Header

Efter flera månader av träning och dokumentering skall jag nu sätta mig och summera ihop detta. Här kommen en repetition av mitt mål när jag började med träningsdagboken för att det skall bli lättare att koppla ihop och knyta ihop säcken nu i slutet:

Mitt mål är att stärka bål och ryggmusklerna så jag får en bättre hållning och starkare muskler helt enkelt. Jag kommer inte bara träna dessa muskler utan nästan hela kroppen också men mitt mål är att lägga mest fokus där. På en speciell magmaskin som finns på gymmet vill jag kunna köra 3x12 på 52 kg, då har jag nått mitt mål.
Jag valde detta mål för att jag vill inte få problem med ryggen. I skolan blir det mycket sitttande och öven hemma när man sitter och pluggar. Spetsutbildningen är en ganska krävande linje som kräver extremt mycket plugg och engagemang, därav mycket sittande pga pluggandet. Jag är också en sucker for magrutor och tycker det är väldigt snyggt med en vältränad mage. Jag känner mig psykiskt starkast när jag är i form och har ett behov av att se och vara vältränad ut. Så jag gör också detta för att känna mig trygg med mig själv och må bra.

Som med nästan alla människor så går träningsmotivationen väldigt upp och ner i perioder. Min motivation i början var väldigt hög och jag var väldigt taggad på köra gärnet och nå mitt mål. Efter ett tag skadade jag mig och det var ganska jobbigt psykiskt då detta inte var första gången jag fick benhinneinflammation och jag trodde äntligen att jag hade blivit av med det. Jag tappade min motivation ganska rejält där men jag gav inte upp och fortsatte ändå, vilket resulterade i att motivationen höjdes och jag nådde mitt delmål (köra 3x12 på 23 kg ).

Här skulle egentligen träningsdagboken vara avslutad men jag kände att jag ville fortsätta då jag tyckte det var en väldigt rolig grej och det gav mig motivation, så jag fortsatte och satte upp ett nytt delmål som var 3x12 på 31 kg. Jag körde på och mina pass ser ungefär likadana ut som jag har skrivit tidigare. Ett Normalt pass ser ut ungefär såhär: 5-10 min uppvärmning på crosstrainern eller bandet. Sedan brukar jag köra på maskinerna och egna övningar i ca 1 h. Mot slutet brukar jag gå in i stora salen och köra antingen zumba eller burpees. Så ett normalt pass ligger på ungefär 1 1/2 h.
Jag trivs väldigt bra på gymmet och jag finner mycket motivation där, därför fortsätter jag med den metoden för att nå mina mål!


I början av mars såg dagsformen ut som på bilder. Att dokumentera sina framgångar genom bilder har jag insett under träningens gång att det är ganska svårt då magens utseende kan variera helt beroende från dag till dag. Ibland kan man vakna upp och den är jätte svullen medans nästa dag kan den kännas tight och magmusklerna syns mycket tydligare. Det var faktiskt inte något jag tänkte på när jag började med träningsdagboken och skrev mitt mål och hur jag skulle redovisa resultatet men det har jag lärt mig under träningens gång! Skulle jag starta en ny träningsdagbok nu är detta en av sakerna som jag absolut skulle ändra för att kunna redovisa ett tydligare resultat!

Under våren har det hänt ganska mycket när det kommer till träningen, framförallt till mitt tänk kring kosttillskott, träningsupplägg och kosten.
Jag har helt slutat med att dricka proteinshakes och aminosyror. Anledningen till detta var att jag kände att det var ett onödigt kosttillskott när jag lika väl kunde/kan äta en banan och ägg efter träning (jag har äntligen börjat tycka att banan är väldigt gott desutom!) och jag tycker det är bortkastade pengar. Det jag har satsat mer på nu under våren är att i steg ta bort onödiga grejer i vardagskosten som t.ex. smaksatt yoghurt. Nu mer äter jag gröt med frysta bär och kanel istället för en skål med yoghurt och musli. Saker som smör och ost har jag också i steg för steg tagit bort och ersatt det med skinka och leverpastej istället.
Jag har gjort förändringar som jag känner att jag kan leva med i resten av mitt liv och jag märker på min kropp att den mår bättre och får ett bättre och snabbare resultat än innan. Detta skall inte vara en kostdagbok men jag tycker det är en väldigt viktig del i mitt liv och inblandat i träningen så jag vill ändå ta med det!
Jag har lyckats väldigt bra med kosten under våren då jag har fått till en välbalanserad, långsiktig och bra kost. Något som jag anser är väldigt viktigt om jag vill att det skall fungera i längden. Men, klart att jag unnar mig lite godis ibland, fast endast på lördagar! Alla behöver belöning ibland, annars blir inte hela träningsresan rolig!


