Igår fick jag Nougat och vi hade markarbete. Jag tyckte det gick helt okej, inte det sämsta passet men verkligen inte det bästa. Han var väldigt seg i början men blev bättre vid slutet av passet. Det första vi gjorde var att arbeta noga med hörnpasseringar, att vi skulle verkligen använda hörnen och böja hästen. Så vi gick på en liten fyrkant och vid X låg det en bom som vi skulle gå över. Jag tyckte det inte gick så jätte bra. Han var väldigt stel och seg så han var svår att böja, och det gick ännu sämre i andra varvet. Men när vi skulle göra samma sak fast i trav så blev det lite bättre, han blev i alla fall lite piggare. Nästa övning var att vid långsidan låg det 3 travbommar, sedan skulle vi sakta av till skritt och trava över 3 bommar igen som kom efter. Här var Nougat mycket piggare och väldig lydig. Till sist så galopperade vi över 3 bommar och här blev Nougat vääldigt sur för att han inte fick galoppera när han ville, så han sköt in rumpan till mitten eller så började han "åla" sig typ, så jag fick jobba väldigt mycket mer honom att han skulle gå rakt. Galoppbommarna gick sådär, han blev väldigt seg över bommarna, han höll nästan på att bryta av till trav så jag vill driva väldigt mycket för att få över honom.

Alltså var det ett rätt så okej ridpass, kunde at gått bättre men aja. Jag har även tappat lite intresse för hoppning nu faktiskt. Har börjat tycka om dressyr såå mycket mer nu. Så nästa gång är det hoppning och det är jag faktiskt inte så super taggad på. Vet faktiskt inte varför jag har tappat intresset för det, förr tyckte jag det var sååå kul!

Ni får en favorit i repris på lilla nougat <3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Pga av att jag har brist på idéer just nu så får det bli några saker ni inte visste om mig!

• Jag älskar tuc kex!!! Speciellt cream and onion. Skulle kunna äta det varje dag i veckan!

• Jag har italiensk släkt, Men jag har inget italienskt blod om man säger så.

• Jag älskar att hålla på med smink och kläder

• Mitt svagaste ämne är Matte, usch!!!

• Jag är sjuuukt spruträdd. Och det värsta är att vi ska ta spruta på torsdag, kommer dö!!!

Julle i onsdags, kan säga att han ser rätt så "ren" ut på bilden jämfört hur han såg ut i verkligheten :))

Likes

Comments

Förlåt för att jag inte har uppdaterat så bra denna vecka! men har inte haft något inspiration, och inte så mycket tid. Men nu under helgen har det inte hänt så mycket. Igår drog jag och mamma till granngården en sväng för att hon skulle ha några planterings saker, så jag passade på att kika runt på deras nya hästavdelning! Dom har ju börjat samarbeta med Charlies så nu har dom fått in massa nya roliga märken. Är dock pank så det blev inget tyvärr. Vi har förresten bokat en resa till Italien under påsklovet! Det ska bli såå kul. Jag kommer ha Prao vecka 15 från måndag till fredag på ridskolan, sen åker vi på lördagen och kommer hem på lördagen veckan efter. Hoppas på mycket sol och god mat! Min släkt bor i Italien så vi kommer bo hos dom.

Jag kommer även ändra mitt blogg schema lite. Jag kommer blogga Måndag, Onsdag, Torsdag, & Söndag. Tror detta kommer bli väldigt bra.

Likes

Comments

Skulle skriva detta inlägg igår men blev en spontantur till Julle, så hann inte när jag kom hem! Men i tisdags fick jag Nougat. Tyckte det gick rätt så bra! En utav dom bättre passen jag har gjort. Vi gjorde rätt så blandade övningar. Först gjorde vi skänkelvikningar i skritt och han flyttade sig så fint! Gick lite långsamt bara, men bättre att ta tid på sig och göra det noga än snabbt och slarvigt! Sedan gjorde vi samma sak fast åt andra hållet och i trav. Där var det lite svårare, han flyttade sig inte lika mycket där, tror jag fokuserade lite för mycket på att hålla igång traven för att han ville gärna bryta av. Sedan skulle vi galoppera på e stor båge från B till E och lägga fokus på att få fram dom direkt i galoppen och sedan våran sits i galoppen. Nougat var vääldigt taggad på att vi skulle galoppera så han fattade galoppen ibland lite före men jag hann bryta av och fatta galoppen där den skulle vara. Min sits fick jag väldigt mycket beröm över så det är jag super nöjd över! Det enda felet är att har alltid (!!) för långa tyglar. Är van att rida Julle som man inte behöver lika korta tyglar på. Något jag måste öva på!

