerna som hade olika färger, i olika rutor.

/Viktor

Likes

Comments

Jag har nu praktiserat i 2 veckors tid och trivs jättebra, personalen är jätte trevliga, elverna är också trevliga och lite busiga såklart.

Förskoleklassens tema är Klas Klättermus och eleverna håller på att odla en skog åt Klas.

Varje dag har de språk lek, som tränar deras språkliga medvetenhet. För att underlätta deras kommande läsinlärning, just nu är det stavelser.

Idag gjorde eleverna färdigt sina konstnärsmappar, där de ska spara sina målningar under året.


På fritids var elverna ute, de spelade både fotboll och bandy och hade kul.

Sedan avsluta jag dagen med att jobba färdigt med min uppgift och skriva min blogg, som du kan se!

/VIKTOR


Likes

Comments

Denna blogg ska handla om mina 4 veckors praktik på Slottsvångskolan i Förskolan och fritidsavdelning.

Jag kommer att skriva om hur mina dagar har varit, vad jag tyckte om dem, vad jag kunde gjort bättre och hur jag skulle egentligen gjort t.ex.

Mina dokument inlägg får inte innehålla något som kan spåra till en annan individ som inte har godkänt det. Jag får inte heller göra en propaganda som kan leda mot rasism eller droger.

Likes

Comments

Jag ska nu presentera min praktikplats!

Min praktikplats är en skola som ligger nästan mitt i centrala Helsingborg. Skolan heter Slottsvångskolan och är en skola med klasser från förskolan till årskurs 9.

Byggnaden ser nästan ut som ett slott och vad jag skulle gissa blev den byggd för många år sedan. Skolan är relativt stor, det finns många klassrum och mycket trappor att gå i. Men vad jag upptäckte var att de fanns en hiss för dem som är t.ex skadade i benen eller rullstolsburna.

Området kring skolan består utav ett lasarett, kärnan i Helsingborg, en annan skola som t.ex Kunskapsskolan och sen såklart bostäder som hus och lägenheter.

Lokalerna i skolan är vad jag har upptäckt i bra storlek och väldigt rymliga. Det får lätt plats runt 20-30 personer i varje klassrum. Matsalen har jag inte inspekterar än men den borde vara relativt stor den också.

Utemiljön var stor och bestod av en multi arena och en lekplats där barnen i lågstadiet/mellanstadiet kan leka.

Åldersgrupperna bland personalen är allt mellan 25 till 50 ungefär. Det finns ungefär 400 elever på slottsvångskolan.

/Musen

Likes

Comments

Jag är elev på Filborna skolan, läser barn & fritidsprogrammet i årskurs 2.

Jag ska ha praktik i 4 veckor på en skola som heter Slottvångskolan (Synkopen) som ligger mitt i centrala Helsingborg. Jag ska praktisera i en förskoleklass samt på fritids avdelningen där eleverna går i åk F-2.

Här ska jag dokumentera om min APL- Plats.

Jag kommer att vara anställd på heltid. D.v.s att jag kommer att starta dagen kl 08:00 och avsluta dagen 16:00.

Likes

Comments