Jag skall villigt erkänna att jag la ner alldeles för lite tid på att träna ryggen under hösten och vintern till skillnad från hur mycket jag tränade magen. Ett stort misstag som jag nu under våren har insett och jag har fått mig en riktig tankeställare. Mitt intresse för att träna upp ryggen är egentligen inte alls stort - eller var inte det då jag tyckte det va jätte tråkigt, Men jag har ändrat mina tankar, gjort det roligt och pushat mig ganska mycket vilket resulterar i att jag nu tycker det är jätte roligt att få stärka ryggen och att köra ryggpass. Rättare sagt jag var tvungen att börja träna ryggen mer för att få en jämn uppbyggnad av magen och ryggen.

sammanfattning av slutsummeringen

En sammanfattning av allt är att jag nådde mitt mål. Jag kan nu köra 3x12 på 52 kg utan problem på magmaskinen och min mage har blivit tightare. Magmuskelaturen har stärkts och mina magmuskler syns mer. Det är inte bara magrutorna som är mer synligare utan min midja har minskat och ''V'et'' har börjat komma fram. Då jag även har börjar löpträna en del känner jag att jag orkar hålla upp kroppen och överlivet mycket längre och stabilare än innan, vilket måste vara ett tecken på att träningen har gett resultat.

Jag är en människa som tycker det är väldigt snyggt med en vältränad kropp. Att ha ett six-pack är något som jag tycker är riktigt snyggt och jag tränar mycket för att få ha det och en vältränad kropp. Jag kan inte ljuga för någon om att det är en av de största orsakerna till att jag tränar, tills nu i höst där jag har märk en helt annan sak.
Jag har haft väldigt mycket problem med stress under flera år. Jag har fått väldigt många panikångestattacker och en värk i kroppen som gör att jag inte kommer ur sängen vissa dagar. Mina leder svullnar upp väldigt ofta och jag orkar inte så mycket om dagarna. Läkarna säger att det beror på att jag stressar för mycket och att jag skall sluta med det. Lättare sagt än gjort helt enkelt! Under vårterminen har jag inte fått en enda panikångestattack, jag har kunnat kliva upp ur sängen varenda dag utan ledvärk även om skolan har varit riktigt riktigt tuff. Men träningen, träningen är orsaken till att jag har kunnat gått hela denna terminen utan en enda attack eller en morgon där jag inte kommer upp ur sängen. Träningen ger en balans i min kropp som jag behöver väldigt mycket i min vardag och lugnar mitt sinne. Det är nog min största vinst under hela vårterminen. Magrutor är snyggt och en tight rumpa går alltid hem, men inget slår att faktiskt kunna känna balans och välmående i snart ett halvår i streck. Det är min största vinst.


Före och efter bild!

På den första bilden tog jag 3x12 på 18 kg, på den andra bilden kan jag nu ta 3x12 på 52 kg utan problem.

Jag är väldigt nöjd med mitt resultat och kommer att fortsätta kämpa mot mina nya mål och utmaningar! Om en vecka är det Zumbautbildning som är en av mina utmaningar, men vad roligt det skall bli!!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

jag och Ludvig var en sväng på gymmet idag och körde rumpa/mage. Att träna rumpa med en hockeyspelare...ja de säger ju de mesta. Tungt var de men jävligt roligt! Här får ni två bilder och en mer utförlig beskrivning om den senaste veckan kommer i morgon! Godnatt!
  • 723 Readers

Likes

Comments

•naturell yoghurt
•kvarg
•hemmagjord müsli

•2 osötade mackor inom siffrorna 6/6
•skinka
•gurka

•1 glas proviva juice
  • 881 Readers

Likes

Comments

Hej Hej!

De senaste dagarna har jag låtit kroppen vila, speciellt mina ben då jag har dragit på mig en benhinninflammation. Jag har dock varvat med lite träning då jag har kört överkropp men idag testade jag på ett benpass för att känna lite på det, och det kändes väldigt bra!! Sover med hästliniment och gladpack på benen varje natt och det gör susen mot all smärta!

Passet Idag blev väldigt lugnt då jag mest skulle känna på de som sagt men eftersom jag inte kände någon smärta överhuvudtaget så är jag väldigt glad! hoppas nu det går i rätt riktning och att jag kan skippa den skiten rent ut sagt...

Bild från i torsdags. Vi fick till ett riktigt grymt magpass och vi köttade på som bara den! kram 

Likes

Comments


  • 943 Readers

Likes

Comments

Efter ett bodybalance pass och ett pass i gymmet med fokus på biceps/triceps kan jag lägga mig med en riktigt sinnesro kropp och själ!
Älskar all denna träning och min kropp mår så bra av det!


  • 948 Readers

Likes

Comments

Fick till ett bra pass idag som innehöll en löprunda och ett magpass!

Ärligt talat så hatar jag typ att gå ut och springa. Tycker det är sjukt tråkigt och Jag har sämst kondition men jag kämpade på ändå och idag sprang jag 5 km, med några pw stunder ibland då såklart, haha!
När jag kom tillbaka körde jag ett 16 min pass som jag har på mobilen med fokus på magen och sen några egna övningar.

Efter det blev det en proteinsmoothie och ett ägg sen kunde Jag känna mig nöjd för dagen! Kram


Likes

Comments