Likes

Comments

Hann inte blogga när jag kom hem i söndags som det var planerat. För jag kom hem rätt så sent och var tvungen att sätta mig vid plugget direkt, så jag får skriva hur helgen var idag istället. För dom som inte vet var min konfirmationsgrupp och en annan grupp i Uppsala/Stockholm över helgen! Lärde känna massa nya människor och vi hade så kul!

Fredag: Runt 07.00 åkte vi iväg till Uppsala och vi var framme ungefär 14.00. Första stoppet var Gamla Uppsala kyrka. Där fick vi reda på kyrkans historia och jag tyckte det inte var så super kul. Jag tyckte det var mycket roligare när vi åkte till Uppsala domkyrka, Nordens största kyrka. Det var väldigt coolt att Gustav Vasa och Carl von Linne var begravd där och massa andra. Efter att vi hade strosat runt där ett tag så begav vi oss till Fyrishov där vi åt tacobuffé och sedan fick bowla eller bada. Jag och mina kompisar valde att bowla. Jag förlorade tror jag, hehe. När klockan var runt 19.00 drog vi till vandrarhemmet där vi skulle sova. Det var faktiskt väldigt fint och fräscht där! Jag och mina 2 kompisar fick det största rummet vilket var fett skönt!

Lördag: På lördagen så drog vi till Alsike kloster runt 10.30. Där mötte vi syster Karin och hon berättade lite historien bakom Alsike kloster och deras flykting anläggning. Väldigt intressant hur dom har räddat massa flyktingar! Därefter drog vi till gallerian i Stockholm och shoppade i 2 timmar. Jag köpte inte så mycket utan bara ett par svarta jeans från Hollister och en grå munkjacka från Hollister. Till sist åkte vi till Naturhistoriska museet och såg på filmen "A Beautiful Planet". Jag har sett på Cosmonova (som biografen heter) en annan gång jag det är riktigt coolt! Men dock så var denna filmen inte lika bra som den jag såg första gången.

Söndag: Den sista dagen gjorde vi ingenting typ. Vi åkte från vandrarhemmet klockan 10.00 typ och sedan gick på högmässa på något ställe. Vi var hemma runt klockan 18.00.

Domkyrkan i Uppsala

Likes

Comments

1. Vad heter din häst?
Svar: Har ingen men min medryttarhäst heter Julius ST.

2. Har du ponny eller häst?
Svar: Häst

3. Hur länge har du ridit på/haft hästen?
Svar: Jag började rida Julle i September så ungefär 5-6 månader.

4. Är det din häst/ponny eller är du medryttare?
Svar: Jag är medryttare

5. Hur gammal är hästen?
Svar: Julle är 02a, så han är 15 år!

6. Om din häst var en människa, skulle det vara din bästa vän?
Svar: Absolut inte!!

7. Har din häst allt du önskar dig hos en häst?
Svar: Nej gud, Jag vill ha en ponny, fick en häst, som dessutom är en nordsvensk. Det skulle vara en engelsk riden häst så jag kunde utveckla mer inom hoppning och dressyr, fick en Western häst. Det skulle vara en lugn ponny, fick en het nordsvensk.

8. Har du ramlat av hästen någon gång?
Svar: Nope.

9. Hur ofta rider du hästen i veckan?
Svar: Det är olika, men ungefär 2 ggr.

10. Har din häst varit ridskolehäst?
Svar: Nej.

11. Vad är det du och din häst har gjort tillsammans som du aldrig kommer att glömma?
Svar: Alla härliga långa uteritter! Speciellt den när vi klättrade.

12. Brukar du göra olika frisyrer på din häst?
Svar: Ja, jag brukar göra en tant frisyr, så gullig ahahhaha.

13. Vilka tillbehör har din häst mest av?
Svar: Täcken och grimmor tror jag!

14. Står din häst i spilta eller Box?
Svar: Box

15. Vad är din häst för ras?
Svar: Nordsvensk

16. Vilken färg tycker du din häst passar bäst i?
Svar: Rött!

17. Vad skulle du vilja döpa hästen till om den hade det motsatta könet?
Svar: Oj har ingen aning!

18. Hur mycket betyder hästen för dig?
Svar: Väldigt mycket! <3

19. Beskriv din häst med 3 ord.
Svar: Matglad, Hungrig, Envis.

20. Hur länge skulle du vilja rida din häst?
Svar: Så länge som möjligt!


​Den såkallade tant frisyren, visst är han söt?!

Likes

Comments

Den första trenden är Equiline schabraken med E-loggan. Jag tycker att vissa av dom schabraken är fina, med typ passpoaler och glitter osv. Inte dom som har bara själva E-loggan. Jag skulle absolut köpa ett equiline schabrak om jag nu hade en häst. ( Dom till vänster är dom jag tycker mindre om och de till höger tycker jag bäst om)

Nästa trend är ridtights. Jag var så nära att köpa ett par på Ghs och jag ångrar verkligen att jag inte köpte ett par! Så sköna verkligen och dom jag testade hade jätte bra grip.

Den sista trenden är Jin stigbyglar. Jag tycker lite sådär om Jin stigbyglar. Jag har inte testat ett par men det är ju inga säkerhets stigbyglar vilket är ett stort minus. Något bra med dom är att det är ju själva plattan som har massa piggar typ så man har ett bra grepp. Men jag kan inte säga så mycket mer om dom eftersom att jag inte har testat dom.

Likes

Comments

Förlåt för sent inlägg, men bättre sent än aldrig!

Igår fick jag Finduz, och vi hade dressyr! Det första vi gjorde var att vi gick in på en liten kvadrat och vid varje hörn skulle vi stanna och göra en framdelsvändning. Innan min lektion hade Finduz redan gått, och då hade dom gjort samma sak, så han visste precis vad han skulle göra. Så han och jag blev lite osams. Han var lite för lydig och gjorde direkt när vi kom till ett hörn, utan att jag bad honom. Fick kämpa för att få honom att stanna och göra en framdelsvändning på mitt kommando. Så efter lite om och men så gjorde han jätte fina framdelsvändningar när jag bad om det.

Sedan skulle vi vända rakt igenom från A till C i trav och komma ner i en lugn skritt vid X, skritta ca 4 steg, mer om det behövdes för att få hästen lugn, och sedan trava vidare. Jag tyckte det gick väldigt bra här! Han kom ner i en fin skritt och var väldigt lydig!

Till sist så galopperade vi en och en på en 8-volt. Vi skulle komma rakt vid X och bryta av för att sedan byta galopp. Även här skötte han sig bra. Kom inte jätte rakt dom första gångerna men sen kom han in bra, och fattade galoppen direkt.

Så som slutsats så tycker jag det gick väldigt bra!, han var väldigt lydig och pigg. Det var väldigt längesen jag red Finduz så det var kul att jag fick han nu.

Har ingen bild på Finduz så ni får en på bus-Benny istället!

Likes

Comments

Dom här ridbyxorna, Testade dessa ridtightsen från Kingsland under GHS och gud så sköna!! Ångrar verkligen att jag inte köpte dom, De var dessutom på rea! Skulle leva med dom under sommaren!

Jag vill så gärna börja tävla lite i år, typ hoppa några pay and jumps och kanske börja klubb tävla. ( Har typ kanske anmält mig till mig första "Pay and jump" den 24 Mars!!) Och då har jag vilja skaffa mig en kavaj och tävlingstopp. Då hittade jag en billig och snygg kavaj och tävlingstopp från hööks. Vill inte lägga för mycket pengar på tävlingskläder när jag inte tävlar super mycket och höga klasser. På Pay and Jumps så har man ju inte ens kavaj osv.

Ett par nya ridhandskar är jag i behov just nu! Just dessa är från roeckl men det spelar inte så värst stor roll vilket märke det är, bara så dom är något liknande

Asså det är så synd att Julle har westernsadel eller att jag har häst för annars skulle jag köpt detta schabraket! Det är såå snyggt verkligen. Har verkligen fastnat på svart och rosa schabrak, så snyggt!

Likes

Comments